Nixu sijoituskohteena

Nyt ehdittiin Nixustakin videota tekemään, jospa siitä vielä olisi iloa, vaikka ei ehditty ihan heti tuoreeltaan uutiseen reagoimaan tässä muodossa :slight_smile:

9 tykkäystä

Onko käsitystä, että minkä takia markkina hinnoittelee tätä pienellä alennuksella (n.12,75-12.80) nyt jo julkaistuun viralliseen ostotarjoukseen (13,00) nähden?

Eipä tälle löydy mitään järkevää vastausta. Yleensä hinta pyörii siinä ostohinnan ympärillä, joskus ylitse. Vähän riippuu myös markkinasentimentistä.
Mikäli itse uskoo, että kauppa menee läpi 13€ osakekohtaisella hinnalla, niin nyt on hyvä paikka tehdä lisäystä :sunglasses::moneybag:

Edit 1. Markkinan epävarmuus? Suurin osa tähän kuitenkin uskoo.

Kertoo todennäköisyydestä ettei kilpailevaa tarjousta erityisemmin odotella, ja aina on mahdollisuus - vaikkei välttämättä suuri - ettei tarjous syystä tai toisesta mene läpi.

3 tykkäystä

Onko kuulunut mitään uutisia ostotarjouksen läpimenon ajankohdasta?

Hyviä määriä käydään päivittäin kauppaa 12,50-12,70 tasoilla, pieni kiusaus olisi ottaa lisäerä melko varmaa tuottoa, mutta jos kauppa venyy vielä pitkälle niin ei ole kiva makuuttaa rahoja muutaman prossan takia…

Tarjousaikaa jatkettiin tämän kuun alussa 3.5. asti, jotta kaikki virainomaishyväksynnät saadaan maaliin.

Edelleen tavoitteena on saada ostotarjous tehtyä Q2:n aikana eli käytännössä 2kk sisällä. Siihen nähden tuo tarjolla oleva tuotto tarjoushintaan nähden on kyllä edelleen kiinnostava, erityisesti jos tuolta 12,5-12,7e tasoilta saa osaketta hankittua. Nyt näytti ensimmäiset myyntitasot olevan 12,75e, joka sekin tarjoaa lähes 2 %:n tuoton (toki kaupankäyntikulut pitää huomioida vielä ostettaessa).

4 tykkäystä

Jäin kärkkymään mahdollista kilpailevaa tarjousta, koska Caverionin kanssa hätiköin ja möin osakkeet. Hinta taitaa kuitenkin olla sen verran hyvä tässä DNV:n tarjouksessa, että muita tarjouksia ei kuulu, vaikka kyberuhkien torjunta kuinka olisi ajankohtaista.

1 tykkäys

Mikäköhän tässä on tilanne? Viranomaishyväksyntöjä ei näy eikä kuulu, huomenna pitäisi umpeutua tarjousajan.

Juuri tuli tiedotetta, että tarjousaikaa jatketaan 22.5. asti.

Työ- ja elinkeinoministeriön tarkastelut edelleen kesken…

Yksi Ostotarjouksen toteuttamisedellytyksistä on sen ehdoissa esitetyn mukaisesti tarvittavien hyväksyntöjen saaminen sääntelyviranomaisilta, mukaan lukien soveltuvien ulkomaisia suoria sijoituksia koskevien lakien mukaiset luvat. Ulkomaisia suoria sijoituksia koskeva hyväksyntäprosessi Suomessa on edelleen vireillä eikä Tarjouksentekijä voi toteuttaa Ostotarjousta ennen hyväksynnän saamista. Tarjouksentekijä odottaa, että tarvittava hyväksyntä saadaan soveltuvien lakien mukaisesti arviolta 21.5.2023 mennessä Työ- ja elinkeinoministeriön saadessa tarkastelunsa päätökseen.

Voisiko tähän johtua nykyisen hallituksen muodostaminen? Sen takia on hitaalla nämä päätöksen teot?

Onko tässä miten iso riski ettei tuo kauppa toteutuisi? Luulisi ettei olisi ongelmaa tämän kokoisen toimijan kanssa. Ei kai Nixulla voi olla jotain salaista tietoa tai yhteyksiä jotka ei saisi joutua ulkomaiseen omistukseen?

