Nokia-ketju. Mitä ajatuksia teillä on Nokiasta? (Osa 1)

Eikös Mikael Rautanen kirjoittanut että puhelinverkot on nollakasvun ala? Ainoa keino kasvaa on siis markkinaosuuden voittaminen.

4 tykkäystä

Omdia tosiaan ennusti RAN-verkoille (Radio access) nollakasvua, ei kuitenkaan kaikille verkoille. Kyseessä on tietenkin ennuste ja markkinaosuudet saattavat tosiaan olla jaossa uudelleen monilta osin.

Sillä välin Uitto työntää isoa saapastaan operaattoreiden ovien väliin vallatakseen (takaisin) menetettyjä markkinaosuuksia. Näistä viimeaikaisista twiiteistä ja uutisista voisi päätellä, että Nokian tuotepaletti 5G RANin osalta olisi jo varsin hyvässä iskussa. Toivottavasti se ei ole vain harha – tai toiveunta. Puolentoista viikon päästä siitä kuullaan varmasti lisää.

image

12 tykkäystä

Tämän kai täytyy olla suora viittaus että Nokian RAN pystyy käsittelemään suurta kapasiteettia kilpailijoita paremmin…? Usein tuijotetaan vain huippunopeuksia mutta muistutus että kyse on myös paljosta muusta. Toki kyseessä voi olla myös hyvä kombo indooria ja outdooria.

Jos oikein muistan niin noin vuosi sitten Uitto puhuu tyyliin että katsotaan miten kilpailijat pärjäävät kun verkkoja rasitetaan enemmän.

Rohkaiseva twiittaus että performaatiolta Nokia olisi jo melko hyvin kilpailukykyinen. Ja kuten Uitto maalaili aiemmin että tilanne tosiaan olisi 2020 loppupuolella. Kyllä se kustannuspuoli tulee myös raiteilleen.

10 tykkäystä

Nokia on päässyt Wallstreetbetsin foorumille. Toivottavasti ovat ostamassa calleja eikä puttaamassa

https://www.reddit.com/r/wallstreetbets/comments/l3saqr/nokia_nok_debunking_common_myths_and_a_look_at/

Edit:

Ovat näköjään erikoistuneet menneisyyden haamuihin. Niihin jotka ovat jääneet 90 luvulle.

Gamestop, Blakberry ja nyt Nokia.

Kunnon retromeininkiä

14 tykkäystä

Jaaha siis nokiaa kaikilla rahoilla avauksesta? :smiley:

(Ei onneksi tarvitse, on jo salkussa ihan riittävä siivu. En valita jos pomppaa koska /r/wallstreetbets)

8 tykkäystä

Tuo oli hyvä:

Dravfoxglide
There is an entire generation of nokia bagholders in finland who bought the peak at 20$ before iphone and have been hoping and praying ever since, they gonna dump into the rally to get even.

Oli siellä myös kommentteja alaa lähellä olevilta että Nokia on pitkällä takamatkalla 5 G tekniikassa moniin muihin verrattuna.

4 tykkäystä

https://hs.mediadelivery.fi/img/svg/5b62700fe83e491a901fb3ca146495ca.svg

Tässä Hesarissa tänään ollut ennuste Nokian Q4/2020 liikevoiton supistumisesta - toivottavasti Nokia tällä kertaa yllättää myönteisesti!

3 tykkäystä

Maailmanlaajuisesti ei mitään kummempaa Googlen hauissa Nokialle

Jenkeisssä pientä myötätuulta? mutta maailmanlaajuinen volyymihän tuota osakkeen kysyntää luulisi määrittävän enemmän…

“nok” ja “nok stock” termissä tuo näkyy vähän paremmin kun katsoo US hakuja, mutta suhteessa hakutermiin nokia nuo volyymit ei ole yhtään mitään varsinkaan globaalisti. Pitää muistaa että NOK tarkoittaa muutakin kuin Nokiaa. mm. Norjan kruunu.

5 tykkäystä

Samsungin pääjohtaja Jay Y. Lee “hyväksyy nöyrästi” lahjonnasta saamansa vankilatuomion, eikä tee valitusta. Hän viettää seuraavat 18 kuukautta kaltereiden takana – ainakin uutisen mukaan.

