Osakesijoittaminen

Nokia-ketju. Mitä ajatuksia teillä on Nokiasta? (Osa 1)

Kerätään tänne kaikki keskustelu liittyen Nokiaan ja sen verrokkeihin. Kaikki keskustelu Nokiasta on tervetullutta! :slight_smile: Tänään tuli mm. ilmoitus siitä, että Nokian toimitusjohtaja Rajeev Suri hankki 575 309 Nokian osaketta, joka aiheutti keskustelua Inderes QA:n kautta. Tervetuloa Nokia-ketjuun! :slight_smile:

4 tykkäystä

Put your money where your mouth is https://www.inderes.fi/yhtiot/nokia (katsokaa tiedotefeed) :wink:

1 tykkäys

U.S. reaches deal to keep Chinese telecom ZTE in business: congressional aide

WASHINGTON (Reuters) - The Trump administration told lawmakers the U.S. government has reached a deal to put Chinese telecommunications company ZTE Corp back in business, a senior congressional aide said on Friday.
The deal, communicated to officials on Capitol Hill by the Commerce Department, requires ZTE to pay a substantial fine, place U.S. compliance officers at the company and change its management team, the aide said. The Commerce Department would then lift an order preventing ZTE from buying U.S. products.

ZTE was banned in April from buying U.S. technology components for seven years for breaking an agreement reached after it violated U.S. sanctions against Iran and North Korea. The Commerce Department decision would allow it to resume business with U.S. companies, including chipmaker Qualcomm Inc.

U.S. President Donald Trump on Tuesday floated a plan to fine ZTE up to $1.3 billion and shake up its management as his administration considered rolling back more severe penalties that have crippled the company.

The White House did not immediately confirm reports of the latest deal.

Otappa tästä nyt sitten selvää mihin päädytään…

1 tykkäys

Juu tää voi tietää huonoa. Niinhän se Elopkin toimitusjohtajana vai mikä se nyt oli, osti heti alkuun Nokian osakkeita. Näyttää hyvältä, että toimitusjohtaja ostaa johtamansa firman osakkeita. Kaikki muut lähtee perässä osteleen niin sitten on hyvä myydä pois. Jotenkin tuntuu että Nokia on vähän eksynyt. Toivotaan että firman ura jatkuu.

Nokia voitti Kiinan valtionyhtiön kilpailutuksen optisen verkon rakentamisesta

Vaikuttaa isolta…?

2 tykkäystä

Ai tämä on hyvä tieto. Eiku kaupoille sitten vaan. :slight_smile:

Loistava! Holdattu alkuvuodesta ja noussu hyvin. Tästä se lähtee! :slight_smile: Tuleeko Inderesiltä kommenttia ja videota aiheesta?

Johtoryhmässä muutoksia https://www.inderes.fi/tiedotteet/nokia-ilmoittaa-muutoksesta-johtokuntansa-kokoonpanossa

Toivottavasti Withingsiin hukatut rahat on “saatu takaisin”.

Toi on harmi et toi Withings ei lähtenyt lentoon. Oisin halunnut kovasti nähdä Nokian palaavan taas kuluttajamarkkinan tähdeksi. Mitens toi HMD yhteistyö, voisko ne auttaa Nokian mukaan myös HeathTech puolelle?

Muistui aamulla mieleen tämä video missä Mikael käy läpi Nokian ison kuvan ja miten yhtiö positioituu 5G-vallankumouksessa. Edelleen ajankohtainen, osake mörni silloin neljässä eurossa pohjillaan mistä saatiin extra jännitystä meneekö betsi ihan vihkoon https://www.inderes.fi/videot/nokia-sijoituskohteena-ja-yhtion-iso-kuva

1 tykkäys

Moi,
Saisiko Inderesin kommentit koskien Nokian yhtiökokousta ja sen antia, please?

Meillä ei ollut ketään osallistumassa. :confused: Kuulin kyllä sieltä käyneiltä että melkoisen pitkä Q&A-sessio saatiin aikaiseksi…

1 tykkäys

Melko mielenkiintoinen juttu tämän päivän aamukatsauksessa kerrottu Huawein mahdollinen kampeaminen ulos Australian 5G -markkinoilta…

4 tykkäystä

Toi on tosi mielenkiintoinen tilanne. Kuka noista neljästä: Nokia, Ericsson, ZTE ja Huawei johtaa teknologiassa? Vai ovatko ne kaikki samalla viivalla, kopioineet toisiaan?

1 tykkäys

Nimimerkki JusIG (Shareville) laittoi mielenkiintoisen uutisen, kannattaa lukea: Explainer: why Chinese telecoms participating in Australia’s 5G network could be a problem

1 tykkäys

Teleoperaattorit leikkaa leikkaa ja leikkaa http://www.lightreading.com/business-employment/jobs/big-telcos-have-slashed-107k-jobs-since-2015/d/d-id/743765?page_number=1, ei toki liity suoraan 5G-investointeihin mutta kuvaa miten operaattorit etsivät säästöratkaisuja kaikkialta.

Operaattoreilta ~90 % Nokian liikevaihdosta.

Nokiaa en oo yrittäny edes sen syvällisemmin omatoimisesti analysoida. Niin paljon hyvää, valmiiks pureskeltua ammattilaisanalyysia on tarjolla, että mitään järkeä ei oo käyttää omaa aikaa tähän Caseen. Ostin kuitenkin vuodenvaihteen paikkeilla pari erää keskihinnalla 4,06e, kun vaikutti olevan hämmentävän paljon pahaa leivottuna kurssiin, kuitenkin oletusarvoisesti lähitulevaisuudessa elpyvällä toimialalla.

Nyt just näyttää oma ostopäätös ihan hyvältä, mutta eiköhän tässä vielä jyrkkiä liikkeitä saada ainakin osakekurssiin. Vähän kutkuttelee jo, että kuinka paljon Surin H2-puheille lopulta löytyy katetta. Jos siellä tulee lisää pettymyksiä, alkaa olla aika paljon vipuvoimaa taas alaspäin. Itse kuitenkin uskon, että markkina saa laittaa jälleen yhden sulan lisää Surin luottamushattuun.

5G:stä on aika vaikea näin kokematta sanoa mitään, mutta mututuntuma on, että se on jotain sellasta mihin ei oo oikein varaa jättää investoimatta. Ja silloin on ehkä ihan hyvä olla pöydän omistajapuolella.

Yhdysvaltojen presidentti nosti 28 % tuonti tullimaksuja nimenomaan Kinalaisille tuotteille, paljonko vipua alaspäin nokian kurssiin ?

Tällä hetkellä itsellä ei positiota Nokiassa, mutta mielenkiintoinen uutinen:
Yhdysvallat peruutteli kiinalaisyhtiön kiellossa –ZTE:lle kuukauden lupa

Tässä on jo ainakin yksi konkreettinen todiste ZTE:n vaikeuksien vaikutuksista ulkomailla, eli ZTE:n diili Italiassa menikin Ericssonille:

Yhdysvaltoja koskeva toimintarajoitus on haitannut ZTE:n liiketoimintaa myös muualla maailmassa. Se menetti vastikään sopimuksen Italiassa, koska se ei voi käyttää amerikkalaista teknologiaa, kertovat uutistoimisto Bloombergin lähteet.
600 miljoonan euron sopimus meni ZTE:n sijaan ruotsalaiselle Ericssonille, vaikka sopimuksen sai alun perin kaksi vuotta sitten ZTE. Sopimus koski italialaisen Wind Tren tukiasemia.

1 tykkäys