Nokia-ketju. Mitä ajatuksia teillä on Nokiasta? (Osa 1)

Parhaita paloja Iain Morrisilta:

Tumbling 17% in Helsinki, Nokia’s share price was trading at its lowest level in five years this morning, as investors reacted to the news.

Ei kai sentään? Voin vannoa, että ostin aiemmin tänä vuonna huomattavasti halvemmalla. :slight_smile:

Outside China, where it has failed to win any 5G radio access network (RAN) business, Nokia today warned that its RAN market share may next year dip below the current level of 27%.

Ei voi pitää paikkansa. Nokiahan on pärjännyt ihan mukavasti entisten asiakkaiden kanssa ja voittanut uusiakin asiakkaita. Voi olla, että minulta meni jotain ohi, mutta Nokia ei myöskään kertonut markkinaosuutensa laskusta mitään – mainitsi tosin alisuorittavansa pääasiallisella kohdemarkkinalla.

Lopetin lukemisen tähän. :slight_smile:

6 tykkäystä

Älä Viljo hyvä toivoasi menetä. Mikäli elinvuosia riittää, ehdit varmasti nauttia myös Nokian paremmasta tekemisestä. Nyt taas vähän kysytään kärsivällisyyttä. Itse kyllä näillä hinnoilla lisäilen lappuja. Olkoon jälkipolville, koska oma kiintiö alkaa olla täynnä.

4 tykkäystä

Pekan kommenteista tulee fiilis, että hän on oikeasti käyttänyt tämän kolme kuukautta tutkien asiakaskäyttäytymistä ja oikeasti pyrkinyt ymmärtämään sen, mitä asiakkaat haluavat ostaa. Ja selkeästi tämän tutkimuksen tulos on ollut se, että asiakkaat eivät arvosta end-to-endiä. Surilla on ollut ehkä kaunis visio end-to-end toimittajasta, mutta paha sellaista on myydä, jos vain harva sellaista haluaa. Näkeehän sen jo julkistetuista diileistä, että harvoin ne ovat ns. yksiavioisia, vaan usein ostetaan vähintään kahdelta toimijalta. Nyt kun tunnistetaan ne Nokian vahvuudet, keskitytään niiden myyntiin ja kehittämiseen, niin uskon että jokaisesta investoidusta eurosta saadaan enemmän irti ja resursseja vapautuu muutenkin.

Pekka penää GLT:ään tulosvastuuta ja se on hienoa huomata.

5 tykkäystä

Mutta AT&T :n suunnitelmista ei ole vielä kuulunut paljon. Lisäksi AT&T investoi juuri nyt verkkaisesti - yhtiön tulosjulkistus paljasti asian. Eli siellä odotellaan ennen kaikkea c-band taajuuksien saamista.

Tässähän on kyllä hiukan huolia että Samsung yrittäisi toistaa liikettä myös AT&T:n kanssa. Katsotaan mitä tuleva tuo tullessaan.

1 tykkäys

En oo myymässä, mutta varmasti jo neiti 4 v osaa kysyä isältään, isi miksi sinä aina ostat sitä Nokiaa (hänellä on salkussa talenom, qt ja revenio).

Sitten hän voikin laulaa isän ou nou nou nou Nokia, Elä tee mokia laulun.

Tai siis harkitsen ainakin ensin rauhassa, kun nyt jo - 15%on taulussa…

3 tykkäystä

Hmm… tyhmäähän olisi jättää tilaisuus käyttämättä, jos siihen on mahdollisuus. :grin: Itse lisäsin ison swingin tuolta 2,83-2,85 -tasoilta.

Enkä näköjään ollut ainoa. >

Aina ei voi voittaa, mutta nyt mahdollisuus sille on tavanomaista korkeampi. :slight_smile:

Edit. Vaihdettu “swingin” → “ison swingin”

3 tykkäystä

Voin yrittää antaa muutaman syyn:

  • Tulevaisuuden teknologiaa, jota viedään kaikkialle maailmassa.
  • Suurimpana myyntiorganisaationa Yhdysvaltain hallinto takana.
  • Lienee pöytä nyt niin sanotusti viimeistään putsattu.
  • Uusi kykenevä johto.
  • Toimiala jossa enää mukana vain muutama toimija. Nykyisellään.
  • Huaweita jyrätään ulos.
  • Nykyinen arvostus ottaa aika paljon heikkoutta ja riskejä huomioon. Tämän hetken P/E (noin 13) ei ole teknologiayhtiölle korkea.
  • Yleensä kun uutta teknogiaa tuodaan on alkuvaiheen kannattavuus heikompaa ja se paranee ajan myötä.

