Nokia sijoituskohteena (Osa 3)

Niin, patenttisopimuksety on oma lukunsa, sen aika näyttää syntyykö sellaiset tämän vuoden aikana, tuskin sitä Nokiakaan tietää, eikä siitä voi varoitellakaan siinä tapauksessa. Toisaalta en tiedä onko se kuitenkaan lopulta niin merkityksellistä, syntyykö tänä vuonna vai ensi vuonna. Jossain vaiheessa se ratkeaa ja korvauksia maksellaan takautuvasti. Jos tulos sen vuoksi on heikompi, niin ainakin syy tiedetään ja odotellaan sopimuksen syntymistä sitten myöhemmin.

1 tykkäys

Liiketoimintamalli on hyvä. Ainoalla varteenotettavalla kilpailijalla menee huonosti. Lundmark hoitanut toistaiseksi hyvin ja markkinointi (promo) on parantunut huomattavasti.

Varastosaldoja ajetaan alas ja ostot alkavat vuodenvaihteessa. Tämä oli tiedossa.

Pörssissä menee huonosti ja keikumme taantuman rajalla. Jos olisin ulkomaisen sijoitusyhtiön salkunhoitaja niin minäkään en sijoittaisi Suomeen vielä. Tätähän käsitystähän laskevat kurssit vahvistavat.

Uskon, että kun markkinat tästä elpyvät, niin hyvällä liiketoimintapohjalla olevat yritykset tulevat viemään leijonaosan kotimaahan virtaavasta rahasta.

Pää kylmänä. Kurssilaskut ovat mielestäni tässä vaiheessa pelkkä positiivinen ongelma (kunhan ne osaa hyödyntää) ja tuotot tulee ennen pitkää realisoitumaan, jos ei kurssinousulla, niin osingoilla.

Lisäsin taas tänään dipissä.

19 tykkäystä

The reason Nokia falls today is simply due to terrible communication from Lundmark. He said very clearly several times that “headwinds” and “challenges” from the sector “affect Nokia” without specifying what he means. Remember when the stock went down on some fake news on “toxic cables” in the US and Lundmark couldn’t calm down the markets? Nobody talks about the cables anymore, but the stock never recovered. Now Wall Street thinks everyone’s bad news are also Nokia’s bad news. It’s very difficult to change the bad atmosphere surrounding Nokia when so much damage was done in the communication of the business of Nokia.

Wall Street has it this way for Nokia now:

Bad news = business going under
OK news = bad news in the making for next quarter
Good news = meh, don’t believe them, it won’t last

PS. Do you remember in 2020-21 when the company reached 5€ and Lundmark made an announcement that “there is no reason for the stock to go up”?

12 tykkäystä

Voi olla, ettei kolmannen neljänneksen tulos tuota pettymystä (lienee suunnilleen odotusten mukainen), mutta miten käy loppuvuoden ja varsinkin ensi vuoden näkymien ja ohjauksen – siitä olen huolissani.

2 tykkäystä

Onhan sen tiedottamisen, kommunikaation ja vuorovaikutuksen kanssa ongelmia totisesti, kun huomioidaan aina sama logiikka kurssikäyttäytymisessä, vaikka koko ajan on tullut ns. hyviä uutisia. Alan USA-dippaus on täälläkin monta kertaa jo laskettu mukaan kurssitasoon, mutta siltikin Nokia varmuuden vuoksi seuraa toisen kilpailijan huonoja uutisia, vaikka senkin luulisi olevan juuri toisinpäin. Erityisen ihmeelliseltä tuntuu, että kilpailija kirjaa mielettömät tappiot tulokseensa ja maksaa korruptioistaan sakkoja suurin määrin, niin siltikin tällaista hyvällä taloudella ja etiikalla toimivaa naapuria kuritetaan samalla mitalla - ja jos Nokian tulos on torstain lukujen perusteella heikohko, niin todennäköisesti kurssilasku on vielä suurempi kuin kilpailijalla. Tässä olisi kyllä tiedottamisella miljoonien taalojen paikka korjata tilanne tuomalla nämäkin realiteetit sopivalla esitystavalla pöydälle. Toivotaan, että Nokia esittää parempia näkymiä tulevaisuudelle.

11 tykkäystä

Ericssonin CFO haastattelussa tulevaisuuden näkymistä.

