Nordea - Pohjoismainen pankkipriimus

OP:lla on lontoon pörssiin listattuja velkakirjoja. Sen takia pakko tiedotella näistä.

6 tykkäystä

Kiitos tiedosta - hyvähän se on, jos OP:n kokoinen yritys tiedoittelee, onhan sillä vaikutusta Suomessa.
Mutta löytyipähän oikea syykin!

1 tykkäys

JPMorganilla tulosalitus, varainhoito otti osumaa sielläkin:

Asset & Wealth Management revenue of $3.44B fell 3% Q/Q and fell 5% Y/Y; net income of $604M fell 17% Q/Q and fell 8% Y/Y.

No ei JPMorgan pahoin kyykännyt, komeaa tulosta taas.
On nää finanssialan jätit ku rahan painamista…

Nordea tekee alaskirjauksen Venäjän luottosalkkuunsa:

“Liiikearvon alaskirjaus ei vaikuta kassavirtaan eikä ydinvakavaraisuussuhteeseen.”

1 tykkäys

Ei paljon paina. Nallen ja Masse-sedän perinteisellä bisneslounaalla syödään ryssyköiden luottosalkkusummat jo alkupalaksi. Sedälle tämä on ollut aina kovin tärkeä tapaaminen, koska se on ainoa kerta vuodessa, milloin Nalle suostuu paljastamaan sedälle tulevan vuoden järkevät peliliikkeet. Varsinaista aatelisten hifistelyä sanoisi moni kateellinen karvalakki…

5 tykkäystä

UBS:n varainhoito pragaa myös Q1:lla vaikean loppuvuoden 2018 jälkeen:

Mielenkiintoista nähdä, ottaako myös Nordealla varainhoito osumaa kun tilinpäätös tulee 6.2.

1 tykkäys

Uskon, ettei Nordeakaan ole suojassa varainhoidon lievältä kyykyltä.
Toki Q1:eeenkin kohdistuu haasteita Q4:n lisäksi.

2 tykkäystä

Kiitos, muokkasin oikeampaan muotoon :wink:

2 tykkäystä

Uskoisin kans että näkyy luvuissa, mutta myös volatiliteetti voi näkyä + ( välityspalkkiot ) tosin ei varmasti kata varainhoidosta menetettyjä palkkioita.

Miten muutes on, jos rahasto X kulu on 0,5%, niin miten siitä se kulu lähtee? kuukausittain? viikottain?

1 tykkäys

Tuoreessa Heikkilä&Vilénissä mm. Mikan ajatuksia Nordean Q4’18 tuloksesta:

3 tykkäystä

Blummalla artikkeli euroalueen nollaan/negatiivisiksi jämähtäneistä koroista.

Koronnosto-odotukset ovat lykkäytyneet pidemmälle 2020-luvulle:

Tällä on muutamia implikaatioita, erityisesti pankeille:

-Nousevista koroista ei tule tukea tuloksiin
-Euroopan suuren (maailman suurin pankkisektori) pankkisektorin vaikeat vuodet siis jatkuu, samalla
kun pitäisi investoida digitalisaatioon ja karsia kuluja
-Investointivetoiset bisnekset kärsii

SEB:ltä hyvä tulos ulos tänään. Kurssi +4%. Ensi viikolla paukuttaa Nordea sitten kovia lukuja pöytään :o #Kristallipallo

3 tykkäystä

Juu ei nousevista koroista tule apua, mutta marginaalia voivat yrittää hilata ylöspäin. OmaSäästöpankki väitti että ihmiset ovat valmiita maksamaan palveluista jos niitä vaan olisi tarjolla, back to basic??

1 tykkäys

Joo eletään mielenkiintoisia aikoja eurooppalaisen pankkisektorin osalta. Koronnostoista ei kauheasti saada vetoapua tuloksiin ainakaan hetkeen ja varainhoidonkin tulevaisuus on epäselvää tässä markkinatilanteessa. Millä rahaa tehdään tulevaisuudessa?

