Nordic ID - Megatrendien myötätuulessa

Posti ratkoo rubikin kuutiota… Jari Tervon ja lukuisten muiden postipaketit ovat kulkeutuneet Helsingissä minne sattuu: "Julkisilla reissuun olisi mennyt varmaan pari tuntia" – näin Posti vastaa - MTVuutiset.fi

Näköjään uusia työntekijöitäkin etsitään Nordic ID Open Positions: Join the world's RFID leaders

2 tykkäystä

YHTIÖTIEDOTE 26.1.2021 KELLO 09:00

NORDIC ID Oyj on solminut merkittävän sopimuksen teknologian kehittämisestä ja laitetoimituksista

Nordic ID Oyj on solminut monivuotisen myynti- ja tuotekehityssopimuksen pitkäaikaisen kumppaninsa kanssa. Sopimus on monivuotinen ja se sisältää minimiostovelvoitteen kehitettävälle laitteelle. Sopimuksen arvo on vähintään miljoona euroa. Sopimuskumppanin nimeä ei julkisteta sopimuskumppanin pyynnöstä liikesalaisuuden suojelemiseksi.

Toimitusjohtaja Juuso Lehmuskoski:

”Yhteistyössä kehitettävä ratkaisu tavoittaa uusia asiakaskohderyhmiä ja tarjoaa sekä Nordic ID:lle että kumppanillemme vahvan alustan rakentaa uutta liiketoimintaa RFID teknologian avulla. Nyt solmittu sopimus osoittaa Nordic ID:n kyvyn kehittää uudenlaisia ratkaisuja ja luoda niiden avulla arvokasta liiketoimintaa”

3 tykkäystä

Sen jälkeen kun Nordic ID ja Neste esittelivät RFID pohjaisen miehittämättömän kaupan, minua on yhä enemmän alkanut ärsyttää ruokakaupassa käynti. Kuinka turhauttavaa on purkaa juuri pakattu oma ostoskori kassahihnalle ja sitten taas tuotteet takaisin samaan koriin. Tähän tietysti nyt tyydytään, kun parempaa ei kukaan kauppias tarjoa, mutta jossain vaiheessa RFID:n tai vastaavan teknologian on pakko lyödä läpi.

Ymmärrän haasteen jokaisen tuotteen “laputtamisesta”, mutta hyödyt kassalla olisivat merkittävät. Toivottavasti Nordic ID jatkaa tämän kehityksen kärjessä ja me kuluttajat pääsisimme nauttimaan sujuvammasta kauppa-asioinnista.

6 tykkäystä

Esim. Decathlon (maailman suurin urheiluvälineiden vähittäismyyjä) laputtaa liikkeissään kaikki tuotteet RFID tunnisteilla. Kuitenkin jos kaikki haluaisivat tehdä samoin, on siihen vielä matkaa. Yksi este on yksinkertaisesti tunnisteiden valmistusmäärä; jos Coca-Cola haluaisi tunnisteen jokaiseen pulloon, ei koko maailman yhteenlaskettu tunnisteiden valmistuskapasiteetti siihen riittäisi. Muistaakseni IDTechEx ennusti, että 2025 valmistetaan 50 miljardia UHF tunnistetta. Joten vähän tarvitaan enemmän vielä :sweat_smile: Lisäksi vaatii myös tuotteiden koko logistiikkaketjulle RFID infran rakentamista, jotta hyödyt saadaan maksimoitua.

Kuitenkin tunnisteiden käyttö on lisääntynyt ja esim. Japanilla on kunnianhimoisia tavoitteita laittaa tunniste jokaiseen myytävään nimikkeeseen vähittäiskaupassa. Tämän onnistuminen vaatii tunnisteiden hinnan putoamista vielä alemmas, nykyään taidetaan pyöriä 0,05 € paikkeilla. Hinta halutaan painaa senttiin kappaleelta ja esim. puolalainen Talkin’ Things on jo julkaissut 0,03 € hintaisia tunnisteita.

2 tykkäystä

Jokohan välitön konkurssiuhka alkaa olemaan ohitettu? Todellinen käänneyhtiö, kun liikevaihto ja tulos romahtivat ja kassasta loppuivat rahat koronan avustamina. Onneksi anti onnistui ja nyt hyvinkin positiivinen meininki. JOS kassa kestää ja kauppa alkaa vetämään nykyisten onnistumisten mukaisesti, yrityksen 6,4M€ hintalappua voi pitää hyvinkin houkuttelevana.

Muistutuksena yrityksen melko tuoreet tavoitteet:
“Nordic ID:n tavoitteena vuonna 2023 on 25 miljoonan euron liikevaihto ja 15 % käyttökate (EBITDA). Yhtiön ensisijaisena tavoitteena on kannattavan kasvun varmistaminen strategiakaudella. Yhtiö ei anna tulosohjeistusta kuluvasta tai tulevasta tilikaudesta.”

8 tykkäystä

LinkedInissä tuli vastaan Nordic ID:n postaus, ovat tekemässä helposti pystytettäviä miehittämättömiä myymälöitä virolaisen Akso-Hausin kanssa. En löytänyt vielä oikein mistään muualta enempää tietoa aiheesta, vain yhden lauseen maininnan Akso-Hausin sivuilta, kohdasta Automaatpood (viron kieli ei multa taitu, mutta onneksi Google translate hoitaa :grin:). Design näyttää olevan sama, kuin samalta sivulta löytyvässä kioskissa. Ihan hauskan oloinen idea, myymälän tarkoitus on olla helposti pystytettävissä erilaisiin paikkoihin ja vielä helposti siirreltävissä. Saa nähdä ottaako hanke tuulta alleen.

2 tykkäystä

Nordic Id:n Facebook sivuilta löytyy myös em. Akso-Hausin casesta tietoa.

