NYAB - Infra- ja erikoisrakentaja

Perkasimme pörssin toimitusjohtajien ja talousjohtajien osakekaupat: Näissä yhtiöissä ylin johto on ostanut ja myynyt eniten | Kauppalehti

1 tykkäys

Kertoimien valossa tämän arvostus on kovin suolainen. Kahden tulosvaroituksen jälkeen.

Ennusteillamme NYABin vuoden 2024 oikaistu P/E-kerroin on 23x ja vastaava EV/EBIT-kerroin 17x, mitkä ovat
selvästi koholla hyväksymäämme arvostushaarukkaan peilattuna (P/E: 13x-17x, EV/EBIT 12x-16x). Siten näemme
lyhyen aikavälin arvostuksen erittäin haastavana.

Johto laskee varmaan toisin kun ostaa miljoonilla? Kankaala osti melkein 1,7 miljoonalla juuri. Hallituksen jäsen.

Nyabin hallituksen Markku Kankaala tankkasi yhtiön osakkeita | Kauppalehti

Toimari ostanut euron päältäkin. Don’t throw good money after bad money.

1 tykkäys

Kyllä, se pistää miettimään miksi ostavat niin paljon sillä hyvällä rahallaan?

Jos ovat tyhmiä tai sitten jotain on suunnitteilla? 50/60

Olen omistanut NYABin osaketta melkein siitä lähtien, kun se listattiin, ja ajattelin jakaa hieman näkemyksiäni osakkeesta.

Ensinnäkin NYAB on ilmoittanut aikeistaan listautua Tukholman pörssiin tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla. Tämän pitäisi olla merkittävä askel yhtiölle ja lisätä sen houkuttelevuutta sijoittajien keskuudessa.

Lisäksi, on ollut puhetta, että NYAB saattaa laajentua yritysostoilla Norjaan, mikä täydentäisi sen nykyistä liiketoimintaa. Tällainen liike tarjoaisi uusia kasvumahdollisuuksia ja vahvistaisi NYABin markkina-asemaa.

Mielenkiintoista on myös NYABin suurimpien omistajien jatkuvat osakkeiden ostot. Tämä on tärkeä signaali meille piensijoittajille, koska voimme olettaa, että yhtiön johtajat ja suuromistajat näkevät NYABin tulevaisuuden selkeämmin ja ovat sitoutuneita sen pitkän aikavälin menestykseen.

Nykyinen markkinatilanne Tukholman pörssissä voi aiheuttaa hieman epävarmuutta ja saattaa jopa viivästyttää suunnitelmia. Kuitenkin, pidemmällä aikavälillä, olen optimistinen erityisesti, kun katson Pohjois-Ruotsissa käynnissä ja suunnitteilla olevia vihreän teollisuuden investointeja.

3 tykkäystä

NYAB (nyabgroup.com)

Kannattavaa kasvua. 8 prosentin marginaali ostettavalla yhtiöllä.

Jos nyt edes vähän avattaisiin, että mistä on kyse linkin takana

NYAB on allekirjoittanut aiesopimuksen koskien Dyk & Anläggning Stockholm AB:n hankintaa. Yhtiö on erikoistunut vedenalaiseen ja merellä tapahtuvaan rakentamiseen eri puolilla Ruotsia. Yhtiön hankintahinta on 26 miljoonaa Ruotsin kruunua, josta 13 miljoonaa kruunua maksetaan käteisvastikkeena ja loppuosa järjestämällä suunnattu osakeanti Dyk & Anläggning Stockholm AB:n osakkeenomistajille. Aiesopimus allekirjoitettiin 29. helmikuuta, ja hankinta on ehdollinen Due Diligence -tarkastukselle. Yrityskaupan odotetaan toteutuvan huhtikuussa 2024.

Tilikaudella 2022 yhtiön liikevaihto oli 20 miljoonaa kruunua ja liikevoitto yli 8 % liikevaihdosta. Vuoden 2024 liikevaihdon ja liikevoiton yhtiö ennustaa olevan merkittävästi aiempia vuosia korkeammalla tasolla. Keskimääräinen liikevaihto tilikausilla 2018–2022 oli 26 miljoonaa kruunua.

6 tykkäystä

Tämän vuoden tulos ei ole lähellekään sitä, mitä indikoivat vuosi sitten. Ihan ok liiketoimintaa, mutta hinta edelleen aivan järkyttävä. Jos höylätään 30 % hinnasta, alkaa olla edes sinne päin järkevällä tasolla suhteessa verrokkeihin.

