Optomed - Terveysteknologiayhtiö

Vaikka USA onkin ilman muuta ykkösfokuksena, niin Kiinan potentiaalikin kuulostaa lupaavalta. Ensi vuodelle on odotettavissa jo ihan kunnon kasvulukuja.

6 tykkäystä

Olen Kiinan bisnesmallista vähän sekaisin. Omistetaan 20% osuus, mutta tuloissa puhutaan kameroiden vuokrasta.
Miten tätä pitäisi ajatella? Päästäänkö tuolla omistusosuudella kiinni siihen skannauksen tulovirtaan ollenkaan?
Jos lasken 120m ihmisen alueesta skannaukseen, sanotaan 50m ihmistä (kiinassa vanha ja vanheneva populaatio), ja pistän sille mitättömän 10 dollarin hintalapun, niin saadaan 500m dollaria liikevaihtoa. Onko tuosta viidennes liikevaihtoa, josta opton omistajat voivat myös olettaa nauttivansa?

Oletko Sheikki tehnyt mitään tutkimusta/laskelmaa tuosta Kiinan keissistä?

4 tykkäystä

Juho puhui kameroiden ja ohjelmistojen tarjoamisesta kk-laskutettavalla mallilla. Tuo Kiinan yhteisyritys lienee käytännössä myyntiyhtiö. Vaikea tuosta on sanoa, miten tulovirtoja jaetaan. Mutta ei se ainakaan 80/20 suhteessa kokonaisuutena mene, koska Optomed tarjoaa laitteet ja ohjelmistot. Yksi vaihtoehto voisi olla, että Kiinan yhtiö ostaa Optomedilta laitteet ja ohjelmistot, ja ne sitten edelleen liisataan palveluna sairaala-asiakkaalle, ja tämän tulovirta splitataan omistuksen suhteessa.

5 tykkäystä

Minä tulkitsen Juhon puheita sillä tavalla, että se on tuo Pareto yritys, joka tekee skannauksen, sairaala toimittaa skannauskelvollisiksi ajattelemansa asiakkaat Pareton toimipisteeseen ja varmaankin ottaa sitten pallon kuvien analysoinnista ja potilaiden mahdollisesta jatkohoidosta.

Skannaukselle Pareto varmasti laittaa hintaa, jotta saa liikevaihtoa ja voittoa tehtyä, josta Optomedin kiinalainen kumppani ottaa omistusosuutensa suhteen voittoa.

Optomedin panostus Paretoon on kamerat ja ohjelmistot, josta Optomed saa vuokraa laitekannasta. Sitten siihen päälle ajattelin näkeväni 20% osuuden Pareton jakamasta liikevoitosta.

Onko liian toiveikasta? Kuvio vaikuttaisi yksinkertaisemmalta, kuin kameroiden liisaus edelleen sairaalatoimijalle.

Edit. Nyt kun ajattelen, niin onhan tuossa työnjaossakin paljon vaihtoehtoja. Ehkä tuo Pareto palkkaa liudan silmätautien erikoislääkäreitä ja tuottaa analyysit kuvista. Ottaisiko peräti se sairaalatoimija ne kuvat kameroiden ollessa fyysisesti sairaalatoimijan premisseillä siellä missä potilasvirtakin on. Työnjako ja malli vaikuttaa aika paljon oletettavissa olevaan liikevaihtoon ja kustannuksiin. Ota tästä sitten selvää. Yhtäkkiä opto lyö pöytään 10 miljoonaa per kvartaali voitto-osuuden tilityksiä Paretolta :wink:

6 tykkäystä

“Kauppa Optomedin osakkeella keskeytetty.” Tama ilmoitus voi nyt tarahtaa ilmoille hetkena mina hyvansa. Jos tata oikeesti katsotaan ostokohteena, niin hetki tarjoukselle on nyt todellakin otollinen. Pohjatyot tehty, kurssi hinkkkaa kellarissa ja nayttaa, ettei paukut vaan firman sisalta riita seuraavaan tasoon. Kymmenen suurinta osakasta omistaa yli 50% osakkeista; kaikki pankkeja ja muutama elakesaatio. Ei ole kauhean vaikea tehda “riittavan hyva” tarjous naille ja lahtee nyt aika edukkaasti. Ei tahan jakseta monessa paikessa enaa uskoa, toivoa ja rakastaa. On odotettu ja uskottu, mutta fakta vaan on, etta ei lahde. Uupuu rahaa ja taitoa. Kun ja jos tama lahtee ennen marraskuuta hexista, kaikki ovat kutakuinkin tyytyvaisia. Saatiin 8 euroa osakkeellta, muutama tonni tai miljoona itse kullekin. Mutta ei tarvii enaa sarkea ohimot ikuisen lupauksen kanssa. Jatketaan seuraavaan prospektiin. Niita kylla loytyy, jos jaksaa tonkia.
Viela on kuitenkin hyva paika ostaa osaketta, hyva pomppu tulee tarjouksesta ja hyvat massit veljelle rohkealle.
Mielenkiintoista on sitten, kun firma siirtyy jollekin isomalle tekijalle. Muutamassa kuukaudessa alkaa tapahtua isoja juttuja… koska sielta loytyy massia ja tekijoita! Sitten vaan taas taalla mietitaan, etta olisi ollut zsaanssit.

