Osakesijoittaminen

Orion - mitkä ovat tulevaisuuden näkymät?

Mitä mieltä Orionista sijoituksena tällä hetkellä?

Onko kukaan perehtynyt tarkemmin tutkimus/kehitys-puolen potentiaaliin? Muun muassa eturauhassyöpälääkkeen faasi3-tutkimukset piti julkaista syyskuussa. Paljonkohan projekti voisi onnistuneena kasvattaa tulosta esim. 2020-luvulla?
@PetriK

Minä näen tuloskehityksen jarruina valtioiden (erityisesti Suomi) asettamat tuottoja leikkaavat lait ja säädökset. Kilpailu on kovaa, kun geneeristen valmisteiden tuottajia on paljon.

Toisaalta lääkkeiden kokonaiskulutus varmasti nousee tulevaisuudessa muun muassa väestön ikääntymisen ja lääketieteen kehityksen myötä.

1 tykkäys

Eipä siinä, jos lääke on uusi niin on sillä kuitenkin patenttisuoja. Mielestäni Orionille löytyy kotimaan sektorilta ainakin yksi varsin tuore jarru, eli Oriolan heikentynyt asema nyt ylipäänsä. Apteekkien yleinen asenne Oriolaa kohtaan on huonontunut, joka epäsuorasti vaikuttaa myös Orioniin, sillä Orionin tuotteet toimitetaan Oriolan kautta. Toisaalta Orion on mielestäni silti Suomalaisten lääkkeiden käyttäjien ehdottomassa suosiossa, nyt ja varmasti vielä pitkään tulevaisuudessa.

Jää nähtäväksi, miten Tamron tulevaisuuden suunnitelmat vaikuttavat tuotteisiin, joita ei tilata sen kautta - eli mm. Orionin tuotteet.

Väestön ikääntyminen on iänkaikkinen argumentti, mutta vähän jokaiseen suuntaan. Väestö vanhenee, mutta se nousu ei takaa kaikille lääkealan toimijoille varmaa tuottoa. Vain osa tulee pärjäämään.

1 tykkäys

‘’ Vaihtokärjessä on Orion , jolla käydään kauppaa 31,49 eurolla 6,59 prosentin laskussa. Kurssia painaa Jefferiesin suositusmuutos, pankki painoi Orionin tavoitehinnan 23,40 euroon aiemmasta 30,20 eurosta. Suositus on nyt ’underperform’, kun se aiemmin oli ’hold’.

Pankki ei pidä Orionin osakkeen tuottoa riittävänä, jotta se perustelisi nykyisen arvostustason. Orion on Jefferiesin mukaan liiaksi Easyhalerin ja Darolutamidin varassa, ja tarvitsee uusia kärkituotteita. Tämä pakottaa yhtiön pitämään T&K -kulut korkeina. ‘’

Mitä mieltä Jefferiesin tavoitehinnasta? Inderesillä ja Nordealla kummallakin tavoitehinnat yli 30 euron. Easyhalerin varaan on hyvä nojata ainakin, sillä sitä ei voi vaihtaa toisten firmojen inhalaattoreihin apteekissa. Käsittääkseni myös käyttäjäpalaute inhalaattorista on positiivista.

Darolutamidilla on tutkimustulosten varassa parempi selektiivisyys ja turvallisuusprofiili saman lääkeaineryhmän muihin APE:ihin verrattaessa. Vaikea sanoa, kuinka merkittäväksi nämä suotuisammat ominaisuudet paljastuvat sitten potilailla oikeassa elämässä. Varmasti kuitenkin darolutamidilla pääsee markkinoihin käsiksi.

Itse taidan ostella lisää, jos kurssi valahtaa 27-28 euron tienoille :slight_smile:

1 tykkäys


Ehdin jo yhden pikaisen treidin tehdä (30.85-31.07) kun ajattelin, että päivätasolla oltiin jo aika pohjilla.
En pidä kuitenkaan normaalisti treidejä osareiden yli, joka oli kannattava pattern jälleen kerran.
Nyt on enää viikkotason tukitaso 28.64 ja kuukausitason 27.30 jäljellä.
H&S pattern on muodostumassa viikkotasolla, mikä indikoi suunnan muutosta.
“Hold your horses”

TJ myi osakkeitansa. Mikäköhän mahtaa olla syynä? Pitäisikö itsekin siirtyä ostolaidalle?

Näytti olevan toinenkin johtoryhmän myynti.

Orionin tiedotteen mukaan Orionin ja Bayerin yhdessä kehittämä yhdiste sai myyntiluvan FDA:n nopeutetun arvioinnin menettelyllä. Menettely on tarkoitettu sellaisille lääkkeille, jotka saattavat parantaa merkittävästi vakavien sairauksien hoidon turvallisuutta tai tehoa.

4 tykkäystä

Ei taida Orion olla foorumin suosikki; lienee enemmän sellainen vanhan kansan luottohevonen, joka tekee työnsä vuodesta toiseen, kelissä kuin kelissä.

Joku eriskummallinen déjà-vu sai minut tutkiskelemaan, josko olisi aika palata Orioniin: Luovuin pitkistä Orioneistani tammikuussa ja kun nyt pikaisesti vilkaisin niiden hankintahintoja sekä Orionin näkymiä tämän päivän tietämyksen valossa, oli helppo tehdä päätös. Ei tule Orion-riviä omaan taulukkooni näillä hinnoilla.

Haluatko kertoa, millä hinnalla tulisi?

