NoHo Partners - Pääoman allokoija ravintola-alalla

YLEn pääuutislähetyksessä lauantaina kerrottiin terassikauden alkaneen todella vauhdikkaasti. Samassa uutisessa NoHo kertoi, että myynti on ollut yli 70% vilkkaampaa kuin vastaavaan aikaan viime vuonna. Voinemmeko jo odottaa positiivista tulosvasoitusta kuluttajien ostomielialojen ollessa näin selvästi paremmalla tasolla.

10 tykkäystä

Tuossa vielä uutinen samaan rahaan.

No nyt ei toistaiseksi kiekkomenestys kyllä ole juottanut kuin ehkä väkeviä yksin pimeässä.

9 tykkäystä

Hieman tarkkuutta…

Suomalaiset ovat kirmanneet ravintoloiden terasseille, kun sää on hellinyt. Ravintolat ovat tehneet jopa 70 prosenttia parempaa tulosta kuin pari viikkoa sitten kylminä päivinä. Muun muassa ravintolayhtiö Noho Partnersin toimitusjohtaja Aku Vikström kertoo, että heidän myyntisä on kasvanut jopa 70 prosenttia aiemmista viikonlopuista.Tämä on ollut oikein toivottavaa. Valtava piristysruiske kylmän huhtikuun jälkeen. Moni paikka on tehnyt myyntiennätyksiään.

Myynnin pitääkin kasvaa kylmän huhtikuun jälkeen, jos meinaa saada mitään käteen Q2.

23 tykkäystä

Helsingissä jaetaan tulevana viikonloppuna tämän vuoden Pohjoismaiden Michelin-tähdet.

Vaikka nuo Noho:n high-end ravintolat on suosittuja, niin mahdollisesta lisänäkyvyydestä tuskin haittaakaan on. Tapahtuma vetää paikalle alan Pohjoismaiden parhaimmistoa sekä paljon alaan liittyvää mediaa.

Helsinki To Host The Nordic Countries MICHELIN Guide Ceremony 2024

Pohjoismaisten ravintoloiden uudet Michelin-tähdet julkistetaan toukokuussa Helsingissä | Helsingin kaupunki

15 tykkäystä

NoHo Partners päivittää strategiansa ja pitkän aikavälin taloudelliset tavoitteensa strategiakaudelle 2025-2027

https://view.news.eu.nasdaq.com/view?id=b39a25c75d87dd7190bdfd975fbadfd37&lang=fi&src=listed

25 tykkäystä

Johto jätti itselleen na kädet
Auki?

Nauroin vähän tolle että kasvava osinko piti lisätä toiste vielä loppuun

3 tykkäystä

@Kasper_Mellas siirtynyt ravintolatoimintaan Oma Säästöpankin sotkuista, tässä aamarikommentit NoHo:n päivitetyistä taloudellisista tavoitteista: NoHo päivitti taloudelliset tavoitteensa - Inderes

11 tykkäystä

“Julkaisemme tallenteen pian”

CMD:n tallennetta odotellessa. Ilmeisesti sieltä kovaa vauhtia pätkitään pois BBS:n hpj:n lennolta myöhästymiskommentteja. Ei ollut kaveri valmistautunut kysymyksiin ja sai itsensä vaikuttamaan epäammattimaiselta. Olisi ottanut myöhäisemmän lennon!

9 tykkäystä

Nyt näyttää löytyvän jälkitallennekin. Itse pidin CMD:n antia mielenkiintoisena ja toimistusjohtajan vaihdoksen ollessa edessä, oli mukava päästä näkemään myös muuta johtoa ja NoHon edustusta. Myös tämä muu johto onnistui antamaan ainakin itselleni kuvan, että yhtiö on hyvissä käsissä myös jatkossa ja kuten Aku osarissa sanoikin, niin on siellä taustalla kokoajan ollut muitakin henkilöitä.

Erityisesti hallituksen puheenjohtaja Laine ja talousjohtaja Vilponen herätti luottamusta johtoon ja yhtiön tulevaisuuteen. Talousjohtajan mainitsemat rahoitusjärjestelyt tai -suunnitelmat kuulostivat erittäin järkiviltä ja myös osakkeenomistajalle lisäarvoa tuovilta.