1 tykkäys

Todennäköisyyttä kaupan läpimenolle voi tarkastella Nixun pörssikurssista, joka treidaa melko lähellä ostotarjouksen 13 euron hintaa. Eli markkinat pitävät hyvin todennäköisenä kaupan läpimenoa, ja en minäkään näe, että se tähän virainomaishyväksyntään kaatuisi. Ei taida muutenkaan olla ihan ensimmäinen kerta, kun jokin viranomaiskäsittely hieman viivästyy alkuperäisestä aikataulusta :sweat_smile:

4 tykkäystä

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtorillahan on yhteistyösoppari voimassa Nixun kanssa julkisen tiedon mukaan. Voiko hidastaa paperinpyöritystä…

1 tykkäys

Atte kirjoitti kommentin ostotarjouksen tarjousajan pidentämisestä. :point_down: :slight_smile:

1 tykkäys

DNV on jatkanut kyberturvallisuuspalveluja tarjoavasta Nixusta tekemänsä ostotarjouksen tarjousaikaa 5. kesäkuuta 2023 asti.

4 tykkäystä

Sieltä se pamahti vihdoin:

Edit 1: Ostotarjouksen tarjousaika alkoi 28.2.2023 kello 9.30 (Suomen aikaa) ja päättyy 5.6.2023 klo 16.00 (Suomen aikaa), ellei tarjousaikaa edelleen jatketa tai jatkettua tarjousaikaa keskeytetä Ostotarjouksen ehtojen ja soveltuvien lakien sekä säännösten mukaisesti.

Tässä varmaan tärkeimmät

8 tykkäystä

Ostotarjouksen alustavan tuloksen perusteella Ostotarjouksessa tarjotut 6 515 603 Osaketta edustavat noin 87,5 prosenttia kaikista Osakkeista ja Osakkeiden tuottamista äänioikeuksista, ja yhdessä Tarjouksentekijän hallussa olevan 365 467 Osakkeen kanssa edustavat noin 92,4 prosenttia kaikista Osakkeista ja Osakkeiden tuottamista äänioikeuksista (pois lukien Nixun tai sen tytäryhtiöiden hallussa olevat osakkeet). Lisäksi Ostotarjouksessa on tarjottu 100 prosenttia Optio-oikeuksista, mikä tarkoittaa yhdessä tarjottujen Osakkeiden ja Tarjouksentekijän hallussa olevien Osakkeiden kanssa noin 92,6 prosentin omistusta kaikista Osakkeista ja Osakkeiden tuottamista äänioikeuksista täysi laimennusvaikutus huomioiden.

Eli tarjous on menossa läpi koska ylitetty 90 % raja. Rahojen pitäisi kilahtaa tilille 12.6, mikäli torstaina tieto vahvistetaan mutta en näe itse tässä läpimenossa mitään ongelmaa.

8 tykkäystä

En tarttunut ostotarjoukseen keväällä/kesällä kun olin muka liian kiireinen muiden asioiden kanssa. Lisäksi aiemmilla kerroilla Affecton ja Technopoliksen osakkeet lähtivät salkusta ilman eri toimia, mikä osaltaan vaikutti prioriteetteihin. Nyt posti kuitenkin kuljettaa kotiin tietoa välimiesmenettelystä ja uskotuista miehistä. Sinällään nuo eivät näytä minulta mitään toimia vaativan, kun en ole vänkäämässä vastaan tai hinnasta. Sydän hyppää kuitenkin kurkkuun joka kerta, kun postiluukusta kolahtaa asianajotoimiston logolla varustettu kirje. Toimitetun aikataulun mukaan näyttäisi siltä, että kirjeitä tulee vuoden loppuun saakka.

Voinko vain heittää laput myyntilaitaan vai pitääkö menettely nyt katsoa läpi?

2 tykkäystä

Heitä laitaan vain, välimiesmenettelyn aikaiset lakisääteiset korot jää silloin saamatta mutta muuten ei mitään esteitä myyntiin ole.

Melkein kyllä voin luvata, että jos et Affecton ja Technopoliksen ostotarjousten suhteen reagoinut mitenkään, niin samanlaisen välimiesmenettelyn kautta nekin ovat menneet. Kuuluu niin sanotusti pakolliseen prosessiin, kun ostajan omistus nousee yli 90% ja velvollisuus/oikeus loppujen lunastamiseen aktivoituu

1 tykkäys

Kehtaako joku Nixun lunastuksen loppuun saakka katsonut omistaja kertoa, milloin rahat lunastuksesta tuli tilille ja mikä oli korkoprosentti lunastushinnalle laskettuna? Eli jos oli vaikka 1000 osaketta, jolloin lunastushinta oli 13000 euroa ja korkoa olisi maksettu 260 euroa (brutto), niin korkoprosentiksi tulisi tasan 2% (todennäköisesti prosentti oli 2,5%:n luokkaa).