Nokia sijoituskohteena (Osa 3)

Infinera (NASDAQ:INFN) could see a potential bidding war after Nokia (NOK) agreed to acquire the company for $6.55 a share on Thursday. Infinera shares jumped 17% on the deal news.

“Considering NOK’s offer doesn’t appear compelling, we believe there could be others who may decide to outbid NOK for INFN,” B. Riley analyst Dave Kang wrote in a note earlier on Friday.“We were (1) surprised by the timing of the transaction and (2) disappointed by the offer price.”

One possible potential bidder may be Ericsson (ERIC), which doesn’t have an optical business, Kang added. Another candidate could be Ciena (CIEN) and a “long shot” buyer could be Arista Networks (ANET).
https://www.msn.com/en-us/money/markets/infinera-could-see-bidding-war-with-nokia-deal-analyst/ar-BB1p5abu

9 tykkäystä

Oma tunnuslauseeni yritysostojen kohdalla ”pessimisti ei pety” johtunee siitä että suurin osa ostoksista ainakin osittain epäonnistuu.

Kun toimitaan samalla toimialalla synergiaetuja haetaan karsimalla päälekkäisyyksiä niin organisaatiosta kuin tuotteistakin. Tämä harvemmin johtaa parantuneeseen asiakastyytyväisyyteen. Päinvastoin tyypillisesti osa asiakkaista menetetään.

Ehkä se toinen ongelma on se, että toimialan parhaat yritykset harvemmin yhdistyy. Infineran taustaltakin löytyy Transmode, Coriant. Coriantin taustalta Nokia Siemens Networks Optical Networks, Tellabs ja Sycamore Networks jne. Joku on joskus yhdistymisten yhteydessä käyttänyt vertausta kalkkunoista ja kotkista.

…mutta toistaiseksi kaikki näyttää hyvältä kuten näytti vielä vuonna 2015…

“Strengthens Nokia’s optical position, specifically in North America”

“The acquisition of the wireless business of Alcatel-Lucent will significantly strengthen Nokia’s foothold in North America. Leading U.S. telecom operators, namely, Verizon Communications Inc. VZ and AT&T Inc are prominent customers of Alcatel-Lucent.”

10 tykkäystä

Voisiko kuitenkin nyt käydä kuten Länsimetron jatko-osan, eli onnistuu hyvin ja etuajassa? (Alcatel fuusion virheistä on opittu)

Tai sitten ei…

2 tykkäystä

Voi toki onnistuakin, mutta ei se välttämättä helppoa ole. Oman kokemukseni mukaan aika monet asiakkaat haluavat tuotteelleen kaksi toimittajaa. Jos nyt asiakkaalla toimittajat ovat Nokia ja Infinera, asiakas saattaa hakea tähän uuden toimittajan. Samoin yleensä toimittajat sitoutuvat ylläpitämään myytyä tuotetta vuosia. Tämä tekee päällekkäisyyksien karsimisesta vaikeata.

Kvartaalitulokset itsessään ei huoleta, liikevoitto heilahtelee tietysti kysynnän takkuillessa. Sen sijaan heikko myyntikate (eli myyntihinnan ja tuotekustannusten suhde) kylläkin. 35-38% GM on surkeahko ja sillä ei koskaan suurta liikevoittoa tehdä korkean teknologian toimialalla.

6 tykkäystä

Light Reading Infinera-kaupasta.
Eipä juuri uutta tätä ketjua lukeneelle.

Muistuttuttaa toki, että 200 meur synergiat - jotka tähän kauppaan luovat rahallista tolkkua - pitää saavuttaa eikä vain puhua.

Alcatel-Lucentin synergiatavotteita ei onneksi tullut omakohtaisesti sijoittajamielessä erityisesti kohdattua, mutta vuosiahan - vuosikausia - piikki oli oli auki mikä siellä GAAP-maailmassa elävien hampaita kiristeli. NON-GAAP -puolella olikin sitten leppoisampaa…

7 tykkäystä

Nokia Oyj (NYSE: NOK)

Share Price as of June 27: $3.73

Number of Hedge Fund Holders: 13

Nokia Oyj (NYSE:NOK) is a Finland-based company that offers mobile, fixed, and cloud network solutions. It is one of the best NYSE penny stocks to buy. In the first quarter, 13 hedge funds had stakes in Nokia Oyj (NYSE:NOK), with total positions worth $441.823 million. As of March 31, Pzena Investment Management is the biggest shareholder in the company with a stake worth $239 million.