1 tykkäys

Näin kävi, lupaukset jäi lupausten tasolle. Kreatesta vois ottaa edes vähän oppia lupauksista. Tj. vois jälleen jatkaa osakeostojansa, niin olisi edes yksi taho, joka uskoo lappuunsa. Kivinen alkupolku, mutta toki toivon parasta, kyllä infrarakentamisessa pitäs olla projektia NATO Pohjolassa -on sen tie,-rata- ja muu infraverkko niin surkeessa kunnossa Kilpisjärveltä Mannerheimintielle saakka fossiilittoman energian rakentamisesta puhumattakaan, vaikka tuulipuistoja kiitettävästi on noussutkin viimevuosina.

NYAB Oyj suunnittelee kotipaikkansa siirtoa Suomesta Ruotsiin ja on hakenut osakkeidensa poistamista Nasdaq First North Growth Market Finland -markkinapaikalta. Kotipaikan siirto on osa strategiaa, jolla pyritään parantamaan yhtiön pääsyä pääomamarkkinoille ja lisäämään osakkeiden likviditeettiä. Yhtiön hallitus on hyväksynyt siirtosuunnitelman, ja suunniteltu toteutuspäivä on 28.6.2024. Yli 88% osakkeenomistajista on sitoutunut tukemaan siirtoa. Siirto edellyttää muun muassa ylimääräisen yhtiökokouksen hyväksyntää, joka on suunniteltu pidettäväksi huhtikuun lopussa tai toukokuun alussa 2024. Kotipaikan siirron myötä NYAB pyrkii listautumaan Nasdaq First North Growth Market Swedenin Premier-segmenttiin. Siirto ei vaikuta yhtiön työntekijöihin tai toimipaikkoihin, ja se odotetaan olevan hyödyksi sekä yhtiölle että sen osakkeenomistajille. Yhtiö julkaisee yhtiöesitteen ennen siirtyneen yhtiön osakkeiden listaamista Ruotsissa.

Yllättävää että joku aamulla raskaalla kädellä möi noin alas. Voi tietysti olla että oli jälkeenpäin hyväkin myynti mutta sehän selviää aikanaan.

1 tykkäys

NYAB Oyj - Johdon liiketoimet | Kauppalehti

Sisäpiiri on kyllä tosissaan vaikka muilla kai aika vaisut ajatukset?

Toimitusjohtaja tankkasi Nyabin osakkeita yli 230 000 eurolla | Kauppalehti

NYAB Oyj - Johdon liiketoimet | Kauppalehti

Tuli ostettua lisää Nyabin osakkeita kun tuntuu siltä että täytyyhän firman saada osuutensa kaikesta mitä Ruotsissa juuri nyt on tekeillä.Vuoteen 2030 mennessä pitäisi sähkön tarve lisääntyä valtavasti pohjois-Ruotsissa lisäksi Ruotsi päivittänee Ore Line -linjan Luulajasta Narvikiin johtuen malmikuljetusten lisääntymisestä ja Natoon liittymisen seurauksena radan strateginen merkitys korostuu,vaatimukset kaksoisraiteen rakentamisesta kiihtyneet ja kaikkea muuta mitä tuolta on saanut lukea ja nyt vielä SSAB investoi samaan suuntaan.Firmalla kuitenkin on jo yhteistyötä LKAB:n kanssa,Ruotsin liikenneviraston kanssa ratahankkeita ja jospa noista uusista suunnitelmista nyt sataisi sopimuksia Nyabille myös vaikka kilpailua lienee tiedossa,saattaa olla haihattelua mutta mielekiinnosta ainakin pitää roikkua mukana.Johdon ostot kyllä tukee ajatusta positiivisista tulevaisuuden kuvista,tiedä häntä sitten.

1 tykkäys

Turpaan tuli – Ruotsi sai teräsjätin megainvestoinnin ennen Suomea (iltalehti.fi)

Samaa miettinyt ja tästä ehkä Nyabille urakkaa lisää?

Finwire - Nyab:s vd inför listbytet: Vi kommer inte bli ett förvärvsbolag - men siktar på ett till tre förvärv per år

Mukavaa pöhinää kun Ruotsin listaus tapahtuu.

Kuka Op:n säilytyksessä olevat osakkeet lunastaa, nyt kotipaikan vaihtuessa?
Siis jos en itse mene niitä nyt myymään?

No ei kukaan jollet vaadi ylimääräisessä yhtiökokouksessa. Kaupankäynti jatkuu vaan normaalisti Ruotsin pörssissä. Ei Nordnet asiakkaalle mitään muutosta.

Odota nyt ainakin ylimääräistä yhtiökokousta joka on 29.4. Saat lisää infoa ja osakekin voi nousta?

Minulla on näitä myös OsuusPankissa.Ollut huolettomana että siirtyvät vain Ruotsin pörssiin. Ajatellut että osakkeet säilyvät että yritys vaihtaa vaan listaus paikkaa.

1 tykkäys