Optomed - Terveysteknologiayhtiö

Juuri näin en nyt meinannutkaan, että matti meikäläinen kuvaisi vaan ihan ammattilainen, mutta ei välttämättä silmälääkäri. Vähän huonosti muotoilin

Vilkaisin Aeye:n kotisivuja ja täytyy myöntää, että nyt vasta hokasin, miten pieni putiikki siinä on kyseessä (reilut 30 työntekijää, joista suurin ? osa Israelissa). Flemingin Bobi postasi n kuukausi sitten heidän avoimia USA työpaikkojaan ja näyttää siltä, että edelleen samat postit ovat avoinna:

Our Careers | AEYE Health

No toivottavasti uusi lupa saa vauhtia rekryihin ja Success Managerikin löytyy.

Ainakin Sheikki on joskus viitannut näihin Aeyen rahoituskierroksiin:

Invest in AEYE Health private stocks | OurCrowd.com

Heilläkin visiona tuoda markkinalle lähes kaikenkattava vanhentuvan ihmisen diagnoosipaletti (AEYE-CS):

‘‘AEYE Health is a Tel Aviv and New York-based startup that has developed a fully autonomous AI-based diagnostic screening technology for retinal imaging. The company also plans to launch its comprehensive screening platform that currently diagnoses more than 20 eye and systemic indications, including hypertension, cardiovascular risk and dementia.’’

Se on sitten eri asia, onko silmä todella käypä ikkuna näihin kaikkiin tavoiteltuihin diagnooseihin mutta ainakin rahoitusta haettaessa kuulostaa hyvältä. Samat visiot taitaa kuitenkin olla kaikilla kuvantamis/AI firmoilla.

Puheiden ja rekryjen perusteella nyt onneksi näyttää siltä, että molemmat firmat tekevät kaikkensa, jotta myynti USAssa saadaan tulille mahd. tehokkaasti. Kuitenkin huomioiden näiden kääpiöiden resurssit ja kotimaat, en itsekään usko kovin räjähtävään markkinan valloitukseen. Mm Revellä siellä olisi valmis myyntiverkosto mutta minkäs teet, nyt pitää vaan luoda omat kanavat omalle kameralle…Toivottavasti saan yllättyä positiivisesti rämp-apin suhteen. Tää kaupallistaminen teknisesti ja ajallisesti tässä nyt on se suurin ?

Eikä muuten käy yhtään katteeksi Kinnusen ja muiden analystien tehtävä arvioida julkisesti näiden pienempien puulaakien tulevaisuutta. Juhalla tuntuu vielä olevan työpöydällä näitä vaikeasti arvioitavia maailmanvalloittajia enemmän kuin tarpeeksi. Nostan hattua.

Kaikkiaan ollaan kyllä todella mielenkiintoisessa vaiheessa. Kun tuore FDA-lupakaan ei tuonut mitään ultimaattista nousua, tai ei oikeastaan nousua ensinkään, päätin hankkia vielä muutaman lapun lisää ja toivotella samalla onnea firmalle sekä kohtalotovereille! Ja kiitos vielä erit Sheikille tiedonjaosta palstalle!

14 tykkäystä

Muistelen Himbergin sanoneen haastattelussa jo aiemmin että Optomed on rakentanut FDA lupaa ajatellen jo etupainotteisesti USA myyntiverkostoa . Eli palkanneet ja perehdyttäneet lisää henkilöstöä. Tämä taidettiin aloittaa jo Kopsalan aikana.

Eli siellä ollaan jo etukäteen touhuttu ja oltiin jo valmiina aloittamaan myyntitoimet. Ja onhan siellä jo myyty Aurora kameraa ennestään. Taisi Himberg todeta siinä haastattelussa ( inderes ) että tuo myyntiorganisaatio on kohtalaisen kookas .

3 tykkäystä

Ei tuonut lupa kummoista nousua ja tässä odottelen jos tulosjulkistus ensi viikolla toisi taas ostomahdollisuuden alemmilta tasoilta :thinking:

1 tykkäys

Ensi viikon haastiksessa tulee varmasti tärkeää tietoa siitä, että miten toimiin on ryhdytty. Voi tulla tietoa jopa jos laitetta on ehditty myymään etukäteen (suullisesti) jollekin ja nyt virallisesti

Edelleen muistuttaisin, että USA markkinoilla on ollut jo pitkään FDA hyväksyttyjä silmäkamera + AI komboja.
Lisäksi olisi hyvä ymmärtää, että Ayea healthin AI seuloo vain yhden tietyn taudin tiettyjä muotoja, joten se ei millään tavalla vastaa silmälääkärin analyysia.

