Nokia sijoituskohteena (Osa 2)

Tässä ketjussa puhutaan Nokiasta sijoituskohteena. Pidetään keskustelu yhtiössä ja sen liiketoiminnassa.

Continuing the discussion from Nokia-ketju. Mitä ajatuksia teillä on Nokiasta? (Osa 1) - 12545.

Previous discussions:

11 tykkäystä

Discord Inc said on Wednesday it has removed Reddit’s WallStreetBets server from its platform for violating its guidelines on hate speech and spreading misinformation./Reuters 02:10/

2 tykkäystä

rupee sivustot, serverit ja foorumit sakkaamaan kun isolla rahalla on löysät pöksyissä

16 tykkäystä

After briefly going private, subreddit r/wallstreetbets is back up. Moderator user zjz posted a response to why the subreddit was briefly taken private alongside the account’s Discord server being banned.

7 tykkäystä

Wallstreetbets (WSB) palstalle on (mediahuomion vuoksi) avattu 1,7 miljoona uutta käyttäjätunnusta parissa päivässä., nyt palstalla on noin 4.1miljoonaa seuraajaa ja koko ajan luku kasvaa. Voisiko kuvitella, että määrä lisääntyy lähipäivinä yhä vaan, jos palsta pysyy auki?

Palstalla on keskusteltu lähinnä vain noin viidestä osakkeesta, joista Nokia on ollut yksi. Puhutuin vaikuttaa yhä olevan GameStop. Mutta uskaltanen arvata, että myös palstalaisten ‘Nokia to the moon’, ‘Buy Nokia’ ym. -viestit yhä jatkuvat.

WSB-aktiivit tekevät päivittäin Youtube-videoita, joita löytää mm. hakusanalla ‘wallstreetbets’. Sain mielikuvan, että
usein osakkeita analysoidaan viihdettä tehden, tyyliin 'osakkeen fundamentit eivät merkitse minulle mitään, minä seuraan omaa teknistä “analyysiani”, tai: ‘minä seuraan wallstreetsnetsiä’. Näillä videoilla voi olla nopeasti, jopa päivän sisällä yli 35k katselijaa. Nokia on ollut vain vähän esillä näillä videoilla, parissa näkemässäni vloggaaja on uskonut Nokian kurssinousuun.

Vakavasti otettavien ja uutiskanavien videoklippien wallstreetbets -keskustelu näyttäisi olevan ‘onko tämä laitonta’ sekä GME-kuplateemassa.

16 tykkäystä

Aika monia Kauppalehden VON palstojen vaihdoksia nähnyt 10 vuoden aikana ja nyt Inderesin palstakin täyttyi ja aloitti uuden sivun :slight_smile: . Sopivasti isossa käänteessä.
Ilman näitä palstoja ei minustakaan olisi tullut Nokia sijoittajaa. Ja tämä palsta on todella paras - kiitokset palstan aktiiveille @Lexus ja @OldFeki ja kumppanit… oskomattomasti asiaa ja näkemystä… joka päivä.

Olen pitänyt Nokiaa reilusti aliarvostettuna jo vuosia, mutta varsinkin viimeiset pari vuotta. Hinnan kyykkääminen onkin tarjonnut monia ostotilaisuuksia.
Analyytikkojen näkemyksiä en ole ymmärtänyt - he eivät ole jostain syystä ole halunneet nähdä Nokian mahdollisuuksia - ei edes Huawei bännin jälkeen. Varman päälle ja pessimistisesti - kuin kurssia olisi haluttu pitää aliarvostettuna.

Itse arvostan myös edellistä johtoa - heidän aikanaan tämä Nokia kuitenkin on rakennettu. Mutta ehdottomasti Pekka on nyt mies paikallaan ja on aloittanut todella hyviä uudistuksia - uusi johto tarvittiin myös luottamusta palauttamaan.

Toistaiseksi Nokian nousu on vain aliarvostuksen purkautumista - “oikea” hinta lienee 7€ yläpuolella. Hype hintojen puolelle mennään vasta kun ylittää 10…

Kiitos vielä palstalle - elämme jännittäviä aikoja ja näyttäisi, että vaurastumme. Saattaahan hinta vielä laskea takaisin, mutta itse aion pysyä mukana.

