Nokia sijoituskohteena (Osa 3)

Eikö Kiinassa ole ollut aina vähän erilainen linja “patentin” konseptiin. Oli kyse tehtaan linjastosta, tuotteesta tai vaikka nähtävyydestä. Kaikki on monistettavista minkä näkee.

Onneksi Nokian kaltaiset tuotekehityksensä patenteilla turvanneet yhtiöt ovat taistelleet tätä vastaan vuosikausia, jolloin tietotaidon arvo nousee halpaa työvoimaa arvokkaammaksi.

12 tykkäystä

Juu siellä on jonkin verran putteja “in the money” alueella nuo luvut siis *100 tarkoittaa osakemäärää joka takaajan on katettava, joita ei vastaavasti 0-arvoiset callet “korvaa”

6 tykkäystä

Max pain-teorian mukaan kurssin pitäisi olla tänään NYSE:n closattua 4,5$ tasan reikä reikä. Ei 4,2$. Jossain on matoja.

Ps. Liipasinsormeni on rungolla. Odottelen kärsivällisesti saalistani.

6 tykkäystä

Volyymi on nyt suurta - eilen Helsingissä vaihtoi 64 M osaketta omistajaa ja USA:ssa melkein sama määrä. Shorttilistalle ei ole ilmestynyt nimiä, kuka osaketta myy? Tämän asian haluaisin tietää.

Nokia on reagoinut huomattavasti Ericssonia suuremmin tulosinformaatioon.

16 tykkäystä

Varmaan tuhansia nokia viestejä lukematta ja ei pitäisi olla Nokiasta kiinnostunut, mutta juuri siksi nyt päätin olla.

Oikaisen.: paljonko Nokian netto kassa on?
Miten vakaana pidätte nykyistä tulostasoa ja Aten ennusteita ja onko jossain näkyvissä vielä tuloskasvua jatkossa. Näköjään odotellaan kiinalaisilta puhelin patentti maksuja.

Jos p/E on 10 niin kasvaako tulos miten jatkossa/onko se nyt niin halpa sitten.

Paljonko kassan osuus on. Atte näyttää ennustavan mukavia kassavirtoja.

Eli voisinko olla kiinnostunut Nokiasta pitkään salkkuun, kun vaihtoehtoina on kaikenlaista Nordeaa jne joka vielä tylsempi?

Miksi oletatte, että Nokia olisi sitten sellainen osake jossa kurssille saadaan jatkossa tukea/onko se kassa sellainen mitä ei tarvitse kaataa liikaa johonkin tuotekehitykseen.

Onko nokia nyt saanut kilpailijat kiinni teknologian tasosta.?

T. Viljo, Suurin aikoina Nokian hylännyt piensijoittaja, jolla olisi taas extra kassaa…

8 tykkäystä

Tähän tavoitehintapäivityksiä 1Q2023 osarin jälkeen (KL:n feed, Avanza, palsta)
Näkyy nämä tyypillisesti 12kk päähän heijastelevat arviot olevan selvästi kurssin (3,90 EUR) päällä.
Analytikot näkevät nousuvaraa, mutta varsinaiset markkinat hermoilevat, tai näkevät asian toisin. Ts tulosohjeistus alitetaan nyt ja tulevina vuosina?

Kepler: 5,20 → 4,40 EUR & Pidä
Inderes: (Lisää) → 5,30 → 4,80 & Osta
OP: 5,60 (Osta) → 5,50 EUR& Osta
Nordea: 5,80 (Osta) → 5,50 EUR & Osta
SEB: 6,00 (Osta) → 5,90 EUR & Osta
Barclays: 5,30 (Pidä) → 5,00 & Pidä
Deutsche: 5,50 (Osta) → 5,00 & Osta
DNB Market: 4,70 (Pidä) → 4,20 EUR & Pidä
JP Morgan 6,50 → 6,50 EUR & Osta

31 tykkäystä

Onko Noksulla Applen kanssa voimassa oleva soimus vai uusi neuvottelussa?