Monenlaista pyörittelyä, mutta jos Ericsson osaa markkinoita oikein analysoida ja arvioida - eipä ihme että Noksukin on ottanyt selkään negarin / tuloksen myötä. Ehkä seuraavan kerran sitten torstaina?
Usko on että markkinat “palaavat”, mutta tiedä koska, ei tässä pelkkiä varastoja vaikuta purettavan

ERICSSON
MARGINAALITAVOITE EI TÄYSIN POIS PULKITU 2024 - FC (suora)
17.10.2023 klo 9.14
TUKHOLMA (Nyhetsbyrån Direkt) Ericsson ei täysin sulje pois, että yhtiö voi saavuttaa pitkän aikavälin tavoitteensa alemman osan 15-18 prosentin oikaistusta ebita-marginaalista vuonna 2024.

Näin sanoo Ericssonin talousjohtaja Carl Mellander Nyhetsbyrån Direktin haastattelussa pian sen jälkeen, kun yhtiö ilmoitti, ettei se enää ohjaa vuotta 2024. Aiempi ohjeistus oli, että EBita-marginaali saavuttaisi ensi vuonna 15-18 prosentin vaihteluvälin alaosan. .

Onko täysin mahdotonta, että saavutat marginaalitavoitteen vuonna 2024?

“Ei, en sanoisi, että se on täysin poissuljettua, mutta se riippuu markkinoista. Jos se heilahtaa takaisin, korot laskevat, operaattoreiden perustekijät paranevat niin, että ne lisäävät investointeja sen sijaan, että he vähentäisivät. Kyllä, silloin se on selvää. että siihen on mahdollisuus”, hän sanoo.

Aiempi tavoite vuodelle 2024 perustui odotuksiin matkaviestinverkkomarkkinoiden elpymisestä vuoden 2023 loppua kohden.

“Sanomme, että tilanne on tällä hetkellä niin epävarma, eikä meillä ole vakaata pohjaa ohjata vuotta 2024. Pidämme pitkän aikavälin tavoitteen 15-18 prosentissa, mutta se vaatii markkinoiden paranemista. Siksi on viisaampaa suunnitella, koska nykyinen tilanne jatkuu vuoteen 2024 asti”, Carl Mellander sanoo.

Onko poissuljettu, että vuonna 2024 markkinoilla tapahtuu elpymistä?

"Ei, en sanoisi niin. On olemassa erilaisia ​​skenaarioita, jos elpyminen tapahtuisi, hyötyisimme siitä. Jos se tulee, meillä on niin sanottu “toimintavipu”, hän sanoo.

Liukuvan neljän vuosineljänneksen perusteella Ericssonin käyttökateprosentti ilman uudelleenjärjestelykuluja oli 8,1 prosenttia kolmannella neljänneksellä. Ericssonin neljännen vuosineljänneksen EBITA-marginaali on noin 10 prosenttia.

Onko edellytykset marginaalin parantamiselle vuonna 2024?

“Elämme markkinoilla, joilla on kysyntää ja tietty maantieteellinen yhdistelmä, joka on iskenyt meihin melko kovasti ylälinjan, kannattavuuden ja kassavirran suhteen. Tällä hetkellä on liian paljon epävarmuutta sanoa, milloin tämä kääntyy. Tällä hetkellä emme voi sanotaan, että se on yhden tai kolmen neljäsosan kuluttua tai myöhemmin”, Carl Mellander sanoo.

Mitä tulee Vonageen, josta Ericsson teki 32 miljardin kruunun alaskirjauksen kolmannella neljänneksellä, yhtiö näkee asiakkaiden selkeän kiinnostuksen uuteen alustaliiketoimintaan.

“Nyt on selvää, että uudella globaalilla verkkoalustallamme on erittäin hyvä pito asiakkaiden kanssa, kaikki asiakasvuoropuhelut koskevat tätä”, Carl Mellander sanoo.

Milloin näemme alustan tulot?

"Tänä vuonna se on vaatimaton ja kasvaa ensi vuonna.

9 tykkäystä

Ei tuo nyt kai kovin yllättävä markkinareaktio ollut? Samat asiakkaat, sama liiketoimintaympäristö ja samat haasteet 5G tilaajien / 5G liikennemäärien kanssa.

4 tykkäystä

Täysin odotettu reaktio, ja seuraavaksi odotellaan että onko kenties sittenkin tapahtunut ihme ja markkinaosuuksissa olisi heilahdus, eli vain Erkki kyntää ja Nokia kerää saaliin.

