Nokia sijoituskohteena (Osa 3)

Tässä vielä TradingView-sivuston yhteenveto Nokia-analyyseistä. Tavoitehintojen hajonta on suuri (3,90 - 7,00) osoittaen, että tulevaisuuden ennustaminen on vaikeaa myös analyytikoille. Onneksi analyyseja on kohtuullisen paljon (25 -30), joten keskiarvohinta 4,99 € voisi jopa toteutua, jos uskoo analyytikkojen parviälyyn. :roll_eyes:

22 tykkäystä

Ja melko varmasti nousee ylöspäin jos kerrotut näkymät loppuvuodelle ja vuodelle 2024 pysyvät ennallaan/toteutuvat. Itse veikkaan, että viimeistään lokakuussa näkymiä joudutaan päivittämään.

11 tykkäystä

Onko tämä puhdas veikkaus, joka perustuu esim. YT-neuvotteluihin, joista oli aiemmin puhetta, vai tiedätkö ex-työkaveriesi kautta jotain muuta?

8 tykkäystä

tämä viime vuoden MS & Nokia datacenter diili muistui mieleen kun tuo MS-OP-uutinen osui silmään

OP Ryhmä aloittaa kattavan pilvisiirtymän ja hyödyntää Microsoftin Suomeen rakentuvia pilvipalveluja – Uutishuone

lisää datacenttereitä siis tulossa, onkohan joka paikassa Nokian vermeitä

19 tykkäystä

Hmm…

image

56 tykkäystä

Sijoitustenhoitoyhtiö Artisan Partners julkaisi “Artisan International Value Fund” -sijoittajakirjeen vuoden 2023 toisen vuosineljänneksen osalta. Kirjeessä Nokian tilannetta on kuvattu lyhyesti ja ytimekkäästi:

(käännös alkuperäisestä)

“Nokia Oyj (NYSE:NOK) on maailman kolmanneksi suurin televiestintälaitteiden toimittaja. Yhtiö myy tuotteitaan palveluntarjoajille, kuten AT&T:lle ja Vodaphonelle. Pitäessämme osaketta, uusi johto on samanaikaisesti parantanut kilpailukykyä ja vähentänyt kustannuksia – merkittävä saavutus, joka on johtanut parempaan kasvuun ja kannattavuuteen. Tästä huolimatta osakkeen hinta on laskenut, ja arvostuskerroin on kutistunut alle 10X forward earnings. Syynä on se, että teleoperaattorit vähentävät investointejaan. Korkeammat korot, inflaatio ja kilpailu syövät asiakkaiden kassavirtoja, mikä vähentää investointeja. Toistaiseksi Nokian kysyntä vähenee. Jossain vaiheessa jatkuvasti kasvava langallisen ja langattoman kaistanleveyden tarve pakottaa palveluntarjoajat lisäämään investointeja. Lisäksi Nokian markkinaosuus paranee geopoliittisten muutosten ja parantuneen markkinakilpailukyvyn ansiosta. Osakekurssi laski 15 % neljänneksen aikana.”

27 tykkäystä

Niin ja Nokiahan ei pudonnut pois indeksistä :muscle::fire:

36 tykkäystä

Mielenkiintoinen graafi kännyköiden markkinaosuuksia 30 vuoden aikana. Hyvin näkyy Nokia-kännyköiden nousu ja tuho.

13 tykkäystä

Ericsson Mobility Report update: Global 5G subscriptions close to 1.3 billion in Q2 2023

Global 5G subscriptions grew by 175 million in Q2 2023, the August 31 Ericsson Mobility Report update shows.

https://www.ericsson.com/en/news/2023/8/emr-q2-2023-update

8 tykkäystä

Jatkossa jos tämmöstä hardcore-matsku tänne linkkailee, niin olis parempi laittaa joku varoitus :sob: :sob: :sob:

6 tykkäystä

Nyt kun olen laittanut muutaman ennustuksen palstalle, jatketaan vielä yhdellä. Tällä sivustolla osataan laskea/ennustaa Nokian osakkeen hinta (min, max, close) kuukausittain aina tuonne syyskuulle 2025 asti. Uskoo ken uskoo. :laughing:

21 tykkäystä

Ei sinällään mitään uutta eli perustuu siihen, että Nokian ja operaattoreiden toimintaympäristö on muuttunut kuluvan vuoden aikana selvästi haastavampaan suuntaan. Lisäksi lähes kaikilla operaattoreilla tuntuu olevan vaikeuksia saada rahaa 5G stä eli riski 5G lisäinvestointien viivästymiselle on suuri. Vaikea nähdä, ettei tämä vaikuttaisi 2024 näkymiin/tulokseen. Kapasiteettia tarvitaan kyllä jossain vaiheessa, mutta se voi näkyä liikevaihdon/kannattavuuden kasvuna vasta 2025/26. Toiset YT-neuvottelut puolen vuoden sisään on vain oire tästä, mutta omat arvailut ei niihin perustu.

22 tykkäystä

päivitetään tuota, vaikka nuo optiovolat on pieniä niin max-pain on muuttunut tuolta 3,50$ → 4,50$ tasolle tämä ja ensi perjantain (3-witch) ja pari seuraavaakin

35 tykkäystä

Kiitos aktiivisesta päivittämisestä :+1: sitten kysymys, eli mitä tuo tarkoittaa kun max-pain muuttuu korkeammaksi ja mitä tuolta ensi perjantain 3-witchiltä sopii odottaa? :sweat_smile:

5 tykkäystä

Samalla voisit avata tuon taulukon ehkä tärkeintä “put call ratio” merkitystä.Karhu vai härkä ?

1 tykkäys

triple witchingistä kannattaa itse lukea lisää, volat isot (ja suunnat aina mystisiä :see_no_evil:)

en ottanut aiempaa taso kuvaa talteen, mutta näyttäisi noista snipeistä päätellen että callet pudonneet 19t → 10t ja putit 9t -->2t ja max-pain siirtyi samalla…

mutta määrä yllättävän pientä vs esim tuohon ao 01/2014 erääntymiseen, johon liittyen viime vuonna opimme ne GSn optioviritykset kun omistus meni vahingossa yli 5%


tuolla Tammikuun casella jo sitten lienee jotain kurssia “ohjaavaa” vaikutustakin

GS optiot löytyy tästä ketjusta (tai ed. ketjusta) niistä statistiikkaa (tuotteet vs erääntyminen)

@Tnokka noilla volyymeillä ei pitäisi olla oikeasti vaikutuksia suuntaan tai toiseen


Bullishan tuo 0,2 on vahvasti, mutta jos puhutaan rapiat miljoonasta osakkeesta (1 optio=100 osaketta), niin tuskin liikuttaa tuo pelkillään kurssia :man_shrugging:

19.1.2024 on noin 38m vs 3,2m osaketta call vs put, toki nuo 10$ ja 7$ callet on varmaan täysin kattamattomia ja arvottomia…(~11m osaketta vastaa nuo)

17 tykkäystä

En huomannut onko tästä ollut jo juttua, mutta laitetaan ku on huhuja.

12 tykkäystä

Tommi Uitto Äksässä (X)

12 tykkäystä
21 tykkäystä

Nokia vai HMD?

9 tykkäystä