Osakesijoittaminen

OMXH25-indeksi ja sen yritykset

Seuratulla, inhotulla, rakastetulla, vihatulla OMXH25 (ent. HEX25, FOX) ei ole vielä omaa ketjua. Sen kunniaksi, että Kemira ja Tieto pääsivät tänään indeksiin, kun YIT ja Amer putosivat, ajettelin että kaksivitosilla pitäisi olla oma ketju.

5 tykkäystä

Mitä mieltä olette? Onko indeksikerholla oikeasti pidemmän päälle vaikutusta ja jos niin kuinka paljon? Olin tyytyväinen, kun pitkän kooman jälkeen Kemira on vihdoin alkanut heräillä. Onko OMXH25-listalle tulolla vaikutusta kurssiin myös pidemmän päälle?

Nyt Kemira näyttää 0,39% punaista, mutta kaiken järjen mukaan kurssin pitäisi kääntyä kun indeksiin sidotut rahastot pakotetaan ostamaan.

2 tykkäystä

Juu, kuten setä toisessa ketjussa aiemmin sanoi, Indeksisijoittaminen on aivokuolema ja viihteen loppu. Mutta: kyllä sillä aina osakepoiminnan tuottoihin pääsee :slight_smile:

Masse-setä, FA, Vaietun Mr. Indexin oppi-isä ja mentori :toolbox::toolbox::toolbox:

2 tykkäystä

Itselleni uskottelen seuraavien ostojen olevan jälleen pitkälti indeksiä, varmaankin seuraavat vuodet jää pelkkään seuraamiseen uudet yhtiöt, nykyisiä en toki myy.

Toki oma mantra on se että jos indeksin perässä pysyy osakepoiminnalla niin olen tyytyväinen. Tämä muutos strategiassa johtuu lähinnä opiskelupaikan saannista ja kelan negatiivisesta suhtautumisesta osinkotuloihin jos asumistukea haluaa saada. Mielenkiinnolla odotan kyllä mitä kela sanoo osakesäästötilistä.

3 tykkäystä

Kyllä indeksiin päässeet saa nostetta ylös (ostot) ja sieltä poistuvat laskupainetta (myynnit).

1 tykkäys

Kiinnostaa kuulla, missä vaiheessa Kemiran ja Tiedon kursseissa näkyy viitteistä tästä TA:n näkökulmasta.

K on omistuksessa, T oli joskus, mutta myin, kun hermostuin kuolleen miehen sydänkäyrään. Eivät edes osingot lämmittäneet. Ohjelmistopuolella on niin paljon eloisampaakin lappua.

3 tykkäystä

Aivan. Indeksisijoittaminen ei ole minun heiniäni. Kuten täydellinen hajautus, jolloin kaikki heiluu eri suuntiin, mutta salkku ei liiku mihinkään.

Erästä Massea mukaillen: osakepominta on hauskaa, jopa niin hauskaa, että siitä voi välillä vähän maksaakin :wink:

3 tykkäystä

Muutoshan tapahtuu vasta 1.8. alkaen, joten vielä joudutaan odottelemaan vaikutuksia. Market makereillä on omat menetelmänsä, miten vaihto-operaatiot toteutetaan.

2 tykkäystä

Paljonkohan OMXH25 indeksiin sidotuissa rahastoissa on yhteensä rahaa? Seligsonin ETF:ssä on 250M€ ja Nordnetin Suomi superissa 220M€. Onkohan muita isoja rahastoja?

Blummalla kirjoitettiin viime syksynä näin Euro Stoxx 50 liittyen

“Stocks dropping out of a benchmark index on average have underperformed the respective gauge by 5.6 percent during the month before the announcement and another 3 percent between the announcement and the actual index change, data collected by LBBW analyst Uwe Streich show.”

Euro Stoxx 50 ETF:issä on kiinni kuitenkin ainakin 40B€. Joku noheva voisi laskea, kuinka paljon tuo 40B€ on verrattuna Euro Stoxx 50 total market cappiin ja paljonko esim 500M€ on verrattuna OMXH25 market cappiin. Huomioitavaa tuossa Blumman kommentissa on myös, että suurin ero tulee jo ennen indeksimuutosten julkistamista.

2 tykkäystä

Varmaan yleisesti tunnettuakin, mutta Nasdaq-operaation lisäksi näihin liittyy sellaista, että muutkin rahastot tekee vastaavia muutoksia salkkuihinsa. Sen vuoksi osakkeen pääsy isoon indeksiin on aina iso tekijä, joka sitten saa aikaan liikettä. Tänään on kyllä Kemira ja Tieto saanut myyntiä laitaan, kuten aika lailla muutkin :grinning:

2 tykkäystä