NoHo Partners - Pääoman allokoija ravintola-alalla

NoHo näköjään tippuu pois Helsingin Benchmark-indeksistä joulukuun alussa, liekö kovinkaan paljon vaikutusta, onhan tuolla joitakin rahastoja omistajalistalla: Helsingin pörssin OMXH Benchmark -indeksiin muutoksia – Mandatum ja SRV mukaan | Kauppalehti

10 tykkäystä

Talouselämän 42/23 mukaan alkaneesta talvikaudesta tulee ennätyskausi Lapissa. NoHolla ravintoloita Rukalla, Levillä ja Oulussa. Kuulostaa hyvältä liiketoiminnan kannalta!

17 tykkäystä

Lounasedun yläraja kohoaa taas vuodenvaihteessa.
Jatkossa ravintoetu saa olla enintään 13,50 euroa. Tämä kuittaa mukavasti kohonneet kustannukset ja myös osaltaan sataa NoHon laariin

29 tykkäystä

Noho Kauppalehden viikon osakkeena ja sen tiimoilta tehty juttu. Valitettavasti maksumuurin takana.

Kauppalehden analyytikko maalailee varsin optimistista skenaariota Noholle.

Kauppalehden analyytikko Ari Rajalan mukaan nykyinen arvostustaso vaikuttaa matalahkolta suhteessa pörssin keskitasoon ja Nohon historialliseen tasoon nähden.

Analyytikko laskee, että p/e-luku on 13 nykyisellä 7,60 euron hinnalla ja liukuvalla 0,59 euron oikaistulla osakekohtaisella tuloksella. Pörssin keskitaso on 16 ja Nohon historian keskitaso 20. Tosin velkaisuuden huomioiva ev/ebit-luku on pörssin keskitasoa (13,8) korkeampi eli 15,2.

Analyytikot odottavat yhtiön yltävän vuonna 2025 osakekohtaisen tulokseen, joka olisi 0,90 euron tasolla. Tästä voi laskea osakkeelle hintaodotusta pörssin keskimääräisellä 16:n p/e-tasolla. Silloin osakkeen hinnan pitäisi olla vuoden 2026 alussa noin 14,40 euron tasolla eli lähes 90 prosenttia nykyistä kalliimpi.

”Jos tuossa p/e:n oletuksen nostaisi Nohon historian keskitasolle, niin hinta nousisi 18 euron tasolle. Toteutuuko 0,90 euron osakekohtainen tulos, on tietenkin tuossa yksi riskitekijä.”*

Riskien puolelta nostaa esiin velan määrän.

*Pitkällä aikavälillä Nohon tavoitteena on pitää ifrs 16 -vuokrasopimusveloilla oikaistun nettovelan suhde operatiiviseen käyttökatteeseen alle kolmen. Yhtiön mukaan tammi–syyskuussa velkaisuussuhde oli 3,3.

Analyytikko Ari Rajala laskee, että Noho:n nettovelkaantumisaste on pörssin kolmanneksi korkein eli 339 prosenttia. Edellä on toki joukko yhtiöitä, joiden omat pääomat ovat miinuksella. Niiden nettovelkaantumisastetta ei pysty laskemaan.

Analyytikko huomauttaa, että Nohon tapauksessa vuokravastuut nostavat velkaisuuden tunnuslukuja. Luku ei ole todellisuudessa yhtä ruma kuin miltä se näyttää. Ravintolajätin vuokravastuut lasketaan veloiksi, mikä paisuttaa summaa.*

12 tykkäystä

OP:n Juho Saarinen kertoi ajatuksiaan NoHosta. :slight_smile:

NoHo Partnersin tuloskehitys on ollut tänä vuonna vahvaa. Yhtiön kannattavuus on Suomessa erinomaisella tasolla toimialan keskimääräiseen tasoon verrattuna. NoHo on myös tänä vuonna tehnyt useita yritysostoja, jotka ovat osaltaan tukeneet liikevaihdon kasvua ja odotamme kasvun jatkuvan hyvällä tasolla myös ensi vuonna. Hyvästä operatiivisesta suorittamisesta huolimatta NoHon osakekurssi on laskenut viimeisten kuukausien aikana selvästi, jonka seurauksena yhtiön arvostus on painunut mielestämme alhaiseksi suhteessa yhtiön operatiiviseen suorituskykyyn ja kasvunäkymään.