Ihan samaan tapaan aikoinaan AMDn holdaaminen otti voimia kun Intelin surkeat osarit aina suolasivat AMDn kurssin koska oletus oli että kyse on koko markkinan heikkoudesta. Ja homma sitten korjasi kun tuli dataa että ei, se on vain Intel joka tumpeloi.

En tunne Nokian ja Erkin alaa niin paljon että voisin arpoa onko näin tällä hetkellä myös telecom-sektorilla samanlainen tilanne vai ei. Selviää kun Nokia raportoi luvut.

17 tykkäystä

Markkinareaktioiden jatkuminen tällaisena alkaa olla melko yllättävää, kun yritysten keskinäisiin vertailuihin ja arvioihin lisätään tälläkin palstalla usein toistetut erot tuoteportfolion laajuudessa, innovaatioissa, ym. sekä vielä se että toinen on pahasti ryvettynyt korruptioissa ja nyt samalla kvartaalilla ottaa pataan suurista alaskirjauksista. Eikö näillä pian ala olla yhtään merkitystä?

13 tykkäystä

Voisiko osin olla tietämättömyydestä kyse ennen kaikkea piensijoittajien keskuudessa? Tässä mitä tannoin asiassa spekuloin:

2 tykkäystä

Mielestäni negatiivistakin saa esittää. Jos sisällöltään tyhjiä viestejä hakee, on ne pitkät pörssitiedotteiden kopiot. Korkotason ja kustannusten nousu rasittaa operaattoreita, joten en usko tästä kurssiraketiksi lyhyellä tähtäimellä. Miksi tavoitehinnat ja kurssi eroavat niin paljon, sitä saa miettiä. Katteeton optimismikaan ei ole hyväksi, kuten joskus Benefonin aikaan. Ja tuskin piensijoittajat heilutamme kurssia. Mutta pidetään peukkuja huomiselle.

1 tykkäys

Mihin väitteesi perustuu? Itse ainakin ajattelisin, että institutionaaliset (valveutuneemmat) sijoittajat sijoittavat pitkäaikaisesti eivätkä reagoi jokaiseen oksan risahdukseen kuten tunteidensa vallassa olevat piensijoittat. Tästä syystä kuvittelisin (en tiedä) että iso osa vaihdosta (paitsi jälkipörssissä) on piensijoittajien aikaansaamaa. @ruuki varmasti osaa tätä minua asiantuntevammin kommentoida.

Eikö robot tee suurimman osan kaupasta? Ulkomaiset rahastot suurin omistaja. Joten epäilen kyllä vahvasti tuota väitettä.

8 tykkäystä

linkki ym. uutiseen Ruotsin ja Viron välinen tietoliikennekaapeli vahingoittunut – syy ei tiedossa | Yle Uutiset

Olkoon nyt täällä Nokia-ketjussa, vaikka itse uutinen kuuluisi kai jonnekin turvallisuusketjuun.

6 tykkäystä

Taitaa koskea molempia. Millä maalla on jatkossa varaa jättää Nokian teknologia hyödyntämättä merikaapeleiden suojaamisessa? Sveitsillä?

Myyköhän Nokia voitolla vai tappiolla? :thinking:

12 tykkäystä

Aika harmittava tilanne Nokialle olla ainoa toimittaja nykyisessä maailman turvallisuustilanteessa, Uskoisin ettei ainakaan suurinta osaa kaupoista tulla julkaisemaan.

7 tykkäystä

Kuinkahan paljon Amerikan teleoperaattorien “varasto” allokoinnista liittyy USAn hallinnon 42 miljardin dollarin pakettiin? Tarkoitan, että vetävät vuoden 2023 minimillä ja tuki dollareilla kamaa sisään all in 2024 →

Ericsson osalta vaikuttaa että ei juuri vaikuta sen liiketoimintaan vuonna 2024, en myöskään ole havainnut vastaavia BEAD -diilejä, kuten Nokia on tehnyt uudella mantereella.

Voi olla että katson maailmaa Nokia lasien takaa, mutta taitaa käydä niin että Nokia vie Suomi vs Ruotsi ottelun :cowboy_hat_face:

14 tykkäystä

Samaa on Juurikki miettinyt. Mutta sehän tarkoittaa tuplakivaa: alennusmyyntiä 2023 ja ylennysmyyntiä 2024. Kyllä meitä Nokia-sijoittajia taas lellitään.

9 tykkäystä
27 tykkäystä
4 tykkäystä