Optomed - Terveysteknologiayhtiö

Optomedin toimitusjohtaja Juho Himberg on tulossa huomenna haastatteluun. Jonkin verran kysymyksiä tuli jo aiemmin ja itselläkin on niitä ymmärrettävästä syystä vino pino, mutta uusiakin saa edelleen tarjota!

Tällä kertaa aika lienee rajoittava tekijä, mutta valikoidaan parhaat ja tärkeimmät. Pääteemana on varmasti Aurora AEYE:n kaupallistamisstrategia, kun sitä tässä itse pitää ymmärtää :slight_smile:

29 tykkäystä

Aa, empä huomannutkaan tämmöistä. Unohdetaan siis äskeinen “investointilaskelma”.

4 tykkäystä

Milloin haastattelu on tulossa meidän silmille nähtäväksi?

Hei. Jos mahtuu joukkoon kysymyksiä, niin kameroiden tuotantopuoli ja logistiikka kiinnostaisi. Esim. Ollaanko yhden tehtaan loukussa ja voidaanko valmistustrategiaa tarkastella tulevaisuudessa uudelleen. Skaalautuuko tuotanto nykyisellä mallilla tarvittaessa vastaamaan kysyntää kelvollisella aikataululla.

4 tykkäystä

Olisin kiinnostunut tietämään, näyttääkö todennäköiseltä, että kuluvana vuonna tarvitaan osakeanteja kassan vahvistamiseksi? Jos tarvitaan, niin pitäisin itse parempana mallia, jossa kaikki osakkeenomistajat pääsisivät halutessaan myös merkitsemään. Nyt FDA-riskin poistuttua sellainenkin anti varmaan menestyisi, eikä herättäisi pahaa verta muissa osakkaissa.

3 tykkäystä

Tuossa kun huomioi paikallisen “kela” korvauksen 55 $ per asiakas niin kamera kombon hinta ei vaikutakaan niin kovalta.

Kaksi asiakasta per päivä tekee kuukaudessa jo 2200 $ .

4 tykkäystä

Tässä kysymyksiä,

  • miten kauppa on lähtenyt käyntiin luvituksen jälkeen? Mitkä muut maat voivat ottaa tuotteet käyttöön “lennosta”? Paljon on artikkeleiden mukaan mielenkiintoa myös muissa maissa.
  • miten yhtiö on arvioinut tulevat kasvutavoitteet ja kannattavuuden, onko tarvetta nostaa tavoitetta?
  • millainen on kilpailutilanne luvituksen jälkeen? Jos sellainen on päällä, mitkä yhtiöt ovat verrokkeja ko. liiketoiminnassa?
  • millainen on yhtiön hinnoitteluvoima? Miten hintaa voidaan nostaa, jos kysyntä räjähtää käsiin? Miten hintoja voidaan mm. vuosittain ymv.?
  • miten nopeasti yhtiö voi toimittaa laitteita asiakkaille ts. pysyykö tuotanto perässä kysynnän mukaan?
  • pärjätäänkö nykyisellä rahoituksella nopeampi kasvu ts. käyttöpääoman tarve ja miten maksut tuloutuvat kassaan?
  • mitä muuta sairauksia voidaan tutkia silmänpohjakuvista? Millaisia tutkimuksia on käynnissä ja uutta tutkimusdataa tulee jatkuvasti kuvien lisääntyessä? Tätä tutkimusdata on myös rahan arvoista ja voidaanko sitä myydä tutkimuskäyttöön muille yhtiöille?
2 tykkäystä

varmaan tyhmä kysymys, mutta kysäisin silmätohtorilla käydessä miten hän itse suhtautuu kamerakuviin verrattuna silmän mikroskooppitarkkuuteen. hän sanoi mikroskoopin tarkkuuden olevan selkeästi parempi. en oikein tiedä miksi silmälääkäri sitten käyttäisi optomedin laitetta?

3 tykkäystä

Tämä on varmaankin aika hyvä esimerkki siitä konservatiivisuudesta mitä AI-tuotteeseen voi liittyä. Varmasti tuotetta kohtaan esiintyy epävarmuutta, muutokseen ihminen reagoi usein kielteisesti tai sitten esitettyyn mielipiteeseen voi liittyä jopa pelkoa omasta työpaikasta. Itse näkisin että tulevaisuudessa myös sille mikroskoopille on vielä käyttöä, mutta silmälääkärinkin kannattaa mikroskoopin lisäksi AI-kameran tuomiin ominaisuuksiin ja mahdollisuuksiin tutustua.

4 tykkäystä

Olettaisin, että myöhään iltapäivällä / alkuillasta. Suhteellisen kiireinen päivä taitaa olla huomenna videorintamalla.

4 tykkäystä

Ei silmälääkärit mitenkään ehdi jokaisen diabeetikon silmänpohjia katsella mikroskoopilla. Tässä on kyse seulonnasta. Diabeetikoiden hoitosuosituksiin kuuluu silmänpohjien kuvaaminen tietyin väliajoin. Tottakai nämä seulonnat voidaan ohjata silmälääkärien tehtäväksi, mutta mistä saat tuhansittain lisää silmälääkäreitä toteuttamaan tätä seulontaa? Nykyinen seulonta toteutetaan silmänpohjakameroilla jotka antavat tarkkoja kuvia, mutta ei näistäkään kuvista silmälääkäri katso kuin pienen murto-osan. Yleensä kuvat menevät koulutetun hoitajan katsottavaksi. Optomedin ideana on, että kuvaus voidaan toteuttaa nopeammin ja sujuvammin pienen kameran kanssa ja tulkinta menee AI:lle. Jos AI tunnistaa ongelmia, menee asia silmälääkärin arvioitavaksi. Kuten tässäkin ketjussa on keskusteltu, AI:n herkkyys ja tarkkuus on hyvää tasoa.