1 tykkäys

https://www.inderes.fi/fi/tiedotteet/brady-corporation-ilmoittaa-aikomuksestaan-hankkia-koko-nordic-id-oyjn-osakekanta

Brady Corporation (”Brady”) ilmoittaa tänään aikomuksestaan ostaa koko Nordic ID Oyj (”Nordic ID”, ”Yhtiö”) osakekanta vahvistaakseen tunnistusratkaisujen liiketoimintayksikön (“IDS”) strategista kehittämistä; tekee Nordic ID:n hallituksen suositteleman käteisostotarjouksen kaikista Nordic ID Oyj:n osakkeista.

Tarjoushinta on 3,30 euroa käteisenä jokaisesta Nordic ID:n osakkeesta (“Osakekohtainen tarjoushinta”).
Osakekohtainen tarjoushinta edustaa:
noin 26,0 prosenttia verrattuna osakkeiden päätöskurssiin Nasdaq Helsinki Oy:n First North Growth Market Finland -listalla (“First North Helsinki”) 14.4.2021, viimeisenä kaupankäyntipäivänä ennen Ostotarjouksen julkistamista; ja
noin 36,1 prosenttia verrattuna Nordic ID:n osakkeiden keskimääräiseen kaupankäyntimäärällä painotettuun keskikurssiin First North Helsingissä Ostotarjouksen julkistamispäivää edeltäneen 12 kuukauden jakson aikana

4 tykkäystä

Minulla on suhteellisen kokoinen potti tätä osaketta ja olen todella pettynyt tarjottuun hintaan. Vajaa vuosi hallitus ohjeisti:

29.5.2020: Nordic ID:n tavoitteena vuonna 2023 on 25 miljoonan euron liikevaihto ja 15 % käyttökate (EBITDA).

Ja nyt hallitus on myymässä koko lafkaa 8,1 M€ hintaan, vaikka yllä oleva indikoisi noin 25-50M€ arvoa parin vuoden päästä. Mitään muutosta tavoitteisiin ei ole annettu.

Mitenköhän prosessi tästä etenee käytännössä, jollen hyväksy tarjousta? Nyt olisi vinkit ja näkemykset tervetulleita. Kiitos!

1 tykkäys

Sieltä tulee tarjous johon ei ole pakko reagoida mitenkään. Jos saavat 90% tarjouksen taakse lopu osakkeet pakko lunastetaan. Silmäasema tapaus oli vastaava. Itselläkin on kohtuullisen iso potti enkä aio näillä näkymin hyväksyä tarjousta. Jos ei hyväksy tarjousta rahat jäävät kiinni muutamaksi kuukaudeksi.

Juu ei paljon lämmitä. Mitä tuo tekee, 1,22 EV/sales?
8 millillä automaattikaupat jollekki tarrannuolentafirmalle. Mää oisin kovin mielelläni nähny tällä tarinalla eri suunnan.

Suuntaa mikä tällä oli ennenku korre osu potkuriin:


Nytkö me sitten luovutetaan? Kiva olla nössön kaveri

1 tykkäys

Täytyy kontrata tätä ^kaveria sen verran, että velkaantumisaste on kyllä huima ja jos nyt miettisin tähän sijoittamista niin en kyllä lähtisi. Tuoteidea on mun mielestä hyvä, mutta se ei itsessään riitä.
Siten myös exit on ihan perusteltua kun tällainen tilaisuus tarjoutuu ja hipsin varmaan nössön kaverin kanssa yhdessä kotia kohti.
Siinä vaiheessa kun joka paikassa on Bradyn automaattikaupat niin mietin miten paljon velkojen korot ois kurittaneet tätä pikkufirmaa matkalla samaan.

1 tykkäys

Mitähän Vesa Puttonen aikoo kun on ostanut 77000 osaketta?

Mä uskon tietäväni: Vesa tekee ison tilin tällä. Ja siihen loppui mun taloustietämys-päteminen :face_with_hand_over_mouth:… Tänään pitäisi tulla alustava tulos tosta osakkeiden lunastuksesta, eilen oli viimeinen vastauspäivä lunastus tarjoukseen ja perjantaina mahdollisesti rahat tilillä jos oli hyväksynyt sen.

tuli jo, tarjous meni läpi. Ei tuosta isoa tiliä vesalle tullut, mutta reilu tonni jos 3.26 osti ja hyväksyi tarjouksen.

1 tykkäys

Samalla Brady ilmoittaa aikooko se aloittaa jälkikäteisen tarjousajan tai vähemmistöosakkeiden lunastusmenettelyn. toivon ettei viivästytä Vesan tiliä eikä omaa, vaikka ei ihan noissa samoissa luvuissa lappujen määrä salkussa ole…

Siis jos tarjouksen hyväksyi, niin rahat tulee tilille. Brady ei voi sitä enää peruuttaa.

1 tykkäys

Jälkikäteistä tarjousaikaa ei tule, joten loput saavat rahat syksyllä.

Onko vielä lyöty lukkoon toteutuuko kauppa? Jos ei 90% täyttynyt niin mitäs sitten, peruutusta kautta linjan vai omistuksen jättäminen esim. 85% jos siihen pääsevät ja korotettu tarjous lopuista?

Itsellä meni niin työlääksi tuo miettimisprosessi etten sitten jaksanut vastata. Onneksi tarjoajakin oli laittanut vaan vähän sinne päin mihin trendilinja osoitti niin katson että ollaan effortissa about even.

E: Insiderit taisi sitoutua myymään vain mikäli se 90% toteutuu niin tuo 85% ei taida olla mahdollinen, mutta jospa idea silti välittyy…

E2: 92,91%
F

2 tykkäystä