Oikeasti laadukkaita tuotteita

En usko, että olen ainoa kellä menee totallisesti päreet nykyajan tuotteiden kanssa. Monesti olen huomannut, että vaikka koitan ostaa laatua ja maksaa hieman kovempaa hintaa (esim. kumisaappaat, kengännauhat, mitä lie), niin korkeampi hinta ei todellakaan korreloi tuotteen laadun kanssa. Tässä taustalla varmasti vaikuttaa suunniteltu vanheneminen ts. hehkulamppuhuijaus ( Suunniteltu vanheneminen – Wikipedia) (saattaa olla salaliitto öyhötystä, mutta ajattelen, että tällä on paikkansa nykyajan talouselämässä).

Foorumilla vastaan tuli tällainen Nousu merkki, joka ainakin yrittää valmistaa aikaa kestäviä laatuvaatteita. Esimerkkinä verkkatakin tiedoista nosto:

Takin neulos testattu TAMK:n tekstiililabrassa (MARTINDALE nyppyyntymiskoe) - arvosana ERINOMAINEN

Ilman omaa kokemusta, tästä Noususta tulee vaikutelma, että korkeampi hinta saattaisi olla perusteltua maksaa, jos housut vaikka kestäisivätkin enemmän, kuin yhden vuoden (omat verkkahousut kestävät maksimissaan vuoden, vaikka en harrastakaan katutappelua sorapatjalla).

Esimerkkejä huonosta hinta-laatusuhteesta riittää varmasti monilla muillakin, mutta tämän ketjun tarkoituksena on tuoda tiedoksi hyväksi havaittuja laatutuotteita, jotka kestävät aikaa. Kertokaa siis omista hyvistä kokemuksista mistä tahansa tuotteista, joiden laatuun olette olleet tyytyväisiä. Ei väliä, onko tuote sitten Tokmannin tuoksukynttilä vai Castrolin vaihdelaatikko öljy. Perusteluita vastauksia kiitos!

edit: Yhteenveto tähänastisista laadukkaista tamineista, joita foorumin neuvojen avulla voit jo hankkia (ei ostosuositus):

3D-printteri: Prusa
Akku: Yuasa
Alushousut: Emporio Armani -ekoviskoosi
Auto: Honda
Aurinkolasit: Ray-Ban
Farkut: Freenote Cloth Portola, Varusteleka Särmä farkut
Grilli: Weber
Hansikkaat: Hestra
Imuri: Dyson
Kaiuttimet: Genelec
Kahvinkeitin: Moccamaster
Kengät: Billi-Bi -nilkkakengät, Danner, Ecco, Grant Stone, Kuomat, Nokia -metsurinsaappaat, Quechua -vaellus, Sievi (mahdollisesti kiistanalainen → seurataan), Trickers -nahkakengät, Vivobarefoot -paljasjalkakengät
Keittiöveitsi: Fiskars Functional Form, Victorinox -fileeraus
Ketsuppi: Meira
Kodinkoneet: Miele
Kuulokkeet: Bosen vastamelukuulokkeet, Sonyt
Kuulosuojaimet: Zekler
Käynnistysmoottorit: Honda
Lakanat: Belledorm
Lastenvaatteet: Polarn O. Pyret
Merinovaatteet: Northoutdoor
Moderni kännykkä: Nokia 3210
Moottorit: Honda
Moottorisaha: Husqvarna
Monitoimityökalut: Leatherman, Victorinox
Myssy: Myssyfarmi
Olkalaukku: Furla
Paistinpannu: Fiskars All Steel
Patja: Tempur
Pata: Le Creuset
Pyyhkeitä yms kangasta: Jokipiin Pellava
Pyykinpesu- ja kuivauskone: LG
Rannekello: Sinn
Renkaat autoon: Nokia Hakkapeliitta 10, Goodyear UltraGrip Ice Arctic
Rinkka: Savotta
Sohva: Natuzzi
Sukat: Falke Shadow, GreenGo, Sukkamestarit -merinovilla
Suola-/pippurimyllyt: Peugeot
Sähköhammasharja: Braun Oral-B
T-paita: 8848, Levi’s, Uniqlo
Takki: Arc’teryx, Tiger of Sweden - villakangastakki
Televisio: Sony, lisään myös Samsung
Tietokone: Apple, Lenovo ThinkPad
Tietokonehiiri: Logitechin MX Master
Treeni/alusvaatteet: Under Armour
Työkalut: Facom, Hultafors, Makita, Victorinox
Ulkoiluvarusteet: Arc’teryx, Danish Endurance, Fjällraven, Haglöfs -kuoritakki
Urheilu-/älykello: Garmin Fenix
Uppopumppu: Einhell
Verkkareita/höntsyjä: Nousut, Under Armour
Vesipullo: Hydro Flask
Älypuhelimet/tabletit: Apple, Samsung

40 tykkäystä

Nokian Hakkapeliitta 10 nastarenkaat. Nämä kun kerran saa allensa niin ei ole paluuta… Niin hiljainen, mukava ajaa ja erittäin vakaa. Parit lukkojarrutukset joutunut nyt talvella tekemään kun tullut kolmion takaa vanhus eteen ja auto pysähtyy niin että pää lähtee kohti tangenttia, pitää ihan jarrupoljinta varoa.

