Nokia-ketju. Mitä ajatuksia teillä on Nokiasta? (Osa 1)

Business Korean Nokia-artikkelin ‘faktoja’ korjaillaan nyt muissa lähteissä. Myös Lightreading lainasi kyseistä tarinaa. Toimittaja korjailee nyt näin:
“Correction
The original version of this story suggested that SKT was also considering the replacement of Nokia kit. SKT has been in touch to indicate that is not the case, so we have updated the story accordingly”

7 tykkäystä

Olisiko Ericsson maantieteellisesti paremmin markkinoilla joissa dataliikenne kasvaa ja kapasiteettia tarvitaan lisää? Tuohon tarvittavaan lisäkapasiteettiin liittyen, mielestäni 5G suurin etu on se että se tuo uusia taajuuksia käytettöön esim 3.5 GHz ja millimetriaallot 26 GHz jne

Nokia julkaisi uutisen 5G VR -testiympäristöstä videoineen.

Ihan kiva juu, mutta uutinen taisi sisältää toisen uutisen. Uusi luku 5G-soppareille on 34:
“With 34 commercial 5G deals and approaching 100 engagements”.

6 tykkäystä

Mitä tämä “approaching 100 engagements” käytännössä tarkoittaa?

Oletan että meinataan keskustelujen olevan jossain määrin auki lähes sadan toimijan kanssa. Tai esim. messuilla on ollut keskusteluja lähes sadan kanssa, mutta nimeä ei vielä ole paperissa. Näin ainakin meidän pikkupulju ilmoittaa vastaavista asioista, oletan että nokia toimii samalla tavalla.

1 tykkäys

Eli ei siis tarkoita käytännössä mitään :smiley:

2 tykkäystä

No, meillä ainakin tämä luetaan että kiinnostusta on. Kyllä niistä joku varmaan toteutuukin, mutta juu, en kovasti painoarvoa tuolle luvulle antaisi.

2 tykkäystä

Jep, taitaa olla aika höttöä tuo ‘engagement’. B.Madoff tiivisti hyvin.

Pitäisikö tänään myydä kaikki Nokiat ja odottaa huomisen kuuden pinnan pudotusta? Tänään voisi vielä ostaa tilalle HKScania, kun kohta kaikki Suomen influensattomat siat viedään Huawei-konteissa paluupostina Kiinaan. Niin se maailma muuttuu. Pikkupoikana meille kerrottiin, että Suomen korkea jalostusaste on menestyksen tae, mutta nyt viedään sellua ja sikoja.

Katselin viime viikolla videon Verizonin 5G-avauksesta Chicagossa. Kaikille, jotka edelleen toivovat Nokialle menestystä tämä video on mannaa. Verizonillahan ei ymmärtääkseni ole Nokian 5G-laitteita kentällä. Siitä siis johtopäätös, että tämä on hyvä uutinen. Sen sijaan Samsung ja Ericsson ovat hyvin edustettuina Verizonin verkoissa eikä alku nyt varsinaisesti vakuuta etenkään nollakuormalla. Tosin Motorolan 5G-mobiiliviritys tai -hirvitys taitaa näytellä myös osaa tässä tarinassa. Ohessa artikkeli.

2 tykkäystä

CNETin toimittajalla on ehkä epärealistisia odotuksia 5G suhteen. Tämä johtunee operaattoreiden osittain harhaanjohtavasta markkinoinnista: 10x nopeudet jne.

Yksityiskohtia tietämättä, tuo toimittajan saama 600 Mbps on ihan hyvä tulos. Ongelma on siinä, että se on samalla myös koko solun kapasiteetti. Yhdelle käyttäjälle se on 600 Mbps, mutta jos solussa olisi 10 yhtäaikaista käyttäjää Speedtest olisi näyttänyt luokkaa 60 Mbps.

5G käyttöönotto alkanee tyypillisesti yhdellä 5G taajuudella ja maksimi 5G nopeudet liikkunevat siellä 200…600 Mbps luokassa. Vertailun vuoksi LTE llä päästään yhdellä taajuudella 150 tai 300 tai 400 Mbps teoreettiseen nopeuteen toteutustavasta riippuen. Operaattoreilla esim Suomessa on keskimäärin kaksi LTE taajuutta käytössä. Nämä nopeudet on yhden solun maksiminopeuksia jota kaikki solun aktiivikäyttäjät jakavat. LTE verkossa on tänä päivänä tyypillisesti kymmeniä jopa satoja käyttäjiä yhdessä solussa jakamassa kapasiteettia.

