Orthex - Muovia maailmalle

Orthexin isohko jakeluväylä Suomessa ja Ruotsissa: Clas Ohlson raportoi juuri +13% orgaanisen kasvun viimeisimmälle kvartaalille.

Kodin järjestely on yksi ”priorisoitu kategoria”.

Orthexin tuotteet päässeet jopa sijoittajakalvoihin :wink:

25 tykkäystä

Säilytyskategoria tuntuu vetävän hyvin ja vähittäiskauppiaat ovat selvästi kiinnittäneet siihen huomioita. Orthexille ja muille valmistajille tietenkin myönteistä, jos vähittäiskauppiaat raivaavat tuoteryhmälle enemmän hyllytilaa ja tukevat sen kysyntää mainostamalla sitä vahvemmin.

Tokmannikin mainitsi säilytyskategorian erikseen Q1-raportissaan:

26 tykkäystä

Johannes Kuusisto on tehnyt hyvän tviittiketjun Orthexista.

https://x.com/JohannesKuusis1/status/1798694502858936418

Loppuosa ketjusta, kannattaa lukea Äxässä, jos mahdollista



Arvatkaa, kuka myi nämäkin halvalla. :cowboy_hat_face:

23 tykkäystä

Minä olen Orthexin tuotteiden käyttäjänä ollut kyllä tyytyväinen niiden laatuun, niistä löytyy hyviä yksityiskohtia käytön ja käytettävyyden kannalta. Meillä on käytössä Smart Storen säilytyslaatikoita ja myös Iisi merkkisiä, eroa näissä on muutakin kuin hinnassa, Smart Store on laadukkaamman oloinen, siitä saa paremman otteen kun kantaa ja mm. kannen saa lukittua tukevasti mikä ei halpis versioissa onnistu.

10 tykkäystä

Myöhemmin tänään Orthexista kiinnostuneita hemmotellaan Inderesin kuluttajatuoteillassa! Meikäläinen pitää alkuun lyhyen keynote puheen, jota seuraa yhtiöesitykset Orthexilta ja Rapalalta. Orthex ei listautumisensa jälkeen ole käsittääkseni pitänyt mitään ylätason esitystä (toki webcasteja ja haastatteluja on ollut), joten odotan mielenkiinnolla mitä kerrottavaa yhtiöllä on :sunglasses:

24 tykkäystä

Alexander Rosenlew kertoi yhtiöstään sijoituskohteena englanniksi Consumer Goods Night -iltamissa. :slight_smile:

12 tykkäystä

Positiiviset näkymät jatkunevat kotimaassa myös Orthexin osalta, sillä kokonaisuudessaan käyttötavaroiden markkina päätyi toukokuussa +9% kasvuun, jonka sisällä +8,5% jakautuu kodin ja vapaa-ajan tuoteryhmien kasvulle ja +9,4% pukeutumiseen. Olettaisin, että myös Orthex sivuaa ensin mainittua kategoriaa. Kylmä alkukevät mainittin kasvua hidastavana tekijänä Q1 haastattelussa, mutta lämmin toukokuu on luultavasti tukenut ainakin kotimaista kysyntää myös pienemmällä piha- ja puutarhatuotesektorilla.

22 tykkäystä

Thomas ja Rauli ovat antaneet kommentit kuluttajatuoteyhtiöiden marginaaleista, mukana menossa oli tietysti Orthex. :slight_smile:

EDIT: Aiemmin kirjoitin Raulin, korjasin Thomakseksi :slight_smile:

10 tykkäystä

Herätellään taas ketjua osavuosikatsauksen lähestyessä. :bucket: Orthexin Q2-osari julkaistaan torstaina tuttuun tapaan kello 9.00. Osavuosikatsauksen ennakkokommentit saatte huomisessa aamarissa.

Tulospäivän kulkua voi seurata kello 8.55 lähtien tulosliven merkeissä:

Tuttuun tyyliin kuvataan toimitusjohtajan haastattelu tulospäivänä, joten pingatkaa mua ihmeessä kiperillä kysymyksillä ja katsotaan saadaanko vaihteeksi Alexanderin hymy hyytymään. :face_with_monocle:

Ennakossa tulee maininta siitä, mutta tänne vielä erikseen liputus Ruotsin valtion myöntämästä sähkötuesta, joka tuloutettiin vertailukaudella. Orthex sai ajalta 1.10.2021-30.9.2022 0,8 MEUR:n sähkötuen, jonka kirjasimme vertailukelpoisuuteen vaikuttavaksi tuotoksi, kun se ei edes kohdistu vertailukauteen. Yhtiö ei kirjannut itse sitä vertailukelpoisuutta heikentäväksi eräksi, joten heidän raportissaan oikaistu EBITA kehittyy näennäisesti todellisuutta heikommin.

Halusin lisätä tämän vielä tänne, ettei kukaan tuon perusteella tee hätiköityjä ratkaisuja tulospäivänä.

