Nokia sijoituskohteena (Osa 3)

Markkinareaktioiden jatkuminen tällaisena alkaa olla melko yllättävää, kun yritysten keskinäisiin vertailuihin ja arvioihin lisätään tälläkin palstalla usein toistetut erot tuoteportfolion laajuudessa, innovaatioissa, ym. sekä vielä se että toinen on pahasti ryvettynyt korruptioissa ja nyt samalla kvartaalilla ottaa pataan suurista alaskirjauksista. Eikö näillä pian ala olla yhtään merkitystä?

13 tykkäystä

Voisiko osin olla tietämättömyydestä kyse ennen kaikkea piensijoittajien keskuudessa? Tässä mitä tannoin asiassa spekuloin:

2 tykkäystä

Mielestäni negatiivistakin saa esittää. Jos sisällöltään tyhjiä viestejä hakee, on ne pitkät pörssitiedotteiden kopiot. Korkotason ja kustannusten nousu rasittaa operaattoreita, joten en usko tästä kurssiraketiksi lyhyellä tähtäimellä. Miksi tavoitehinnat ja kurssi eroavat niin paljon, sitä saa miettiä. Katteeton optimismikaan ei ole hyväksi, kuten joskus Benefonin aikaan. Ja tuskin piensijoittajat heilutamme kurssia. Mutta pidetään peukkuja huomiselle.

1 tykkäys

Mihin väitteesi perustuu? Itse ainakin ajattelisin, että institutionaaliset (valveutuneemmat) sijoittajat sijoittavat pitkäaikaisesti eivätkä reagoi jokaiseen oksan risahdukseen kuten tunteidensa vallassa olevat piensijoittat. Tästä syystä kuvittelisin (en tiedä) että iso osa vaihdosta (paitsi jälkipörssissä) on piensijoittajien aikaansaamaa. @ruuki varmasti osaa tätä minua asiantuntevammin kommentoida.

Eikö robot tee suurimman osan kaupasta? Ulkomaiset rahastot suurin omistaja. Joten epäilen kyllä vahvasti tuota väitettä.

8 tykkäystä

linkki ym. uutiseen Ruotsin ja Viron välinen tietoliikennekaapeli vahingoittunut – syy ei tiedossa | Yle Uutiset

Olkoon nyt täällä Nokia-ketjussa, vaikka itse uutinen kuuluisi kai jonnekin turvallisuusketjuun.

6 tykkäystä

Taitaa koskea molempia. Millä maalla on jatkossa varaa jättää Nokian teknologia hyödyntämättä merikaapeleiden suojaamisessa? Sveitsillä?

Myyköhän Nokia voitolla vai tappiolla? :thinking:

12 tykkäystä

Aika harmittava tilanne Nokialle olla ainoa toimittaja nykyisessä maailman turvallisuustilanteessa, Uskoisin ettei ainakaan suurinta osaa kaupoista tulla julkaisemaan.

7 tykkäystä

Kuinkahan paljon Amerikan teleoperaattorien “varasto” allokoinnista liittyy USAn hallinnon 42 miljardin dollarin pakettiin? Tarkoitan, että vetävät vuoden 2023 minimillä ja tuki dollareilla kamaa sisään all in 2024 →

Ericsson osalta vaikuttaa että ei juuri vaikuta sen liiketoimintaan vuonna 2024, en myöskään ole havainnut vastaavia BEAD -diilejä, kuten Nokia on tehnyt uudella mantereella.

Voi olla että katson maailmaa Nokia lasien takaa, mutta taitaa käydä niin että Nokia vie Suomi vs Ruotsi ottelun :cowboy_hat_face:

14 tykkäystä

Samaa on Juurikki miettinyt. Mutta sehän tarkoittaa tuplakivaa: alennusmyyntiä 2023 ja ylennysmyyntiä 2024. Kyllä meitä Nokia-sijoittajia taas lellitään.