25 tykkäystä

Komppaan tätä, parhaat talvirenkaat mitkä mulla on koskaan olleet. Michelin X Ice North sarja on ollut myös hyvä, mutta nää on vielä paremmat.

10 tykkäystä

Kun näin otsikon, niin meinasin tulla hehkuttamaan Nousua. Mutta siitähän tämä ketju jo valmiiksi lähtikin liikkeelle. Paljon on firman tuotteita tullut ostettua, ja aivan erityisesti verkkapuvut ja pipot ansaitsee varauksettoman hehkutuksen. Toki niitä muitakaan tuotteita mitenkään väheksymättä. Tyyli on myös kohdallaan; huh, onkohan noita Nousun verkkapukujakin jo seitsemän erilaista naulakossa…

Vaatteissa pysytellen, farkut ostan nykyään Varustelekasta. Kyse siis firman omasta Särmä-merkistä. Nekin ommellaan Virossa, joka nykymaailman mittakaavassa on melkoista lähituotantoa. Kestävyys on noissakin ihan huippuluokkaa moniin ns. laatumerkkeihinkin nähden.

12 tykkäystä

Logitechin MX Master -hiiret. Itse asiassa uudemmista sukupolvista ei vielä kokemusta koska alkuperäinen vielä käytössä. Tämän jälkeen on vaikea ymmärtää miten on joskus käyttänyt mitä sattuu -hiiriä. Hiiri on ergonominen, tarkka ja suorastaan painava, ja vauhtipyörämäinen rulla on mahtava. Vahva suositus kaikille tietokonetta käyttäville.

25 tykkäystä

Ostin elämäni ensimmäiset ja ainoat Ray-Ban aurinkolasit vuonna 2015. Ray-Banit on käyneet merenpohjassa, tippuneet lukuiset kerrat kovalle pinnalle ja muutenkin olleet kovalla käytöllä päivittäin kesäisin. Viime kesänä lasit tippui pyöräillessä päästä ja liukuivat pitkän matkaa asfaltilla ja linssiin tuli ENSIMMÄINEN isompi naarmu 8 vuoden käytön jälkeen. Sankojen “saranat” ja nenä tyynyt edelleen erittäin hyvässä kunnossa. Maksoin laseista vuonna 2015 muistaakseni noin 180€ mikä oli sen hetkiseen tulotasoon todella paljon, mutta nämä vuodet on opettanut että kaikessa ei tarvitse aina säästää. Laadusta kannattaa ja pitääkin maksaa pientä preemiota.

12 tykkäystä

Bosen vastamelukuulokkeet ovat osoittautuneet erittäin hyviksi. Samat ovat olleet käytössä jo 5 vuotta ja akunkesto on hieman heikentynyt, mutta ei mitenkään käyttöä häiritsevästi ja vähän verrattuna muuhun pienelektroniikkaan. Pehmusteet kuluvat aika paljon omassa päivittäisessä käytössä, mutta ne on helppo vaihtaa ja sen olenkin kerran tehnyt ja toinen kerta edessä pian.

15 tykkäystä

Voin todeta, että minun Ray-Banit ovat kestäneet +40 vuotta. Nyt kaipaisivat vähän sankojen saranoiden ja sankojen säätöä myös. Linsseissä muutama pieni jälki. Ei ole haitannut. Sain aikoinaan isältäni lahjaksi. On ollut kovassa käytössä merellä, pyöräillessä, matkoilla ym. Harmittavasti ikänäkö estää jo niiden käytön :sunglasses:

17 tykkäystä

Nokian 3210. Viimeisen reilun 20 vuoden aikana on puhelimia tullut ja mennyt ja aina on pitänyt nostaa vanhus varapuhelimena uudelleen käyttöön. On juuri parhaimmillaankin puhelimenani. Varsin surkeita puhelimia on Nokia viimeiset ajat vääntänyt. Tämän vanhan rouvan akkukin kestää vielä vähällä käytöllä kepeästi sen 5 päivää.

Akusta mieleen myös mönkijän Yuasan akku. Mönkijä on vuosimallia 2006 ja niin vain alkuperäinen akku rallattelee vieläkin. Pari talvea sitten jäi virrat päälle ja akku tyhjeni pariksi viikoksi. Pienen herättelyn jälkeen toipui ja on käytössä vieläkin.

Hondan BF 2,3 (4-tahti) perämoottori olkoon kolmas esimerkki, parin vuoden välein kun öljyt vaihtaa niin jo vain. Viimeistään toisella käyntiin ja talvenkin jälkeen viimeistään neljännellä.

8 tykkäystä

Loistava ketju, kiitos aloittajalle.

Kuoma -lastenkengät vauvalle ja taaperolle.

  • puolentusinaa kenkää koetettiin mutta nämä ainoat jotka saa näppärästi päälle ja pois. Loistavat kengät.
  • kalliit, 60€ pari, mutta tori.fi jälleenmyyntihinta sekin 30€.
13 tykkäystä

Meiran ketsuppi. Kilohinta pyöreästi noin euron halvempi verrattuna Felixiin ja Heinziin. Maku myös kohdallaan.

  • Tomaattisosetta n. 80% verrattuna Heinzin ja Felixin n. 60 %
  • Kilohinta noin euron halvempi kuin Heinzilla ja Felixilla.
  • Kotimainen
  • Ei lisäaineita.
34 tykkäystä

Tuote erittäin hyvä. Ainoastaan pakkauksen korkki on huono: sotkee ja sarana katkeaa helposti.

100% allekirjoitus. Itse myös “palasin” lapsuuteen ja ostin nyt noin 30-vuotiaana Kuomat itselleni. Aivan älyttömän hyvät talvikengät kun ei tarvitse niin miettiä, että miltä “näyttää”. Eivät ole liukkaat ja jalat on aina lämpimät (vaikka olisi se -30 astetta). Kuomilla on myös helppo ajaa autoa (tämä oli asia, mitä itse kovasti mietin).

8 tykkäystä

Komppaus näihin :+1: Raybaneihin saa myös helposti tilattua alkuperäisiä varaosia netistä (esim. replacementlenses.net) - itse elvytin siten yhdet aurinkolasit joiden päälle epähuomiossa istuin ja sarana hajosi sangan puolelta. Uusi samanlainen sanka tilalle ja lasit on taas uudenveroiset.

Edit: ja mainittakoon vielä että kun kysyin paikallisesta optikkoliikkeestä saisko näitä vielä korjattua, niin kertoivat että ei näitä oikein pysty korjaamaan :smile: Vaatihan se tosiaan niinkin paljon että tilasin osan netistä, ja vaihdoin itse sangan sekä ruuvin tarkkuusruuvimeisselillä. :smiling_face:

6 tykkäystä

Aito käsinkudottu matto, oli aikoinaan v. 2002 muka kallis, mutta yhä kuin myyntikuntoinen ja saman voisi sanoa Natuzzin nahkasohvasta joka niinikään kuin uusi, vaikka ikää >20 vuotta.

5 tykkäystä

Freenote clothin Portola farkut. Tuskailin aiemmin repeävien Levisten kanssa kunnes vaihdoin paksumpaan kankaaseen ja raakadenimiin.

5 tykkäystä

Le Creuset -merkkinen pata. Kestänyt ruuanlaittoa 15 vuotta ilman minkäänlaista kulumaa. Olen melko varma, että se siirtyy aikanaan kuolinpesästä seuraaville sukupolville.

9 tykkäystä

Jokipiin pellava. Laadukkaita ja kestäviä pyyhkeitä, jotka ollut jo monta vuotta käytössä. Kotimainen perheyritys ja kaikki tuotteet valmistetaan Jalasjärven Jokipiissä.

https://jokipiinpellava.fi/

16 tykkäystä

Dannerin kengät (https://global.danner.com/) Itsellä Mountain Passit (Made in USA) ja helvetin hyvä.

https://www.grantstoneshoes.com/ - Grant Stonelta siistimpiä puku- whitecollar kenkiä.

Hydroflaskin vesipullo (pysyy muuten vesi kylmänä +12h)

Herrainpukimo (Mittapuvut) jos vertaa esim. Stockan Bossin pukuihin. Suitsupply myös hyvä napsun alemmassa hintaluokassa.

6 tykkäystä

Mainiota, tätä keskustelua tarvitaan. Olen itsekin todennut että edes rahalla ei saa laatua. Ainut keino olisi itse ostaa kankaat ja teettää vaatteet, mutta omalla kohdalla se tulisi liian kalliiksi, vaikka vaatteet kestäisivätkin paremmin kuin valmisvaatteet.

Yksi omassa käytössä hyväksi havaittu laadukas tuote on tempurin patjat.

7 tykkäystä