Nordnet - Suomen suosituin osakevälittäjä pörssiyhtiönä

Avataampa tällekki ketju kun saattas herättää kiinnostusta jos hinta on kohdillaan.

" Arvopaperivälittäjä Nordnet on tehnyt virallisen päätöksen listautua Tukholman pörssiin. Se ennakoi listautumisen tapahtuvan vielä tämän vuoden puolella. Listautumisessa osakkeita tarjotaan sijoittajille niin Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa kuin Suomessakin."

Wikipedia kertoo firmasta seuraavaa: “Nordnet AB on vuonna 1996 perustettu ruotsalainen osake- ja rahastovälittäjä, nettipankki, joka tarjoaa palveluitaan Pohjoismaissa. Nordnetillä oli vuonna 2017 kaikkiaan 669 300 aktiivista asiakastiliä, joista Ruotsissa 302 700, Suomessa 183 800, Norjassa 97 900 ja Tanskassa 84 900. Nordnetin nykyinen omistaja on NNB Intressenter, jonka puolestaan omistavat sijoitusrahasto Nordic Capital Fund ja Öhman-konserni.”

Ainaki itseä kiinnostais jos ei ole ihan hinta tapissa.

-Näin lyhyellä aikavälillä korona on lisännyt vaihtoa (Koronavirus aktivoi yksityissijoittajia ennennäkemättömällä tavalla | osakekauppa helmikuussa | Nordnet) mikä varmaan kasvattanu liikevaihtoa, mutta jos tälle vuodelle listautuvat niin ei näy vielä tilinpäätösluvuissa.

-Samoin suomen osalta OST on lisännyt mahdollisesti aktiivista kaupankäyntiä. Tämähän saattaisi vaikuttaa toki pidemmälläkin aikavälillä.

Numeroita: Financial results in brief, January-December 2019

  • Operating income increased by 20 percent, amounting to SEK 1 573,4 million (1 310,4).
  • Operating profit increased by 167 percent to SEK 377.4 million (141.2).
  • Profit after tax for the period increased by 187 percent to SEK 339.5 million (118.1).
  • The number of new customers increased by 19 percent to 913,600 (765,200) customers.
  • Net savings amounted to SEK 2.9 billion (23.5).
11 tykkäystä

Lisää numeroita:

melekonen kasvuraketti ollu tänä vuonna

Käsittääkseni Avanza on myös pörssissä (jep: Avanza Bank Holding AB (publ) (AZA.ST) Stock Price, News, Quote & History - Yahoo Finance). Mitenköhän Nordnetin listautuminen vaikuttaa toimintaan? Toimeksiantojen hinnat nousevat entisestään? Salkku tulee maksulliseksi?

E:
No, ainakin Avanzalla on tili ilmainen eli Nordnet ampuisi itseä molempiin jalkoihin jos menisi maksulliseksi:

2 tykkäystä

Pikaiset ajatukset:

  • Marginaaleista ei ainakaan löydy paljoa parannettavaa, joten kasvun pitäisi tulla käytännössä liikevaihdon kautta.
  • Suomen OST-tilit on kokonaisvolyymissa aika pieni pala kakkua, joten niillä tuskin on isoa vaikutusta viivan alle.
  • Koko markkina on hyvin hintaherkkä, ja asiakkaat liikkuvat helposti halvimpien palkkioiden perässä. Käytännössä yksi isomman pankin kampanja saattaa viedä huomattavan osan NN:n asiakkaista ja liikevaihdosta mukanaan. → Merkittävä riski liiketoiminnalle.
  • Koko casen hinnoittelussa huomioidaan varmasti viimeisen kolmen-neljän kvartaalin track record, mikä nostanee arvostuskertoimia huomattavasti. Vaikea kuitenkaan uskoa, että tämä raketointi jatkuisi enää vastaavana, koska koronan kulta-aika (ja salkkujen tyhjennykset&täytöt) ovat tältä erää ohi. Jos keväällä 2021 jaettava osinko jää alle 5%:n (eikä merkittävää epäorgaanista kasvua ole luvassa), niin ei tätä ainakaan halpana voi pitää.
27 tykkäystä

Päälle vielä Freetraden, BUXin ja Trade Republicin tyyppiset fee-free brokerit jotka laajentamassa toimintaa ympäri Eurooppaa. Tulevat syömään markkinaa myös.

Listautumisia ollut aika vähän viime aikoina, joten tähänkin listautumiseen kannattaa osallistua jo pelkän IPO huuman takia. Eli merkitsee maksimimäärän ja myy pois kun kaupankäynti alkaa. Itse ajattelin pelata ensin IPOvaiheen läpi eli otan annista niin paljon osakkeita kun tuulipukusijoittajan mahdollista saada ja myyn sitten ensimmäisenä kaupankäyntipäivänä pois sen mukaan paljonko hinta nousee. Jos ei ole mahdollisuutta saada pikavoittoa ensimmäisenä kaupankäyntipäivänä, niin sitten teen osakkeen arvostuksesta tarkemman analyysin.

Keskimäärinhän IPO:ista saa mukavan pikavoiton, joten tämäkin listautuminen kannattaa pelata “perinteiseen tapaan”.

6 tykkäystä

Ja tätä IPO mainostetaan tehokkaasti puolelle miljoonalle palvelun käyttäjälle. Voi olla kaikkien aikojen tuulipuku IPO.

8 tykkäystä

Melkoisen rohkeita sijoitussuosituksia.