Tässä muutama. Ja on riskejä luonnollisesti olemassa myös. Itse olen ollut liian myönteinen jo lyhyen aikavälin (siis ennen kaikkea vuoden 2021) kannattavuudesta. Mutta en ole nyt myymässä, todellakaan, ja kenties vielä lisää tulee. Mutta edelleen sitä kärsivällisyyttä tarvitaan, piruvie.

16 tykkäystä

Ilmeisesti olet pahoittanut mielesi tai menettänyt rahojasi, mutta muista kuitenkin, että sijoitusneuvojen antaminen ei ole foorumin sääntöjen mukaista. Suuntaan tai toiseen.

8 tykkäystä

Naulankantaan. Alkuharmituksen jälkeen ostan halvalla lisää. Ymmärrän heitä jotka ovat olleet mukana vuosikausia. Aloitin ostot vasta koronapandemian puhjettua, silti positio on reilusti miinuksella, mutta usko ei ole kokonaan mennyt. Makrotasolla yhteiskunta verkottuu koko ajan enemmän ja enemmän. Uskon edelleen että lopulta käy hyvin.

4 tykkäystä

Tässä on odottanut osaria sen verran keskittyneesti että on vähän jäänyt sivuraiteille että lokakuun aikana elikkä aivan näillä näppäimillä pitäisi tulla julki tuo US secure 5G strategia. Jospa siinä jotakin hyvää Nokiallekin…
https://www.congress.gov/bill/116th-congress/house-bill/2881

1 tykkäys

Jep ja huomenna pitäisi tulla patenttipäätöksiä case: Nokia vs. Daimler.

6 tykkäystä

Noniis jäitä hattuun @smuusmuu tai toiselle foorumille mellastamaan! Kiitos.

Ja siis edelleen kriittinen näkökanta Nokian toimintaa kohtaan on toivottavaa, kylläkin.

15 tykkäystä

Joo nyt on vähän negatiivinen äänensävy.

Tämä on jo viides peräkkäinen viestisi vailla mitään sisältöä. Eiköhän tämä riitä.

Jokainen on aina vastuussa omista sijoituspäätöksistään. Suosittelen, että keskityt nyt vaan niihin tuottoisiin sijoituksiisi ja lopetat tuon marinan.

5 tykkäystä

Myös minä toivon, että tällä foorumilla keskustelu säilyy asiallisella linjalla. Alkuviikosta ihmettelinkin miten kolmen kuukauden aikana on säilynyt. Kaikkia varmaan pännii enemmän tai vähemmän tuo kurssireaktio, mutta sellaista elämä on ,aina ei voi voittaa.

6 tykkäystä

Ikävää, että asiallisesta kirjoittelusta pitää edes muistuttaa, mutta näin se joskus menee. :slight_smile:

Nokia on kyllä kouluttanut omistajansa hyvin. Edellisestä paljon alemmas menneestä pudotuksesta ei ole kuin 8kk ja välissä käytiin yli 4,3 euron. :smiley:

Eiköhän tässä ole jännitystä ja mielenkiintoisia käänteitä luvassa myös jatkossa.

10 tykkäystä

Mites nyt Nokialle kävi näin. Luulin, että nasan kanssa tehty diili nostaisi osakkeen arvoa.

2 tykkäystä

Referenssi hyvästä 4G teknologiasta mutta ei niinkään tuo rahaa tuo sopimus.

2 tykkäystä

Mitä olen Nokian mukana nyt pari vuotta ollut sijoittajana, niin tässäkin foorumilla esiin tuotu ongelma sopimusten arvosta ja niiden tuloutumisesta on todella haastavaa vaikka näitä diilejä yrittäisi exceliin listata. Jos johto pystyisi tätä tulevaisuudessa parantamaan ja tuomaan läpinäkyvyyttä, niin kurssireaktiot olisivat ehkä maltillisimpia ja volatiliteetti ns omaan makuun sopivampi.

En ole muuten toiseen yhtiöön vielä törmännyt, joka soutaa ja huopaa näin paljon näissä virallisissa talousraportoinneissaan sijoittajille. Alkaa kokemaan pientä inflaatiota annetut näkymät.

Tässä tällaisena neutraalin kriittisiä muutamia parannusehdotuksia nykyjohdolle piensijoittajan näkökulmasta.

5 tykkäystä

Lienee se Nasan diili enemmänkin näkyvyyttä ja brändäystä. Ja onhan se aika huikeeta, kun sitä miettii.

Mä nyt itse toivon, että Pekka ei liikaa ala nostelemaan Nokian kurssia lähipäivinä, jotta kerkeen itsekin halvemmalla ottamaan.

Vaikkakin uskon, että markkinat jotenkin tulee tolkkuihinsa, kun ovat osarin sulatelleet

Itse en ole vielä Nokialla hävinnyt rahaa, enkä myöskään näin aio tehdä. Firma tekee voittoa, eikä ole menossa konkurssiin. Ei siis mitään syytä itselläni myydä.

10 tykkäystä