Oma Säästöpankki - "Luultavasti Pohjoismaiden nopeimmin kasvava pankki"

Lisää sisäpiirin hankintoja. :point_down:

Volyymi: 1 350
Yksikköhinta: 21,65 EUR

16 tykkäystä

Mitähän tästä pitäisi ajatella? Tiedote on kirjoitettu lämpimässä sävyssä.

Varatoimitusjohtaja ja yritysasiakasliiketoiminnan johtaja Pasi Turtio jää pois Oma Säästöpankki Oyj:n (OmaSp tai Yhtiö) palveluksesta 5.3.2024. Pasi Turtio on ollut OmaSp:n johtoryhmässä vuodesta 2008 lähtien, varatoimitusjohtajana vuodesta 2009 lähtien ja yritysasiakasliiketoiminnan johtajana joulukuusta 2023 lähtien. Hän toimi asiakasliiketoiminnan johtajana vuosina 2018–2023, aluejohtajana vuosina 2014–2023 ja johtajana vuosina 2008–2014.

Toimitusjohtaja Pasi Sydänlammi
”On ollut etuoikeus tehdä yhteistyötä Pasi Turtion kaltaisen pankkialan ammattilaisen kanssa lähes parinkymmenen vuoden ajan. Pasi on ollut rakentamassa OmaSp:tä ensihetkistä lähtien paikallisesta pankista valtakunnalliseksi menestyväksi toimijaksi ja Helsingin pörssin päälistan yhtiöksi. Kiitän Pasia lämpimästi hänen merkittävästä työpanoksestaan OmaSp:n menestyksen eteen.”

Yhtiön varatoimitusjohtajaksi tulee Sarianna Liiri. Hän on toiminut OmaSp:n johtoryhmässä vuodesta 2015 lähtien ja talousjohtajana vuodesta 2018 lähtien vastuullaan talous, treasury ja HR. Hän on aiemmin toiminut OmaSp:n hallintojohtajana vuosina 2015–2018 ja kehityspäällikkönä vuosina 2014–2015. Lisäksi Liiri on toiminut Etelä-Karjalan Kauppakamarin hallituksen jäsenenä vuodesta 2018 lähtien ja Figure Taloushallinto Oy:n hallituksen jäsenenä vuodesta 2019 lähtien. Koulutukseltaan Liiri on kauppatieteiden maisteri ja eMBA.

Yhtiön johtoryhmän jäseneksi tulee Markus Souru. Hän on toiminut OmaSp:n palveluverkoston johtajana joulukuusta 2023 lähtien vastuullaan henkilöasiakkaat, pienyritykset ja palveluverkosto. Hän on aiemmin toiminut OmaSp:n aluejohtajana vuodesta 2018 lähtien. Sourulla on mittava kokemus pankkialalta 25 vuoden ajalta erilaisissa johto- ja esihenkilötehtävissä.

Toimitusjohtaja Pasi Sydänlammi
”Nämä nimitykset ovat jälleen hieno osoitus siitä, että meillä on vahvaa ja monipuolista osaamista OmaSp:n organisaatiossa. Olen iloinen, että jokainen otti innolla uudet haasteet vastaan ja pääsemme jälleen viemään tekemistämme seuraavalle tasolle. Oikeat henkilöt oikeissa tehtävissä on ratkaisevan tärkeää, kun varmistamme tulevan menestyksen ja kilpailukyvyn kehittymisen.”

16 tykkäystä

Seuraajan valinnasta tiedotettiin samassa yhteydessä, joten ilmeisesti Turtion lähtö on ainakin etukäteen hyvin valmisteltu eikä tullut kenellekään yllätyksenä. 8 - 9 vuotta saman yhtiön johtoryhmässä on jo sellainen rupeama, että on käsittääkseni aivan tavanomaista siinä vaiheessa etsiä uusia haasteita (vaikka tällaiseen ei suoraan viitattukaan).