16 tykkäystä

“Sijoitus mieluummin tekoälyinfran tarjoajiin kuin tekoälysovellusten hyödyntäjiin”

Jospa Nokiakin saisi muutaman uuden sijoittajan…

Goldman Sachsin osaketutkimuksen johtaja Jim Costello ei suinkaan täysin tyrmää sijoittamista tekoälybuumiin, vaan hän suosittelee sijoittamaan tekoälyinfrastruktuurin tarjoajiin.

”Jos skeptinen näkemykseni osoittautuu vääräksi, nämä yritykset hyötyvät edelleen. Mutta vaikka olisinkin oikeassa, ne ovat ainakin saaneet merkittävää tuloa teemasta, joka saattaa antaa niille paremmat edellytykset sopeutua ja kehittyä.”

4 tykkäystä

Olikohan tuohon juttuun tullut pilkkuvirhe. Tekoälyinfran rakentamiseen ei kyllä yksi miljardi riitä. Ei lähellekään…

1 tykkäys
7 tykkäystä

Joulukuussa Lundmark totesi matkapuhelinverkoista, ettei toimiala tervehdy sillä, että Nokia ja Ericsson kilpailevat toisensa hengiltä. Kiinnostavaa onkin nähdä, saako Nokia Ericssonin kilpailijakseen myös optisten verkkoratkaisujen ja puolijohteiden markkinoille.

En kyllä pysty näkemään, että Ericsson lähtisi kilpailemaan Infinerasta Nokian kanssa. Eihän se millään tavalla sovi Ericssonin strategiaan. Eikä Ericssonilla ole kassavaroja tarjouksen tekemiseen, vaikka kait sitä rahaa markkinoilta saisivat.

15 tykkäystä

Infinera voi joutua tarjouskilpaan Nokian kaupan myötä - analyytikko

https://seekingalpha.com/news/4120719-infinera-could-see-bidding-war-with-nokia-deal-analyst?feed_item_type=news

8 tykkäystä

Marshall ja Wace päivittänyt 27.6 shorttiaan, mutta ei muutosta %:ssa

pyörinyt kurssi tuohon aikaan 0,2€ alempana

edit olivatkin 26.6 pikkaisen vekslanneet myös

10 tykkäystä

Tuo Infinera kauppa on hinnaltaan (noin pari miljardia euroa) vielä varsin siedettävä verrattuna Nokian nykyiseen noin 5 miljardin euron kassaan, ja osinkojen maksukaan ei ainakaan kokonaan vaarannu, vaikka kauppa olisikin kupru.

Osinkoja maksetaan ensisijaisesti edellisen vuoden voitosta. Nokia tekee ihan hyvää nettotulosta: 2021:
2 109 M€, 2022: 2 481 M€ ja “huonona vuotena” 2023: 1 624 M€, siis keskimäärin yli 2 miljardia euroa vuodessa.

Vuosina 2021 - 2023 on kokonaistulosta palautettu omistajille osinkoina 2021: 21,6%, 2022: 27,12% ja 2023: 44,67%. Lisäksi Nokia on ostanut omia osakkeitaan.

Pointti on, että Nokian ei tarvitse käyttää aiempana vuosina kerrytettyä kassaa osinkojen maksuun. Jakokelpoisia varoja ne toki olisi, jos niille olisi tarve. Ei ole tarve. Keksi itse pointit 2 ja 3. :sunglasses:

EDIT: Numeroiden lähde: Kauppalehti

12 tykkäystä

Juurikki hyvä, kyllä kassallakin on väliä osingonmaksulle: jos Nokialla olisi kymmenen miljardin nettovelka, voi olla että hyvästäkin edellisvuoden voitosta huolimatta yhtiön johto suosittelisi yhtiökokoukselle alhaista tai jopa nollaosinkoa jotta keskityttäisiin velanmaksuun.

Toiseksi, viime vuonna Nokian raportoitu voitto oli 679 milj. euroa (0,12 euroa per osake) ja vapaa kassavirta oli 805 miljoonaa (0,14 euroa per osake) eli vajaat puolet Nokian vertailukelpoisesta tuloksesta.

Eikö ole niin, että jakokelpoinen voitto määritellään raportoidun voiton perusteella, eikä esim. jatkuvat uudelleenjärjestelykulut unohtavasta vertailukelpoisesta voitosta kuten viestistäsi sai vaikutelman? Kuten taannoin laskin vuosina 2016-2023 vertailukelpoinen voitto oli lähes 11 miljardia raportoitua voittoa suurempi kun jätetään huomioimatta muutokset verosaamisten tasearvossa (https://www.reddit.com/r/Nok/comments/1c3wghd/is_nokias_comparable_result_consistently/).

