Olvin tulevaisuuden näkymät -ketju

Arvopaperissa Olvin ennakkotunnelmaa (muuri). Pitäisi yllättää isosti jos nousua huomenna haetaan. Haastattelin kauppiasverkostoa, myynnin kasvu Olvin tuotteissa 20% :slight_smile:

2 tykkäystä

‘‘Koronapandemian aikaansaamat myyntikanavien rajoitukset alkoivat vaikuttamaan Olvin liiketoimintaan maaliskuun puolivälistä alkaen’’. Polttava kysymys siis kuuluu, riittääkö vähittäismyynnin kasvu paikkaamaan tätä koronan aiheuttamaa koloa. Esimerkiksi juuri valko-venäjällä Q2-aikana nähtiin rajoituksia päivittäisten tautilukemien noustessa tuhanteen per päivä. Mielenkiinnolla huomiseen ja mahdollinen tankkaus mikälisikäli lähtee pieneen laskuun. Yleensä ensimmäisten minuuttien aikana on parhaimmat ostopaikat tarjolla.

Olvi palautti helmikuussa antamansa ja huhtikuussa perumansa ohjeistuksen, jonka mukaan tämän vuoden ”liikevoiton odotetaan pysyvän hyvällä edellisvuoden tasolla.” Q2-luvut näyttävät, että tämä tarkoittaa käytännössä melko mukavaa tuloskasvua: H1 liikevoitto +8.6 %, EPS +9.2 %. Kelpaa.

Joo, vähän kaksijakoinen raportti. Q2:lla oltiin entistä enemmän kotimaan ja Viron varassa, Liettuan kehitys hyvää, Latvian heikkoa, koronan vaikutus totta kai merkittävä. Valko-Venäjän tämänhetkinen tilanne tietysti on kaikin puolin huolestuttava. Takapakkia otettiin Olvin toiseksi suurimmalla markkinalla jonkin verran, ja levottomuudet nostavat entisestään riskiä lyhyellä aikavälillä, vaikka Kauppalehden tänään julkaistussa jutussa tj Aho toteaakin, ettei usko poliittisen epävakauden vaikuttavan lyhyellä aikavälillä Olvin toimintaan. Noh, valuuttariskiä ja muita mahdollisia uhkia ei pidä sijoittajankaan väheksyä, vaikka Olvin fundamentit tällä hetkellä ovatkin tukevalla pohjalla. Kasvu Valko-Venäjän markkinoilla on kuitenkin ollut yksi Olvin terävimmistä syömähampaista.

1 tykkäys

Olvi täsmentää: osingon toisen erän täsmäytyspäivä on 1. syyskuuta.

1 tykkäys

Coca-Colaa koskevaan uutisointiin viitaten: Ovat ripeitä otteissaan nuo iisalmelaiset. Tuotteen nimi ei tosin ole toivotunlainen. :sunglasses:

En ole vielä maistanut.

4 tykkäystä

Nyt on Hard Seltzer (mango & ananas) koemaistettu. Lääkemäinen, kuiva. Ei nouse juomasuosikkieni joukkoon. Ei edes lähelle.

1 tykkäys

Olvin Q3-numerot huomenna noin klo 9. Katkelma Arvopaperin (maksumuuri) ennakkojutusta:

Factsetin aineistossa on Olville ennusteet Nordealta ja OP:lta. Kahden analyytikon keskimääräinen ennuste kolmoskvartaalin liikevoitolle on 18,7 miljoonaa euroa, kun vuotta aiemmin liikevoittoa syntyi 19,1 miljoonaa euroa.

Osakekohtainen tulos on ennusteiden mukaan heikentymässä 0,82 eurosta 0,75 euroon.

Analyytikot arvioivat liikevaihdon supistuneen hieman, 113,8 miljoonasta eurosta 111,7 miljoonaan euroon. Suomesta odotetaan selvää myynnin kasvua, mutta Valko-Venäjältä odotetaan roimaa pudotusta liikevaihdossa.

2 tykkäystä

Olvi yllättää jälleen positiivisesti. Kannattavaa kasvua, mikä ei ole erityisen yleistä näinä aikoina. Homma etenee mukavasti myös Valko-Venäjällä. Maistuu hyvin.

Q3-numeroista keskeisimpiä:

  • Liikevaihto 116.3 Meur (vertailukausi 113.6, analyytikoiden ennuste 111.7).
  • Liikevoitto 21.5 Meur ja 18.5 % (vertailu 19.1 Meur ja 16.8 %, ennuste 18.7 Meur ja 16.7 %).
  • EPS 0.87 eur (vertailu 0.82, ennuste 0.75).

Ei päivitystä ohjeistukseen.

