Nikola Corporation

Itse näen Nikolan vetävän pomppuisaa alamäkeä niin kauan kunnes on jotain konkreettista viivan alla. Valmiita tuotteita/palveluja ja niistä saatavia tuloja, myyntiä. Sellaisia tylsiä juttuja joita firmat tekee jotta osakkeenomistajat voisivat joskus saada tuottoa sijoituksestaan.

En pidätä hengitystäni.

Tämä hypejuna on ns. poistunut raiteilta ja vetelee alamäkeä ilman kiskoja. Jos on vielä kyydissä niin paras pistää kypärä päähän ja ottaa tukeva asento.

10 tykkäystä

Mielenkiintoista, mutta nää nyt on näitä huhupuheita

7 tykkäystä

Tostahan se ralli taas alkaa, jos tuo pitää paikkansa. Voihan se toisaalta olla, jos Nikolan johdossa on hiukan enemmän jalat maassa oleva johtaja, että jotain uusia keskusteluja voisi alkaa firman ympärille tulemaan…ja hyvä toisaalta jos näin kävisikin.

Jotain tuo premarketin Nikolan osakkeen nousu näyttäisi kuitenkin enteilevän - että ei tuota osaketta ole suinkaan vielä kuopattu.

“BP Plc is still engaged with Nikola in talks to partner on a network of hydrogen fueling stations for fuel-cell trucks the company hopes to sell, but also is slowing the pace for a deal”

On näköjään mennyt tilaus umpeen, joten en näe artikkeliin, mutta heti tuon uutisen jälkeen itse kommentoin täällä, että WSJ:n artikkeli perustui nimettömään lähteeseen, jolloin nämä aina kannattaa tulkita juoruiksi, ennenkuin yhtiöt itse ne vahvistaa. Tarina Nikolan ympärillä tulee olemaan jatkuvaa soutamista ja huopaamista, kunnes GM raportoi tuotannon aloituksesta Badgerin osalta, vetyinfran rakennukseen saadaan mahdollinen vahvistus/kumppanit ja mahdollisesta oik.käynnistä tulee lisätietoa SEC/DoJ taholta. Päivittäiset nousut ja laskut ja joku parin dollarin liike tapahtuu pienimmästäkin huhusta tai vihjeestä. Eikä se tarvitse edes uutista. On hyvintodennäköistä, että NKLA:n liike menee yleisen sentimentin mukaan, mutta isommalla liikkeellä - ilman mitään uutista.
Tämän perässä on treidaajien armeija, niille kummankin suunnan liike käy (jos shortteja on tarjolla).

11 tykkäystä

Tuo Bloombergin uusin juttuhan nimenomaan vahvistaa Wall Street Journalin aiemman tiedon siitä, että neuvottelut hidastuivat ja hankaloituivat Hindenburgin raportin vuoksi. Ei WSJ ikinä väittänyt, että neuvottelut olisi lopetettu ikuisesti ja pysyvästi ajoiksi, vaan WSJ:n alkuperäisen (noin viikko sitten ilmestyneen) jutun otsikko oli kirjaimellisesti Nikola’s Talks With Major Energy Firms Stalled Following Short-Seller Report (Nikola’s Talks With Major Energy Firms Stalled Following Short-Seller Report - WSJ)

Trevor pysyy otsikoissa…

E: Tämä voi antaa GM:lle hyvän syyn kävellä ulos diilistä ilman, että CEO Barra ja kumppanit menettävät kasvojaan.

“Our transaction with Nikola has not closed,” a GM spokesperson said Monday in an email. “We are continuing our discussions with Nikola and will provide further updates when appropriate or required.”

Arveluttaa miten tässä käy, pelkkä “No comment” olisi ollut tervetullut tässä kohtaa

4 tykkäystä

Samaan aikaan NKLA ottaa uusia työntekijöitä. Saas nähdä.