32 tykkäystä

Mitäs veikkaatte, onko aasiasta päin tullut tilauksia? Ainakin yhteen aikaan siellä oltiin hyvin kiinnostuneiden oloisia Optomedin laitteista. Tähän mennessä sieltä olisi voinut tulla jo hankintoja jos on tullakseen. Lisäksi Afriikasta päin, siellä oli aikoinaan yhdessä linkedin kommentissakin jo ostaja kyselemässä hintaa ja että mistä saa kameran ostettua :smiley: Itse veikkaan, että voi olla ylläri jommassa kummassa tai toivotaan niin, vaikka jenkki taitaa viedä suurimman huomion tulevaisuudessa niin Aasiaa ja Afrikkaa ei kannata aliarvioida.

Huom lisäksi Himberggi mainitsi viime osarin haastiksessa, että Aasiassa on aktiivisuutta. Ainakin muistaakseni

1 tykkäys

Ainakaan tulosvaroitusta ei tullut tänään.Olisikohan kvartaalin tappio painunut alle miljoonan milloin oltaisiin vertailu ajankohtaan nähden hivenen paremmalla puolella.Kovasti kiinnostaa tulisiko mitään uutista mahdollisesta päänavaus kaupasta vaikka taitaa tuo olla vielä liian aikaista siihen.Toivottavasti vain uutta antia ei enää tarvittaisi.Pikku lisäys vielä tänään omaan reppuun.

2 tykkäystä

6 tykkäystä

Retina Labs tekee Sentara Healthille kotikäyntiseulontaa. Sentaralla on 30 000 työntekijää, eli kohtuu iso organisaatio kyseessä.

15 tykkäystä

Q1 ulkona

https://tools.eurolandir.com/tools/Pressreleases/GetPressRelease/?ID=4514524&lang=fi-FI&companycode=sf-opto&v=ticker

Tammi-maaliskuu 2024

-Liikevaihto laski 4,4 prosenttia 3,3 (3,5) miljoonaan euroon.
-Laitteet-segmentin liikevaihto nousi 0,1 prosenttia ollen 0,9 (0,9) miljoonaa euroa.
-Ohjelmistot-segmentin liikevaihto laski 5,9 prosenttia ollen 2,4 (2,6) miljoonaa euroa.
-Käyttökate ja oikaistu käyttökate olivat -0,6 (-0,5) miljoonaa euroa vastaten -26,3 (-14,8) prosenttia liikevaihdosta.
-Näkymät ennallaan: Optomed odottaa liikevaihdon kasvavan vuonna 2024 verrattuna vuoteen 2023.
-Optomed Aurora AEYE-DS AI on onnistuneesti saanut Yhdysvaltain FDA-luvan katsauskauden jälkeen.
-Optomed käy keskusteluja arvostetun silmäsairaalan ja pääomarahaston kanssa silmäseulontaan keskittyvän yhteisyrityksen perustamisesta Kiinassa.

////////////////////

Odotetun kaltaiset lukemat, mutta Kiinasta lupaavia uutisia toteutukseen pian.

"Saimme Kiinassa lupaavia asiakastilauksia neljänneksen aikana, mikä viittaa potentiaaliseen kasvuun kyseisellä alueella. Olemme myös arvioineet uudelleen strategiaamme Kiinassa ja käymme parhaillaan keskusteluja arvostetun silmäsairaalan ja pääomarahaston kanssa silmäseulontaan keskittyvän yhteisyrityksen perustamisesta Kiinaan. Tavoitteenamme on päästä toteutusvaiheeseen joko toisella tai kolmannella vuosineljänneksellä. Liiketoimintamalli on toistuvalaskutteinen, mikä varmistaa sen kestävyyden ja pitkän aikavälin menestyksen. "

Sit odottelemaan @Juha_Kinnunen haastattelua.
Vaikea veikata miten kurssi tänään käyttäytyy. Lupaavia näkymiä on vaikka luvut eivät erikoisia olleetkaan.

18 tykkäystä

Jännä tuo kiinalaisten halu yhteistyöhön. Siitä voipi poikia kivaa bisnestä

Samaan aikaan Kiinassa:

“Kiinalainen asiakas, jolta Optomedilla on merkittäviä myyntisaatavia, on jättänyt maksamatta useita suorituksia vuoden 2023 toisesta vuosipuoliskosta lähtien. Tämän seurauksena erityisen tappiovarauksen luottotappiovarausprosenttia on nostettu 50 prosenttiin kolmannella neljänneksellä 2023. Maksuaikatauluneuvottelut jatkuvat mainitun asiakkaan kanssa. Myyntisaatavaa on taseessa tällä hetkellä 778 tuhatta euroa.”

11 tykkäystä

Kuten @GTonic tuossa nosti edelle, niin Kiinassa on kivaa bisnestä, niin kauan kun hommat hoituu ja laskut maksetaan. Toivottavasti siitä sinisilmäisyydestä on nyt opittu uuden yrityksen kanssa. Potentiaalia on jenkkimarkkinan kanssa isosti.

Edit. Reilummalla miinuksella näytetään avaavan päivä.

Ei sinänsä kyllä yllätä negatiivinen kurssireaktio. En tiedä mitä odotin, mutta eihän tuossa osarissa mitään hyvää ollut jota emme olisi tienneet. FDA-lupa ja julkkarikilpailutuksen voitto olivat jo tiedossa.

Myyntiä ei ole tullut, kassaa palaa ja Optomedin kokoluokalle todella iso myyntisaamisten alaskirjausriski on Kiinassa olemassa.

3 tykkäystä