Stokiksen päälistalle on otettu pelkästään lokakuussa kolme uutta firmaa, ja toistaiseksi, pintapuolisella vilkaisulla, kyse ei ole ollut mistään rahantekoautomaateista:

Ellei näihin sitten ole päässyt käsiksi ennen kaupankäynnin alkamista huomattavasti avausta huokeampaan hintaan…

19 tykkäystä

@Markakorva sehän riippuu täysin listautumisen antihinnasta? Milläs hinnoilla noihin kolmeen esim kerättiin rahaa ennen kaupankäynnin alkua?

4 tykkäystä

Fundapuolelta Nordnet vaikuttaa ihan kelvolliselta. Sijoittamisen suosio kasvaa kokoajan, ja keskiluokkaiset nuoretkin laittaa rahojaan markkinoille.
Se myös tarkoittaa että kilpailua on pakko syntyä enemmän, enkä usko kestävän kauaa, ennenkuin ”ilmaiset” palvelut nostavat suosiotaan pohjolassakin.

2 tykkäystä

En tiedä. Kuten totesin, pintapuolinen raapaisu syksyn tapahtumista länsinaapurin pörssissä.

Tuskin edes julkisesti kerättiin, ainakaan kaikkiin kolmeen. Kunhan aamuäreissäni älähdin, kun suoraan suositeltiin ostamaan kaikki mitä irti lähtee koska IPO.

Pahoittelut offtopikista, mutta pientä varovaisuutta suositusten suhteen, tack :wink:

14 tykkäystä

Nordnet siis palaa takaisin pörssiin muutaman vuoden tauon jälkeen. Jostain varmaan löytyy että mihin hintaan Nordnet aikoinaan poistui pörssistä.

Sinänsä mielenkiintoinen listautuminen ja vähän erilainen kuin perinteinen liikepankki.

2 tykkäystä

Mulla oli Nordnetia hetken aikaa salkussa silloin kun se viimeksi löytyi pörssistä. Ajatuksena silloin oli Lynchmäinen “toimii hyvin ja vetää uusia asiakkaita kuin raato kärpäsiä”. Tuottojen puolesta oli silloin kuitenkin aika pettymys, muistaakseni luovuin lapuista myös ennen ostotarjousta, joten ei mennyt sekään nappiin.

En ole vielä perehtynyt taustoihin yhtään tarkemmin, mutta aika varautuneet fiilikset tästä on kuitenkin. Olisiko kansankapitalismin suurin kasvu jo takanapäin? Asiakaspalvelu Suomessa on oikeasti aika kehnoa, hinnoittelu ei ole kovin kilpailukykyinen, joten tuotoissa saatetaan tulevaisuudessa hävitä, jos hintakilpailuun lähdetään.

6 tykkäystä

“The Offer values all shares in Nordnet at SEK 6,651m”

En tiiä oliko tuon jälkeen tullu vielä tarjouksia vai menikö tuolla…Kauppalehdessä saattais olla vastaus, mutta ei oo lukuoikeuksia :wink:

Asiakaspalvelusta mulla on ihan ok kokemuksia.

Hintakin on varmaan vähän henkilökohtainen kysymys. Nordnetissä kun pääsee ihan kohtuullisille kuluille private bankingilla ja saa siihen vielä inderesin ilmatteeksi mukaan. Ymmrtääkseni private banking raja on matalin, ainaki perinteisiin pankkeihin verrattuna. En kyllä ole rehellisesti sanottuna katsonut näitä mandatumeja sun muita.
Ja toki nordealla on ainaki vertailuissa ihan menestynyt tuo private banking Nordealla Suomen ja Pohjoismaiden paras Private Banking | Inderes: Osakeanalyysit, mallisalkku, osakevertailu & aamukatsaus

Se mikä nordnetissä aiheutti hankaluuksia eurokriisissä ja koronadropissa että palvelu oli “suuren käyttäjämäärän” vuoksi välillä alhaalla. Mielestäni tuo on sen verran radikaali asia että mietin jo itsekkin molemmilla kerroilla palvelun vaihtoa, mutta eipä tullut tehtyä. Varmaan laiskuus.

1 tykkäys

38sek taisi olla se ostotarjoushinta millä Nordnet lähti pörssistä.

3 tykkäystä

Joo näin oli. Toki täytyy muistaa että osakkeiden määrä voi olla nyt eri, jolloin kannattaa verrata koko yhtiön valuaatiota sitten kun tieto siitä tulee.

1 tykkäys

Markakorva, kansainväliset tutkimustulokset ovat vuosikymmenien ajan antaneet selvää evidenssiä siitä että listautumisanneista on saatavissa keskimäärin pikavoitto merkitsemällä osaketta ja myymällä pois ensimmäisenä kaupankäyntipäivänä. Tämä anomalia on ollut olemassa vuosikymmeniä, joten en usko että se olisi kadonnut mihinkään tämän vuoden aikana.

osakevälittäjät on mielestäni commodity-play. hyvät alustat on itsestäänselvyys, lisäpalveluilla esim inderes-analyysit on ainakin itselle aika iso merkitys kun en treidaa. tuskin treidereille kuitenkaan.

Keskimäärin kyllä, muttei aina. Paljon riippuu ajankohdasta ja IPOn valuaatiosta. Kannattaa siis käyttää omaa harkintaa eikä sokeasti luottaa IPO-taikaan. Esim. Bilot ei ollut keväällä kovin toimiva pikavoittokohde, kiitos koronadropin.