Nokia sijoituskohteena (Osa 2)

9 tykkäystä

Mielenkiintoista, käsi ylös kuinka monella vaihtui mielipide lukiessaan artikkelia (vähintään kerran😂)

6 tykkäystä

Hyvä, sitten voikin jatkaa sillä toisella jokavuotisella valtuutuksella tai mitätöidä ostetut ja julkistaa Nokian myynnin jenkkeihin :slight_smile:

4 tykkäystä

Huawei kertoi liikevaihtonsa laskeneen Q1-Q3 kaksi prosenttia edellisvuodesta. Huawei jätti myös ensimmäistä kertaa pariin vuosikymmeneen kertomatta nettotuloksensa. Huawei on yksityinen yhtiö, joten tulosta ei tarvitse ilmoittaa – siis ainakaan Kiinassa.

Huawei pyrki ryminällä ja keinoja kaihtamatta valtaamaan länsimarkkinat. Nousu oli nopeaa, mutta myös lasku näyttää nopealta. Hyvä näin.

27 tykkäystä

Iso onnistuminen - Big success Nokia & Comcast Business partnering…

Muun muassa kumppanuus Nokian kanssa vauhditti Comcastin Q3 tuloksia…

…partnering with Nokia is a huge Success story, with skyrocketing results for Comcast Business q3/2022🔝!

28/10 2022

Comcast added a record 333,000 wireless subscribers in Q3 and ended the quarter with a total of 4.95 million.

It announced this week it subsequently surpassed 5 million, reaching the milestone just over five years after the launch of its Xfinity Mobile service in April 2017.

Comcast Cable chief Dave Watson added, Xfinity Mobile is now available to small businesses and while it’s still early, the operator is “having great success out of the gates with that.”

All told, Comcast’s wireless revenue jumped 30.8% year on year to $789 million.

21 tykkäystä

Pekka Lundmarkin kommentit koskien Fortumin tapahtumia. Aika vaikea jutusta on löytää vastuutonta ja holtitonta toimitusjohtajaa, joka oli pääsyyllinen sotkuun. Pekka ei karttele vastuutaan tai vieritä sitä muiden syliin. Fortumin saksan valloitus oli onneton tarina, mutta se ei varmasti tule yllätyksenä, että esim. Nokiassa riskien kartoittamiseen ja erilaisiin riskimalleihin käytetään paljon aikaa ja rahaa.

19 tykkäystä

Vuotuinen 5G Techritory tapahtuma Latviassa 29-30.11
Mm. Nokia mukana, kannattaa seurata online

16 tykkäystä

Dubaihin valtion “diiliä” (MoU vasta)

ja noin 2lle viikolla rahaa jäljellä

ja ESG -tragediaa myös julkaistu

30 tykkäystä
18 tykkäystä

Riston lafka saa Nokialta vetoapua, ja ehkä Nokiallekin tuosta siivua tulee

10 tykkäystä

BTP (Brasil Terminal Portuario) ja TIM (Telecom Italia, taajuuden omistaja) yhteistyössä Nokian (verkkolaitteet ja ratkaisut) kanssa laittavat 5G privaverkon pystyyn Santosin terminaaliin.

According to BTP, the partnership will implement the first private 5G network in this sector on the Latin American continent. The project should develop into a final structure after Anatel releases the 3.5 GHz frequencies for the city by 2023.

23 tykkäystä

Kiinasta kuuluu kummia. Omien tietojeni mukaan Hisilicon ei ole onnistunut kehittämään kapean viivanleveyden tuotteita vaan Huawei joutuu turvautumaan edellisen sukupolven piireihin, joissa serdes datanopeudet ovat edelleen vain 10Gbps. Eikä tämä koske vain chippejä vaan myös muita teknisesti edistyneitä länsimaisia komponentteja. Huawei on korvannut tuotteita kiinalaisilla, lisenssoimattomilla kopioilla, mutta huonolla menestyksellä. Tämä aiheuttaa pullonkauloja, joita on pyritty korvaamaan rinnakkaisilla dataväylillä. Osien määrät tuotteissa kasvavat, samoin virrankulutus. Huawei ja Kiina ovat jäämässä teknologisesti länttä jälkeen kiihtyvällä tahdilla. Hienoa.