34 tykkäystä

Ihme että Trumpin valtakaudella kukaan ei välittänyt vihapuheen tai harhaanjohtavan informaation levittämisestä.
Nyt kun MC Donaldsin siivooja ja pihvinpaistaja ovat laittaneet säästönsä likoon ja tienanneet vähän ylimääräistä, niin valkokaulukset rupeavat saamaan itkupotkuraivareita.
Onhan se väärin jos vuosituhantinen traditio on käännetty ylösalaisin ja köyhät riistävät rikkaita.
Onneksi tämä ei toimi Suomessa ja Nokia laskettelee pitkin päivää Helsingissä, kunnes NYSE aukeaa. Veikkaan että tämä sama kuvio (jenkit nostaa, suomalaiset dissaa) tulee toistumaan useamman kerran.

23 tykkäystä

Iso osa eilisen noususta on silkkaa hypeä, mutta $NOK erottuu WSB:n short-squeeze -joukosta silti selvästi. GME ja BB ovat eri tarinoita, vaikka joukko osakkeen liikkeiden taustalla on sama. Shorteilla ei ole tekemistä Nokian nousun kanssa. Yhtiön hypeä perustellaan Nokian busineksellä ja aliarvostuksella, siis ihan vakavasti.

NOK is trading at a Price/Book ratio of 1.3x, compared to it’s peers average of 4.0x and the sector average 2.2x

NOK is also undervalued in terms of Price/LTM sales. It has a ratio of 0.9x, it’s peers trade at an average of 3.9x, and the sector average of 1.8x

To establish the Fair Value Estimate, we’ll use 2 models taking input from previous NOK financials, as well as data from competitors. (Competitors include: CSCO, ERIC, MSI, MSFT, and AAPL.

P/E Multiples: $14.94 target

Earnings Power Value: $15.64 target

The average for the 2 models imply a Fair Value Estimate of $15.29

Itse en Nokian arvoa ihan noin korkealle hilaisi, vaikka näkymiä paisuttelisi kuinka, mutta tosiasiahan on, että @Juurikki :n esiin nostama huima ero arvostuksessa vaikkapa moneen Helsingin verrokkiin on fakta. Kuinka paljon Nokian tilanteen sitten pitäisi parantua, että vaikkapa 30-40:n P/E olisi perusteltavissa? Vaikea sanoa.

Oli miten oli, WSB:ssä Nokian “fair value” on niissä -asiallisen puolen- viesteissä 15$-25$. Sopii kyllä minulle. :slight_smile:

Kaiken takana on siis maailmanlaajuinen hype, ei edes pelkästään USA:n. Eikä huomiotta voi jättää tätä #Call-squeeze -ilmiötä. Kurssin kehitystä on vaikea ennustaa, mutta optioiden pyöriessä massana kymmenen taalan hujakoilla tämä touhu jatkunee vielä huomiseen – ja mahdollisesti vielä pitkään siitä eteenpäin.

21 tykkäystä

Ja mikä osake sopisikaan paremmin tällaiseen kuin suomalainen kansanosake. Ottamatta kantaa, miten tässä käy, tällä nousulla olisi suomalaiselle kansantaloudelle merkitystä. Tässähän ollaan kansan asialla.

11 tykkäystä

You can’t stop the internet.
Buy more.

Ja vasta 1,3milj katselua tähän mennessä.

25 tykkäystä

What a time to be alive.

Yhdysvaltalaiset meemitähdet vedättää Nokian kurssia.

Palstalaiset pelaa internetin läpi Nokia ketjussa :wink:

17 tykkäystä

Kyllähän tämä vähän kaksijakoista ajatuksia herättää. Tulee mietittyä että onko tää ihan tervettä. Toisaalta viime syksy oli tällaiselle lyhyen aikaa mukana olleelle ”pitkäaikaissijoittajalle” yhtä painajaista tupla
romahduksineen. Voin vain kuvitella fiiliksiä vuosia mukana roikkuneilla. Oman salkun keskihinta on senverran alhaalla, että takkiin ei kauheasti voi tulla kävi miten tahansa. Istutaan päällä ja katsotaan tätä ”sirkusta” rauhallisin mielin. Nokian perusbisnestä pidän kuitenkin suhteellisen terveenä ja kehityskelpoisena.

