Omat kokemukset yhtiöistä

Hinnat ovat usein väärin jopa kampanja tuotteissa, eli kassalla yrittävät ottaa normihintaa ja näet vasta maksettuasi kusetus yrityksen kuitista, koska ainakaan siinä tökmäänissä missä joskus asioin on mahdoton seurata “näytöstä” hintoja.

No, siinä sitten aletaan puljaanasn kassalla erhettä, kassa soittaa osastolle ja kysyy asiaa, vastauksen saatuaan asia korjataan kyllä. Aikaa kuluu jopa yli 10 minuuttia ja kassa seisoo ja asiakkaat hermoilevat.

Tämä on ihan toistuvaa toimintaa, lähes joka kerta, kun olen käynyt siellä.

Onko tieto tokmannin kassajärjestelmän toiminnasta, eli kauppakohtainen vai nykyaikainen keskitetty järjestelmä?

Puuilossa ei ole kertaakaan ollut hinnat väärin.

5 tykkäystä

Onhan varmasti ihmisillä yhtälailla huonoja kokemuksia esim. K-ryhmän kaupoista.

Itselläkin on monesti Citymarketissa käynyt niin, että rullakko on lojunut juuri himoitsemieni meetvurstien edessä.

Ja mikäli lätkämailan pituus on ollut eri…silloin on myös kyse täysin eri tuotteesta → eri hinta

Kaatopaikka ja kaaos kyllä kuvaa Tokmannia hyvin. Itse haen kaupasta toisinaan netin kautta tilaamiani paketteja. Ne eivät ole missään järjestyksessä ja yhtään liioittelematta enemmän kuin joka toisella kerralla myyjä tuskailee joko pakettien löytämisen tai tietokoneensa toimivuuden kanssa.

Toisaalta täytyy sanoa, että itse heitin Tokmannit aikoinaan mäkeen juuri asiakaskokemusten vuoksi. Kurssi oli silloin aikalailla pienempi kuin nykyään. Eli pitäisi vain tyytyä katsomaan kassajonojen pituutta eikä laadukkuutta. Etenkin halpahalleissa.

1 tykkäys

Tämä varmaan kuuluu jonnekin kokemuksia ketjuun, mutta onko Tokmannilla asiakkaiden vedätys ale-tuotteissa järjestälmällistä? Nyt useampi kerta käynyt niin, että hyllyissä kerrottuja hintoja ei ole laitettu järjestelmään ja alennuksia ei saa kuin kassalla ruikuttamalla. Samaa sattunut myös tutuilla, nimimerkki ehkä entinen osakkeen omistaja

6 tykkäystä

@Hyvahyva ja @kanon104 siirsin viestinne Tokmannin ketjusta tänne :slight_smile:

4 tykkäystä

En tiedä kiinnostaako ketään ja kuuluuko tänne ryhmään. Toivottavasti herättää keskustelua, mutta kyselin vaihtoa perinteiseen bensa-autoon nykyisen diesel kulkineen tilalle kun kilometrejä ei enään tule edes 10tkm vuodessa.

Vanha autoni oli perinteinen kahden litran diesel nelivetoinen alle 100tkm ajettu kansan merkki jonka pyyntihinnat pyörii meielstäni noin 32-34t€ välillä.

Kysyin Kamuxilta ja parilta muulta isolta toimijalta vaihtoa halvempaan bensa-autoon tällä viikolla. Sain noin 26-27t euron hyvityshinnan. Tuntui että ehkä parempi pitää diesel auto tämän myllerryksen yli odottaen parempia aikoja. Mielestäni olisi rankka hinta “paniikissa” hukata.

Kysyin vielä Sakalta vaihtotarjouksen myöskin halvempaan bensa-autoon. Jolloin sain 31t€ hyvityksen. Toki autokaupassa väliraha ratkaisee mutta jos puhutaan 20t€ hintaluoka perus bensa autosta niin erot tuntuvat todella hurjilta.

Tuntuu että nyt osa toimijoista ottaa isolla kädellä torjunta voittoja diesel myllerryksessä ennen kuin tilanne rauhoittuu? Tarjousten hintaerot ja toimijoiden näkemykset herättivät mielenkiinnon kuinka eri tavoilla näitä erikoisia aikoja käsitellään autoliikkeidein toimesta.

