Nyt nyppii #&%!#&%! (yksittäiset sijoitusvirheet ja mokat)

Kannattaa kurssien tuijottamisen sijaan tutustua firmaan ennen sen ostamista tai jos osto tehty ja tuntuu virheeltä, niin hetimiten. Aina ehtii mukaan osakkeeseen, kun on ensin varmistunut siitä, että juuri kyseisen firman asiat tiedän ja osaan käsitellä mahdollisen kurssireaktion.

Näistä myös inhimillisistä syistä suosittelen pohtimaan, mitkä osakkeet ostaa AOT:lle ja mitkä OST:lle. OSTilla tappiot syövät pääomaa, kun taas AOTilla ne pystyy vähentää 5v.

Tämä on mielenkiintoista puuhaa, kun sen oikein oivaltaa.

4 tykkäystä

Nyppii urpoilu nopean swingin kanssa Zaptecin kanssa. :nauseated_face: Aiempi swingipositio tuli myytyä aamulla pois ihan “perustellusti” ja voitolla, mutta nopean kuopan jälkeen kurssi ampuikin kuuhun ja otin nyt iltapäivällä lyhyeksi tarkoitetun treidin, johon stoppi just liian tiukalle ja pakkasella stopista ulos… Oma mutu, että kurssia nostaa tänään positiivisen osarin lisäksi shorttien purkaminen, josta ajattelin nopealla swingillä hyötyä.

4 tykkäystä

Samoilla linjoilla. Hävitin ison position zaptecin mörnittyä pitkään, ajatuksena tehä pikaswingi rahoilla ja palata zaptecciin pikaisesti takaisin. No, kävi tietenkin niin, että pikaswingi lähti mörnimään alaspäin, enkä päässyt zaptecciin takaisin kiinni ennen kuin nousu jo alkoi. Oppia ikä kaikki. No, eiköhän zaptecci vielä laske kuukauden-parin sisällä taas ostohintoihin.

4 tykkäystä

Samoja kokemuksia Zaptecista. Luin rapsan ennen pörssin aukeamista ja totesin että avauksesta ostoon jos järkihintaan saa. Heti aamusta osto ja ihmettely että mitä helvettiä täällä tapahtuu, tän piti olla pelkkää posia.

Sitten jossain -5%kohdalla myyntiin kun heräsi epäilykset etten nyt ymmärtänyt jotain rapsasta. Siitähän se nousi sitten kivasti.

→ tee taustatutkimukset NIIN hyvin, että luotat itseesi vaikka mennäänkin ”väärään” suuntaan

Zaptecin tapauksessa käänne tuli kun webcastistä selvisi että komponenttipula oli yksittäistapaus ja gross marginin viestittiin paranevan. Tämänhän olisi voinut itsekin katsoa ja ostaa.

Eilen tosin ostin enemmän niin ei niin paljon harmita. Eilenkin tosin huipulta🙄

5 tykkäystä

200kpl HYZN myyty perjantaina @9,12 $ (keskihinta 7,00). Ajatuksena oli kotiuttaa vähän voittoja ja ostaa myöhemmin osa takaisin halvemmalla. Lisäsin rahoilla TietoEVRYä.

No eilen iski katumus ja FOMO, ja otin 150kpl HYZN takaisin @9,50 $. Lopputulos rahassa aika +/-0, mutta nyt OST:lla 50kpl vähemmän HYZN ja turhiin kaupankäyntikuluihin mennyt taas kymmeniä euroja.

Tein samanlaisen “peliliikkeen” Tecnotreen kanssa keväällä. Pitäisi vaan pitää kiinni alkuperäisestä suunnitelmasta A tai B. Eli A) joko ei lähdetä ollenkaan keventämään tai B) jos kevennetään, niin sitten oikeasti odotetaan, että kurssi on laskenut, ennen kuin ostetaan takaisin.

Molemmat osakkeet ovat siis kivasti plussalla, mutta harmittaa tämä oma säntäily, ja saman virheen toistaminen kahdesti. Jospa kolmas kerta toden sanoo.

