Orthex - Muovia maailmalle

Nyt kun mediassa oli uutisointia frisbeegolfin EM-kisoista ja miten laji on viime vuosina nostanut suosiotaan valtavasti paitsi Suomessa, mutta myös muualla Pohjoismaissa & Euroopassa, olisi mielenkiintoista tietää onko esim. Orthexilla kiinnostusta laajentaa urheilun puolelle. Ping @Petri_Kajaani

Kannattava bisnes tuntuu kiekon valmistus olevan ja ymmärtääkseni jotkin suosituimmat kiekot tietyiltä valmistajilta viedään Suomessa suoraan kädestä heti, kun varastotäydennysilmoituksia sähköpostilla vain tulee. Plus, kiekot tuppaavat häviämään, kulumaan ja menettämään muotonsa, niin kiekkojen tarve ei katoa minnekään. Mielellään soisi lajin pariin ilmaantuvan vielä enemmän luontoarvot huomioivaa ajattelua ja esim. Orthex voisi hyödyntää jo olemassa olevaa ekologista muoviosaamistaan frisbeegolfkiekkojen valmistuksessa. ((Toki tämä näin sunnuntai-iltapäivänä isolla pensselillä ja mutkat suoriksi vedetyllä tuumailulla mietittynä.))

Jussi Meresmaa keksi nerokkaan bisnesidean isänsä autotallissa – liikevaihto kiihtymässä jo 23 miljoonaan https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000008119816.html

“Emo- ja tytäryhtiön muodostaman konsernin liikevaihto ampaisi viime vuonna yli 14 miljoonaan euroon kasvaen noin 80 prosenttia edellisvuodesta. Tänä vuonna konsernin liikevaihdon odotetaan nousevan 23 miljoonaan euroon. Pelkästään jo alkuvuodelta saadut luvut kertovat liikevaihdon kasvaneen 86 prosenttia viime vuodesta.”

35 tykkäystä

Pakko kyllä sanoa, että ostaisin kierrätetystä muovista tehtyjä kiekkoja jos sellaisia olisi. Mieluusti tietenkin vielä Orthexin brändiltä.

22 tykkäystä

Lajin harrastajat ovat sen verran merkkiuskollista porukkaa, ettei uusien valmistajien markkinoille tulo (kannattavasti) ole helppoa. Muutenkin se ei ole pelkkää muovinpainamista, vaikka niin sitä luulisi;) Parempi siis, ettei Orthex tähän lähde.

16 tykkäystä

Tälläisiä kiekkoja tehdään jo. Esim. Innovalla on Ecostar mallisto, jonka kiekot ovat tehty kierrätysmuovista.

7 tykkäystä

Käsittääkseni kiekkojen valmistus ei ydinfysiikkaa ole, mutta joku alan paremmin tunteva tarvitaan tuotantoon mukaan, jotta voidaan testata protoja ja antaa niille PDGA-luokituksia mm. liidon ja vakauden suhteen. Tarkoitan henkilöä, joka osaa arvioida kiekon lentorataa ja heittää testiheittoja.

Mitat kiekoille ovat kai aika lailla määritelty PDGA-säännöissä, samaten painot, joten näihin kun osuu ja sitten vain testiheitoilla katsoo millaista jälkeä tulee ja läiskii numerot kiekkoon sen mukaan. En todellakaan tiedä onko se ihan noin yksinkertaista, mutta jos hieman mutkia oikoo… :slight_smile:

Meresmaa ei ole vielä eläkeiässä, niin halvalla tuskin firmastaan luopuisi.

En tiedä miten tämä nyt liittyi Orthexiin, mutta en usko, että tässä heille olisi järkevä ostopaikka.

Mielummin satsaisivat siihen, että käyttäsivät vain kierrätysmuovia ja oman raaka-aineensa vastuullisuuteen. Mitenkään ihmeellisiä muovikippoja nämä eivät mielestäni ole, mutta vastuullisuudella voisivat pestä muita muovivalmistajia markkinoilta.

12 tykkäystä

Kyselin taas nordnetissä Orthexin lainoitusarvon perään. Viesti on nyt välitetty luotto-osastolle, käsittelyaika voi valitettavasti olla kuukausia. Mutta tiedoksi muillekin, että asia etenee.

11 tykkäystä

Nordea julkaisi päivitetyn Orthex-analyysinsä. Suositus pysyy ennallaan (PIDÄ), Fair Value tarkentuu 10,30 euroon (edellinen 10,50 €).

13 tykkäystä

Vastuullisuus on aikakautemme sana. :+1:

32 tykkäystä

-Kierrätysmuovin hyödyntämistä orthexin tuotteissa
-Laadukaat tuotteet (mm, 10v takuu)
-Kotimainen (pohjoismaalainen)
-Vakuuttava yhtiön historia
-Sitoutunut pääomistaja
.
.

