Optomed - Terveysteknologiayhtiö

Totta viekoon. Olisi pitanyt odottaa osavuosikatsaus ennenkuin kirjoitin. My bad!

Siinäpä sitä sitten on:

54 tykkäystä

Juhalta hyvä haastattelu, hyviä kysymyksiä. Juho vaikuttaa varmalta ja vakuuttavalta, sekä uskoo täysin projektiin. Pelkkää hyvää haastattelu täynnä

9 tykkäystä

Kiitos @Juha_Kinnunen haastattelusta.

Omat highlightit haastattelusta olivat:

  • Silmälääkäreiden sijaan markkina löytynee perusterveydenhuollosta. Tämä erottaa Aurora Aeyen kilpailijoistaan.
  • Käytännössä tekoälyä on nykyisellään hyvin vähän perusterveydenhuollossa, jolloin Aurora Aeye on myös tässä yksi edelläkävijöistä.
  • Kameran helppokäyttöisyys testataan myös osana FDA-lupaprosessia. Himberg vaikutti vakuuttavalta puhuessaan kameran helppokäyttöisyydestä.
  • Skriinaus halutaan silmälääkäreiltä perusterveydenhuoltoon. Pisteet Kinnuselle ilmeestä, kun Himberg sanoi markkinaosuuden olevan sata prosenttia.
  • Myyntiorganisaatio vaikuttaa hyvältä. Omat myyjät ympäri Yhdysvaltoja ja Aeye Health vastaa omasta myynnistään. Jakelijoita ei vaikuttanut vielä olevan valmiina, mutta ymmärrystä jakeluketjuihin tuntuu olevan.
  • Myyntimäärästä tai arviosta menekistä myöskään Himbergillä ei vaikuttanut olevan arviota.
  • Uusia diagnostisia ratkaisuja tulossa. (Diagnostisia alueita mainittu: sydän- ja verisuonitaudit, munuaiset, dementian tekoälyratkaisut).
  • Tuote vaikuttaa Himbergin puheissa hyvin skaalautuvalta.
  • Kiina!!
27 tykkäystä

Uutta promo-videota USA:sta

10 tykkäystä

Sieltä taas blokkikauppaa

15 tykkäystä

Kyllä oli hyvä pöhinä haastattelussa. Tämän jenkkien valloituksen lisäksi, jos Kiina lähtee vielä vetämään tämän yhteisyrityksen kautta viimeaikaisen hiljaiselon jälkeen niin tässä on eväät erittäin voimakkaaseen kasvuun. On kyllä erittäin mielenkiintoiset ajat Optomedillä edessä! Himberg vaikuttaa erittäin varmalta Optomedin kasvustrategian suhteen.

16 tykkäystä

Olipas mukava haastattelu, kiitoksia täältäkin @Juha_Kinnunen suuntaan. Vähän nähtiin pientä haastoakin joissain kysymyksissä eikä menty sieltä missä aita oli matalin, näitä on mukava katsoa.

Luvut tosiaan sitä samaa mitä ollaan nähty, nyt alkaa olemaan sit puheet puhuttu ja tuloksia pitäisi alkaa näkymään pikku hiljaan. Onhan tämä vieläkin vaikeaa arvioida missä tilanteessa ollaan vaikka kahden vuoden päästä, niin monta muuttujaa vielä matkassa.

Toivottavasti nämä toimitusjohtajan katsauspuheen viimeiset lauseet tulevat toteen.

“Kun katsomme eteenpäin, nämä tapahtumat antavat meille energiaa ja olemme edelleen sitoutuneita tuottamaan lisäarvoa osakkeenomistajillemme. Kiitämme vilpittömästi jatkuvasta tuestanne ja luottamuksestanne Optomedia kohtaan.”

3 tykkäystä

Jos nyt yhtään tälläi keittiöpsykologina voi Juhan haastattelusta jostain päätellä, niin suunnattu osakeanti on varmaan tulossa ja näkymiä tullaan tarkastamaan parempaan 6kk sisällä. Jotenkin Himberg tuntui pidättelevän sanojaan puhuttaessa tulevista kaupoista.

