Osakesijoittaminen

Nordhealth AS - Suomalaista SaaSia Norjasta

Avataanpas ketju vastalistatulle mielenkiintoiselle yritykselle.

Tällä viikolla Norjan Euronext growthiin listautunut Nordhealth AS [NORDH] on yrityskaupoilla ja orgaanisesti kasvanut pilvipohjaiseen terveydenhuoltoon keskittynyt, suomalaislähtöinen yritys, jonka liiketoimintana on uudistaa asiakkaiden legacy -järjestelmät omilla SaaS -pohjaisilla tuotteilla. Yhtiö tarjoaa erilaisia potilastietojärjestelmiä eläinlääkäreille sekä eri alojen terapeuteille ja sen asiakkaina yhtiön ilmoituksen mukaan on muun muassa IVC Evidensia, AniCura, Coronaria ja Fysios.

Vuoden 2020 liikevaihto oli noin 20 miljoonaa euroa ja Q1/21 lopussa jatkuva laskutus (ARR) oli noin 21.4 miljoonaa euroa. Johdon ennusteen mukaan ARR kasvaisi 23-25 miljoonaan euroon 2021 loppuun mennessä. Käsittääkseni noin 85% liikevaihdosta on jatkuva laskutteista. Pro-forma luvuilla laskettuna liikevaihto on kasvanut 15-17% vuosittain 18-20 välisellä ajanjaksolla. Bruttokate näyttäisi olevan 80% paremmalla puolella samalla periodilla.

Listautumisannista kerätyt rahat on tarkoitus käyttää kasvun vauhdittamiseen yritysostoin sekä tuotekehitykseen. Yhtiö listautui viime viikolla 320 miljoonan euron markkina-arvolla mitä voi pitää absoluuttisesti korkeahkona viime tilikaudelta johdetun 15 P/S ration turvin, mutta johdon ennusteiden (>110M ARR seuraavan 4-5v aikana) toteutuessa kohtuullisena.

Yritysesittely yhtiön sivuilta: https://nordhealth.com/assets/attachments/nordhealth-as-group-presentation.pdf

Potentiaalia yhtiössä mielestäni on, mutta maailmanvalloitus erityisesti yrityskauppapainotteisesti nostaa riskiprofiilia. Yritysten tuotteiden laadusta ei ole itsellä tietoa, mutta 119% average net retention rate toki jotain kertoo.

10 tykkäystä