Edit: Harmittaa myös tämä oma harmittelu. Nimittäin TietoEVRYn lisääminen on ollut ajatuksena jo jonkin aikaa, ja siihen tarvitsin jostain rahaa. Lopputulos on ihan okei, mutta voisin olla n. 100-200 euroa rikkaampi, jos olisin hoitanut tämän paremmin. Loppupeleissä pikkujuttuja, joista avautuminen helpottaa kummasti :sweat_smile:

18 tykkäystä

En viitsi sotkea TA ketjua niin kommentti tänne:

Seurasin tätä Kahootin menoa tuossa koko elokuun ja kaikki signaalit näytti että alamäki katkee viimein ja tää lähtee yläviistoon. Mut totesin vaan että ei viitsi nyt vielä koska ei tässä mikään kiire. Ihan sama kuvio koronakuopan kohdalla. Ei vaan usko riittänyt vaikka perusteet olisi ollut laittaa käytännössä matalariskinen aloituspanos ja jatkaa momentumin mukana.

Milloinkohan sitä oppisi. :smiley:

9 tykkäystä

Orocoa ostettu keväällä 2CAD ja kevennetty kesällä puolet 3,4CAD. Eilen illalla vielä klo 22:58 ja 22:59 hypistelin ostonappia 2.52 “josko ottaisin jonkin verran takaisin salkkuun”… No en ottanut ja melkein 10% nousut heti tauluun :man_facepalming:

e. Enemmän kieli poskella osastoa “nyt nyppii niiku lyhyellä tähtäimellä”…

6 tykkäystä

Alkuperäinen sijoitusvirheet-ketju rupesi täyttymään tämän tyylisistä “virheistä”, kuten “oli virhe kun en ostanut pohjilta ja sitten myynyt huipuilta”, joten tämä ketju taidettiin avata tälläisille ketutus-viesteille, jotta alkuperäinen sijoitusvirhe ketju voisi olla vähän analyyttisempi ja laadukkaampi.

8 tykkäystä

Meinasin kysyä jo aiemmin ihan samaa. Kyllä on hirveät virheet ja harmitukset nykyään sijoittajilla kun ostetaan halvalla ja myydään huipulla, mutta ei onnistutakaan toistamaan.

1 tykkäys

Kyllä minä ainakin sen koen virheenä. Siitä päästäänkin siihen, että ainakin itsellä se suurempi virhe johtuu jatkuvista kurssien kyttäämisestä.

Se taas johtuu liian pienestä hajautuksesta, jossa sitten ihmetellään kun se pieni rahapussi heiluu laidasta laitaan kuin pingispallo.

Tässä oli oikein hyvä ketju heikosti hajauttamisen haitoista:

Yleisesti minä näen tämän ketjun hyvänä paikkana myös harrastaa sitä itse tutkistelua. Jos ei pyri ymmärtämään toimintaansa vaikea sitä on kehittääkään. Toisena tapana peilaan tuottojani pojan kolmen rahaston salkkuun. Poika johtaa 25 prosentilla ja kauppoja (ostoja) pojalla on tehty tänä vuonna pari kolme kertaa.

9 tykkäystä

Täysin samaa mieltä itsetutkiskelusta. Olen huomannut, että sijoittaminen on suurimmaksi osaksi psykologista, joten oman sijoituskäyttäytymisen reflektointi ja sitäkautta ehkä jopa virheistään oppiminen on mielestäni erittäin suotavaa. Toisaalta tämä Wandadogin “virhe” on sinällään hankalampi tapaus oppimisen kannalta, koska etukäteen ei voi tietää miten kurssi käyttäytyy. Wanda oli tilanteessa, jossa hän pohtii pitäisikö tiettyä osaketta ostaa, mutta ei vielä tiennyt tulevasta 10% noususta. Silloin sitä pohtii, että osakkeen hinta voi seuraavana päivänä joko nousta, laskea tai pysyä flättinä. Onko virhe silloin olla sijoittamatta? Pitäisikö ensi kerralla samassa tilanteessa sijoittaa? Ei välttämättä. Jälkikäteen on aina helppo kutsua liikeitään virheiksi, mutta on syytä muistuttaa itselleen se tilanne kun tekee päätöstään.