Ihmettelen kun Nokian vertailukelpoista tulosta ei tällä palstalla ole laajemmin kyseenalaistettu vaikka se kertoo aivan erilaista ilosanomaa Nokian tuloksenteosta sitten Alcatel-Lucentin hankinnan vuonna 2016 kuin Nokian kirjanpitosääntöjen mukainen raportoitu tulos. Mutta kaipa positiivinen ihminen vain tahtoo uskoa hyvää eikä kriittinen tarkastelu kuulu tapoihin?

@skogarmaor Haukotus… Juurikki puhui katsastuskauden vertailukelpoisesta voitosta, eikä liikevoitosta, minkä huomaat esim. siitä, että hänen mainitsemansa vuoden 2022 luku oli 2 481M euroa. Otetaan vielä tarkasteluun Lundmarkin aikaiset kolme kokonaista vuotta (suluissa osakekohtaisesti olettaen 5,6 mrd. osaketta), joista 2021 on vahvin kassavirran osalta ja 2022 vahvin raportoidun tuloksen osalta:

  • 2021 raportoitu voitto 679M (0,12), vertailukelpoinen voitto 2 109M (0,38), vapaa kassavirta 2 368M (0,42)
  • 2022 raportoitu voitto 1 759M (0,31), vertailukelpoinen voitto 2 481M (0,44), vapaa kassavirta 840 (0,15)
  • 2023 raportoitu voitto ilman verovelan tasemuutosta 679M (0,12), vertailukelpoinen voitto 1 623M (0,29), vapaa kassavirta 805M (0,14)

Yhdistäen vuodet 2021-2023 raportoitu voitto on ollut karkeasti ottaen keskimäärin 0,18 euroa kun taas vapaa kassavirta on ollut 0,24. Tuloksella ei siis ole mässäilty, mutta raha on riittänyt heikohkoon osinkoon ja omien osakkeiden osto-ohjelmaan.

Lisäksi liikevoitto ei ole se mistä osinkoa jaetaan koskapa siitä täytyy vielä maksaa veroa ja velkaantuneisuudesta riippuen mahdollisesti suuriakin rahoituskuluja.

9 tykkäystä
2 tykkäystä


I caught up with Nokia CEO Pekka Lundmark last week after Nokia announced two major deals: the $375 million sale of its undersea internet cable unit, and its $2.3 billion acquisition of Infinera, which will boost Nokia’s U.S. presence and product offerings for data centers.

“What we want to do is to accelerate our exposure to AI-driven markets,” Lundmark said. “In many aspects, the future of this industry will be decided in the North American market. You have the most sophisticated carriers, all the web scalars. Big tech is very much driven by North America.”

Does it matter that most people still associate the Nokia name with products that his company no longer makes? “The carriers know us,” he said. “But we really need to take the brand equity from the mobile phone area and reposition for different types of enterprise networks … We’re working with ports, mines, manufacturing companies and expanding to the defense sector as well.”

After all, name recognition doesn’t guarantee success. Apple started 2024 as the world’s most valuable brand, according to Brand Finance. It still shelved its EV ambitions and launched its Vision Pro headset to mixed reviews. Apple Intelligence could boost iPhone’s market share or become table stakes in a world pivoting to AI. And the Justice Department’s antitrust lawsuit could further impact Apple’s business model.

Every major technology shift brings new names to the fore. For Nokia’s Lundmark, what matters now isn’t size but profitability. “It’s equally important to stop doing things as it is to start new things,” he said. “We want to focus on segments where we believe that we have global leadership.”

14 tykkäystä

Mielenkiintoinen kommentti löytyi Infineran Q4 tulostiedotteesta
Mainittakoot että viimeiset kolme vuotta liikevaihto kasvanut
+3% (2023 vs 2022)
+10%
+5%
Ja myös ed. 3 vuotta kasvua ja 7.s kasvun vuosi olisi tulossa 2024sta

As we look ahead, like the rest of the industry, we are expecting a slow first half of the year. Regardless, both the pace and scale of our design wins are accelerating. Already, in the first 60 days of 2024, we have achieved major hyperscale-influenced strategic wins, one of which is among the most significant in the Company’s history, based on our Systems and Subsystems solutions. These strategic wins, combined with our design win funnel, position us well to deliver a stronger second half and place us on a path to achieve our seventh consecutive year of revenue growth with continued margin and earnings per share expansion,

13 tykkäystä

image

Juurikin lukemat on operating profitteja(liikevoittoja) ainakin lähelle…
Kun viime vuoden 679miljoonan profittia painotat, niin mites '22 profit?

Sille on hyvä syy miksi yhtiöt tarjoavat rapakon takana gaap ja non-gaap luvut samalla tavalla kuin Nokia tarjoaa IFRS ja ei-IFRS luvut.

6 tykkäystä