12 tykkäystä

Itseäni hiukan huolestuttaa tuo, että ilmoitettiin Turtion eroamisesta, mutta ei mitään syytä. Eikö se ole aika tyypillistä, että jos olet töpännyt jollain tapaa niin annetaan mahdollisuus erota ja säilyttää kasvonsa erottamisen sijaan?

1 tykkäys

Itse näen tämän asian hieman eri tavalla. Varsinaisestihan uusi varatoimitusjohtaja (Sarianna Liiri) tulee talon sisältä ja hoitaa tehtävää päätoimensa (talousjohtaja) ohella. Pasi Turtion tilalle johtoryhmän jäseneksi nousee Markus Souru, jonka vastuulla on henkilöasiakkaat, pienyritykset ja palveluverkosto.

Oman ymmärrykseni mukaan siis Turtion rooli yritysasiakasliiketoiminnan johtajana jää tässä tilanteessa täyttämättä.

Omat ajatukseni ovatkin hyvin samankaltaiset @Antero6 kanssa.

1 tykkäys

Tässä voisi olla myös vaihtoehtoinen selitys: Handelsbankenin pk-yritysliiketoiminnan ostohan pitäisi toteutua tässä 2024. Olisikohan sieltä tulossa yritysasiakaspuolelle uusi vetäjä jotta saadaan sitoutettua tms? :thinking: voisi selittää aika hyvin miksi Pasin vastuualueen täytöstä ei ilmoiteta samassa yhteydessä.

Tämä toki spekulointia, mutta voisi olla ihan realistinen skenaario.

11 tykkäystä

Olisiko “höveli” yrityslainakulttuuri tulossa päätökseensä ja uusi vetäjä tilalle Handelsbank kaupoista? Toimintaympäristö kun on tässä aika muuttunut nopeasti.

1 tykkäys

Näitä sisäisiä ja ulkoisia tiedotteita jokusen vuoden lukeneena (ja myönnettävästi hieman kyynistyneenä) katsoisin, että noissa kahdessa virkkeessä se syy annetaan. Eli veto loppui tekijästä ja/tai näkemysero toimitusjohtajan kanssa jostain oleellisesta kehityssuunnasta. Olen minä näissä joskus väärässäkin ollut, mutta sallinette spekuloinnin.

Omistan vähäisessä määrin.

7 tykkäystä

Maksumuurin takana, mutta otsikosta pääteltynä ei välttämättä isompaa dramatiikkaa olisi tämän liikkeen taustalla: https://ilkkapohjalainen.fi/talous/oma-säästöpankin-johdossa-muutoksia-varatoimitusjohtaja-lähtee-paikkaaja-löytyy-talon-sisältä

2 tykkäystä

“Turtio on toiminut yritysasiakasliiketoiminnan johtajana joulukuusta 2023 lähtien” ja nyt tulee äkkilähtö? En ihmettelisi vaikka tässä olisikin jotain dramatiikkaa taustalla, erittäin kyseenalainen hahmo tämä Turtio…

7 tykkäystä

Tiedoksi tähän keskustelufoorumiin, että OmaSp:n yritysasiakasliiketoiminnan johtajana on aloittanut Jussi Pohto. OmSp:n STT:n lehdistötiedotteessa on tarkempaa sisältöä STT lehdistötiedote

23 tykkäystä

Minulle ei ole vielä valjennut miksi tästä pitäisi ajatella yhtään mitään? Onko kyseessä siis merkittävä avainhenkilö?

3 tykkäystä

Tuossa Ilkka-Pohjalaisen jutussa Pasi Turtio kommentoi tosiaan, että lähtö tapahtui hänen “omasta tahdostaan” eikä seuraavaa työtä tai muita urasuunnitelmia ole. Turtio toteaa täyttäneensä 50 vuotta ja haluavansa vetää nyt happea. Turtio jatkaa edelleen jutun mukaan Kuortaneen Säästöpankkisäätiön toimitusjohtajana. Näin siis Ilkka-Pohjalaisessa.

