Nokia-ketju. Mitä ajatuksia teillä on Nokiasta? (Osa 1)

Johtaja on ilmeisesti siinä luulossa, että luurilla saa aina sen liittymän maksiminopeuden :roll_eyes:
Radiorajapinta on jaettu resurssi, joten kyllä se vaan auttaa, jos jaettava kakku on suurempi.

Kokeilin juuri, että itse saan kotipihassa alle 20% liittymäni max. nopeudesta. Sisällä vielä surkeammin. Lähimpään LTE tukariin on 1km.

2 tykkäystä

Jos rehellinen mielipide, niin sitten pitäis saada ukkelsson vaihtoon tai koulia ainakin parempi sound bite suuhun.

Tuossa kohtaa olisi voinut vähän maalailla isommalla sudilla vaikka tulevaisuuden monipeliä tai vr/ar/mr-kuviota kuluttajan näkökulmasta (vaikka oma pulju ei jatkossa näitä palveluita tarjoaisikaan) eikä mennä tähän perus-suomalaiseen negatiiviseen tasapäistämiseen.

Itse pidän huolestuttavana, jos minkä tahansa yrityksen johtotasolla ei ole visio selvä tai edes innostusta tai ymmärrystä potentiaalista. Oh well, elämä on.

4 tykkäystä

Vähän jäätiin omasta lyhyen aikavälin ennusteesta, mutta yli 5€ joka tapauksessa :slight_smile:

2 tykkäystä

Tämä on ensimmäinen kokeilukirjoittaminen tänne. Pikuhiljaa Nokkapitkällä Nokioita haalinut. Haluan alkaa Massesetän seurakuntalaisexi. Olen walmis tekemään Yakuzan kunnianosoituxen, koska komppikädessä ei tarwize pikkurilluä.

2 tykkäystä

Lisäxi haluaisin tietää, miten saan E-kirjaimen tuohon nimeeni. Masselaisittaib laitoi röyhkeästi €uron merkin tuohon E-kirjaimen paikalle. Nyt olen pelkkä ankka.

8 tykkäystä

Moro @DUK,

Tässä ohjeet miten nimi vaihdetaan! Tervetuloa yhteisöön! :slight_smile: Nimimerkin vaihtaminen Sijoitusfoorumilla FAQ

2 tykkäystä

Signaalin voimakkuus ja laatu vaikuttaa nopeuteen aika paljon. Maksiminopeuksia saadaan tyypillisesti vain noin 5-10 % alueella solun peitosta. Tästä nopeudet putoaa nopeasti, kun siirrytään kauemmaksi tukiasemasta kohti solun reunaa. Ensin 2/3 nopeuteen, sitten 1/3 nopeuteen. Näitä kaikkia sitten vielä jaetaan muiden käyttäjien kanssa siinä samassa solussa.

Johtotasolla on usein myös tavoite tehdä jonkinlaista tulosta. Suomessa, missä mobiilidatan käytössä ollaan maailman kärjessä, käytetään keskimäärin alle 1/4 käytettävissä olevasta LTE kapasiteetista. Tuo DNA kaverin lausunto on aika looginen, kun ottaa huomioon ettei DNA lla ole yhtään 5G puhelinta myynnissä ja 5G verkon laajamittaisempi rakentaminen aloitetaan ilmeisesti loppuvuodesta 2020 tai 2021.

Kieltämättä hämmästyttävä kommentti tuossa asemassa olevalta johtajalta. Se, että hän on juuri tässä ja nyt lähes oikeassa kommenteissaan ei muuta sitä, kuinka hölmöä tuollaista on laukoa valtakunnan ykköslehdelle. Miten tuo voidaan tulkita positiiviseksi markkinoinniksi DNA:lle ja minkälaista imagoa sillä halutaan luoda?

Muistan yhden kohtaamisen DNA:n yritysmyynnistä vastaavan johtajan kanssa ulkomaisessa seminaarissa. Kysyin häneltä, miksi he eivät ole olleet yhteydessä silloin edustamaani yritykseen ja pyysin joskus soittelemaan. Muut operaattorit olivat jatkuvasti pyrkimässä puheille voice- ja verkkotarjonnasta. Sekä kotimaan, että muiden alueiden kilpailutuksia ehti parikin olemaan minun aikanani eikä DNA:lta koskaan kuulunut mitään. :slight_smile:

Ai niin, hyvän keskustelumme jälkeen en edelleenkään kuullut DNA:sta mitään. Ajattelin, että ehkä eivät olleet kiinnostuneita miljoonadiileistä. Mutta, kuten @M11 totesit, Oh well, elämä on.

3 tykkäystä

Kiitos! Itsekin olen pähkäillyt tuon nimenvaihdon kanssa ja nyt onnistui ohjeillasi.

1 tykkäys

Aiempien uutisten vastaisesti Apple lisää tuen 5G:lle kaikkiin ensi vuonna julkaistaviin malleihin (ainakin jos tätä huhua on uskominen).

Mikä osa tästä päätöksestä perustuu 5G:n arveltua nopeampaan laajenemiseen ja mikä osa on Applen ja Qualcomin pääsyä sopuun piirien toimituksista - ken tietää. Mutta samapa tuo, sillä jos tämä osoittautuu todeksi on 5G:n nopea laajeneminen ensi vuonna entistäkin todennäköisempää.

