Optomed - Terveysteknologiayhtiö

Laitan tälle oman ketjun pystyyn! :slight_smile: @Verneri_Pulkkinen käy tänään haastattelemassa jo yhtiötä ja julkaisee kohta videon inderesTV:ssä.

22 tykkäystä

Hmm. Kiinnostava ala, ensimmäinen kysymys tietenkin on että onko patenttipinon myötä jotain oikeasti uniikkia rautaa markkinoilla jota ei tule myös viideltä kilpailijalta. Pitäisi varmaan tutustua tarkemmin.

8 tykkäystä

Onkos Optomed Revenion kilpailija?

10 tykkäystä

Revenio on esikuva (jenkkeihin rantautumisessa), toistaiseksi… :wink:

6 tykkäystä

Tässä olisi video. Kuvattiin kans meitsin silmänpohja, laitteet toimii :smiley:

Vaikuttaa tällaiselta Revenion ja Admicomin cocktaililta :crazy_face: : laitemyyntiä ja ohjelmistoratkaisuja.

13 tykkäystä

Miksi Revenio ei olisi ostanut tätä itsellensä? Heillä jo jakelukanavat yms, olisi varmasti helpompi markkinoida kylkiäisenä, mitä nyt erikseen eri firma. :thinking:

Onko tämä tulevaisuuden combo? Haluaako Revenio ensin nähdä miten pärjää/kehittyy?

2 tykkäystä

Samaa mietin kans. Patenttisalkku, laitteen hinta ja kate. Jos oikeen halpa purkki niin kylläkai nuita menis joka terkkarille sokeritautisia tutkimaan…Sitten jotaki konkreettista tilastoa paljonko tekoäly on oikeassa/väärässä ja miten mahdollisiin vääriin indikaatioihin reagoi (ilmottaako esim että tulos epävarma, mene lääkäriin :slight_smile: )

1 tykkäys

Haastattelussa muuten hyvän oloinen putiikki markkinoineen, mutta puolesta välistä eteenpäin keskittyminen meni “kuinka monta kertaa TJ sanoo öö?” Ei vakuuttavinta esiintymistä, mutta tosiaan mahdolliselta kuuloistaisi yritysosto kohteena🤔

1 tykkäys

Loistavan nopeaa toimintaa Verneriltä!
Jäi kuitenkin hieman harmittamaan tuo loppu kun puhuttiin että Revenio tekee silmänpainemittareita ja tässä kuvauksessa on kyse eri asiasta. Sattuupa Reveniolla olemaan nykyään silmänpohjakamerat listalla Center Vue oston myötä ja täten mielestäni suora kilpailija.
No ei Vertsu analyytikko kaiketi olekaan, mutta tuon toimarin tietämättömyydestä olen enempi huolissani. Pitäisi kai tietää jos kentässä vain muutama toimija. Hiillostakaa!

7 tykkäystä

Kiitos, ja tottakai :wink:

Tosta puhuttiin ennen kuvausta. Kuulemma pöytälaitteita (Centervuen), jos nyt olen oikein käsittänyt tosiaan en analyytikko ole, ei koeta suoriksi kilpailijoiksi. Mutta, hieman nyanssi asia tosiaan.

4 tykkäystä

On varmaan keskusteltukin, mutta hintanäkemys ei ole natsannut. Joskus on juuri listautumisen kynnykseltäkin ostettu, kuten Fortum osti Ekokemin…

Mielenkiinnolla syynään varsinaisen analyysin, valuaatiosta, tulevaisuudesta jne.

Jos kuulin oikein, koko markkinan koko 0,5Mrd, MIKÄ ON PIENI!! Olikohan oikea estimaatti, en usko.

5 tykkäystä

Milloinkas nämä olisi listautumassa ja mistä lisätietoa?

1 tykkäys

Äkkiseltään löytyi Kalevan uutinen vuodelta 2017
https://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/oululaisen-optomedin-silmanpohjakamera-valmis-aloittamaan-kliiniset-testit/766219/

2016 liikevaihto 6,6 miljoonaa euroa, 2017 tähtäimessä 9 miljoonaa. .

Pienten kameroiden markkinat toistaiseksi noin 20 miljoonaa.
”Me loimme ne.” Seppo Kopsala toimitusjohtaja

3 tykkäystä

Tän kuun loppupuolella Roadshow Inderesin ja Hotel Kämpin yhteisessä tapahtumatilassa ja studiossa (Symposion -tila). Siellä on Kämpin tarjoilut ja meidän teknologia. Mä laitan kutsut ja webcast-linkit myöhemmin :slight_smile: Tarkemmat tiedot tulee myöhemmin.

