Optomed - Terveysteknologiayhtiö

Melko epätehokas on kyllä markkina, jos FDA luvan saanti on varma ja samoin myyntimenestys sen jälkeen, mutta silti kurssi nousisi luokkaa 50% luvan saamisen jälkeen :smile:. Miksei kurssi nousisi jo nyt tuon verran, jos kerran FDA lupa on varma ja samoin sen tuoma myyntimenestys?

13 tykkäystä

Mitään merkittävää uutista ei ole Q1 tullut optomedin suunnalta! Ainoa uutinen oli Himbergin osakkeiden osto. Twitteristä ja ties mistä muualta saa kaivaa uutisia kun ympäri maailmaa kameraa testaillaan MUTTA miksi kukaan ei ole tehnyt isompaa tilausta? Luulisi että muualla maailmaa on myös päteviä ihmisiä kuin vain AMERIIKASSA…

2 tykkäystä

Tätä ihmetellyt myös itse. Miksi suurempaa kauppaa ei ole saatu/uutisoitu alueilla missä fda ei ole vaatimus? Lakeja,sääntöjä, fda, ym…sen syvällisemmän tuntematta, miksi tätä ei ole saatu kaupan, onko globaalisti vain fda-hyväksytyt niitä joilla kauppa käy? Onko FDA todella niin globaalisti rajoittava? Valaiskaa viisaammat pienen siivun tätäkin omistavaa.

2 tykkäystä

Katselin jokuaika sitten Aiforian toimarin haastattelun missä kertoi että se FDA lupa on sen verta kova juttu että se aukasee ovia jokapuolelle maailmaa koska jos sen luvan saa niin on varmasti luotettava ja hyvä tuote kyseessä. Tiedän, Aiforian toimari mutta FDA lupa on FDA lupa oli se mikä yritys vaan. Sama se Optolla on.
FDA lupa takaa että tuote on priimaa ja varmasti on helpompi sen jälkeen tehdä kauppaa. Samoin Himberg viime haastattelussa sanoi että tähän mennessä kameraa on myyty maailmalla silmälääkäreille mut nyt vaihdetaan katse perusterveydenhuoltoon missä pikkasen isompi markkinapotentiaali.

1 tykkäys

En laita kun tuskin sellaista edes on. Kuten yllä olevassa viestissä kerroin Opto on myynyt kameraa silmälääkäreille ympäri maailmaa ja se on varmasti ollut haastavaa koska silmälääkäreillä on varmasti jo hyvät pelit ja vehkeet esim. pöytäkamerat.
Luvan jälkeen aletaan vuokraan kameraa+AI ympäri maailman perusterveydenhuoltoon joten katsotaan tilannetta loppuvuodesta miten on homma lähtenyt liikkeelle :+1:

1 tykkäys

Ei oo edes vielä NH saanut FDA lupaa.
Viime viikon uutinen oli tämä:

Nightingale Health nappasi sopimuksen USA:n terveysjätin kanssa (salkunrakentaja.fi)

Tämä selvästi paljastaa että ketjua ei ole pahemmin seurattu. 10 päivää sitten pistin tänne tälläisen viestin:

Valitettavasti tuohon Analyst groupin haastatteluun meni uskottavuus sen jälkeen kun sitä ruvettiin muokkaamaan ja sanomisia poistettiin… Luulisi että Euroopassa ja muissa maissa olisi kiinnostuttu Optomedista ja se myynti/menestys olisi näkynyt jo nyt 2vuoden aikana…

1 tykkäys

Edelleen silmälääkäreillä on yleensä ne hyvät pöytäkamerat joten vaikee siihen on mennä kädessäpidettävää tyrkyttään. Täälläkin nimimerkki Optis taisi olla itsekkin silmälääkäri tai ainakin alalla jos en väärin muista ja on kokoajan epäillyt tuota Opton kameraa koska silmälääkäreillä on OCT kamerat ja mitä kaikkee.
Se Opton iso potentiaali on just sielä perusterveydenhuollossa kautta maailman. Isoin se USA tietenkin.