14 tykkäystä

Sipulin jouluaaton kattauksille hyvää kysyntää!

49 tykkäystä

Alla uutisjuttukin aiheesta. Kertoo kyllä mielestäni laajemmalla tasolla siitä, kuinka ulkonasyöminen yleistyy Suomessa. Tämä on NoHolle loistavaa, jos jatkossa bisnes pyörii jouluna ja juhannuksenakin. Muutamakin tuottoisa lisämyyntipäivä vuoteen tekee gutaa.

24 tykkäystä
18 tykkäystä

Joo, onhan se selkeästi nähtävillä! Oon kavereiden kanssa puhunut paljon miten muutos on selkeä verrattuna 90-luvun lapsuuteen, ja vanhempien tottumuksiin!

Nohoa on kyllä ilo omistaa, ja uskon tarinan tulevaisuuteen vahvasti, ja samalla voi nauttia ”omista” tuotteista.

Täytyy samalla hehkuttaa, kun kävin testaamassa F&B uusia tuotteita: Umami burger ja tryffelidippi oli kyllä hyvät! Muutenkin FB omaan makuun parhaat burgerit, ja oli ilo nähdä että asiakkaita oli ilta-aikaan hyvin liikkeellä!

15 tykkäystä

NoHoa koskevat uutiset tuntuvat keräävän täällä ihan mukavasti kiinnostusta (ainakin tykkäyksiä), joten ehkäpä tämänkin voi tänne jakaa.

Nyt joulukuussa avattiin siis Stadin keskustaan Kulttuurikasarmi, jonka ravintolatoiminnasta NoHo vastaa. Hesari käynyt testaamassa paikan kahvilan:

Jatkettakoon aiheen vierestä ja päältä vielä sen verran, että yksi toinen näistä isoista kaupunkihankkeista, joissa NoHo on messissä eli Helsiki Garden sai taas jatkoaikaa kaupunginhallitukselta:

23 tykkäystä

NoHolta posari:

NoHo Partners päivittää vuoden 2023 tulosohjeistustaan. Yhtiö odottaa nyt vuoden 2023 liikevoittomarginaalin olevan yli 9,5 % vertailukelpoisen liikevoittomarginaalin noustessa yli 10 %:iin. Samalla yhtiö tarkentaa ohjeistustaan vuoden 2023 liikevaihdosta, jonka odotetaan nyt olevan noin 370 miljoonaa euroa. Yhtiön kannattavuuskehitys on ollut vahvaa vaihtelevasta kysyntäympäristöstä huolimatta. NoHo Partnersin heinäkuussa 2023 hankkiman Holy Cow!:n liiketoiminta on kehittynyt odotuksia paremmin integraation edistyessä erinomaisesti. Samaan aikaan pikkujoulukausi on sujunut yhtiön odotusten mukaisesti.

26 tykkäystä

ja liikevaihtonegari samassa tiedotteessa. Se ei sinänsä yllättänyt, kun posarin antaminen venyi tänä vuonna näin myöhään.

11 tykkäystä

Aikaisempi ohjeistus:

380M liikevaihto ja 9% marginaali = 34,2M

Uusi ohjeistus

370M ja 9,5% marginaali = 35,15M

eli noin 2,8% nousua aikaisempaan ohjeistukseen. Ei kovin merkittävä muutos, mutta muutos kuitenkin positiiviseen suuntaan.

18 tykkäystä

On tosiaan ihan täysin linjassa meidän odotusten kanssa, ohessa kuva meidän Q3-rapsasta:
image

Kannattaa huomata, että tässä vaiheessa on vielä 11päivää kauppaa jäljellä ja yhtiön budjetti ei voi olla esim. 9,6%, sillä tässä olisi muuten liian iso riski ohjeistuksen laskuun jos välipäivinä tapahtuisi jotain yllättävää. Tuossa 9,5% ja budjetin välissä pakko olla jonkin verran bufferia ja uskon, että tuo meidän 9,9% on toooooooosi lähellä totuutta.