16 tykkäystä

Pöyristyin hieman kun katsoin tätä CMD tallennetta. Pari kk takaperin lensin Islannista takaisin Suomeen ja edessäni istui äärimmäisen ylimielisen oloinen tyyppi. Tietskaria piti näpyttää ja puhelimessa olla vaikka nousu oli jo menossa. Lentoemännätkin muutaman kerran asiasta huomautti, mutta henkilöä ei juurikaan kiinnostanut. No kukas henkilöksi paljastuikaan: BBS hallituksen pj :smile:

31 tykkäystä

Itse jo aiemmin nostin täällä Turkua esille, niin hienoa oli tuon CMD:n tiimoilta kuulla että myös NoHo näkee siellä mahdollisuuksia! Jäädään odottelemaan mielenkiinnolla mahdollisia peliliikkeitä siis siellä suunnalla.

3 tykkäystä

Mietin tuota pohjoista, minne nyt esim. Finnair ilmoitti lisäävänsä runsaasti lentoyhteyksiä, samoin kuin Lufthansa ja olikohan Norwegian. Selkeästi kysyntää (ja turisteja?) on, ja varmasti ravintolapalveluillekin on tarvetta. Siellä olisi mukava nähdä uusia avauksia.

5 tykkäystä

NoHoa mukaan indeksiin. Tuskin suurta merkitystä, mutta suunta on kuitenkin oikea.

20 tykkäystä

Tämä NoName tuli nyt vklp kaveriporukan kanssa koeajettua ja näköjään kuiteista päätellen mennyt nelinumeroinen summa kurkusta alas😂. Pitkästä aikaa oikeasti hyvä yökerho, ei soi samat 2000-luvun alun tanssilekat yms loppuunkulutetut, hyvät drinkit, hyvä palvelu ja jonoa koko illan se +100m.
Plussaa hyvästä ilmanvaihdosta ja yllättävän edullisesta hintatasosta.

Jos saisivat tuon monistettua aluksi esim tampereelle ja turkuun sopiviin tiloihin niin povaan menestystä.

Tämä on nyt rapulassa kirjoiteltua jorinaa ja muistikuvatkin osittain hataria, mutta se taitaa olla onnistuneen kenttätestauksen merkki. Saa ehdottaa muitakin testattavia.

29 tykkäystä

Täytyy sanoa, että NoHo on omissa kirjoissa Helsingin pörssissä tuotto/riski huomioiden nykyhinnoissa paras sijoituskohde. Vapaa kassavirta on kunnossa. Liiketoimintamalli koeponnistettu ja toimivaksi osoitettu 30 vuoden ajalta Suomessa, josta tuloksena 30 vuoden ajalta 20% vuotuinen kasvu. Suomessa pystytty liikevaihtoa kasvattamaan taantumassakin, väittäisin jopa, että taantuma NoHolle on eräänlainen kilpailuetu, koska alalla muilta menee kannattavuus äkkiä alta ja NoHo pystyy hankkimaan näinä aikoina hyviltä paikoilta liiketoimintaa halvalla. Voi olla, että liiketoimintamalleihin kuuluva “talousohjattu kokkaaminen” tekee toiminnasta jo ostohetkellä kannattavaa tai viimeistään se kääntyy hyväksi kun suhdanne helpottaa. Nythän NoHo on ostanut yökerholiiketoimintaan suhdanteen ollessa sielä kuiva. Ulkomaiden toimet nyt vaikuttaa erityisen hyvältä, kun tällä haetaan kasvua yhteisyritysten/partnerien kanssa. Mallissa, jossa noho tuo yhteisyritykseen osaamisen ja kumppani rahan, on saadaan kerrassaan hyvä pääomantuotto, ja tuloutuvaa rahaa voidaan käyttää Suomen toiminnan kasvattamiseen ja osinkoihin. Oman osakkeiden ostot toki pitäisi yrityksellä olla käytössä varsin näinä aikoina kun vapaan kassavirran ja kasvun huomioon ottavat mallit näyttävät +15% vuosituottoa, onneksi nykyään sijoitusvakuutuksen sisällä pystyy itse ohjaamaan osingot sinne minne ne kuuluukin, eli takaisin sijoituksiin. Se, että noho vähentää pankkilainoja on hyvä, mutta tässä yrityksessä kyllä nuo vuokrasopimukset lainoissa voi sekoittaa meitä tuulipukukansaa. Ajattelin tehdä NoHon kanssa sellaisen taloudellisen kokeen, että täytän salkusta 20% kyseisellä firmalla istun sijoituksen päällä 20 vuotta. En rehellisesti keksi mitään, mikä voisi liiketoiminnan pysäyttää, paitsi ehkä jos Suomeen tulisi sota. 30 vuotta kasvua takana, koronasta selvittiin ja tultiin parempana ulos. Kasvua osataan rahoittaa omistajayställisesti ja liiketoimintamalli on paras mahdollinen, yksinkertainen ja toimiva.

