Nikola Corporation

Effect of Proposal on Current Stockholders
If the Nasdaq Proposal is adopted, we will issue 276,998,624 shares of VectoIQ Common Stock to the Nikola stockholders upon the Closing. We will also issue 52.5 million shares of VectoIQ Common Stock to the PIPE investors upon the consummation of the PIPE.
The issuance of the shares of VectoIQ Common Stock described above would result in significant dilution to VectoIQ stockholders and result in VectoIQ stockholders having a smaller percentage interest in the voting power, liquidation value and aggregate book value of VectoIQ.

Vaikuttaakohan negatiivisesti tämän hetkiseen kurssiin?

Näitä on lähes turha pohtia, tämänhetkinen kurssi ei perustu mihinkään fundamentaaliin. Mutta eihän tuo positiiviselta näytä.

Vaikuttaa, dilutointi näyttää isolta! Tämä on aina se yksi uhkatekijä näissä listautumisissa.

1 tykkäys

Mulla on ollu käsitys et mergerin jälkeen NKLA osakkeita olis 402.9 miljoonaa kpl. Täytyy vhän selvitellä onko tää uus juttu vai päästäänkö tällä just tohon lukuun…

Saisiko linkin tähän?

2 tykkäystä

Mistä siis tämä oli ?

Alla kuva vielä tästä sijottajapresentaatiosta

Varsinaista linkkiä ei ole vaan teksti on poimittu sharevillestä.

1 tykkäys

ja kohta 14.

3 tykkäystä

Jaa, eihän tuossa tainnut tulla mitään uutta vrt jo julkaistuun. Luulin, että osakkeiden määrää on lisätty tuplasti lisää.

4 tykkäystä

Ei varsinaisesti uutta tietoa, mutta suuri osa fomoon osallistujista ei ole tainut tiedostaa mikä mahdollinen vaikutus asiallla tulee olemaan. Ja itsekkään en osaa heti sanoa miten tämä tule vaikuttamaan, mutta negatiivista vaikutusta pelkään.

Noita SEC filingseitakin on näemmä tullut 3 uutta sen jälkeen kun edellisen kerran oon katsonu. (Päivätty 5.5. ja 2kpl 8.5.)

Tarkennusta määriin. Ei kai tässä mitään uutta tosiaan. (Lähde SEC filing 8.5.2020, form type 424B3, mutta kaipa tää sama kaikista noista löytyy.)

Q.

What equity stake will current VectoIQ stockholders and Nikola stockholders have in New Nikola after the Closing?

A.

It is anticipated that, upon the completion of the Business Combination, the ownership of New Nikola will be as follows (assuming no Public Shares are redeemed):

current Nikola stockholders will own 276,998,624 shares of VectoIQ Common Stock, representing approximately 77.1% of the total shares outstanding;

the PIPE Investors will own 52,500,000 shares of VectoIQ Common Stock, representing approximately 14.6% of the total shares outstanding;

the Public Stockholders will own 23,000,000 shares of VectoIQ Common Stock, representing approximately 6.4% of the total shares outstanding; and

the holders of Founder Shares will own 6,640,000 shares of VectoIQ Common Stock, representing approximately 1.9% of the total shares outstanding.

The numbers of shares and percentage interests set forth above are based on a number of assumptions, including that none of the Public Stockholders exercise their redemption rights and that Nikola does not issue any additional equity securities prior to the Merger. If the actual facts differ from our assumptions, the numbers of shares and percentage interests set forth above will be different. In addition, the numbers of shares and percentage interests set forth above do not take into account (i) potential future exercises of VectoIQ Warrants or (ii) shares issuable upon the exercise of outstanding options to purchase shares of Nikola Common Stock.

E:
Määrät ei sisällä warrantteja koska ne ei oo “in the money”.

In addition, there currently are 23,890,000 VectoIQ Warrants issued and outstanding, consisting of
23,000,000 Public Warrants and 890,000 Private Warrants.

3 tykkäystä

Itselläni oli sellainen käsitys, että jossain povattiin tämän nousuja johonkin 20$ paikkeille vasta yhdistymisen jälkeen ja nythän ollaan tuon yli painettu jo aiemmin, eli käykö tässä niin, että osake kokee oikein kunnon arvon alennuksen yhdistämisessä, jos tässä vielä nousua jatketaan?