3 tykkäystä

Kyllä mä tuon näin ja yhtäkaikki en vieläkään ymmärrä täysin. Lainaus:
We have been in the process of FDA clearance for a couple of years, and our strategy going forward goes hand in hand with a clearance.

Eli yhtiölle riittää vain ja ainoastaan FDA. Ymmärrän kyllä usa:n markkinoiden osalta, mutta muu maailma.

Lainaus:
Currently, handheld cameras are sold to eye doctors, but we are bringing them to primary healthcare, an entirely different market.

Onko siis globaalienkin, eurooppa, aasia, afrikka ym…
primary markkinoiden kädet sidottu FDA:n🤔

Tämä ei minulle ole selvinnyt. Mutta mitäpä tästä vääntämään. Lupaa odotellessa.

Ei ole mutta kuten Aiforia viestissä kerroin se FDA lupa auttaa todella paljon antamaan laatutakeen tuotteesta ympäri maailman. Ja siis Opto alkaa nyt vasta tarjoon tuota kameran+AI vuokrausta muuallakin maailmassa. Ennen he ovat yrittäneet myydä sitä siis silmälääkäreille, ei perusterveydenhuoltoon sielläkin.

Optomed hakee kolmea uutta työntekijää asiakastuen tehtäviin. Työmäärä kasvussa?

13 tykkäystä

image
rekrytoidaan 18 eri työtehtävään ilmeisesti lähes kaikki liittyy jotenkin markkinointiin, myyntiin ja asiakaspalveluun.

5 tykkäystä

Taitaa mennä kuitenkin osastoon fake news. Sivusto on aavistuksen epäilyttävä eikä paikkoja ole esillä missään muualla, Optomedin omilla sivuilla, Linkedin:ssä tai muilla työnhakusivustoilla.

4 tykkäystä

Paikkoja oli niin paljon, että taustalla saattaa olla myös joku baronan tapainen toimija, joka tosiasiassa rekryää ja jolta (vuokra)palvelut ostetaan. Kyseessä oli kuitenkin monia asiakaspalveluun liittyviä tehtävänkuvia, jotka (kuten monessa muussakin firmassa) on voitu haluta ulkoistaa.

Toinen juttu, Anja Tuulonen pääsi tuoreessa haastattelussa kertomaan kehittämästään sairaaloiden vaikuttavuutta seuraavasta ja mittaavasta menetelmästä, ja sitä hyödyntävästä ohjelmistosta, jota Optomed on ollut toteuttamassa Suomen suurille silmäsairaaloille. Kannattaa katsoa, ratkaisussa on rutkasti kaupallista potentiaalia, haastattelijakin oli asiasta tohkeissaan.

11 tykkäystä

Charles Alessi, MD is Chief Clinical Officer for HIMSS , a global advisor and thought leader supporting the transformation of the health ecosystem through information and technology.

Ohhoh :smiley: Kylläpä oli innoissaan Optomedin ja Tampereen yliopiston kehittämästä järjestelmästä

3 tykkäystä

Hieno juttu tämäkin . Kaupattavissa ympäri maailman tämä ohjelmisto.

Olen myös odotellut sitä Umass tutkimuksen tuloksien julkaisua . Eikö sen pitäisi olla jo valmis ? Taitaa vain analysointi kestää aikansa varsinkin jos tutkittavia oli enemmälti. Eiköhän sieltäkin positiivista uutista aikanaan tule kun noita tutkimuksia on jo ennestäänkin tehty hyvin tuloksin.

Jos tämä tutkimus julkaistaisiin nyt tässä hetkessä näinä päivinä niin osuisi kyllä ajankohta erittäinkin hedelmälliseen hetkeen.

Edittinä pientä lisäystä.

3 tykkäystä