6 tykkäystä

Reveniostakin puhuttiin ostokohteena vuosien ajan. Odottavan aika saattaa tulla pitkäksi.
En sano, etteikö Optomedia voisi ostaa joku huomenna, mutta sen varaan en laskisi sijoituscasea.
Nyt täytyy saada tavaraa liisattua, muuten kurssi puolittuu ja sen jälkeen joku ostaa 50% tai 100% preemiolla mikä ei sitten kauheasti innosta :joy:

8 tykkäystä

Pettynyt vähän tähän. Ostin kurssiin 6.33e. Ei vaikuta hyvältä.Jos ei onnistu parempi myydä.

3 tykkäystä

Hetkonen, tässä tarinassahan kirjoitetaan vasta ensimmäistä sivua? Ensi vuonna ensimmäistä jaetta… Näillä näkymin ensimmäinen jae tulee olemaan erityisen mielenkiintoinen, sillä siellä on 120 miljoonan kiinalaisen silmäsairaudet ja 40 miljoonaa jenkkiläistä diabeetikkoa screenattavana. Eihän toivoa voi menettää kun homma ei ole edes lähtenyt käyntiin virallisesti vielä.

18 tykkäystä

Onhan se hienoa, että hesulin pörssissä sijoittajien unelma on se, että ostaisi joku roskan pois, että saisi edes omansa takaisin :slight_smile:

Ostohinta on ehkä vähän huono kriteeri määritellä sitä, kannattaako osakkeesta luopua.

En omista lappua, mutta mielenkiinnolla seuraan. Ja taas kerran hämmästelen tuota, kuinka joillakin menee mielialat äärioptimistisista ääripessimistisiin ilman, että yhtiö on siinä välillä ehtinyt sen enempää loistaa kuin tuottaa pettymystä. Kärsivällisyyttä, kärsivällisyyttä…

35 tykkäystä

Hyvää päivää!

Tämä tarina on vasta alussa. FDA lupa saatu , pilotit menossa ja kohta puoliin tulee soppari julkistuksia .

Voi hyvin sanoa että 01.05. 2024 syntyi uusi Optomed ja vanha siirrettiin museoon .

Himberg ja yleisesti muutenkin sanotaan että vuosi 2025 on läpimurto vuosi. Mielestäni tämä läpimurto starttaa jo tänä vuonna merkittävien sopparien kera ja pääsee isoon vauhtiin ensi vuonna.

Tämän ketjun otsikon voisi vaihtaa muotoon " Uusi Optomed 1.5.2024 "

14 tykkäystä

Moro menikös monelta eilen tämä uutinen ohi?
Optomed Oyj - Johdon liiketoimet - Myllylä - Inderes

Itseä vähän ihmetyttää miksi myydä kun peli vasta alkaa ?
Ja minkä tuo myyntihinta on?
Kiitos jo etukäteen.

2 tykkäystä

Eikö tuossa ole kysymys Optomedin liikkeelle laskemista optioista.

1 tykkäys

Tuosta optio-ohjelmasta kyse, mutta noista luvuista (ja siitä että miksi kyseessä on luovutus) en osaa sanoa mitään. Mutta kunhan jaarittelen tässä merkit täyteen.

1 tykkäys

Voisi liittyä samana päivänä tapahtuneeseen 60 000 kpl:een blokkikauppaan, vaikkakin tiedotteen mukaan Myllylä möi optionsa (saman määrän). Voisi esim. liittyä Myllylän (s.1961) eläköitymiseen. Optiothan palautuvat missä yhtiölle, jos henkilö poistuu palkkalistoilta mistä tahansa syystä. Pörssin kauttahan noilla optioilla ei käydä kauppaa, koska eivät käsittääkseni ole listattuja.

5 tykkäystä

Eikös se ole sama missä kauppaa käydään?
Ei kannata lähteä sivuraiteille jotenkin myynnin merkitystä aliarvioimaan.

Kaveri myi koska ei usko, että syksyllä on tapahtumassa suuria liikkeitä ylöspäin. :neutral_face:

1,5kk Q3 jäljellä ja 0 kauppaa julkistettu.
Vieläkään ei tietoa edes mihin hintaan aletaan myymään. Kaikki hinnoitteluvoima on asiakkaalla, kun Opto paineessa yrittää saada liisattua.

2 tykkäystä

Niin tai sitten tuo osuu juuri tuohon eläköitymiseen. 70 000 € summa sinällänsä ei ole kovin merkittävä, enkä vetäisi tästä kovin suuria johtopäätöksiä.

2 tykkäystä

Näinpä, Myllylän vaihtoehdot olivat ottaa talteen 70k€ optioiden myynillä, tai laittaa 210k€ tiskiin optioiden merkinnällä. Jos eläköityminen on nurkan takana (samoin kuin optioiden merkintäajan loppuminen 31.12.2024) niin ehkäpä kahiseva kouraan kiinnosti enemmän.

3 tykkäystä

Niin ja joku ne optiot myös osti. Miksi? Huvikseen?

Alin eläkeikä 1961 syntyneelle on 64v9kk eli jos on tammikuussa syntynyt niin aikaisintaan 1.11.2025 pääsee eläkkeelle, jos ei jotain omia järjestelyitä ole.

Tarina on vasta alussa, mutta eikös Himberg keväällä sanonut, että kiire on ja ”vain” vuoden etumatka kunnes ei olekaan enää ainoa vastaava tuote.

1 tykkäys