Orion - Mitkä ovat tulevaisuuden näkymät?

Poiminta päivän uutisvirrasta (KL):

Carnegie Group laskee Orionin tavoitehinnan 43,00 euroon (aik. 47,00 euroa), toistaa osta-suosituksen

Ilmeisesti ulkomaiset omistajat ovat viime aikoina olleet myyntipäällä. Epäselvyyttä aiheuttaa Nubeqan patenttisuojan poistumisen aikataulu ja vaikutukset.

No torstaina osari ja sitten katsotaan missä mennään✌️

17 tykkäystä

Kas, täällä ei ollut vielä @Antti_Siltanen laatimaa tulosennakkoa, vaikka Q1-tulosjulkistus on jo huomenna torstaina, ketään ei kiinnosta siis :slight_smile: : Orion Q1 torstaina: Tuloskasvu on alkuvuonna vielä tiukassa - Inderes

Orionpreq124

31 tykkäystä

Sieltä tuli tulos: Orion-konsernin osavuosikatsaus tammi–maaliskuu 2024 | Kauppalehti

  • Liikevaihto oli 308,5 miljoonaa euroa (277,9 miljoonaa euroa 1-3/2023)

  • Liikevoitto oli 56,0 (55,5) miljoonaa euroa

  • Laimentamaton osakekohtainen tulos oli 0,31 (0,31) euroa

  • Osakekohtainen liiketoiminnan rahavirta oli 0,78 (0,03) euroa

  • Näkymäarviota vuodelle 2024 on täsmennetty liikevoiton osalta. Liikevoiton arvioidaan olevan 280–310 miljoonaa euroa. Aiemmin liikevoiton arvioitiin olevan 270–310 miljoonaa euroa.

Ohjeistuksen alarajaa tosiaan nostettiin

37 tykkäystä

Liikevaihto hiukan yli odotusten ja voitto niukasti alle. Mutta rahaa siis laitettiin tutkimukseen eli tuleviin mahdollisiin myyntivaltteihin.

Kaiken kaikkiaan pikakatsannalla yllätyksetön raportti ja vakaa meno jatkuu. Mielenkiintoisimpana pidän tulevia tuloksia tutkimusputkesta, koska ne ratkaisevia Orionin jatkomenestykselle.

Kurssi keulii parhaillaan melkein 5 % ylös, vaikkei siis mitään isoja ylläreitä seassa? Markkina odotti jotain peikkoa raportissa?

11 tykkäystä

Orion jauhaa rahaa Nubeqalla. Käytiin haastattelussa läpi myös “uutta” ODM-111 kipulääkeaihiota. Ongelma on, että monet kipulääkkeet ovat opiaatteja, joista on syntynyt valtava ongelma Yhdysvalloissa. Mielenkiintoinen ja potentiaalinen aihio.

27 tykkäystä

Siltasen Antti on tehnyt uuden yhtiöraportin Orionista. :slight_smile: :gem:

Orionin Q1-raportti oli liikevaihdon osalta odotustemme mukainen ja tuloksen osalta hieman odotuksiamme parempi. Easyhaler-tuoteperheen ja eläinlääkkeiden myynti kehittyi positiivisesti vertailukauteen nähden ja Nubeqa toi totutusti kasvua. Näkymät säilyivät pääosin ennallaan, mutta pienimuotoisen positiivisen yllätyksen toi tulosohjeistuksen alarajan nosto 10 MEUR:lla. Ennustemuutokset jäävät vähäisiksi, mutta tulosodotuksemme nousevat hieman. Osakkeen arvostuskuva on parantunut kurssilaskun myötä ja tuotto-odotus on hyvällä tasolla.

image

18 tykkäystä

Analyytikon kommenttikin löytyy niille, joilla ei ole pääsyä premium-sisältöön: Orion: Loppuvuoden tulosnäkymä sai vahvistusta - Inderes

8 tykkäystä

Lääkekehitysputkien pituudesta ei haittaa aina välillä muistutella. En harmikseni löytänyt Orionin vanhaa kuvaajaa aiheesta, mutta tämä uusikin versio alleviivaa hyvin miten aihio tänään voisi olla “apteekin hyllyllä” 15 vuoden päästä.

7 tykkäystä

Viitannet @Verneri_Pulkkinen tähän kalvoon, joka meillä on välillä esityksissä ollut mukana?

21 tykkäystä

Tuokin on hyvä, mutta se oli joku vielä vanhempi! :smiley: Tuo on kyllä selkeämpi kuin vanhempi, joka oli jossain Orionin nettisivuilla.

4 tykkäystä

Yhteistyö ruotsalaisen Alligator Biosciencen kanssa uusien syöpähoitojen kehittämiseksi jatkuu. Toki vielä ollaan kehitysputken alkupäässä. Orionilta ei ainakaan vielä omaa tiedotetta.