3 tykkäystä

5G testausta Elisan verkossa

1 tykkäys

CES 2019:n tuloksia päätynyt Ylilaudalle. Nokian RANia kehuu moni vastaaja, mutta muutoin tuntuu ongelmia riittävän järkyttävän paljon, esim toimitusaikataulu, asiakaspalvelu, Nuage, ohjelmistojen laatu ja 5G-valmius (Nokia pahasti jäljessä muita) saavat kritiikkiä. Mikähän vastauksissa mainittu Intian ongelma mahtaa olla? Pitääkö tässä taas huolestua Nokian kilpailukyvystä?

https://ylilauta.org/talous/104031480

6 tykkäystä

Lisäys edelliseen: Ylilautaan tullut lisää materiaalia, nuo tulokset näyttäisivät olevan Nokian sisäisistä lähteistä ja tuoreita, kesä-heinäkuulta.

1 tykkäys

Hyvin löydetty.

Näyttäisi siltä, että jonkinlaisen asiakastyytyväisyyden parannusohjelman (CES Program) viikkorapskoja ovat. Olisiko tuon CES 2019:n jälkimainingeissa laitettu tämä hanke pystyyn, kun nähtiin, että asiat eivät ole aivan reilassa. Itse kyselythän näyttävät olevan ihan tuoreita.

Onhan tuossa kaikennäköistä mielipidettä, paljon negatiivista, mutta paljon hyvääkin. Vaikea tuohon on oikein mitään sanoa. Olisi tietty kiva nähdä samanlaista matskua kilpailijoilta.

Tällaisten jakelut voivat olla aika laajoja, mutta kovan riskin joku suomalainen on ottanut, kun jakaa eteenpäin. Niissä yrityksissä, joissa itse olen työskennellyt tällaisten jakaminen oli ja on peruste välittömään irtisanomiseen. Siinä ei paljoa enää kyselty - äijä ulos ja kamat sitten joskus, jos jotain jäi. Ei kuitenkaan mitään yleisiä tapauksia - onneksi.

2 tykkäystä

Kyllä, asiakastyytyväisyydestä tuossa on kyse, CES on Customer Effort Score. https://www.customerthermometer.com/customer-retention-ideas/ultimate-guide-to-customer-effort-score-ces/

Juu noilla viikkotiedoilla ei vielä ole hirveästi arvoa, kun ei ole vertailukohtaa kilpailijoihin eikä aiempaan historiadataan. Eritoten suoriutumisen kehittyminen olisi arvokas tieto, ts. meneekö yhtiö parempaan suuntaan vai tarpooko kehitys paikoillaan.

Osa noista kriteereistä on tärkeämpiä kuin toiset, ja vähän huolettaa, että useampikin operaattori oli kommentoinut Nokian 5G-toimitusten olevan kilpailijoita jäljessä. Ja mikähän oli jossakin vastauksessa mainittu Intian iso ongelma?

1 tykkäys

Vertailukohdasta olisi tosissaan hyötyä, mutta taitaa olla turha vaiva yrittää löytää jotain vastaavaa netin syövereistä koskien kilpailijoita. Erityisen ikävän tuosta vuodosta tekee muuten se, että siinä on asiakkaiden tietoja, kommentteja jne. Aina kun asiakkaita koskevia tietoja vuotaa puhutaan heti kertaluokkaa pahemmasta ongelmasta.

Eivät huolet Nokiaa koskien vielä ohi ole, eikä Suri niin antanut ymmärtää viime viikolla. Vielä ovat jäljessä, mutta työ on jo selvästi tuottanut tulosta ja saavat laitteita softineen toimitukseen.

Intian iso ongelma taisi olla kyseisen operaattorin omalla mittarilla iso. Tuollaiset jäävät yleensä ICT-sektorilla asiakkaan ja toimittajan välisiksi ellei kyse ole jostain suuremmasta, kuten lähikilpailijan globaalit softaongelmat viime joulukuussa.

2 tykkäystä

Eihän nuo aikatauluongelmat mikään suuri salaisuus ole. Täälläkin oli keskustelua muutama kuukausi sitten kun eräs ex-Nokialainen myyntitykki oli jossain kertonut 12-18 kk viiveistä.

Jos katsotaan koko 5G sykliä eli tästä kymmenen vuotta eteenpäin, näillä alkuvaiheen viiveillä ei välttämättä ole suurta merkitystä. Kaikki saavat softat ja tuotteensa jossain vaiheessa kuntoon. Sen sijaan niillä voi olla merkitystä lähivuosien esim. 2020 tulokseen. Oma veikkaukseni on jo pidempään ollut että Nokia ei tule pääsemään noihin 2020 tavotteisiinsa. Nämä raportit kyllä vahvistaa tätä käsitystä.

1 tykkäys

Hienoa, että nykynuoriso pyytää lupaa saada liittyä Masse-sedän seurakuntaan! Seurakunnassa on juuri nyt sen verran tunkua, että salin puolelle ei ihan pääse, mutta näin nöyrällä asenteella DUK pääsee ilman muuta hangaround ryhmään.

Sitten uskollisuuden myötä voi päästä porstuasta itse salin puolelle😊

Masse-setä, FA, aina nöyrän nuorison puolella - myös rikastumisessa

1 tykkäys

Tuosta Ameríkan ‘momentumista’ voisi ottaa muutkin mallia. Siellä osataan markkinointi ja hypen hyödyntäminen eikä puhdasta kilpailuakaan väheksytä. Ei olisi ex-DNA johtajille töitä. :slight_smile:

Dish Networks on ilmoittanut omat 5G-tavoitteensa ja kommittoituu 70% 5G-kattavuutteen vuoteen 2023 mennessä.

… willl commit that by June 14, 2023, it will deploy a nationwide 5G network using DISH’s spectrum with: At least 70% of the U.S. population having access to download speeds equal to or greater than 35 Mbps, as verified by a drive test

Koko dokumentti →

1 tykkäys

Hienoa. Kommunikointityyleissä on eroja, mutta veikkaisin, että DNA lla on yli 70 % 5G kattavuus 2023

1 tykkäys