Mutta kaiken kaikkiaan älyttömän mielenkiintoista tämä sijoittelu. Katsotaan, ehkä pääsen itsekin kirjoittamaan tälle palstalle että oispa pitänyt hajauttaa (QTn osuus salkussa n. 70% tällä hetkellä) :smiley:

13 tykkäystä

Hieman harmittaa Kahootin ja Zaptecin myyminen kesän lopulla pitkän laskun ja mörnimisen jälkeen. Ajattelin että kyllä näihin ehtii myöhemminkin mukaan. Onneksi ostin suurella osalla niistä rahoista Hyzonia. Mutta kyllähän se silti syö miestä katsoa noiden uutta nousua. :scream:

Tunteet kuin tämän videon tässä kohdassa. :sweat_smile:

15 tykkäystä

Kylläpä harmittaa! 17.8 myyty cibukset pojan salkusta 100% voitolla hintaan 213 (paniikissa) kun haukkuivat osakkeen kalliiksi ja ennakoivat heikkoa osaria. No ei mennyt niinkuin strömsössa.

1 tykkäys

Äh. Kevensin Voxturia @0,74 kohdalla 40% osuuden noin kuukausi sitten. Ei hermo kestänyt heiluntaa :man_shrugging: Nyt avataan noin 1,2 pintaan… :poop:

22 tykkäystä

Muistan kyllä kun tätä punnitsit. Jätit kuitenkin viisaana tuon 60%, joku olisi myynyt kaikki.

18 tykkäystä

Kauppasin viime viikolla drybulkit hetken mielijohteesta kun sain näyn että syklit kääntyy. Ne mihinkään käänny. Mikään ei ole transitory. Ei sillä etteikö sellainen ~60% salkussa olisi aika paljon syklisiä, mutta aina voisi olla 70%. Harvoin manaan virheitäni koska teen päätöksiä omalla vajaavaisella harkintakyvylläni ja jos olen väärässä niin se ei ole tietoinen virhe vaan omaa tietämättömyyttäni ja niinhän sitä opitaan, mutta tämä oli vastoin omaa päättelykykyäni toimittu ja vieläpä kostautui.

8 tykkäystä

Lohilo. Ostin tuossa kohtaa “dipistä” hypepäissäni :grin: Eka ja vika kerta kun ostan jotain yhtiötä pelkän kuluttajana hankitun kokemuksen perusteella. Positio nyt jonkun 75% miinuksella, onneksi sentään AOT:lla eikä mitenkään isot rahat kyseessä. Myyntiin tämä menee joka tapauksessa vuodenvaihteeseen mennessä, mutta venailen vielä Q3 osarin yli josko tämä vähän elpyisi. Oppirahoja…

Edit. Vielä todettakoon, että yhtiö ei sovi omaan sijoitusstrategiaan sitten millään tavalla, ja silti ostin. Eli syy tälle turpasaunalle löytyy 100% peilistä.

45 tykkäystä

Mullakin oli lohiloa ja ostin ennen tuota nousua, mutta unohtuio kyllä myydä huipula, mutta olin asettanut Stop tasot ja niillä varmistettiin voitolle jäänti kun uusia huippuja ei tullut.

Stop Loss Sell toimeksianto siis.

3 tykkäystä

Siinä on koko sarja v*tutuksen aiheita omassa salkussa by Paysafe :roll_eyes:

28 tykkäystä

Vaikka välillä voi perustellusti keräillä vähän puukkoja näpeille jos on vahva usko fundapohjalta että firma oikaisee peppumäen ennen pitkää, tässä kyllä ainakin itselläni olisi tuommoisen laskettelun jälkeen jo usko loppunut jossain vaiheessa. Ja ei, en tunne firmaa niin hyvin että voisin sanoa juuta tai jaata onko ollut hyvä idea, mutta kyllä on ikävästi jatkuvasti hakannut päätä alaspäin luisuviin liukuviin keskiarvoihin. EMA50 on kyllä ollut vahva vastustaso kuukausitolkulla.

2 tykkäystä