…Tein kaupat Sakan kanssa, ymmärtäen täysin myös muiden näkemykset dieselien tämän hetkisestä olemattomasta kysynnästä.

Huomista mielenkiinnolla odottaessa.

8 tykkäystä

Heippa @Raami ,

Siirsin tähän ketjuun, koska tämä on oikea ketju “omille kokemuksille”. :slight_smile:

Mukavaa illanjatkoa!

3 tykkäystä

kassajärjestelmästä en tiedä, mutta viikolla olin kassajonossa kun joku asiakas oli ostamassa tuotetta-X, kassalla hinta olikin eri mitä asiakas oli netissä katsonut.
Myyjä sanoi että hinnat ovat erit verkkokaupassa kuin myymälöissä, sekä hinnat voivat olla eri myös kauppojen välillä.
Myyjä ei kauheasti pahoitellut, oli vain itsekin enemmän turhautunut tilanteesta.
Asiakas jätti tavaran tiskille ja häipyi tyhjin käsin.

Ei kovin hyvä signaali, miksi näin? luulisi että on enempi haittaa kuin hyötyä.
En minä osakkeen omistajana siellä taaempana jonossa ainakaan tyytyväisenä katsellut.

Tosiaan tokmannin verkkosivulla lukee: “Huomioithan, että myymälän hinta saattaa poiketa verkkokaupan hinnasta.”

2 tykkäystä

Terveystalo kokemuksia viikolta ennakkoon varatusta ajasta.

  • lääkäriajat vain 15min, käytännössä ei mitään järkeä huomioiden potilaan haastattelu, tutkiminen, kirjaaminen jne.

  • olin varannut ajan klo 9. Klo 9.13 lääkäri tuli edellisen potilaan perässä huoneestaan ulos ja käveli kahville. Kahvilla 10min ja oma vastaanotto alkoi klo 9.23

  • toimipiste aukeaa klo 8. Käytännössä ensimmäisen tunnin kohdalla lääkärin aikatsulu oli melkein puoli tuntia jäljessä

  • aulassa vastaanoton työntekijä poistui kahville klo 9. Palasi asemalleen klo 9.30.

  • Lääkärin kahvitauoille ym. ei oltu jätetty erillisiä “ei varattavissa” aikoja. Varaussysteemi kusee

haiskahti se, että aikataulujen noudattaminen, eli asiakaskokemus, on prioriteetillä 2 vs. pörssiyhtiön voittojen maksimointi. Varsinkin tuo 15min lääkäriaika on aika vitsi

27 tykkäystä

Kysyn mielenkiinnosta, että oliko mahdollista varata 2x15 min aika? Itse käyttänyt Pihlajalinnaa ja siellä oli aikoinaan sama juttu, että tietyille lääkäreille vain 15min aikoja. Kerran sitten varasin 2x15min ja lääkäri hieman ihmetteli, että mikset suoraa varannut 30min aikaa, no totesin sitten, että ei ollut valittavana. Nykyään taitaa tulla automaattisesti 15 ja 25 min ajat valittavaksi.

4 tykkäystä

Onkohan yhdessäkään Tokmannissa sellaista piippauspistettä, jossa pääsisi itse tarkistamaan viivakoodinlukijalla tuotteen hinnan?
Tokmannilla on kieltämättä huono maine noiden väärien hintojen suhteen. Eikö asialle pitäisi jotain tehdä? :thinking:

4 tykkäystä

Jos tuohon tarkkailuun panostaa, niin kannattaa muiden Tokmannia tässä ketjussa koskevien kommenttien perusteella seurata myös jonojen syytä. Johtuvatko jonot suurista ostosmääristä ja asiakasmääristä myymälässä vai onko kyse kassojen läpäisykyvystä, koska myyjät selvittelevät tavaroiden hintoja, reklaamatioita tai jotain aivan muuta.

5 tykkäystä

Eikös tuolla ja muillakin lääkäriäasemilla lekurit ole kaikki oman firman kautta? Raha tehdään ottamalla siivu laskutuksesta, rahastetaan tutkimuksilla ja huonevuokrilla, yms? Sen olen myös huomannut, että lääkäreita ei pääsääntöisesti kiinnosta aikataulut tipan tippaa.