JP Morgan (osta) → 6,50€

15 tykkäystä

Optioita asettavat isot pojat pian haastavat Inderesin foorumilla kirjoittavat oikeuteen vahingon aiheuttamisesta. Ainahan osakkeiden eestaas veklauksessa on hävikkiä eli piensijoittajien bisnestä vääristävää välistävetoa, kuten halvalla ostamista. Tämä hävikki on osattu aiemmin arvioida ja ennakoida osana liikekuluja. Nyt Inderes foorumi on epäsuorasti ihan yllyttänyt hävikin lisäämiseen, joten eiköhän tästä oikeusjuttu saada. :wink:

9 tykkäystä

Sas se, sitä “hiipivää” momenttia kun tähän “vaikka lampaat söis” osakemäärälliseen yhtiöön on silti yhä vielläkin piiloitettuna…

Over the last 3 years on average, earnings per share has increased by 79% per year but the company’s share price has only increased by 7% per year, which means it is significantly lagging earnings growth:

  • EPS: €0.05 (up from €0.03 in 1Q 2022).
  • Revenue: €5.86b (up 9.6% from 1Q 2022).
  • Net income: €280.0m (up 65% from 1Q 2022).
  • Profit margin: 4.8% (up from 3.2% in 1Q 2022). The increase in margin was driven by higher revenue.

…Revenue exceeded analyst estimates by 2.1%. Earnings per share (EPS) also surpassed analyst estimates by 1.2%…

(=>Revenue is forecast to grow 1.8% p.a. on average during the next 3 years, compared to a 2.6% growth forecast for the Communications industry in Europe.)

8 tykkäystä

Tämä ei taida ole lopullinen analyysi, vaan ennakkokommentti tulokseen liittyen. Sanamuodoista voi päätellä että tulevat laskemaan targettia.

5 tykkäystä

Tässä vielä video Nokiasta.

Kysyin aika paljon kriittisiä kysymyksiä Atelta kun yleensä Nokiaa katsotaan melko iloisin linssein suomalaisessa sijoituskeskustelussa. :smiley:

48 tykkäystä

Monet pitävät eilistä pudotusta ylilyöntinä. Mutta tuntuuko se meistä siltä tai heijastaako kurssilasku sittenkin Nokian fundamenttien ja markkinaympäristön heikentymistä. Monet analyytikot ovat “ostaneet” kurssilaskun melkein sellaisenaan omissa tavoitehinnoissaan. Nokian kurssi laski maanantai - torstai noin 0,60 €. Kolme analyysitaloa laski tavoitehintaa 0,50 ja yksi 0,80 €. Komppaavatko nämä analyytikot kurssia vai onko heillä “syvätietoa” yhtiöstä ja markkinoista, jolla he perustelevat tavoitehintojensa laskua? Jos me uskomme näitä analyytikoita, meidän olisi syytä varautua noin 4,00 euron keskimääräiseen kurssitasoon (± 0,30 €) ehkä heinäkuuhun asti, jolloin taas osavuosikatsaus julkaistaan (tämä siis ihan omaa pähkäilyä). Tietenkin yllättävät positiiviset/negatiiviset uutiset heiluttavat kurssia isostikin suuntaan ja toiseen.

Joten kyllä tämä Nokiasalkun päällä istuminen vaatii vahvaa vatsaa ja lehmän hermoja parempia aikoja odotellessa.

23 tykkäystä

Hyvä setti ja minusta paljon hyviä vastauksia niihin kysymyksiin mitä täälläkin on mietitty. Ja myös loogisempia kuin nämä tekniset analyysit, jotka minusta saisi tästä ketjusta kohta jo jättää pois.

5 tykkäystä

Mobiiliverkkojen kehitys on edelleen tärkeää Yhdysvalloille ja sitä kommentoidaan tuoreeltaan Bidenin hallinnosta. Sävy on omaan silmään/korvaan amerikkalaistyylisen omahyväinen tai jopa ylimielinen, sillä yhdysvaltalaisyrityksillä oli hiljattain ilmestyneen uutisen mukaan alle 5%:n osuus mobiiliverkkomarkkinoiden laitevalmistuksesta – ja sekin taitaa olla reippaasti yläkanttiin. Eli ilman Nokian tai Ericssonin kaltaista osaamista USA:n pullistelut kuulostavat sanahelinältä.