2 tykkäystä

Ilman muuta! Masse haistoi Nokiasta palaneen käryä jo tuossa aiemmin ja kaikki laput meni laitaan kovalla voitolla (ks. edellä). Nyt tämän päivän prekommentissa Mikael Hoki-Stick Rautanenkin toteaa, että kuraa ja selityksiä on tulossa.

Mutta: kuten setä yllä totesi, herättää setä huomenna päiväunilta, jos putoava kurssi alkaa lähestyä 4 eeroa, koska vanha khh 3.95 on sedälle jonkinlainen ostopakkomielle. :star_struck::star_struck::star_struck:

Masse, FA, Noksun kyytiinkö taas uudelleen (ja Tesla haaveet uudelleen pilviin)? :red_car:

2 tykkäystä

Mistä muuten tietää, että on tulossa/tullut vanhaksi?

No siitä, kun menneisyys alkaa kiinnostaa enemmän kuin tulevaisuus! Onkohan Inden poikain joukossa ketään vanhaksi tulevaa, esim. talousmenneisyydestä kiinnostunutta?

Masse-setä, FA, kroonisesti vanhentunut, koska Gummi-tehdas ja Kari Kairamon dramaattinen kohtalo kinnostvat enemmän kuin 5G :wink:

1 tykkäys

Nyt se sit kävi.

Ostin ensimmäisen johdannaiseni.

En ala päiväkauppaan nyt ihan vielä tai muuten veivaamaan, mutta ostin ihan vallan 267 kpl (vajaa 150€) SHRT NOKIA NORDNET F04, täytyy nyt nordnetin väkevimmällä vivulla koittaa josko sieltä huomenna tulisi kunnon pudotus.

En viitsisi ottaa riskiä että oma kh nousisi vahingossa huomattavasti veivauksella, mutta josko tällä vedonlyönnillä vaikka kaljarahaa hieman saisi.

10 tykkäystä

Voipi olla, että joudut kännäämään huomenna ihan kunnolla::slight_smile: :beers::beers::beers:

Masse, syntymähumala

3 tykkäystä

Täälläkin kokeiltu ekaa kertaa johdannaisia ja ostin samaa SHRT NOKIA NORDNET F04 :slight_smile:
Katotaan miten huomenna käy!

3 tykkäystä

Toisaalta kuinka karmaiseva ton julkistuksen pitäs olla jos vielä paljon laskis? Varmaan odotukset kaikilla jo ihan nollissa.

3 tykkäystä

Siis itsellä tää on ihan puhdasta vedonlyöntiä, siksi niin pieni summa ja korkea vipu. Oon todella tyytyväinen jo parinkin kympin voitosta. Luulen tosin että hätäisimmät saattaa kadota koska kurssi on jo pudonnut ja tullut niin paljon huonoja uutisia viimeaikoina(esim juuri tuo korean propaganda).

Jos oikeasti uskoisin että tää olisi hyvä pelipaikka niin olisin tehnyt kuten Masse. Tosin en ole yhtä jäykkä tuosta 3.95€ hinnasta;)

3 tykkäystä

Odotukset on tosiaan jo valmiiksi melko alhaalla. Kuuntelin tuon Inderes ennakon ja siinä painotetaan omasta mielestäni liikaa 5G vaikutusta. Nokialla ja Ericssonilla 1Q myynti tulee kuitenkin pääosin vanhasta ja toimivasta tekniikasta. Jos Ericssonilla on ollut toimituksia ennakoitua enemmän, niin miksei näin voisi olla myös Nokialla. Toki kurssi tulee alas jos tulevaisuuden näkymiä rukataan huonompaan suuntaan.

7 tykkäystä

Hyvä pointti! Toki myynti tulee pääosin vanhasta toimivasta tekniikasta, mutta se on hiipuvaa, kasvun kannalta ratkaisevaa uudet isot verkkohankkeet. Q1:n heikkous on todennäköisesti aika vahvasti jo odotuksissa, huonot numerot eivät siten välttämättä tarkoita suoraan rajusti negatiivista kurssireaktiota. Ratkaisevaa selitykset ja se, että näkymät pitää. Mielestäni näkymät on sen verran varovaisia (markkinanäkymääkin leikattiin Q4:llä), että en näe tässä vaiheessa niissä riskiä.

12 tykkäystä

Linkataas tämä tänne. Meinaako foorumilaiset huomenna keittää pannun täyteen ennen tulosta?

4 tykkäystä