36 tykkäystä

Tämä oli jo selvää siinä vaiheessa kun tuli tieto että TSMC ei voi noille enää toimittaa mitään. Muita vaihtoehtoja “cutting edge”-piireille ei ole kuin TSMC ja Samsung ja Kiinalaiset eivät sellaisia pysty tekemään ainakaan vielä, ja kun valmistuslaitteiden kauppakin on estetty niin eivät tule tekemään vuosikausiin. Joku arveli että Kiinalaisilla menisi ainakin 10v saada valmistuslaitteet nykyteknologian tasolle “kotikutoisesti”, ihan sama miten paljon Kiinan hallinto heittää rahaa ja vakoilutietoa kehiin - ja sinä aikana länsimaiset vehkeet menevät taas pari sukupolvea eteenpäin.

28 tykkäystä

edelleen se 2.2m€ ja noin 9:lle päivälle riittää tuolla tahdilla loppuraha, mielenkiintoista, tässä odottelee esim Patenttisopparia jonka turvin voidaan ilmoittaa että jatketaan ostoja samalla tahdilla 22.12.2022 asti

EDIT:10:15
ekat 15min, näköjään #1750 is the new #1500 ?
ei saa nousta indeksien mukaisesti
image

Edit: 10:48

Edit 12:34
image

20 tykkäystä

Muutamia positiivisia ajureita, kun odottelemme parempia aikoja:

  • Strategia – luo perusta, kiihdytä kasvua, skaalaudu – etenee suunnitellusti
  • Arvostustaso houkutteleva
  • Kassa täynnä rahaa
  • Hyvä operatiivinen suorittaminen
  • Kiinalaiset kilpailijat vilttiketjussa

Ja haasteena:

  • Skaalautuessaan katteet ja kannattavuus ovat paineissa (tosin skaalaetu tuotannossa voi helpottaa paineita)
18 tykkäystä

Myös Jabil (Ericssonin sopimusvalmistaja) on mukana hyväksytyissä Nokian ja Samsungin ohella. Aiemmin oli muuten informoitu että Samsung skippaisi tämän PLI (production-linked incentive) ohjelman. Eilen tähän ohjelmaan tuli pieniä muutoksia aiempaan nähden.

  • It provided additional incentive of 1% over and above the existing incentives for products that are designed and manufactured in India.
  • They were also given the benefit of shifting their 5-year PLI Scheme period by one year.

The companies have committed a cumulative investment of Rs 4,115 crore, the DoT said.

The beneficiaries can select either 2021-22 or 2022-23 as the first year for availing incentives. Back in May, the scheme was extended by a year, and its scope expanded to cover design-led manufacturing.


image

Nokia jälleen samassa vastuksessa. RSI antaa bullish signaalia.


BMW testailee privaa Nokian ja Vodafonen kanssa.

23 tykkäystä

Hienosti nousee salkku tänään, poisluettuna robo/optio Nokia. Onneksi on omienostot vielä käynnissä.

5 tykkäystä

Kotimaiset piensijoittajat luottavat. Tuloskyykky mitä ilmeisimmin käytetty hyväksi.

image

25 tykkäystä

Aika ahkerasti tasolla myydään - uskaltaisin väittää et jotain tuossa siis on. Sen verran myönteinen päivä - et hörähtäisikö kohta?

image

16 tykkäystä

Eihän tuossa mitään, Nokiahan seuraa OMXH indeksiä kuin hai-laivaa :joy:


alussa vaan jotain

Edit 13:45 Vaihto aika hävyttömän pientä, ei ihme että pysyy missä halutaan
#1500 alkaa nousta myös
image

18 tykkäystä