The United States learned that lesson the hard way after China dominated the global roll-out of 5G infrastructure by offering subsidies to Huawei that let the Chinese telecommunications giant undercut its Western competitors in selling 5G telecommunications gear around the world for competitive prices.

The senior official noted that dominating the telecom market gives China an advantage in spying and potentially disrupting another nation’s communications during a conflict or crisis, which experts warn could happen if China decided to attack Taiwan.

Voisiko joku vielä innostua Nokian tai Ericssonin osaamisen ostamisesta? Varmasti voisi. Pidän tosin Ericssonia huomattavasti todennäköisempänä ostokohteena.

10 tykkäystä

Siinä mielessä näyttää kyllä olevan varsin vastaansanomatonta, jotta Nokian omienostot ovat omistajien, varsinkin yksityissijoittajien, kannalta lähinnä pelkkää tuulen huuhtomaa niin kauan kuin tätä aikoinaan “osakevaihtokaupalla” luotua “vaikka lampaat söis”-osakemäärää ei käänteissplitata, relevantisti…
(=vaikka osakkeen arvon kannalta käänteinen splitti pelkkä tekninen toimenpide onkin)

Epätasapainoisella kaksoislistauksella(=ADR) aikoinaan kohtalokkaasti kuorrutettu Nokianhan on suuruudenpäiviensä ja osakemääränsä multiploitumisen jälkeen käytännössä ollut huippunopean kaupankäynnin huippuosake, kokoajan:

  • HFT-kauppa on puhdasta määrällistä treidaamista, jossa voitot jäävät yhtä kauppaa kohden pieniksi. Mutta jos algoritmi on hyvin rakennettu, suuret volyymit voivat tuoda sen kehittäjälle kelpo tuotot…

  • Osa hft-kauppiaista todennäköisesti tehostaa markkinoiden toimintaa ja hinnoittelua, osa puolestaan heiluttaa markkinoita ja johtaa tarjouksillaan muita kaupankävijöitä harhaan…
    (=toiminta perustuu tyypillisesti markkinoiden takaukseen. Tällöin algoritmi tarjoaa osakkeita sekä myytäväksi että ostettavaksi yrittäen tehdä voittoa tarjousten välisellä hintaerolla.)

5 tykkäystä

Jätä lukematta, jos haittaavat, ole hyvä. Moni muu on niistä kiinnostunut, mutta ei niin paljon kiinnostunut, että lähtisi niitä erillisestä ketjusta penkomaan kaikkien muiden teknisten analyysien joukosta. @Verneri_Pulkkinen

31 tykkäystä

Goldman Sachs, Buy 6,10 € → 6,00 €.

“Is making progress in terms of product quality and is gaining market share

Deutsche Bank, Buy 5,00 €: “…broadly in line with expectations, excluding continued delays in resolving patent disputes in the technology sector and losses posted by venture funds”.

Barclays, Equal weight 5,00 €: “The first half of 2023 is challenging for the telecom network supplier, but the situation should improve in the second half of the year.”

25 tykkäystä

Tästä tulikin mieleeni, että karvalakki-analyytikon silmin Nokian kurssin pohja on nyt löytynyt. Mutta mitä sanoo tekninen analyysi? Voisiko esim @Lexus laittaa tilannekatsausta, kiitos :slight_smile:

6 tykkäystä

Oon jo hieman viikonloppu -moodissa ja näin seuraaminen hieman vähäistä. Mutta…

5 min trendi kääntynyt nousevaksi vahvistaen tuntitason pohjan (LL). Tästä varmasti tuo ajatuksesi että pohja on löytynyt. :wink: Tuntitason trendi on kuitenkin laskeva.

Yritystä on tosiaan että pohja olisi löytynyt mutta varmuutta tästä ei ollenkaan ole. 3,60 €:n tasolla gap kummittelee, mutta euromääräisessä tarkastelussa tässä on tosiaan selkeää tukitasoa. Myös volyymitarkastelu antaa tästä viitteitä.

Päivätason kynttilä on kuitenkin laskeva - tämä itselleni pettymys ettei eilinen low pitänyt. :face_with_raised_eyebrow:

NOK -versiossa 10/2022 pohja @ 4,08 USD on pitänyt edelleen - miten tänään? Se ja 4,00 USD psykologinen taso nyt oleelliset.

22 tykkäystä