14 tykkäystä

Kirjauduin nyt tänne tämän rallattelun takia. Olen aikoinaan hankkinut 25k Nokian osaketta 5,60 eur keskimääräiseen kappalehintaan. En muista milloin sijoitus on viimeksi noussut edes hetkeksi pois punaiselta. Heren myyntispekuloinnin aikaan näytti hetken hyvältä, ja ehkä kertaalleen sen jälkeen on piipahdettu plussalla. Muuten on holdattu ja kynnetty läpi v 2012 ennätysalhaisen 1,40 eur kesän ja kaiken muun turpeen.

Toivon hiipuminen on kohdallani jatkunut siis vuodesta 2011 eli niin kauan, että en ole enää seurannut Nokiaa kuin satunnaisilla silmäyksillä osavuosikatsausten aikaan. Scheisseen on tottunut ja mihinkään täkyihin ei ole tehnyt mieli tarttua. Osinkojen palauttamista ehkä olen vähän toivonut ja vuodessa 2025 pitänyt tähtäintä break evenille.

Niinpä tämä ihmeralli aiheutti eilen jonkinlaisen shokin. Meni puoli neljään aamuyöllä näiden amerikan everyman-keinottelijoiden hehkutusta netistä selatessa. Jostain sielun kaikukopasta palasi mieleen oma innostukseni, kun Elopin burning platformin jälkeisessä pudotuksessa nappasin putoavaan puukkoon ja ajattelin rikastuvani. Siitä alkaa olla 10 vuotta.

Jos tuo 5,60 rikkoutuu lähipäivinä, saa nähdä mitä tunteita herää. Helvetti jos kymmenen vuoden hilloamisen jälkeen ottaisi omansa pois, ja kurssi sen jälkeen karkaisi kaksinumeroiseksi. Siinäpä vasta olisi eeppinen lopetus allekirjoittaneen lol fail -sijoitussaagalle.

107 tykkäystä

Ystäväni, voin samaistua olotilaasi. Kahlattu on itsekin tämän kanssa läpi tuulten ja myrskyjen. Uskoen kuitenkin jatkuvasti siihen, että jonakin päivänä aurinko paistaa. Keskihintani on alempi, joten voitolla ollaan jo nyt. Pahin virhe mitä nyt voisi tehdä on se, että jättää hypen hyödyntämättä. Nokialle haetaan nyt aivan erilainen arvostus ja se on todellakin tervetullutta.

18 tykkäystä

Itse seuraan sivussa ja jos Amerikan ystävät vedättävät kurssin korkealle, niin sitten ei muuta kuin myymään. Popparit esiin vaan. Oli muuten mielenkiintoista seurata eilen WSB -keskustelua, tai ei se mitään keskustelua ollut vaan täyttä mesoamista, lopun ajan meininkiä. Nokian osakkeeseen en nyt koske vähään aikaan. Antaa WSB:n hoitaa homma, kun sille tielle lähtivät.

2 tykkäystä

30-vuotta sitten sanottiin, että kun taksikuskit alkavat jakaa pörssivinkkejä, on markkina ylikuumentunut ja on aika myydä. Aika on tietysti muuttunut, mutta tuo sanonta tuli mieleeni lukiessani tämän

Mia K. Twitterissä: “BUY NOKIA !!!” / Twitter

Nykyaikaan tuotuna tuo ohje voisi kuulua. Kun pornotähdet alkavat jakaa osakevinkkejä ole hyvin varovainen.

3 tykkäystä

Itse sain eilen sijoittamisesta mitään ymmärtämättömältä läheiseltäni viestin, jossa hän kysyi sitä, kannattaisiko nyt myydä Nokiat. Tämän varmempaa merkkiä siitä, että nousu tulee kertakaikkisesti jatkumaan ei ole :smile:

Oli lukenut Hesarin jutun, jossa joku sijoittaja oli myynyt Nokia pikku voitolla ja kehui laittavansa rahat uuteen autoon. Mä en hetkeen saanut henkeä kun nauratti niin kovasti :rofl:

13 tykkäystä

Hauska seurata Nokian premarket bookia, kun bid puoli on paljon isompi kuin ask. Ei löydy myyjiä riittävästi :rocket:

  • 4.839 seuraava vastus
9 tykkäystä

Nordnetti ei näköjään kestänyt tota rakettia :joy:

6 tykkäystä

Pörssi ollut 5 minuuttia auki ja Nokian vaihto 16 miljoonaa osaketta. Hyvää päivää…

10 tykkäystä