2 tykkäystä

Siinä on vain pieni ongelma GM:llä. Heillä alkaa ns. vaihtoehdot loppua eli on tavallaan pieni pakko pysyä Nikolan kanssa, jotta GM pysyy relevanttina. Heillä on käsittääkseni bisnekset ja maine jo aika heikolla pohjalla vs. paikalliset kilpailijat.

1 tykkäys

Aika vaikea on nähdä GM:n purkavan tätä sopimusta. Omasta mielestä silloin tulisi se suurin uusi tahra maineeseen. Yhtiön toimesta on vakuuteltu, että DD tehtiin kunnolla ja jos nyt peruttaisiin diili voitaisiin nämä sanomiset vetää vessanpöntöstä alas. Keskiviikko tulee aika nopeasti milloin tämäkin saaga pitäisi saada päätökseen.

3 tykkäystä

Onkohan minun ymmärryksessäni jotain vikaa, kun en ymmärrä, miksi yhtäkkiä Miltonin, joka ei ole enää mukana Nikolan toiminnassa, mahdollinen syyllistyminen seksuaalirikoksiin vaikuttaisi Nikolan ja GM:n väliseen sopimukseen, kun kerran Hindenburgin paljastukset ja viranomaisten aloitetut tutkinnat eivät rikkoneet tätä sopimusta vaan julistettiin yhdessä yhteistyön jatkuvan? Nikolan toiminta jatkuu kuitenkin normaalisti ja BP:n kanssa on palattu neuvottelypöytään, joten itse jään odottamaan jotain oikeita uutisia Nikolaan liittyen. Mutta tosiaan teen ymmärrättömyys-varauksen ja nostan käden rehellisesti ilmaan, jos Nikolan homma kaatuu Miltonin seksiviettiin…

11 tykkäystä

Juuri noin…vaikka edellinen toimari oli mitä oli ja teki mitä teki, niin yksityiselämä tuskin vaikuttaa firman elämään, muuta kuin kauniissa ja rohkeissa. Ehkä jotkut hätäiset sijoittajat voivat tuosta säikähtää, mutta tuskin vaikuttanee firman toimintaan millään tavoin.

Toisaalta spekuloijat tykkäävät aina kivet ja kolot käännellä ja miettiä mitä mikäkin vaikuttaa kursseihin. Oli yhtiö mikä hyväns, niin seuraan itse firmaa, en sen nokkamiesten tai -naisten tekosia.

3 tykkäystä

Ennen #metoo-aikaa nämä olisi kuitattu vanhoina juttuina ja “pojat on poikia” ym.
Mutta ei tässä nyky ympäristössä tiedä miten käy. Voihan se olla että GM katsoo Miltonin syrjään astumisen riittäväksi ja jatketaan sopimuksen loppuun viemistä.

3 tykkäystä

Muutama kommentti:

  • Milton ei ole vain entinen TJ ja entinen HPJ. Hän on myös suuri osakkeenomistaja (oliko se 91 miljoonaa osaketta?). Eli Nikola ei todellakaan ole vielä “Trevor -vapaa” kokonaan, vaikka päivittäisestä työstä hänet saatinkin pois. Liiketoimintapartnerien ja muiden omistajien kannattaa uhrata ajatus sille, mitä Trevor voi potillaan tehdä. Nykyisessä kulttuurissa, kuten @hartZa totesi, jo tämä voi olla ongelma kun diilit loppuviimen hyödyttää myös Trevoria.

  • Jenkeissä monessa osavaltiossa työsuhteet ovat “at will”. Eli kumpi tahansa osapuoli voi irtisianoa sen ilman mitään irtisanomisaikaa / yt:tä / kompensaatiota. Näin ollen muutamien henkilöiden palkkaaminen ei sinänsä ole vielä erityinen sitoutuminen. Toki rekrytointien täydellinen lopettaminen olisi signaali toiseen suuntaan, mutta rekrytoiminen ei ole niin vahva todiste kuin sen voisi olettaa olevan. En nyt siis väitä, että Nikola tekee kulissirekryjä (näitäkin jenkeissä on), mutta ei kannata yliarvioida muutamien henkilöiden rekryjä.