Aloittelin Orionin seuraamisen viime vuoden lopulla ja suorastaan pöyristyin hintaa! Niinpä jäin odottelemaan, että pahimmat kuplat puhalletaan pois. Viime viikkoina olen hämmästellyt, että ei tipu lähellekään samaa tahtia kuin vaikkapa Fortum (johon toki muutkin uutiset vaikuttaa) tai indeksi yleensä (pitäähän siellä niitä keskiarvon ylittäjiäkin olla). Kaipa lääkealaa pidetään niin vakaana epidemiasta tai mahdollisesta taantumasta huolimatta, vai ovatko nykyomistajat tosiaan niin luottavaisia yhtiöön, että se pysyy salkussa tapahtui mitä tapahtui. Saapa nähdä, päätyykö tämä lopulta minunkaan salkkuun, vaikka vielä muutama viikko sitten ajattelin, että jos 30€ saisin, niin ostaisin heti.

En tiedä. Menee vähintäänkin huhtikuun lopulle eli Q1-osavuosikatsaukseen, ennen kuin pohdin asiaa uudestaan.

1 tykkäys

Helsingin pörssissä on muutama yhtiö ns. turvasatama, joiden arvostukset huitelee tällä hetkellä omissa sfääreissään.

1 tykkäys

Törmäsin tässä Yleisradion uutiseen, ja ajattelin lisätä sen tänne, josko herättäisi ajatuksia Orionin mahdollisuuksia nyt lyhyellä aikajaksolla tarkasteltuna.

“Hydroksiklorokiinin kaksi suurinta valmistajaa ovat ranskalainen Sanofi ja Espoossa toimiva, lääkeyhtiö Orionin omistama, suomalainen Fermion Oy.”

Alustavasti hydroksiinikloriniinista saatu positiivisia ensivaikutelmia korona-oireiden hoidossa. Olisiko tässä Orionille potentiaalinen lyhyen aikavälin ajuri?

Harmi kun piti omat laittaa lihoiksia 34 kohdalla, vielä kun voi, sillä tarvitsin turvakäteistä.

Linkit uutisiin.

4 tykkäystä

Loistava tulevaisuus edessä, korona on valitettavasti vienyt monien rahat pörssissä ja moni on joutunut hoitoon.

Tähän voisi esittää edes kevyitä perusteita, miksi näin mielestäsi on?

Orionin arvostus edellyttääkin tuloksen reipasta kasvua

Orionilla on loistava käsilääkepaletti, mikä kantaa pitkälle ja mitä saadaan kaupaksi loistavalla katteella. Mutta osakkeen hinnassa on noin 15€ tutkimusputken odotuksia ja tutkimukseen käytetään noin 100m€/v. Suuret lääkejätit (JNJ, MRK, PFE jne) käyttävät tutkimukseen 2-4mrd$/v eli 20-40 kertaa enemmän kuin Orion, ja heillä on varaa palkata tutkimukseen maailman absoluuttisesti parhaat tutkijat. Tästä syystä ja käsilääkkeistä huolimatta en sijoittaisi Orioniin, koska todennäköisyys jonkin merkittävän lääkkeen keksimiseen on kerrassaan olematon.

Onko tuo välttämättömyys Orionin kohdalla? Voihan tätä katsoa hyvä osinkolappuna, kun vain onnistuu ostot poimimaan dipeistä. Darolutamiinilla oli positiivinen vaikutus kurssiin ja käytännössä osake on pärjännyt aiia hyvin jopa tämän kriisin takia.

Liekö kaltaiseni mutuilijat ostaneet “koska pakkohan tästä lääkefirmojen on hyötyä.”

Itse kyllä myin joulukuussa puolet ja helmikuussa loput laput, ja meni amatööriltä ihan ok, ku hankintahinta oli 29 euroa / osake.

Eli hyväksyt kasvukertoimet ilman kasvua, ok! Minä en.

1 tykkäys

Hyviä pointteja. IMO 10 euroa olisi reilumpi osuus kasvusta. Orionilla on supervahva brändi Suomen reseptilääke- ja itsehoitomarkkinoilla, jolloin varmasta kassavirrasta voi maksaa melkoisen korkeat arvostuskertoimet. Nykymaailman tilanteessa, jossa lukuisten yritysten kassavirrat laskevat mittavasti ja yrityksiä menee konkurssiin, on Orionilla oma paikkansa monen sijoittajan salkussa.

2020 omavaraisuusaste näyttäisi myös olevan 73%, ja nettovelkaisuusaste -15%. Eiköhän markkina hinnoittele osaketta ihan reilusti.

Niin, onko kasvun ajuri pelkästään lääkekehitys? Eikö kasvava käsilääkemyynti ole myös kasvua, sekä mahdolliset yritysostot, yhteistyöprojektit…

Ehkä vastasit kysymykseeni lääkekehityksen merkityksestä Orionin kohdalla, mutta vastaus oli hieman ohkainen.

Kyseenalaistin vain näkemyksen lääkekehityksen merkityksestä Orionin kohdalla. Sillä tavalla saataisiin keskustelua, ja voitaisiin laadukkaasti vertailla keskustelun pointteja omiin päätöksiin Orionin kohdalla.

Ilmi käynee ettei itselläni ole Orionin kanssa selvää kantaa ja en usko itse vielä hetkeen palaavani kyytiin.

Edit: Tosiaan, kyllähän minä aikanaan darolutamiinin takia kelkkaan lähdin, koska näin sillä olevan mahdollisesti lyhyellä aikajänteellä positiivinen vaikutus kurssiin. Sokea kana löysi jyvän omalla kohdallani.