15 tykkäystä

Onneksi tulee jaettua näitä somessa, nimittäin hetki sitten opin että tämän aihion alkuperä on ilmeisesti Kiinasta mistä Orion on ostanut oikeudet.

Alkuperäinen tiedote taitaa olla siis tämä:

Ja toisaalta tuo Vertexin (aikamainen kurssiraketti muuten :smiley: ) VX-548 on jo FDA-lupahakemusvaiheessa.

16 tykkäystä

Teemu Liila ja @Heikki_Keskivali juttelivat Oriolasta ja Orionista. :blush:

Tiestitkö, että joidenkin lääkkeiden löytäminen on ollut silkkaa tuuria. Yritystaistelussa Orion ja Oriola.

Aiheet:

00:00 Intro 01:25 Oriolan ja Orionin vertailua 04:50 Orion 11:05 Oriola 15:34 Arvostukset 18:35 Kumpaa Heikki ja Teemu valitsevat kisasalkkuihinsa?

12 tykkäystä
8 tykkäystä

Uusimmassa OP:n markkinapodissa todetaan, että Orion saisi iskua, jos Joe Biden valitaan jatkamaan marraskuun presidentinvaaleissa. Kävisi lääkeyhtiöiden (yli-) hinnoittelun kimppuun. Esim. Nubeqalle USA:n markkina tärkeä.

Tilanne kuitenkin sellainen, että Donald Trumpkin nostanut sotakirveen ”Big Pharmaa” vastaan. Eri menetelmin kuin Biden, mutta myös hänellä lääkeyhtiöt kohteena.

Ans kattoo, mitä tästä seuraa.

Kotimainen täydennys: hallitus aikoo ottaa 130 milj € lääkeyhtiöiltä ensi vuodesta. Lakiesitys lausunnolla.

2 tykkäystä

Periaatteessa ihan samaa mieltä näiden arvioiden kanssa että Orion osta-lisää-paperi. Mutta toinen kysymys on, että millä hinnalla sitä kannattaa ostaa. Keskitavoitehinnat noin 40 € kulmilla ja Inden kassavirtamallilla (DCF) oman pääoman arvo per osake 43,3 €.

Tänään OrionB maksaa runsaat 40 €/osake, joten alkaako olla täyteen hinnoilteltu?

Antti Viljakainen: Omista. Salkun peruspakki. Nubeqan ja Easyhalerin keskipitkän aikavälin potentiaali on lupaava.

Tero Wesanko: Osta. Vakaa vuoden avaus ja pieni ohjeistuksen nosto. Vahva tase ja vakaa kassavirta, hyvä osingonmaksaja. Laatuyhtiön osake yhä vuodenvaihteen tasoillaan.

Jarkko Aho: Lisää. Defensiivinen tasaista kassavirtaa takova yhtiö vahvalla taseella. Nubeqan myötä luvassa on myös kasvua, johon nähden arvostus on varsin maltillinen.

8 tykkäystä

Orion :heart_eyes:

44 tykkäystä

Tässä on Antilta Orionista yhtiöraportti. :gem: :slight_smile:

Orion ja MSD ovat käyttäneet option, joka antaa MSD:lle maailmanlaajuiset yksinoikeuden levinneen kastraatioresistentin eturauhassyövän hoitoon tarkoitettuun lääkeaihioon. Orionille option käyttö merkitsee 60 MEUR:n liikevaihto- ja tulosvaikutusta Q3:lle. Yhtiö kertoi myös pitkän aikavälin tuotoista, jotka voivat realisoitua mikäli aihion kehitys etenee myönteisesti. Nämä tuotot ajoittuvat arviomme mukaan pääosin 2030-luvulle. Orion nosti samalla myös maltillisesti liikevaihdon ja tuloksen ohjeistushaarukkaansa kuluvalle vuodelle hyvin sujuneeseen myyntiin vedoten. Nostamme tavoitehintamme 44 euroon (aik. 42) positiivisten uutisten myötä ja toistamme lisää-suosituksemme.

13 tykkäystä

Merkitykseltään ei suurinta luokkaa, mutta silti myönteinen uutinen. Lähinnä aiemmin annetut ennusteet Nubeqan myyntiarvioista vahvistuvat.

16 tykkäystä

Orion: Odotetun suotuisat tutkimustulokset askel kohti darolutamidin käyttöaiheen laajentamista

Jouduimme hieman täsmentämään aamaritekstiä. Paikalliset lääkeviranomaiset tulevat toki tekemään itse omat näkemyksensä nyt esitettyjen tieteellisten tulosten pohjalta, joten sikäli käyttöaiheen laajentaminen ei ole vielä 100 % -varmaa ennen viranomaishyväksyntöjä. Toki nämä tutkimustulokset antavat mielestämme suotuisat lähtökohdat viranomaishyväksyntöjen tavoittelulle.

13 tykkäystä