Kyllä pitää löytää parempia keinoja tai sit kurssin pitää olla vähintään tuplat. Uudet maksuehdot toimittajille ts. maksuaikaa puolet lisää, kaupintavarastoo kehiin ts. varastoja kasvattamaan toimittajien piikkiin ymv… Sit valtio avuksi tukemaan vientiponnisteluja erilaisilla takauksilla ja rahoitusjärjestelyillä. Onhan noita keinoja, jos niitä tietää ja osataan käyttää :money_mouth_face:

Just kuuntelin Opton sijottaja puhelua ja Juho sanoo et se Kiinalainen silmäsairaalaketju on Kiinan isoin ja ne allekirjottaa sopimuksen Q2 aikana :eyes: Ei siis mitään ehkä jos blaablaa shaissee vaan et sopimus allekirjotetaan :sunglasses:

11 tykkäystä

Kiitos Juhalle hyvästä haastattelusta! Ilahduttavaa oli kuulla Kiinankin olevan vahvasti tulossa takaisin kassaa kilistämään, ja mikä parasta, jatkuvan liikevaihdon mallilla. Hyvältä kuulostaa ja näyttää!! Toivottavasti Optomedilla päästään nyt kasvun ja hyvien uutisten kierteeseen, jota varten työtä on vuosikaudet tehty!

5 tykkäystä

Mistä tuon sijoittajapuhelun voi oikein kuunnella?

1 tykkäys

Ite kuuntelin Nordnetistä

3 tykkäystä

Kiitos täältäkin @Juha_Kinnunen loistavasta haastattelusta. Sopivasti haastoo ja hyvin sait Himbergistä irti.

Olipa myös super kiva, että haastattelu oli vaihtunut siitä suhruisesta webcamerasta, kasvotusten tehtäväksi. Alkaa muistuttamaan jo isomman firman haastattelua ja hyvähän se on jo tähän totutella. :stuck_out_tongue_winking_eye:

11 tykkäystä

Itse sain vaikutelman haastattelun alusta että kulumassa oleva kvartaali menisi amerikan markkinoilla pääasiassa liiketoiminta mallin sisään ajoon joten merkittävien kaupallisten uutisten odottaminen sieltä suunnalta seuraavan vajaan parin kuukauden aikana olisi ehkä ennenaikaista.

Osakeanti näyttäisi tulevan varmasti vaikka kuinka olisi toivonut ettei,perustelut sille olivat kyllä järkeen käyvät,toivottavasti toteutustapa vain olisi erilainen kuin tähän asti vaikka taitaa tuo olla turha toive.

Tuo Kiina on iso mahdollisuus mutta kuinkahan paljon sen yhteistyön ylösajo vaatii taloudellista panostusta jos aiemmatkin saatavat ovat vaarassa jäädä pysyvästi saamatta.Siellähän keskushallinto halusi että perus terveydenhuollossa käytettäisiin kotimaisia laitteita,nyt ilmeisesti ne eivät ole kokeilussa pärjänneet Auroralle joten olisikohan nyt mahdollisuus sittenkin tunkeutua tuollekkin markkinalle.Onkohan tuo silmäsairaala julkisella vai yksityisellä puolella toimiva laitos?Miten sitten Kiinan kanssa tehtävää keinoäly toimintoja sisältävää laitekauppaa katsellaan USA:ssa mikäli Trumpin hallinto palaisi valtaan.

Osari ei tarjonnut yllätystä vaan sama hivenen negatiivinen meno jatkui nyt jopa liikevaihdon laskuna.Menossa olevasta kvartaalista en odota yhtään kummempaa lupauutisesta huolimatta mutta Q3:n voisi jo ajatella alkavan näyttää jotain positiivista kehitystä viivankin alla.

Kiitos Juhalle haastattelusta.

5 tykkäystä

Haastattelussa todella hyviä konkreettisia kysymyksiä ja konkreettisia vastauksia, jos niitä voi antaa tai kannattaa antaa,

vertasin Harvian vastauksiin, jossa oli hieman toinen kulma, miljonäärejä riittää -tyyliin, sama kiuas maksaa mitä kauemmaksi mennään Suomesta sitä enemmän, kun eivät tiedä

(Inderes)
Suositusmuutos:
Nimi: Optomed
Tavoitehinta: 4.5 → 5.8
Nykyinen hinta: 5.03 EUR
Nousuvara: 15.31%
Suositus: vähennä → lisää
Riski: 0 → 0

No nyt!

19 tykkäystä

Onko kyseessä eri Kiina-asiakas kuin aiemmin, sieltähän on varoja jäänyt saamatta? Miksi näin, tyytymättömyyttä vai mitä? Jotenkin jäi itselle ainakin todella epävarma olo enemmänkin tuosta haastattelusta kun positiiviset näkymät nimenomaan Kiina-sopimuksen perusteella tässä vaiheessa, toivotaan tietysti, että ajan saatossa US tuottaa tuloksia. Jäi myös sellainen olo, että annille tulee tarve. Paljon epävarmuuksia ilmassa.

2 tykkäystä

Tässä olisi myös redeyen päivitettyä raporttia, pystyy lataamaan näemmä ilman tunnuksia. Base 7.5€

9 tykkäystä