Ei tällä varmasti Nokiaan välitöntä vaikutusta ole, tai se on ehkä korkeintaan samaa luokkaa kuin Redditin keskustelupalstojen asiantuntijoiksi esittäytyvien lausunnot yhtiöstä. Etenkään Samsungin menestyksekkäimmällä markkinavalloitusten alueella, “luovien businessmiesten” USA:ssa, tämä ei varmasti aiheuta mitään reaktioita. Tahra yhtiön maineeseen, korkeintaan.

7 tykkäystä

25.1.2021 09.32.57 - PLX.AI Trader News

Nokia Price Target Raised to EUR 3.80 from EUR 3.50 at SEB (PLX AI) – Recommendation remains buy.

12 tykkäystä

Nokiassa hurjaa nousua, rikkoi jo 3,50! Löytyykö teknisen analyysin guruilta tulkintaa Nokian tilanteesta? @Lexus @DayTraderXL

5 tykkäystä

TA-ketjuun joulukuussa laittamani skenaario b) on edelleen voimassa, yritetään viikkotason suunnanvaihtoa (vastuksena 3.5070).

4 tykkäystä

Laitan tähän omia huomioita.

NOKIA: Viikkotasolla tehtiin korkeamman pohjan perään korkeampi huippu (edellinen 3,507 €) → alkaa näyttää trendikäännökseltä. Lisäksi ylitettiin 50 viikon MA. Pitkä aikaväli on vielä aikalailla neutraali.

NOK: IHS kuvio löytyy viikkotasolla, ja oletettavasti tänään breikkaa kaulalinjan vauhdilla. Myönteiseltä siis näyttää.

Edit: Katsokaa muuten NOK -version kohonnutta volyymia viikkotasolla.

Edit2: Sen verran nopeaa on nousu että intrana ollaan myös 200 päivän MA:n (@3,526 €) päällä.

12 tykkäystä

Twitterissä tuli aamulla vastaan:

https://t.co/XoZuYK200l

Edit: miten näitä twiittejä linkataan sillein “hienosti”?

4 tykkäystä

Heh, tuon twiitin ohessa oli miehekäs graafi josta näkyy että tässähän on infinite potentiaali :smiley:

(karvan verran ehkä misleading, kaikenlaista tapahtunut matkalla…)

5 tykkäystä

En tiennyt että Tero Kuittinen analysoi edelleen Nokiaa.

kuva

4 tykkäystä

Kuiskaukset 0,11$ , analyst estimates 0,12$

5 tykkäystä

Itseäni tällaiset nousut, Nokian kohdalla, epäilyttävät nykyään suuresti. Markkinoilla on moneen otteeseen ollut etukäteistietoa Nokian tilanteesta – pääosin negatiivista – esimerkkinä vaikkapa juuri Verizonin sopimuksen menettäminen. Tällaisen nousun yhteydessä voisi spekuloida, että viime vuoden tulos on yhtiössä selvillä – ja saattaa olla selvillä jossain muuallakin. Tai sitten taustalla on jotain vielä mielenkiintoisempaa.

Onko tuo pelkkää sattumaa ja vain seurausta viime viikkojen tavoitehintojen nostoista? Ehkä.

8 tykkäystä

Katsoin tweetin, ottamatta kantaa sen enempää analyysiin, niin kuva sinänsä on yksi osoitus siitä, minkälaisia työkaluja TA-analyysissä voi käyttää. Kuvaan on mahdutettu mukaan indikaattoreita monimutkaisimmasta päästä, mutta näiden käytössä on omat vaaransa, kun variaatioita voi luoda just niin monta, kuin on analyysin tekijää. Hänen kuvauksessaan olikin maininta “Student of Elliott Wave Theory”. Vähän huono paikka tätä kommentoida, mutta suurin osa tuskin lukee TA-ketjua, niin ajattelin laittaa tähän. En siis mitenkään kritisoi, kunhan kiinnitti huomiota.

7 tykkäystä

Tätä juuri tarkoitin, että nyt saattaa monelle tulla paikka myydä osakkeet pois ilman isompia tappioita tai jopa voitolla. Jos siis lähtee kunnolla meren toisella puolen hypejuna liikkeelle. Olisihan se nyt vähintäänkin huvittavaa seurata.

1 tykkäys