12 tykkäystä

Tietämättä nyt yhtään yksityiskohtia huutelen puskista:
Voi olla hivenen vaarallista, jos toimari ei lue pöytälaitteita valmistavia kilpailijoiksi (potentiaalisiksi). Heillä lienee tekniikka kuvantamiseen ja kenties osin analysoimiseenkin ja mikä jottei markkinoiden kasvaessa tuuppaisi sinne oman tuotteen. Jos esimerkiksi Revenio (Centervue) kehittäisi tuotteestaan vastaavan version ja heittäisi sen myyntikanavaansa nimellään ja tunnettuudellaan, olisi pienemmät helisemässä. Tietysti mukavaa, jos pienemmät ensin kypsyttelevät ja tunnustelevat hieman markkinaa…

1 tykkäys

Itse kyllä mutuilen, että melkoinen kilpailu etu on pieni kädessä pidettävä mittari verrattuna isoon pöytämalliin. Etenkin kun hinnassa puhutaan toisessa kymmenistätuhansista ja toisessa tuhansista euroista. Sama niinkuin revenion kilpailijoilla. Toiset valmistaa isoa ja kallista kampetta, kun taas revenion tuote näppärä, edullinen ja vieläpä asiakkaallekkin mieluisampi kapistus. Toki sitten onko kuvan laaduissa eroa näissä silmänpohja kuvauksissa. Centervuella taitaa kuvan laatu olla erinomainen. Onko sama sitten Optomedin kamppeessa. Tosin raha puhuu jos halvemman kameran saa murto osalla laadukkaamman tavaran hinnasta. Innolla odotan analyysia yhtiöstä. Onko inderesiltä muuten tulossa listautumis raporttia?

Pieni koko vie vähemmän tilaa ja on liikuteltavissa. Jos näistä saadaan selkeä hyöty, niin on siinä jonkinlaista kilpailuetua. Laatu ja varmuus toki merkittävämpiä. Jos tuote ei anna tarpeeksi hyvää tulosta, ei koolla ja hinnalla sitten kilpailla.

Ei mitään erikoista liikevaihdon kasvua viime vuosina. Jonkun softafirman ilmeisesti ostivat, mikä vaikutti asiaan. Laitetoiminta tappiollista useita vuosia. Kehitys tosin on kallista, mutta on mielestäni selkeä riski.

Lähinnä kiinnostaa, mihin yritys rahansa tarkemmin sijoittaisi ja mikä on laitteen laadullinen asema suhteessa muihin samaa asiaa ajaviin laitteisiin, olivat ne sitten pöydällä tai missä vain.

Totta tuo kokoasia. Tarkoitin tällä kommentilla sitä, että toimari totesi kilpailusta ja Reveniosta kysyttäessä, että Revenion päätuote on icare/silmänpaine/glaukooma ja heidän silmänpohjakameransa on eri silmäsairauksien tutkimiseen, eli täydentävä, ei kilpaileva tuote. Kuitenkin Revenio ei enää ole pelkkä icare, vaan Centervue-oston jälkeen heillä on käsittääkseni hyvinkin tuote täsmälleen samaan tarkoitukseen. Merkillistä, ellei toimari tunne kilpailukenttäänsä tai mahdollisesti halua sitä sanoa? Ero on siinä, ettei Centervuella ole kädessäpidettävää peliä. Toimari tässä totesi, että kädessäpidettävillä laitteilla on pieniä toimijoita ja alkutaipaleella oleva markkina. En näkisi alkuunkaan epätodennäköisenä, etteikö Revenion tietotaito kädessäpidettävissä laitteissa yhdistettynä Centervuen silmänpohjakameraosaamiseen tuottaisi jossain vaiheessa Optomedin kilpailukenttään ihan suoraa isoa toimijaa…

Joka tapauksessa tämä on pelkkää asiaanperehtymättömän puskista huutelua, koska niin vähän tästä alasta tiedän. Olisi todella mielenkiintoista kuulla esim. Hildenin näkemys Optomedista kilpailijana, tai alan ihmisiltä näiden teknisestä osaamisesta.

2 tykkäystä

Kyseessä kaiketi maallikon näkemys, että jonkunlainen kuva saatiin :smiley:

5 tykkäystä

Laite itsessään ei ole vaikea tehdä ja osaamista suomesta löytyy vaikka kuinka. Lähinnä laitteesta kannattaa tehdä mahdollisimman halpa. Todellinen lisäarvo muodostuu tekoälyratkaisusta kuvien diagnosointiin. Lääkäri nappaa luultavasti monta kymppiä per kuva lausunnosta ja on luultavasti sekä epätarkempi että hitaampi verrattuna tekoälypohjaiseen ratkaisuun.

Jotta tekoälypohjainen ratkaisu voi toimia tarkasti tarvitaan todella paljon dataa eli skannattuja silmiä, sekä terveitä että sairaita ja tieto siitä mitä vikaa missäkin silmässä on. Tämän tarkkuuskisan voittaa se jolla on eniten dataa (=skannattuja silmiä) eikä se jolla on paras rauta. Jotta dataa saa pitää laitteen levitä nopeasti mahdollisimman laajalle… siksi alhainen hinta laitteelle on tärkeää.

Nyt olisi mielenkiintoista tietää pystyykö Optomed keräämään enemmän dataa kuin kilpailijat ja siten kehittämään tarkimman keinoälyanalyysisoftan? (tietenkin myös neuroverkon arkkitehtuuri ja monta muuta asiaa vaikuttaa mutta datan määrää ei korvaa mikään)

7 tykkäystä