4 tykkäystä

Olvilla oli kova Q3! Näyttäisi matkustamisen vähentyminen nostaneen Suomen myyntejä hyvällä siivulla. Korona näyttäisi jollain tavalla tukevan ainakin Olvin Suomen bisnestä.

2 tykkäystä
2 tykkäystä

Itseäni korjaten: olihan siellä Q3-tiedotteessa lähiajan näkymät eli ohjeistuksen palautus.

Olvin tilikauden 2020 liikevoiton odotetaan pysyvän hyvällä edellisvuoden tasolla tai kasvavan hieman.

Olvihan perui 30.4. ohjeistuksen, jonka se oli antanut 27.2. Tuo alkuperäinen ohjeistus oli pykälän verran varovaisempi kuin tänään annettu uusi ohjeistus. Eli hyvin menee.

2 tykkäystä

Olvin uusi tuote: alkoholiton jouluolut

  • markkinoiden ensimmäinen alkoholiton jouluolut=> vastaa terveyden ja hyvinvoinnin megatrendiin
  • GlobalData olutkatsaus: Maailmanlaajuisesti yli 20% joka ikäryhmästä vähentää alkoholin käyttöä
  • yli 60 % suomalaisista nauttii olutta jouluaterialla

Kesällä IS:n jutussa Olvin markkinointijohtaja mainitsi Suomen alkoholittomien oluiden kokonaismarkkinoiden voivan helposti kolmin-nelinkertaistua nykytasosta lyhyelläkin aikavälillä.

Olvi oli myös aiheena Pörssihaukan artikkelissa piksu.netissä lokakuun lopulla.

Olvi on klassinen esimerkki yhtiöstä, joka toimii arkisella kuluttajasektorilla huomiota herättämättä ja spekulaatiota nostamatta, mutta takoo vahvaa liiketoimintaa vuodesta toiseen.
Se tekee laadukkaita kuluttajien arvostamia tuotteita, laajenee ulkomailla, investoi tehokkaasti ja kannattavasti, pärjää kansainvälisessä vertailussa kaikilla osa-alueilla.
Hieno yhtiö – ja totaalisen epäseksikäs. Uuden olutmerkin lanseeraus tai kaljatehtaan avaaminen ovat niin tylsiä ja älyllisesti haastamattomia aiheita, ettei niistä saa aikaan klikkiotsikoita tai raivoisaa somedebattia.

7 tykkäystä

Olvi polttaa omistajien rahoja ostamalla omiaan. Eikö kannattaisi samalla rahalla ostaa pienpanimoita?

Miksi ostaa pienpanimoita? Harva niistä on kovin kannattava ja varsinkin kun lähetään kasvua hakemaan. Aika paljon olvi on tehnyt yritys ostoja tässä lähiaikoina.
Olvi on myös investoinu Iisalmen tehtaaseen melkoisella summalla sekä tytäryhtiöihin. Olet varmaan huomannu sen osakkeen arvossa

3 tykkäystä

Pienpanimon ostaminen toki voi tuoda tullessaan ihan kivoja, hyviä ja laadukkaita erikoisoluita. Liiketaloudellisessa mielessä se olisi todennäköisesti järjetöntä. Pienpanimoiden kannattavuudelle tärkeät verohelpotukset poistuisivat ja sen seurauksena hyvin kannattavakin pienpanimo tulisi todennäköisesti tappiolliseksi.

1 tykkäys

Olvilla on kokemusta onnistuneista yrityiskaupoista ja uskon, että ovat aktiivisia, kun sopiva ostokohde löytyy. Kuka tietää vaikka omien osakkeiden osto-ohjelma olisikin käynnistetty esimerkiksi yrityskauppojen tueksi.

En itse usko, että Olvi on kuitenkaan pienpanimoiden perässä. Edellä tulikin jo hyviä perusteluja esim verohelpotuksien poistumisesta

3 tykkäystä

Eipä narista tyhjää! Me Olvin omistajat olemme nimittäin antaneet valtuutuksen paljon suurempiinkin omien ostoihin kuin tässä nyt on käynnissä. Yksityisjoittajan ei pidä omistaa yhtiötä jos ei luota operatiivisen johdon kykyihin. Ihan hyvän hinnan tästä Olvista nyt saa jos myy ja sijoittaa fyrkkansa vaikka Sonnisaaren panimoon jos ajattelee että se tai joku muu pienpanimo tuottaa paremmin.

9 tykkäystä

Onko kukaan löytänyt tietoa Olvin omista pitkän aikavälin taloudellisista tavoitteista? Koluttu raportteja läpi kissojen ja koirien kanssa, mutta horisontti vaikuttaisi olevan aina 12 kuukautta.

1 tykkäys

OP:n aamukatsauksesta poimittua


5 tykkäystä