7 tykkäystä

Viimevuotisessa videohaastattelussa Opton talouspomo totesi että Optomed tulee kymmenkertaistamaan liikevaihdon tuon USA myynnin ansiosta. Totesi myös että ei tarvitse tulla markkinajohtajaksi siellä vaan riittää että on keskitason tekijä.

3 tykkäystä

Ne jokka ei vielä tätä videoo ole nähneet niin kattokaa ihmeessä :wink:

Optomed: CFO Sakari Knuutti presents at Redeye Diabetes Event – May 24, 2023

6 tykkäystä

Varmasti tulee tietoa mihin toimiin on ryhdytty, mutta tuloksia ne toimet ei välttämättä ole vielä tuottaneet. Ja jos tulos ei ole oletettua parempi niin en yllättyisi yhtään vaikka tulisi dippi. Valmiina ostamaan tiistaina :grin:

3 tykkäystä

Lauantai ilta viihdettä. YouTubessa oli tällainen video . Optomed Aurora IQ on tässä esillä . Tämä on viime vuodelta.

2 tykkäystä


17 tykkäystä

Hieno nosto! Päästään etenemään Umassin kanssa.

12 tykkäystä

Tuolla lukee näin: If the pilot analysis is favorable, the research team anticipates that this project will expand to a system-wide intervention in other family medicine and internal medicine practices, as well as the Diabetes Center of Excellence.

2 tykkäystä

Tuon Umass tutkimuksen tuloksiahan ei tosiaan ole vielä julkaistu. Se starttasi viime vuonna huhtikuussa ja eiköhän se piakkoin julkaista.

UMassin James Ledwithin kommentit tuossa yllä kyllä kertovat sen että he ottavat Optomed Aurora Aeyen käyttöön. Ovat jo varmasti käyneet niin kattavasti tutkimuksen tulokset läpi ja tietävät jo tuloksen tason. Ja onhan noita tutkimuksia tehty jo aiemmin sen verran iso nippu hyvin tuloksin että kyllähän tämän Umass pilotin tulokset menevät samaa rataa.

Kuinkahan isosta asiakkaasta Optomedille tässä on kysymys ?

9 tykkäystä

Onko täällä tarkempaa tietoa, missä olisi mahdollista käydä kuvauttamassa silmät Optomedin laitteistolla?

Tyksissä on ainakin joskus ollut noita, en sitten tiedä pääseekö pyytämällä kuvattavaksi. Kaippa raha puhuu

1 tykkäys

Aurora Aeye:n hinta näyttää olevan verkkokaupassa $4500 per 3kk. Soppari 4-vuotinen.

image

17 tykkäystä

Nää eye cupsit ei taida tuohon soppariin kuulua? Niistäkin pientä lisätuloa. $285/200kpl.

1 tykkäys

On kova hinta, mutta on siinä patterit ja USB-kaapeli mukana. No ei, oleellinen kysymys lienee saako tuolla hinnalla sitten paukuttaa rajattoman määrän potilaita ja analyysejä. Jos ei ole erillistä transaktiomaksua, ja sitten kannattavuus kiinni noista volyymeistä (asiakkaan kannalta).

Mielenkiintoista joka tapauksessa. Huomenna kai tämä kaikki selviää, muuten pitäis soitella tuonne pricing numeroon :slight_smile:

7 tykkäystä

Kyllä tuon pitäisi olla rajattoman käytön soppari. Jos tuota hintaa peilaa raporttisi lv-ennusteisiin, niin $1000/kk jaolla 50/50 AEYE/Optomed, olisi lv-kasvuennusteeseen (~+6M lv-kasvu ) päästy karkeasti 1000 kamerasopparin vuosimyynnillä (kun muu bisnes olisi vakio).
Koska hinta on korkeampi,niin vähempikin määrä riittäisi.

3 tykkäystä