9 tykkäystä
27 tykkäystä
4 tykkäystä

Markkina on tainnut olla piensijoittajia tai esim Inderesin Nokia palstaa paremmin kartalla siitä mitä toimialalla tapahtuu. Sinällään ihan järkeenkäypää näin ison yrityksen kohdalla. Optimismissa ei sinällään mitään vikaa ole mutta se ei aina takaa sijoittamisessa parasta lopputulosta.

edit. Selvyyden vuoksi. ”Markkina” tässä ei tarkoita Kauppalehden keskustelupalstaa

7 tykkäystä

Juurikin siksi pitää tarkastella fundamentteja - mielellään vähintään viiden vuoden perspektiivillä. Jossain välissä on optimismi ainoa rationaalinen vaihtoehto, jos nyt ei sentään kyynisyys-sairautta pode.

9 tykkäystä

Käypä lukemassa Kauppalehden ja Yahoon Nokia-palstoja niin näet miten asiantuntevaa ja objektiivista keskustelu keskimäärin on! :smile: Etpä tule juuri näkemään syvällistä teknologiakeskustelua tai esim. Verkkoinfrastruktuuri-liiketoimintaryhmän vahvan etenemisen ruotimista. Eli se siitä piensijoittajien asiantuntemuksesta ainakin joillakin turuilla ja toreilla…

Ja monet tälläkin palstalla lienevät yhtä mieltä siitä, että Nokia on jo varsin kohtuullista tulosta tekevä yritys, jolla kuuluisi olla korkeampi markkina-arvo kuin mitä sillä on. Toisin sanoen, monet täällä emme ole samaa mieltä markkinoiden parviälyn kanssa. Ja markkinoiden pessimismi voi vahvistaa itseään ja ampua yli roiman kurssilaskun muodossa, vaikka Nokia etenee hyvin strategiansa toteuttamisessa Pohjois-Amerikan kysynnän hiipumisesta huolimatta.

27 tykkäystä

OP Ericssonista:

Liikevaihto-odotus -0,8 % edelliseen vuoteen nähden. EBITA 20,9 miljardia SEK, vuonna 2022 29,5M SEK. Mutta sitten Ericssonin kertaerät EPS -8,18 SEK vuonna 2023 kun edeltävänä vuonna +5,61 SEK.

Heikko vuosi 2023, mutta kustannussäästöt (12 mrd. kruunua), korkeampi patenttiliikevaihto ja katerakenteeltaan suosiollisempi myynnin jakauma Pohjois-Amerikan maltillisen elpymisen seurauksena kääntävät tuloksen kasvuun vuonna 2024. Toistaiseksi näkymä sumuinen, ja arvostus 6.5x EV/EBITA, suositus osta ja tavoitehinta 56 kruunua (aiemmin 68).

20 tykkäystä

Pakistaniin valmistunut 600G verkko, NI:lle kilahtaa Q4:kin jotain rahnaa

https://www.globenewswire.com/news-release/2023/10/18/2762060/0/en/Nokia-and-Cybernet-deploy-Pakistan-s-first-600G-commercial-network.html

18 tykkäystä

Ericsson Stock: Q3 2023 Financials Show Ongoing Decline Amidst Challenges (NASDAQ:ERIC) | Seeking Alpha

While Ericsson remains a significant industry player, it’s been losing ground in a highly competitive market dominated by Huawei, and the global telecom equipment revenues are predicted to plateau in 2023.

Nevertheless, the Enterprise segment displayed notable growth, up by 14% YoY, which helped alleviate the overall decline to 7%. Notably, its largest market, North America, experienced a substantial sales drop of 41%, primarily due to inventory adjustments and a slower deployment pace.

Ericsson sees no ‘meaningful’ network APIs sales till 2025 as shares tank (lightreading.com)

Few of the moving parts looks pretty and the outlook is bleak, with CEO Börje Ekholm now expecting the macroeconomic uncertainty to persist into 2024.

While Ekholm expects it to generate its first network API revenues this year, they will amount to just “tens of millions of kronor,” he said on today’s call. Sales in this market will not be “meaningful” until 2025, he disclosed.

Some 3,139 employees have left the business in the last 12 months, giving Ericsson a workforce of 101,351 at the end of September. More staff look set to go under the latest cost-cutting plans.

Ericsson’s share price is now lower than it was when Ekholm took charge nearly seven years ago.

17 tykkäystä

USD -määräinen pitkä kuvaaja. Huomiselle on panosta teknisestä näkökulmasta.

22 tykkäystä
7 tykkäystä