Nyt tämä vattenfallin kanssa solmittu sopimus vahvistaa ennestään uskoa yhtiön hyvään tulevaisuuden näkymään. :grinning:

13 tykkäystä

Eli Orthex maksaa sähköstä jatkossa enemmän kuin kilpailijansa jotta voivat moraaliposeerata päästöjen kanssa.
Sijoittajan kannalta näkisin parempana voiton maksimoinnin kuin hyvesignaloinnin.

En usko että tämä panostus siirtyy täysmääräisesti keskivertokuluttajan ostokäyttäytymiseen kun ollaan kaupasta sitä säilytyslaatikkoa tai ämpäriä hakemassa.

9 tykkäystä

Vesivoima Co-2 päästöjen suhteen ehkä vähä päästöistä, mutta mitenkään erityisen ympäristöystävällisenä vesivoimaa ei kuitenkaan voi pitää. Mä en kyllä tästä päätöksestä innostu.

Ehkä tämä jotain ESG-pisteitä nostaa. Listautumisen infossahan Rosenlew tästä vastuullisuuspuolesta paljon kertoi ajatuksiaan ja painotti, että priona korkealla. Vähän tästä nimenomaisesta päätöksestä - päälle liimattu fiilis.

5 tykkäystä

Tää on vähän se juttu, jonka ympärille koko Orthexin brändi rakentuu eli tehdään ympäristöystävällistä muovia. Ei pitäisi tulla yllätyksenä jos yritykseen sijoittaa. Ekologisuus on megatrendi ja on varmasti asiakkaita, jotka tästä ovat valmiita maksamaan. Itsekin heihin kuulun.

42 tykkäystä

Jep juuri näin. Tämä ei pitäisi tulla kenellekään yllätyksenä että tällaisia steppejä otetaan. Tässä vielä Q1 webcastista “In a nutshell” -slide sustiksen osalta:

Ja tässäkin mainitaan tuo “Hiilineutraali tuotanto 2030 mennessä” -tavoite.

18 tykkäystä

Allekirjoitan nämä molemmat kommentit. Toisaalta tuo samainen keskivertokuluttaja (tai ehkä sellainen, joka ajattelee asioita hieman keskivertokuluttajaa pidemmälle) laskee helposti yhteen ynnä yksi -kaavalla muovituotteiden olevan pahasta planeetallemme ja valitseekin viereisestä hyllystä vanhoista sanomalehdistä tehdyn säilytyrasian vain pahoittaakseen mielensä muutaman kuukauden kuluttua, kun kyseinen rasia vettyikin pahasti kosteista mustikoista ja muuttui käyttökelvottomaksi. Mielestäni vastuullisuus tekoina ja mielikuvina yritysmaailmassakin on nykypäivänä ehdoton hyve, kunhan on laskelmoitu järkevästi. Ja Orthexin kohdalla uskon asian näin olevan. On hyvä osoittaa, että muovituotteitakin voidaan tehdä vastuullisesti. Ehkä tuollainen samainen hieman pidemmälle asioita ajatteleva keskivertokuluttaja ostaa mielummin 10 euron Orthexin rasian, jos tietää taustojen olevan kunnossa. Se kiinalainen kahden euron laatikko jää hyllyyn.

:point_up: Juuri näin.

14 tykkäystä

Samaa mieltä, päälleliimattu fiilis, mutta tietenkin yksi tapa näyttää jotain konkretiaa ESG-asioiden eteenpäin viemiselle ja onhan tuotannossa käytetty sähkö toiseksi suurin hiilijalanjälkeen vaikuttava asia.

Tuotteen elinkaarimallin mukaista jumppaa raaka-aineen tuotannosta mummon marjojen säilömiseen ja siitä joskus roskakoriin sekä kiertoon uudelleenhan Orthex on tehnyt aivan esimerkillisesti, mutta sanallakaan en löytänyt kommenttia liittyen materiaalivalintaan/tuotantoon saati tuotteen käyttöön liittyen mikromuovin syntymiseen, joka tulisi mielestäni ottaa huomioon ESG-näkökulmasta ja kun muutenkin on kuuma peruna ehkä se suurin syy muovin karsastamiseen tällä hetkellä. :scream:

8 tykkäystä

Jos tuo vahvistaa firman brändiä niin kyllä se tod. näk. maksimoi tehokkaammin voittoja kuin jonkun hikisen sähkölaskun optimointi :point_up:

18 tykkäystä

Ja hinnoitteluvoimaisena yhtiönä saanee myös sähkön hinnannousun jyvitettyä muovirasian hintaan joidenkin senttien korotuksella tarpeen vaatiessa. