Osakesijoittaminen

Öljyyn sijoittaminen

Tere tere…

Öljyn hintaan kohdistuu kovia nousupaineita lähiviikkoina. Kaipaisin ideaa siitä, millä tuotteilla olisi fiksuinta ottaa omaa näkemystä öljynhinnan muutoksiin, ilman että kulut syövät mahdollisia tuottoja. Sana vapaa…

1 tykkäys

Pahoittelut, että menee ohi kysymyksesi, mutta tässä viikonlopun uutisointia seuranneena nähdään, että UK/USA vastaa Iranin toimintaan lähinnä poliittisin/taloudellisin pakottein.

Länsimaat tietävät, että Iranilla on etulyöntiasema Hormuzilla ja että sotilaallinen konflikti osuisi koko läntiseen maailmaan pahemmin kuin Iraniin.

Oma johtopäätös tilanteesta on, että em. sanktiot eivät riitä nostamaan öljyn hintaa enää merkittävästi ylöspäin, eli ehkä pienet pikavoitot saa käymällä kauppaa tuossa 60USD/barreli molemminpuolin. Mitään ”jättinousua” en odottaisi, ellei syntyisi isompi aseellinen konflikti.

Saa olla eri mieltä🙈

1 tykkäys

Omassa salkussa <5% : OP-Venäjä (jossa toki myös paljon muuta kuin öljyosakkeita), Exxon, Equinor. Suht koht stabiili strategia jo yli 5 vuotta.

Mielenkiintoista nähdä, kuinka viikonlopun tapahtumat Aramcon jalostamoilla heiluttavat öljyn hintaa. Nordnetilla on unlimited turboja öljylle noin 4-16 vivuilla. Onneksi niihin ei voi sijoittaa ennen maanantaita klo 9.15. Asioista paremmin perillä oleville on CME:llä WTI futuuri CL ja Brent futuuri BB. Niillä kauppa alkaa maanantaina aamulla klo 1.

Kyllä saanut markkinoilla pitää hatusta kiinni kun öljyn kyydissä ratsastettu. Saa nähä milloinka Aramcolta kuullaan lisää, niin tiedetään millä asemalla hypätään kyydistä

1 tykkäys

Tuo Saudi Arabian jalostamo iskun vakavuus paljastuu vasta muutaman viikon päästä. Siihen saakka saattaa olla ties mitä arvailua, kaikilla on omat intressinsä. Aramcon pitää näyttää vahvalta, jota on vaikea haavoittaa jne. Sitä 5% Aramco siivua ei ole vieläkään viety pörssiin.