Käsittääkseni toinen strateginen vaihtoehto differentoitua (ensimmäisen vaihtoehdon ollessa esim. Nordean tie eli liiketoiminnan digitalisointi ja “hiekkaa tuovat ihmiset” ulos konttorien lattioilta, joskin tuo hiekkavertaus ei välttämättä ole alunperin Wahlroosin ilmaus vaikka hänen suuhunsa se usein laitetaan) on panostaa konttoriverkostoon ja henkilökohtaiseen, laadukkaaseen asiakaspalveluun.

Voihan Nordea

Lainaus tiedotteesta:

"Nordean hallitus ehdottaa, että osinkoa maksetaan 0,69 euroa osakkeelta.

Vertailu 1-12/2018 vs. 1-12/2017 (Q4/2018 vs. Q4/2017):

  • Rahoituskate pieneni 7 % ja oli 4 324 miljoonaa euroa (kasvoi 2 %). Paikallisissa valuutoissa laskettuna se pieneni 5 % (kasvoi 3 %).
  • Liiketoiminnan tuotot supistuivat 5 % ja olivat 9 005 miljoonaa euroa (6 %). Paikallisissa valuutoissa laskettuna ne pienenivät 3 % (4 %).
  • Liiketoiminnan kulut pienenivät 4 % 4 879 miljoonaan euroon (kasvoivat 2 %). Paikallisissa valuutoissa laskettuna ne pienenivät 2 % (kasvoivat 3 %).
  • Tulos ennen luottotappioita pieneni 6 % 4 126 miljoonaan euroon (17 %). Paikallisissa valuutoissa laskettuna se pieneni 4 % (16 %).
  • Nettomääräiset luottotappiot vähenivät 53 % 173 miljoonaan euroon (58 %). Paikallisissa valuutoissa laskettuna ne vähenivät 51 % (57 %).
  • Liikevoitto laski 1 % 3 953 miljoonaan euroon (13 %). Paikallisissa valuutoissa laskettuna se kasvoi 1 % (laski 13 %).
  • Ydinvakavaraisuussuhde laski 19,5 prosentista 15,5 prosenttiin (19,5 prosentista 15,5 prosenttiin).
  • Kulu/tuotto-suhde pysyi ennallaan 54 prosentissa (heikkeni 61 prosentista 66 prosenttiin).
  • Nettomääräisten luottotappioiden osuus luotonannosta laski 0,12 prosentista 0,07 prosenttiin (0,09 prosentista 0,05 prosenttiin).
  • Oman pääoman tuotto nousi 9,5 prosentista 9,7 prosenttiin (laski 7,7 prosentista 6,1 prosenttiin).
  • Osakekohtainen tulos laimennusvaikutuksen jälkeen parani 0,75 eurosta 0,76 euroon (heikkeni 0,15 eurosta 0,12 euroon)."

Sauli kommentoi Twitterissä:

" Sammon osakkuusyhtiö Nordean Q4-tulos jäi odotuksista markkinoiden heikkouden tullessa läpi numeroihin. Osinko 0,69e jää sentillä ennusteesta. Kuluihin ohjeistetaan pientä laskua 2019. Pettymysten sarja jatkuu ja Sampo pääomistajana ei voi olla tyytyväinen."

7 tykkäystä


Ainakaan pre-marketissa Nordeaa ei erityisesti lyödä laitaan (Marketscreenerin mukaan) :thinking:

4 tykkäystä

Tulos oli tosiaan heikko kaikilla riveillä. Minun keskeinen huomio kohdistuu tuohon osinkoon ja sen signaaliarvoon. Yhtiön tase on vahva ja pääomapuskurit ylittävät tavoitetason. Lisäksi yhtiö edelleen ohjeistaa 2021 merkittävää tulosparannusta laskevien kulujen myötä. Jos yhtiö itse luottaa tähän 2021 olevaan hillotolppaansa, niin miksei osingon suhteen olla rohkeampia? Mielestäni tuo osinko on suora signaali myös yhtiön omasta epävarmuudesta tulevaa kohtaan. Tulee mielenkiintoinen konffa huomenna Sammossa :thinking:

9 tykkäystä

Tuliskohan aamupäivällä kunnon Masse-dippi? Jos, niin setä vähän tankkaa Nordea-lehmäänsä. 8.5% lämmintä osinkomaitoa on sedälle vaan niin suuri kiusaus. Heikko se alkaa olla vanhan ihmisen mieli.