Se on sitten ihan markkinoista kiinni miten hinta kehittyy. Mutta ei tässä mielestäni mitään erityistä syytä ole miksi arvo putoaisi, muuta kun osa tietty rahastaa nousun. Nopeissa nousuissa tietty ensin noustaan tähtiin ja sitten tullaan jollekin alemmalle tasolle, noin niin kun yleisesti. Näitä povauksiakin nyt on laidasta laitaan, että mitähän povausta tarkoitat? Keskustelupalstoilla löytyy kaikkea ennustetta konkurssista 200 € osakearvoon yhdistymisessä. …paras arvio muutaman vuoden päähän minkä omin silmin nähnyt on 2000 € / osake :joy:

4 tykkäystä

Tuo 2000 kelpaisi kyllä😁 luin eilen linkistä jota nyt en löydä, että joku analyytikko oli laskenut ja arvellut ottaen huomioon markkinoiden yleisen käyttäytymisen vtiqlle ennen listautumista 15-26 arvon. Lisäsi että nykyinen kasvava volyymi voi nostaa korkeammallekkin. Tämä oske voi tosiaan olla muutaman vuoden päästä sen 100usd mitä aika moni tuolla veikkailee. Mutta aina voi käydä niinkin että pyöritään 20-40 usd pitkän aikaa. Mahdollisuuksia on ja varsinkin kun ollaan Amerikassa niin hype nostaa.

2 tykkäystä

Jos löytyy kumminkin niin linkkaile tänne :+1: Olis ihan mukava lukea välillä joku oikea analyysi kaikkien noitten palstaheittojen sijaan…

2 tykkäystä

Noista määristä laskettuna osakkeiden kokonaislukumäärä on 359 138 624. Tästä VectoIQ Common Stock Public Stockholders osuus on 23 000 000 eli 6,40%. Eilisellä $20.38 päätöskurssilla uuden NKLA markkina-arvo olisi $7,3 miljardia.

Nikola on nimetty Teslan kilpailijaksi. Tammikuuhun 2009 mennessä Tesla Motors oli kerännyt rahoitusta 187 miljoonaa dollaria ja toimittanut 147 autoa. Vuoden 2019 lopussa Teslan velat olivat $26,2 miljardia.

Teslan markkina-arvo on $150 miljardia. Hyvin on tilaa FOMO:lle. :smirk:

4 tykkäystä

Löytyi. Tosin en tiedä onko millainen sivusto tuo.

https://smoogley.com/2020/05/11/have-you-seen-the-forecast-for-vectoiq-acquisition-vtiq/

Korkein ennuste VectoIQ Acquisitionille on 26,00 dollaria, kun taas alhaisin on 15,00 dollaria. Osakeennusteet perustuvat ihmiskokemukseen

1 tykkäys

Mikähän ton eron selittää? Yhteenlaskettuna tosiaan 359 milj. kpl mutta kumminkin tossa @jaska1 postaamassa kuvassakin mainittu “PF shares outstanding 402.9”?

Kuvassa myös lukee “excisting Nikola equity rollover 320.7M shares.” Eroaa tosta mainitusta 276.9 milj. määrästä. Tästä erosta se jotenkin johtuu…

1 tykkäys

Enpä ole tänne vielä tainnut kommentoida. Mutta nyt voitaisiin alkaa purkamaan tätä Nikolaa porukalla :slightly_smiling_face:. Onko jollain tietoa näistä nikolan rekkavetureista mitä aikovat alkaa valmistamaan. Lähinnä kiinostaisi tietää nämä perus asiat… ja löytyykö niihin mistään vastausta?

-Kuka on rekan rungon valmista
-Kuka valmistaa hytit
-Kuka toimittaa akselit ja niihin moottorit/vedon.
-Kuka on jarrujen valmistaja ja miten ne on toteutettu? Tuskin niin kuin normirekassa eli ilma jarrut.
-Kuka näihin toimittaa vetysäiliöt ja akut?
-Miten pitkällä ovat lakisääteisissä turvallisuus testeissä esim törmäys?
-Kuka toimittaa sähköt/ turvavarusteet?

Siinä nyt jonkunlainen lista mistä voisi lähteä liikkeelle. Löytyykö noihin kysymyksiin minkäänlaista vastausta?

10 tykkäystä