27 tykkäystä

Mä oon sun kanssa monesta asiasta Nohon kohdalla samaa mieltä, ja mä oon alle/näiltähinnoilta tankkaillut nohoa, vähän jopa sillä mielellä että haluun ylipainottaa yhtiötä salkussa.

Samaan aikaan alkanut pohtia niitä riskejä koon kasvaessa. Akusta oon pitänyt, ymmärrän ettei hän koko sirkuksen menestyksen avain ole ollut, mutta menetys kuitenkin. Samoin nyt CMDssä puhuttu strategiamuutos sisältää riskiä enemmän, vaikka toisaalta näytöt ovat olleet hyvät. Myös CMDn yhteenvedon haastatteluista mulle jäi vähän epäinnostunut fiilis. No, silti en omaa suunnitellaa muuta, usko pysyy, mutta aloin riskejä enemmän pohtia.

12 tykkäystä

Kai rönsyily voi olla yksi uhka noholle. Esim. ensiksi halutaan pysyä kaukana yökerhomarkkinasta, sitten sijoitetaankin siihen koska näkymät ovat hyvät ja nyt sitten irtisanotaan kaivohuoneen vuokrasoppari.

Vähemmistöomistajana euroopan valtaaminen voi olla todella makoisaa, kunhan kohdeyhtiöt on kohdallaan. Mutta näissäkin saattaa olla rönsyilyn vaara, jos alku lähtee makoisasti ensin liikkeelle.

Mutta tämä nyt tälläistä pyynnöstä karhuilua.

11 tykkäystä

Kyllä, mutta toisaalta NoHon hallituksessa on tainnut olla vallalla sellainen “ei rakastuta toimintoihin” -mentaliteetti, missä tuottamatonta liiketoimintaa ei pelätä leikata tehokkaasti pois. On hyvä kokeilla, mutta olla myös ketterä muutoksissa.

10 tykkäystä

Se, että noho pystyy operatiivisia toimintoja tehostaen ja hankintojen mittakaavaa hyödyntäen parantamaan yli 20% hankitun yksikön operatiivista käyttökatetta on uskomaton kilpailuetu. Tämän vaikutusta ei kannata pitää triviaalina. Tämä on kilpailuetu, joka vain paranee yritystoiminnan kasvaessa. Maailmasta löytyy monta esimerkkiä, että yritys jolla on hintakilpailuvoimaa pärjää. Tähän kun yhdistetään negatiivinen käyttöpääoma ja kasvava toimiala niin tulokset voivat olla yllättävänkin hyviä. Akun käyminen talossa oli hyvä siinämäärin, että firma on nyt paljon paremmassa operatiivisessa kunnossa, kun kannattamattomista yksiköistä luovuttiin. Ehkä CMD oli turhankin paljon rakennettu siihen, että haluttiin viestiä ettei firman menestys ollut pelkästään Akusta kiinni, joka oli kuitenkin mielestäni paras mahdollinen toimitusjohtaja ainakin korona-aikaan, jonkun toisen toimitusjohtajan alaisuudessa yritys olisi voinut olla koronan jälkeen paljon kurjemman näköinen. Se oli CMD:ssä hyvin sanottu, että firmaa johdetaan siten, että rahaa laitetaan sinne, mistä saadaan paras tuotto pääomalle. Lisäten, että jos rahaa laitetaan ulkomaille, niin sieltä tuottovaatimus on suurempi, koska suomen toimissa ovat hyviä. Mutta toistan vielä, nohon operatiivisen toiminnan osaaminen ja skaalaedut ovat poikkeuksellisen hyvä kilpailuetu matala katteisella alalla.

DEC:
NoHo, tuo Suomen Amazon;) Mutta vakasti, jos haluatte yhden käytännön esimerkin mitä hintakilpailussa pärjäämisellä voidaan saada aikaan, niin kannatta perehtyä Gujaratien matkaan Ugandan karkoituksesta amerikan suurimmiksi hotellien ja hostellien omistajiksi. Tästä voisi tulla mielenkiintoinen aihe Vernerin vartiinkin, jos sellaisen Verneri haluaisi tehdä

17 tykkäystä

Sijoistuskästissä oli vieraana Kape Aihinen ja myös NoHoa sivuttiin ajassa 33:47

Aivan ei Kape ollut tyytyväinen “operational excellence”-konseptiin jonka NoHo tuo mukanaan.

12 tykkäystä