15 tykkäystä

Ollut yrityspuolen vastaava ja tänä vuonna tulossa uutta potentiaalia sieltä. Osin aika haastava osto. OmaSpllä on niin kova kunnianhimo ja kasvuvauhti, että sukset voi mennä uudessa tehtävässä ristiin.

2 tykkäystä

Oma SP:llä osuus asuntolainoista kasvanut hyvin, v. 2018 oli noin 1%, vuoden -23 lopussa 2,7%. Kauppalehdellä juttua, alla vähän lainausta siitä:

Oma Säästöpankin palveluverkoston johtaja Markus Souru toteaa pankin asiakas- ja asuntolainamäärien kasvaneen orgaanisesti nykynimellä aloittamisestaan vuodesta 2010 lähtien.

”Meille tuli viime vuonna noin tuhat uutta asiakasta joka kuukausi. Sitä kautta pystyimme myös kasvattamaan markkinaosuuttamme”, Souru sanoo.

Hän huomauttaa, että viime vuoden lukuja tarkastellessa on hyvä huomata, että kyseisenä vuonna pankki hankki Liedon Säästöpankin liiketoiminnan.

”Tästä huolimatta olemme pitkäjänteisesti pystyneet kasvattamaan markkinaosuuttamme asuntolainoissa kuukaudesta toiseen”, Souru sanoo.

Menestyksen takana on Sourun mukaan perinteinen toimintamalli. Pankkikonttoreita on 45, ja tänä vuonna perustetaan uudet toimipisteet Vantaalle, Vaasaan ja Kuopioon.

”Ovet ovat auki aamusta iltaan ja konttoriin voi kävellä. Lisäksi jokainen asiakas saa oman yhteyshenkilön. Toki meillä on myös hyvät digitaaliset palvelut, mutta asiakas saa itse päättää, miten haluaa asiansa hoitaa. Tämän vuoksi voitamme uusia asiakkaita”, Souru katsoo.

14 tykkäystä

Jättää aika paljon kysymyksiä ja arvailua millaisesta ryhmästä kyse. Onhan lainaa saanut mm sellaiset asuntosijoittajat, joille muut ei ole antaneet enkä olisi itse antanut.

https://view.news.eu.nasdaq.com/view?id=b55c1e64024b74ec64766e38c14b5fa86&lang=fi&src=listed

8 tykkäystä

Oma Säästöpankilta negatiivinen tulosvaroitus:

Yhtiö päivittää tulosohjeistustaan, ja vertailukelpoisen tuloksen ennen veroja arvioidaan olevan 120–140 milj. euroa tilikaudella 2024.

Vanha ohjeistus:

Ensimmäisen vuosineljänneksen lopussa Yhtiö havaitsi omien valvontaprosessiensa tuloksena ohjeiden vastaisen toiminnan, jonka seurauksena Yhtiön luottoriskiasema heikkeni olennaisesti tiettyjen asiakaskokonaisuuksien osalta. Tapahtuman taustalla on Yhtiön luotonantoon liittyvän ohjeistuksen rikkominen, jonka seurauksena yksittäisiä asiakaskokonaisuuksia muodostettiin tietoisesti virheellisesti. Tapahtuneen havaittuaan Yhtiö käynnisti välittömästi laajan selvitystyön.

OmaSp:n liiketoiminnan kehitys on jatkunut ensimmäisen neljänneksen aikana odotuksia parempana haastavasta taloudellisesta toimintaympäristöstä huolimatta. Molemmat päätulonlähteet, korkokate ja palkkiotuotot, ovat jatkaneet vahvaa kasvua.

18 tykkäystä

Eikös se yritysrahoituksen johtaja saanut hiljattain kenkää? Se alkaa näyttäytyä nyt uudessa valossa…

33 tykkäystä

Oliko kukaan yhtiökokouksessa? Kiinnostais tietää tarkemmin ao keskustelun vihjailuista

1 tykkäys

Minun kommenttini kyseessä. Koin, että kysymysten tekoon ei rohkaistu.