3 tykkäystä

Eilen yhdessä Etelä-Suomen Bauhaussissa asioidessa tuttu myyjä kertoi, kuinka oli juuri myynyt kaksi lavallista Harvian kiukaita yhdelle yksittäiselle asiakkaalle. Tapaus toi itselleni osakkeenomistajana väkisinkin hymyn huulille, vaikka isossa kuvassa kyse on hyvin merkityksettömästä asiasta :smile:
Hyvä esimerkki siitä, kuinka jotain tiettyä osaketta omistamalla voi saada iloa tapahtumista, jotka muutoin jäisivät täysin huomioimatta päivittäisessä arjessa.

15 tykkäystä

Tokmannista on ollut puhetta muutamissa kommenteissa. Kaasupullo piti vaihtaa täyteen. Motonetissa 19,90e mutta kaasu loppu. Tokmannin hinta oli 28,90, jäi vaihtamatta. Kerroin myyjälle syyn, niin meni mykäksi. Loppujen lopuksi Rustasta 18,90 todella positiivisella palvelulla.

9 tykkäystä

Suosi kotimaista on mottomme…

2 tykkäystä

Omat kokemukset ja ajatukset firmoista Kamux ja Puuilo.

Kamuxista kuullut paljon huonoja kokemuksia, tosin vaihtoautojen myynnissä on aina ostajalla isot riskit. Pari kertaa käynyt liikkeessä ja en ole ollut tyytyväinen asiakaspalveluun verratten muihin. Tosin hyvin pieni otanta ja subjektiivinen kokemus, mutta näiden asioiden vuoksi pysytellyt poissa tuosta keissistä. En näe miksi kuluttaja ostaisi kamuxilta ennen muita. Auto ostetaan sieltä mistä sopiva löytyy vaikka yksityiseltä henkilöltä.

Puuilosta tänään kirjoittaminen tuntuu hieman hölmöltä, kun kurssi ottanut tulosvaroituksesta takkiin. Mutta olen pysynyt poissa tästä keissistä, koska en näe miksi menisin puuiloon verraten muihin vastaaviin. Brändi ei mielestäni ole mitenkään ihmeellinen ja en suosisi henkilökohtaisesti Puuiloa mistään syystä, muutakuin ehkä jos sieltä sattumalta löytyisi X- tuote halvemmalla.

Nyt kun lähdin kirjoittelemaan negatiivisuuksia niin mainittakoon positiivisena kokemuksena Marimekon. Aina hämmästyttää miten vahva ja luotettava brändi, sekä naispuoliset kuluttajat on saatu kyllä tuohon hyvin koukkuun. Emännän kanssa kun liikkeessä käydään on se aina jotenkin spesiaalia.

3 tykkäystä

Säikähdinpä pahasti Puuilon negaria, joten heti ostamaan kaikki puutarha yms. rautatarvikkeet sieltä mitä oli tarpeita kertynyt. Mielestäni Puuilossa (ja Tokmannissa) hienointa on se, että voit ostaa kaikkea tietäen, että ainakaan paljoa halvemmalla et saa mistään muualta(Bauhaus, Prisma Krauta jne.). Ei tarvitse vertailla vaan sieltä vain suoraan ostamaan! Muut paikat ovat sellaisia, että vertailu on pakko tehdä, koska löysää voi olla hinnassa 50%.

9 tykkäystä

Marimekon tuotteet kuitenkin vaikuttavat melko laadukkeilta ja kyllähän nuo designitkin ovat ihan hienoja.

Puuilosta samaa mieltä, että ei kyllä tule käytyä kuin jonkun halvan tuotteen perässä.

Applesta olen kyllä viehättynyt reilu vuosi sitten ostetun Macbook Airin takia. Mahtavia nuo Applen omat Mx-prossut.

5 tykkäystä

Täytyypä tästäkin heittää pieni kommentti.Vaimo tuossa kävi esittelemässä terveystalolla hitusvinkulaa ja semmonen 20 minuuttia meni aikaa.Lasku moisesta operaatiosta oli 199 euroa eli tuntitaksa ainakin kohdillaan.Varmasti joutuu moni vähempivarainen sinnittelemään vaivojensa kanssa päästäkseen julkiselle puolelle hoitoon vaikka,yksityiselle pääsisi heti,eipä ihme että lääkärivaje julkisella puolella.Kyllä pitäisi joku aikaraja valmistumisen jälkeen olla ennen kuin voi hakeutua yksityispuolelle,ei tuo julkisen puolen lääkärin palkka kuitenkaan niin huono ole.

3 tykkäystä