Nuo ylistyissanat BBS integraatiosta ovat sijoittajien kannalta tärkeitä, kuten täällä ketjussa useampaan kertaan puhuttu. Aamarissa sitten tarkemmat kommentit huomenna! :slight_smile:

33 tykkäystä

Itse arvostan kyllä enemmän tuloksen, kuin liikevaihdon kasvua. Tuloskasvu kertoo erittäin hyvästä työstä!

9 tykkäystä

Salen ja Artun kommentit positiivisesta tulosvaroituksesta. :slight_smile:

Päivitetty ohjeistus kertoo NoHon pikkujoulukauden sujuneen hyvin ja kannattavuuden pysyneen markkinaympäristöön nähden erinomaisella tasolla. Uusi ohjeistus on täysin ennusteidemme mukainen, jonka myötä ennustemuutoksille ei ole tarvetta.

14 tykkäystä

Pisteet kyllä @Sauli_Vilen ja @Arttu_Heikura tarkoista ennusteista :+1: Aika harvoin näkee tällaisia keissejä, joissa analyytikot ovat jopa yhtiötä ”edellä”. Eikä tainnut olla eka kerta NoHon kohdalla.

16 tykkäystä

Tämä on kyllä NoHolle erinomainen juttu, mikäli UMK jatkaa kasvamistaan tapahtumana. Ei pelkästään Nokia Areenan ravintoloiden kannalta, vaan ennen kaikkea koko Tampereen, jossa NoHolla huomattavan paljon rafloja ja baareja. Jospa saataisiin ne viisutkin vihdoin Tampereelle 2025! Viikon viisuhulinat tekisivät gutaa, kun MM-lätkästä ei saada enää toukokuille liikevaihtoa niin kuin viime vuosina.

16 tykkäystä

Kirjoitinkin jo Eezyn ketjuun Eezyn osakkeen poikkeuksellista vaihdosta. Myyjäksi voi melko helposti päätellä NoHon (eilen vaihdettu 3,8M kpl osakkeita, tänään 1,1M kpl).

Pitkäänhän myyntiä on suunniteltu, mutta onkohan Noholla jokin erityinen kohde rahalle juuri nyt vai mikä selittäisi ajoitusta melko heikkoon kurssiin? @Sauli_Vilen

17 tykkäystä

Ei ole mitään erityistä tarvetta rahalle, mutta totta kai NoHo haluaisi päästä kanavoidaan nuo Eezyn rahat omaan liiketoimintaansa ja samalla siivota tuon Eezyn rivin pois. Varmasti ollut yhtiöllekin turhauttavaa, kun suunnilleen joka kvartaali joutuu selittelemään miksi raportoitu tulos on huono, kun Eezyn osakkeesta tehdään jatkuvia alaskirjauksia.

Yhtiön suhtautuminen Eezyyn on muutenkin muuttunut merkittävästi tässä vuosien saatossa. Eezyn surkean kurssikehityksen myötä myös vaikutus NoHon arvoon on supistunut tosi pieneksi (nykyarvo karkeasti yhden kvartaalin kassavirta). Aikanaan ajatus oli että irtaudutaan hyvään hintaan, sitten ajatus oli että irtaudutaan kun saadaan järkevä hinta ja nyt ajatus tuntunut olevan että “myydään kunhan joku nyt vaan ostaa”. Tässä mielessä en yllättyisi jos NoHo olisi tuolla myyntilaidalla. Tätä asiaa ei kauaa tarvitse jännittää, sillä NoHon pitää printtaa sisäpiirikaupasta ilmoitus lähipäivinä.

Aku kommentoi Eezyä Q3-haastiksen loppupuolella: NoHo Partners Q3’23: Vahvat näkymät - Inderes

30 tykkäystä