Nightingale Health - Uutta verta pörssiin

Swedbank ostaa nyt vielä noin hintaan 6,50, iltapäivällä tai maanantaina taso voi olla paljon alempana jos muita ostajia ei ole.

Dodiin! Saatiin kurssi alle 6,50 €, niin ostotarjoukset heräsivät.
Kyllä tästä vielä noustaan… toivottavasti… :exploding_head:

Swedbank antoi periksi 6,50 euron tasosta ja taisi lopettaa vakautuksen. Kyyti tulee olemaan nyt todella kylmää.

Lainaus
"Nightingale on järjestänyt annille vakauttamisoption, eli vakauttamisjärjestäjä Swedbank saattaa tukea osakekurssia enintään 30 päivän ajan, jos osakekurssi painuu 6,75 euron merkintähinnan alapuolelle. Vakauttamiseen ei ole velvollisuutta eikä vakauttamissopimus todellakaan takaa sijoittajalle sitä, että osakkeesta saisi vähintään omansa pois, mutta joka tapauksessa vakauttamissopimuksen olemassaolo luo jonkinmoista turvaa.

En suin surminkaan lähtisi Nightingaleen pitkän aikavälin sijoittajaksi nykyisellä hinnalla. Arvostus on napattu samoista satukirjoista kuin yksisarviset ja puolisarviset."

7 tykkäystä

Onko noihin SWB:n tarjoamiin tukiostoihin aikasitoumuksen lisäksi olemassa jokin maksimäärä, joka sitoudutaan ostamaan, eikä yhtään enempää?

Ihan sillä, että pitääkö luopua omista muutamasta sadasta kappaleesta ennen kuin tukituli loppuu, ja ostaa takaisin oikean markkinatason löydyttyä jostain kaivosta tai viemäristä=)?

Aaaa, @Korhonen taisikin vastata kysymykseeni jo sitä kirjoittaessani…

1 tykkäys

Kannattaisiko osan kirjoittajista huomioida, että täällä on myös olemassa tällainen ketju: Suuri IPO / kaupankäynnin ketju: tekniset kysymykset
Vaikea nähdä miten osa tämän aamun viesteistä liittyy mitenkään Nightingalen liiketoimintaan.

3 tykkäystä

Hyi helvetti. Mietittyäni hetken tuota aamunavausta ja tämän foorumin kommentteja siihen sekä nähtyäni Karo Hämäläisen kirjoituksen otsikon…pistin kaiken kartanolle 6,45 hintaan.

Ensimmäinen kerta ikinä, kun toimin näin listautumisessa. Toisaalta olipa ratkaisuni miten naurettavan typerä tahansa, ihan mukava huomata, että vanha kirppukasakin voi oppia uusia temppuja kuten renkaanläpihyppäämistä…

3 tykkäystä

Olet varmasti oikeassa ettei hintapäivittely liity yhtiöön mitenkään, mutta Swedbankin kanssa tehty järjestely liittyy. Vaikuttaa suoraan yhtiön tämän vuoden tulokseen.

9 tykkäystä

Kristallipallosta katsoin, matka alkoi kohti Nexstimin kehitystä.

Ei ollut sijoitus suositus🐻

5 tykkäystä

6,4€ ja jo 800k tukiostoja. Aika kovaa menoa, jännä nähdä mitä tapahtuu kun tukiostot loppuvat.

10 tykkäystä

Kurssi voi hyvinkin puolittua aika nopeasti, kun tukiostot loppuvat, sillä muita halukkaita ostajia ei juuri ole. Ihan hyvä näin, ettei kaikki Ipot nouse. Tässäkin oli selkeät vaaran merkit ilmassa alusta asti aivan päin vastoin kuin Kreaten Ipossa.

10 tykkäystä

Tuo Nightingalen hinta/osake voi romahtaa ihan hyvin vielä ihan huolella. Eihän tuolla ole kukaan muu halukas ostamaan kun nämä keinotekoiset SWB:n tukiostot.

Lisää luottoa markkinoiden tehokkuuteen, kun tämä tullaan lyömään alas. Niin järjetön tuo listautumishinta on koko ajan ollutkin.

34 tykkäystä

B-osakkeiden vähäisestä äänioikeudesta huolimatta vakauttaja saa tätä menoa äänienemmistön boardiin :smile:

10 tykkäystä

Kaupankäynti pysäytetty… :sweat_smile:

Ei se mihinkään romahda ennen ensi viikkoa jos Swedbank omistaa kaikki liikkellä olevat osakkeet.

2 tykkäystä

Niin, suhteellistahan tämä on että mikä on romahdus. Ja ostaisiko Swedbank oikeasti kaikki osakkeet jos se siihen etenee? Nyt muuten ihan kiva -15 % jo taulussa.

1M osakkeen ostot meni just rikki eli yli puolet on Swedbank joutunut jo ostamaan. Sinänsä huvittavaa, että eikös tämä Nightingale ole nimenomaan sellainen osake, jota pitäisi ostaa pitkään salkkuun koska hillotolppa on vasta n. 5 vuoden päässä. Eikö IPOon osallistunutkaan pitkäjänteisiä sijoittajia, jotka uskovat yrityksen tulevaisuudennäkymiin? :wink:

37 tykkäystä

Onhan tuo mielenkiinoista. Jos oletetaan, että pre-IPO omistajat ei isommin ole myymässä (koska lock-up varmaan monella) ja instituutioannin osakkeet tosiaan tulee markkinoille ensi viikolla, niin tällä hetkellä likvidit, markkinaehtoiset osakkeet markkinoilla on lukumäärältään jotain ~800 000 luokkaa.

Väkisinkin tuon kurssin pitäisi pian vakautua, kun supply-puoli kuivuu kokonaan (demand-puolta Swedbank pitää jotakuinkin yksin pystyssä).

Palatakseni yhtiöön, osaako kukaan arvioida millaisia kustannuksia yhtiölle saattaa Swedbankin toimista tulla? Mahtuuko jo siihen kalliiseen arvioituun listaustumiskuluun, vai tuleeko siihen päälle? Vaikka täällä taivasteltiinkin kalliita listautumiskuluja etukäteen, niin tuon vakauttamisen takia taisi yhtiö kuitenkin estää monen IPO-anomalian metsästäjän näppien palamisen.

Sisäpiiriläisten viimeiset merkinnät (pre-IPO) taisi kuitenkin olla 1.xx ja 2.xx hinnoilla tehtyjä, joten sinänsä siellä on vielä turvamarginaalia.

Tulevia tavoitehintoja ennustaen, odotan näkeväni niissä “markkina ei tällä hetkellä hyväksy X-tasoisia liikevaihtokertoimia” -tyyppisiä selityksiä. :wink:

6 tykkäystä

Eli kunnon mahalasku… vähän tämmöistä ounastelinkin. Hyvä että edes jotenkin oli kartalla kun lähti tätä arvoimaan (“ei jatkoon”)

Hyvä ettei ihan mikä vaan hulluttelu mene täällä pörssissä läpi vaan markkina edelleen kertoo todellisesta arvostuksesta. Pelko oli että tämä olisi joku “IPOsta +10% piikki muutaman tunnin ja jotkut hyppää hypejunaan ja siitä tonttiin reilusti alle antihinnan” joka potentiaalisesti tulisi kalliiksi joillekin…

Bad timing mun mielestä kun tällä hetkellä kurssit laskee kaikkialla niin sijoittavat ovat vaan panikoineet image