26 tykkäystä

Analyytikon ennakkokommentit Orthexin Q2-tuloksesta. :point_down:

15 tykkäystä

Orthex Oyj, Pörssitiedote, 22.8.2024 klo 9.00
Vakaa myynnin kasvu jatkui

Tämä tiedote on tiivistelmä Orthex Oyj:n puolivuosikatsauksesta tammi-kesäkuulta 2024. Raportti on kokonaisuudessaan tämän tiedotteen liitteenä pdf-muodossa ja saatavilla myös Orthexin verkkosivuilla osoitteessa Sijoittajat - Orthex Group.
Huhti-kesäkuu 2024

  • Laskutettu myynti oli 21,6 milj. euroa (20,6)
  • Liikevaihto kasvoi 4,3 % ja oli 21,0 milj. euroa (20,1)
  • Oikaistu EBITDA oli 2,6 milj. euroa (3,1)
  • Oikaistu EBITA oli 1,6 milj. euroa (2,1) eli 7,4 % liikevaihdosta (10,3)
  • Liikevoitto oli 1,5 milj. euroa (2,1)
  • Liiketoiminnan rahavirta oli -0,4 milj. euroa (2,0)
  • Osakekohtainen tulos, laimentamaton oli 0,05 euroa (0,06)

Tammi-kesäkuu 2024

  • Laskutettu myynti kasvoi 6,5 % ja oli 44,6 milj. euroa (41,8)
  • Liikevaihto kasvoi 5,9 % ja oli 43,0 milj. euroa (40,6)
  • Oikaistu EBITDA oli 6,5 milj. euroa (6,5)
  • Oikaistu EBITA oli 4,3 milj. euroa (4,5) eli 10,0 % liikevaihdosta (11,0)
  • Liikevoitto oli 4,3 milj. euroa (4,4)
  • Liiketoiminnan rahavirta oli 3,7 milj. euroa (4,5)
  • Nettovelka / oikaistu EBITDA oli 1,6 (2,0)
  • Osakekohtainen tulos, laimentamaton oli 0,14 euroa (0,13)
24 tykkäystä

Ompa tylsää, niinkuin kuuluu ollakkin. Velat lyhenee ja liikevaihto kasvaa.
Ihan hyvä oston paikkakin tuli pörssipäivän aloitukseen, joku kai odotti jotakin parempaa?

10 tykkäystä

Alexanderin haastattelun jälkeen jäi hyvä fiilis. Q3 ollaan saatu hyvää myötätuulta sinne siirtyneen liikevaihdon osalta. Lupaa siis hyvää kannattavuuden parannukselle. Tuntuu myös siltä, että lähikvartaaleina euroopasta kajahtaa jonkinmoisen laajentumissuunnitelman osalta.

Kyllä se kuluttajankin luottamus sieltä palaa. :blush:

Hyvä kvartaali edelleen haastavassa ympäristössä!

17 tykkäystä

Joo, vähän toivoin että olisin päässyt siitä muun Euroopan kasvusta grillaamaan enemmän, mutta näköjään joku suurempi tilaus lykkääntyi Q3:lle, mikä selittänee kasvun kulmakerrointa. Muistan reilu vuosi sitten kun yhtiö mainitsi vastaavasta ja se kyllä näkyi seuraavan kvartaalin luvuissa.

17 tykkäystä

@Thomas_Westerholm pyydäthän Inderesiltä seuraavaan haastatteluun kunnon mikrofonin, niin ääni kuuluu ja saa selvää paremmin. :grimacing:

Sen sijaan Orthexilla on aina aika viimeisen päälle hommat näissä asioissa. Hyvää menoa muutenkin jälleen kerran. Oliko Orthexilla Venäjälle yhtään liiketoimintaa ennen sotaa? Väkisin sitä välillä pohtii minkälaisen potentiaalin Orthexikin menettää sillä, että kaikki kasvu pitää hakea Etelästä, kun Pohjoisessa on meri, Länsi on ok jo ja Idässä pelkkää surkeutta.

4 tykkäystä

Nyt täytyy kyllä pahoitella, kun mun ääni kuulosti Alexanderin haastattelussa ajoittain siltä, kuin puhuisin ulos mikrosta. Meillähän on laadukkaat mikrofonit, mutta en nyt täysin ymmärrä onko omani vahingoittunut vai tuhosiko jokin muu audion laadun. Selvitän asiaan ja laitetaan kuntoon seuraavaa haastattelua varten! :handshake:

6 tykkäystä

Nordea julkaisi päivitetyn Orthex-analyysinsä. Suositus pyysy PIDÄ-tasolla, fair value tarkentuu 6,30 euroon (edellinen: 7,10 €).

The main upside risks for Orthex relate to falling raw material prices (plastics), which could support the company’s gross margin and earnings. A faster-than-expected profitable expansion in European countries outside the Nordics could be a positive driver. A pickup in consumer confidence and disposable income could support Orthex’s sales and profitability.

The main downside risks for Orthex relate to raw material prices, more specifically to virgin plastics prices. Orthex may not be able to raise prices to mitigate potentially higher raw material costs. The perception of plastic products could also negatively impact investors’ view on the company. Orthex’s products are mainly sold through large retailers in the Nordic region and Europe. Losing a large retailer as a client could impact Orthex’s financials negatively.

8 tykkäystä

Inderes päivitti Orthex-näkemyksensä Q2-tuloksen jäljiltä. Suositus pysyy LISÄÄ-tasolla, tavoitehinta tarkentuu 7,00 euroon (edellinen: 7,20 €). Analyytikko kommentoi. :point_down:

7 tykkäystä

@Thomas_Westerholm kirjottaa, että Orthexkin voisi olla yritysoston kohteena. Onneksi Orthexilla on kaksi merkittävää pääomistajaa, jotka toivottavasti torjuu “halvat” ostotarjoukset. Toki, jos hekin ovat ostajan puolella, niinku viimeaikoina pörssilunastuksissa ollaan nähty, kääntyy tämäkin miekka muita osakkeenomistajia vastaan.

kuva

Saara, Talousjohtaja, kävi lisäyksillä:

kuva

13 tykkäystä

Orthex Oyj: Johdon liiketoimet - Alex Nielsen | Kauppalehti

Lisää sisäpiiriostoksia. Vähän enemmän kuin Saara, eli 1.000kpl

7 tykkäystä