  • GM/BP /<lisää tähän haluamasi firma> ovat kuitenkin vanhoja ja kokeneita kettuja yritystason neuvotteluissa. Pitäisin pienenä ihmeenä, että he eivät käyttäisi tilannetta vähintään hyödykseen ja neuvottelisi osia uudelleen tai vaatisi muita myönnytyksiä. Lisäksi, kuten moni tässä ketjussa on maininnut, diilit on tehty aika edullisin ehdoin heille jo alunperinkin. Nikola on kuitenkin sen verran uusi toimija ettei kukaan näistä kumppaneista ole vielä missään “kiitollisuudenvelassa” heille.

  • Aika vaikea on nähdä GM:n purkavan tätä sopimusta. Omasta mielestä silloin tulisi se suurin uusi tahra maineeseen. Yhtiön toimesta on vakuuteltu, että DD tehtiin kunnolla ja jos nyt peruttaisiin diili voitaisiin nämä sanomiset vetää vessanpöntöstä alas.” Omasta mielestäni mikään ei ole niin helppo reitti irtaantua, kuin osoittaa että toinen sapuoli on DD:ssä antanut väärää tietoa (jos siis on). Yksikin sellainen savuava ase riittää siirtämään ongelman toisen harteille. DD kuitenkin useimmiten perustuu siihen, että toiselle annetaan pääsy tiettyyn tietoon ja jos jotain on tietoisesti pimitetty, niin se on irtisanomisperuste ja voi laukaista korvausvaateita myös.

Ylipäätään olen vahvasti @DayTraderXL edellisen viestin kannalla. Huhujen ja somepöhinän sijaan kannattaa nyt keskittyä siihen, mitä faktaa (siis kovaa sellaista) saadaan. Se loppuviimein määrittää mihin yritys on menossa. Tulossa voi olla hyvää ja selkää liiketoimintaa (post-Milton) tai sitten korttitalo kaatuu (Nikolan liiketoimintamalli nojaa kuitenkin loppuviimein isoon kasaan oletuksia ja partneruuksia).

11 tykkäystä

But that Sept. 30 closing date was always just an “anticipated” date, according to Nikola’s U.S. Securities and Exchange filing. The filing also said: “The subscription agreement may be terminated by either the company or GM Holdings if the closing has not occurred by December 3, 2020.”

“Given how far Nikola’s equity has fallen, Milton leaving, and a fraud investigation, I can’t imagine GM is fine with the original terms of the deal anymore and I suspect they are looking for a lot more Nikola equity,” Morningstar’s David Whiston said

4 tykkäystä

https://twitter.com/nikolamotor/status/1311002365940707328?s=20

https://www.cnhindustrial-nikolamotor.com/#discover
( tais jotain unohtua ensimmäisestä viserryksestä )

Thursday, October 1, 2020
This event is presented by the CNH Industrial and Nikola European Joint Venture

2 tykkäystä

Ihan positiivinen lehtijuttu bloombergilta

Phoenix-pohjainen startup haluaa myös näyttää sijoittajille oman taitotietonsa, mukaan lukien kuusi Yhdysvalloissa julkaistua patenttia innovaatioille, kuten polttokennotrukin tarkoitukseen rakennettu runko. Sillä on myös useita muita Yhdysvaltojen patentteja vireillä muun muassa polttokennokalvojen ja katalyyttien, vedyn varastoinnin, nopeiden polttoainejärjestelmien ja järjestelmän ohjaustekniikoiden suhteen, Bloomberg Newsin näkemän asiakirjan mukaan.

4 tykkäystä
4 tykkäystä

Omaan silmään ei mitään uutta, mutta hyvä summeerattu statement, että työ jatkuu visiota kohti

5 tykkäystä