Osakesijoittaminen

Nightingale Health - uutta verta pörssiin

Mielenkiintoinen listautuminen tulossa.
Foorumin parviäly saanee tästä IPO:sta paljon irti ennen antia !
Ei hääppäinen liikevaihto ja turskaa tulee tässä vaiheessa.
Firma kerännyt kuitenkin 2021-01 jo 8,8 MEUR ennen tätä IPOa!

About Nightingale

Nightingale offers a health data platform that detects disease risk. With its health data platform, the Company connects the services of healthcare actors with the preventative health needs of individuals. In addition, the Company’s health data platform empowers individuals to take better actions to prevent diseases by allowing them access to disease risk information.

image

35 tykkäystä

Hey @Viktor_C

This could be of interest for your life science team :slight_smile:

18 tykkäystä

Aston se tilailee täällä IPO-analyysiä kiinnostuneena? :smiley:

23 tykkäystä

Liikevaihdon kasvu näyttää lupaavalta ja 2020 voin tällä toimialalla hyväksyä koronan runtelemaksi kuopaksi. Joka lienee myös yksi syy tähän koko listautumiseen. Haetaan isommin rahaa. Täytyy lukea tuo esitys ja tässä muutamia asioita joihin kannattaa kiinnittää huomiota:

  • Onko tässä perustajat tekemässä exittiä vai jäävätkö edelleen isosti mukaan?
  • Mikä on omistajien lock up periodi listautumisen jälkeen?
  • Liikevaihto kasvaa, mutta tulos, liikevoitto ja käyttökate sukeltaa rajusti samaa vauhtia. Koska tässä on arvioitu mahdollisuus break eveniin?
  • Yleisesti valuaatio, hinnoitellaanko tässä IPO:ssa jo 2025 lupauksia vai pääseekö tässä edullisesti mukaan eli houkutteleva risk vs. reward?
9 tykkäystä

Nightingalen toimari jarin haastateltavana.

9 tykkäystä

Huomasithan kuomaseni myös pienet miinusmerkit noiden lukujen edessä? Itseisarvot ovat kehittyneet kivasti, mutta vuonna 2017 turskaa 500k, sitten 2.6M, ja nyt 2019-2020 turskaa n. 4M.

Nyt koronan myötä on siis vähän parannettu tulosta, ei notkahdettu. Sitä ennen taas ei ole tilikauden tulosta kasvatettu. Ei sillä, että case pitäisi yksin tähän nojata mutta nyt näytät lähteneen kalkkiviivoilta väärään suuntaan.

10 tykkäystä

Totta, piti kommentoida että liikevaihto kasvaa, mutta tulos sekä käyttökate sukeltaa :smiley: Näin se joskus menee kun nopeasti naputtelee.

3 tykkäystä
  1. Itse luin tuon läpi niin nykyiset omistajat ei ole myymässä.
  2. Omistusosuus alle 2,5% niin 180 päivän karanteeni. Jos omistus yli 2,5% niin karanteeni 360 päivää.
  3. Break evenistä ei mielestäni puhuttu mitään.
  4. Hinnasta ei ollu puhetta
1 tykkäys

Kiinnostuin ja tilasin veritestauksen Nightingalelta. Hinta mielestäni kohtuulliset 109€ (tämän kai voi laittaa verotukseen?), sisältää 2 veritestiä. Rekisteröityminen ja testin varaus oli varsin helppoa Nightingalen nettisivuilla, hyvä! Nightingalella on tällä hetkellä kuitenkin vain yksi testipaikka hieman syrjäisellä sijainnilla Helsingin Pikku-Huopalahdessa. Aikoja oli joka viikolle, mutta varsin satunnaisina päivinä. Ajanvarauksen jälkeen siirryin appin lataukseen. Herätyskelloja soitti hieman se, että latauskertoja on Google Play -kaupassa nyt vain +500, toisaalta firma on vasta alkuvaiheessa. Ajattelin kirjoitella tänne lisää kokemuksistani, kun käyn verikokeissa ja tuloksia on tullut.

62 tykkäystä

Osakkeita tullaan tarjoamaan kokeneille ja institutionaalisille sijoittajille Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja kansainvälisesti (Yhdysvaltoja lukuun ottamatta) sekä yleisölle Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa. Tanskassa ja Ruotsissa osakkeet ovat tarjolla vain Nordnetin asiakkaille.

Eli moninkertainen ylimerkintä taattu.

1 tykkäys

Kyllä tuohon 15-20 meur market capilla voisi lähteä mukaan. Riippuu nyt toki vielä sijoittajamateriaaleista ja siitä paljon johto lupaa kasvua

1 tykkäys

Kiinnostuin jo Alan ja nimen takia. Tämä on selvästi tuleva multibäggeri. Jos valuaatio ei ole aivan posketon, niin otan minimit jotka nyky Ipoista saa ja sitten itken foorumilla, että perkele. Katsotaan nyt mitkä matskut sieltä tulee, lievää kiinnostusta.

7 tykkäystä

Kerrankin kunnon anti kun kerätään 100 € miljoonan bruttovarat niin ylimerkkaus tuskin on kovin paha :sweat_smile:

1 tykkäys

IPO sivu tässä, prospectus ym. tulee tonne

https://nightingalehealth.com/ipo

7 tykkäystä

Kolesteroli- ja sokerimittaus fyysisessä maailmassa, tulokset ja health score sovelluksessa. Kyseessä on todellinen läpimurto. Multibäggerin ainekset :ballot_box_with_check:

7 tykkäystä

Nightingale Health (vuoteen 2017 saakka Brainshake Oy) on kerännyt aika hyvin rahoitusta aiemmin.

Oman pääoman ehtoista rahoitusta on tullut ainakin yli 20 milj. euroa. Esim. Crunchbasen arvio on 24,5 milj.: www.crunchbase.com/organization/nightingalehealth/company_financials

20 tykkäystä

Näin vuonna 2017:

“Nightingale Health aikoo korvata kaikki maailmassa diabeteksen tai sydän- ja verisuonitien diagnosointia varten tehtävät verikokeet.”

“Visiomme on, että olemme tekemässä täysin uudenlaista suomalaista yritystarinaa. Haemme miljardikerhoon ja aiomme päästä sinne nopeasti”

Ei voi ainakaan vaatimattomuudesta syyttää. :thinking:

18 tykkäystä

Kun yhtiö kerää varoja 100 miljoonaa, niin olisikohan markkina-arvo listautumisen jälkeen täysin hatusta heitettynä luokkaa 300-500 miljoonaa euroa. Veikkaisin ainakin tuon olevan oikealla pallokentällä, koska omistajat tuskin hyväksyvät mitään 50% diluutiota. Kertoimet ovat siis sellaisia että mallinnukset pitää tehdä jonkinlaisen TAM:n pohjalta.

“Gross proceeds from the new shares to be issued are expected to be no less than approximately EUR 100 million and will be used to support the Company’s growth strategy, by strengthening the Company’s international expansion, including investments in expanding the laboratory capacity, sales and marketing as well as R&D related especially to at-home blood testing and the expansion of databases relating to the prediction of disease risks.”

6 tykkäystä

Mielenkiintoinen yritys ja taas ratsastetaan trendeillä, jotka tuntuvat vain voimistuvan. Eikös ainakin länsimaiden väestö vanhene ja liho jatkuvasti, jolloin terveysteknologian kysyntä on jatkuvassa kasvussa. Tykkään tuosta heidän kunnianhimostaan kovasti :sweat_smile:

10 tykkäystä