Nokia sijoituskohteena (Osa 2)

Historiallisessa mielessä vähän :frowning: mutta Nokia on liikeyritys, eipä siinä mielessä yllätä.

1 tykkäys

Hyvä tähän saittiin on laittaa näinä aikoina näkemystä sekä fundaan että vaikka mihin perustuen!

Itse kannatan Lexuksen linjaa, tarkastellaan moneen ajuriin perustuen ja samalla yritetään kurkistaa ”out of the box”!

Kyllä Nokia tämän kestää…

6 tykkäystä

Nokian (OMXH) osalta vaikea päätellä paljon shortteja on kun vain 0.5% koko osakekannasta ylittävät positiot pitää julkistaa. Sehän on jo melko paljon osakkeita tuo 0.5% Nokiasta. NYSE:stä saa ilmeisesti “tarkan” statistiikan? NOK - Short Squeeze Stock Short Interest for Nokia Corporation

2 tykkäystä

Tuliko enterprise-puolesta tarkempia kommentteja kasvuvauhdista, markkinaosuuksita tms?

1 tykkäys

Tiedotustilaisuudessa Enterprise-osuutta ei mainittu mielestäni sanallakaan. Eikä yksikään analyytikko kysynyt siitä.

Tuon mainitsemani kommentin Börje esitti siis Blumman haastattelussa.

2 tykkäystä

Moi. Viestisi ei ole ihan foorumin hengen mukainen eikä liity Nokiaan joten se todennäköisesti poistetaan pian. Selaile hetki foorumin yleistä meininkiä niin huomaat että täällä on hyvää informaatiota jota kukin voi hyödyntää omalla vastuullaan.

Sen lisäksi löytyy jokusia huoneita enemmän yleiseen keskusteluu ja huulenheittoon kuten Inderesin kahvihuone, kurssien ja muutosten taivastelut-ketju ym. Tervetuloa foorumille :+1:

13 tykkäystä

GameStop may be a Reddit WallStreetBets game, but Nokia sure isn’t

https://www.bloomberg.com/opinion/articles/2021-01-28/gamestop-may-be-a-reddit-wallstreetbets-game-but-nokia-sure-isn-t

Olikohan jo linkattu

6 tykkäystä

Nyt entinen politiikko Erkki Liikanenkin innostui opettamaan Kauppalehden haastattelussa “meitä hölmöjä” Nokiaan sijoittamisessa. Otsikossa seisoi : Kirjailijaksi ryhtynyt Erkki Liikanen huolestui Nokian pörssikurssin vuoristoradasta: “Älkää menkö siihen mukaan, jos ette tee sitä omilla rahoillanne”.
Kenenkäs rahoilla tässä tuli sitten pelattua kun vuosia sitten maksoin Noksusta 5.60 euroa / osake. Toki älysin kyllä ostaa ostaa alkuvuoden dipistä hiukan yli kahdella eurollakin lisää salkkuuni. Usko oli, ja on siis edelleenkin vahva Nokian nousuun. Minua vituttavat nämä puheet Noksun hintakuplasta, kun ite en meinaa millään päästä edes omilleni. Tekis mieli sanoa Liikaselle, että “puhu sinä vain, niin minä pitelen sillä aikaa hevosta”.

24 tykkäystä

Jos tarkoitit EU:n 6G-projektilla Nokian Hexa-X:ää, niin tämä on rahoitettu komission H2020-ohjelman tutkimus- ja innovaatio-ohjemasta. Se tarkoittaa, että Nokian johtama konsortio kirjoitti parhaan tutkimussuunnitelman komission järjestämään rahoitushakuun ja voitti siten sen.

Rahoitushakuun lähetetyt suunnitelmat on arvioitu tiettyjen kriteerien mukaan, joista tärkeimpiä ovat tieteellinen erinomaisuus ja projektin tulevaisuuden vaikutukset (impakti). Sinänsä Nokian maine menneisyydessä ei ole ollut ratkaisevassa asemassa, vaikka epäilemättä silläkin on positiivinen vaikutus projektin toteutuksen onnistumisen kannalta.

NASA:n kuuohjelmasta en osaa tarkemmin sanoa muuta, kuin että ne ovat yleensä tarjotuspyyntöjä (tender) ja siten lähempänä bisneslogiikkaa kuin tutkimuksen rahoitusta.

7 tykkäystä

No on tuo periaatteessa fiksu sääntö; älä pelaa muiden rahoilla jos yrität surffata isoa volatiliteettia osakkeessa. Sisään vain rahaa jonka on valmis menettämään. Nokiassa tosin jonkin verran takalaitaa ihan fundassa, ihme on jos putoisi alle 3.5 euron tässä sopassa.

9 tykkäystä

Totta kai omilla rahoilla täytyy olla mukana ja vieläpä sellaisilla, jotka on varaa hävitä. Luultavasti näistä "pikataipaleista " Noksun kohdalla on kuitenkin jatkossa hyötyä mm. tunnettuvuuden takia. Nythän yhtiö on lähes kaikkien suomalaisten huulilla ( laajalti myös jenkeissä) ja siksikin seurantaa ja siten myös heiluntaa tapahtuu jatkossakin kurssikäyrissä. Ehkäpä jo ensiviikolla mennään alaspäin ja vauhdilla; toki riippuen silloisesta lähtötasosta.

2 tykkäystä

Tämä uutinen liittyy Nokiaan,
toivon ettei heti liputeta.

Robin­hood Mar­kets Inc. raised more than $1 bil­lion from its ex­ist­ing in­vestors, an in­fu­sion meant to help the com­pany meet ris­ing de­mands on its cash stem-ming from fren­zied trad­ing in Game­Stop Corp. and other hot stocks.

Other hot stocks = Nokia

12 tykkäystä

Kyllä WSB ja siiihen littyvä Nokian tunnettuus heiluttaa ja nostaa kurssia edelleen. On noin 10 prosentin nousu sen verran harvinaista tavallisena perjantaina (tosin Ericssonilta hyvä raportti). Alla on kuitenkin jo puolen euron nousu.

3 tykkäystä

Kyllähän tässä alkaa jännittämään että mihin suuntaan lähdetään jenkkien avauksesta… Tässä on nyt niin paljon WSB hypeä vielä mukana että nokian fundat eivät ole tänään se merkitsevä asia. Voin luvata että kaksinumeroisilla prosenttimuutoksilla mennään taas jompaan kumpaan suuntaan, pitäkää hatuistanne!

2 tykkäystä

Kauppalehden Nokia palstalta pientä #huumoria - Nokia mainittu :slight_smile:
https://v.ylilauta.org/a/z/0/az0fx.mp4

28 tykkäystä

Tämän päivän fundista NOK kurssia nostaa pelkästään tuo Ericssonin kova tulos ja viesti siitä, että 5G investoinnit ovat kasvamassa vauhdilla.

2 tykkäystä

Joo tästä kyse eli ADR:iä ei saa OST:lle veivattavaksi.

6 tykkäystä

@DayTraderXL, mitä kuvakaappauksella haet?

1 tykkäys

Hrm… 19$ strikellä calleja NOKissa? Aikamoista…

9 tykkäystä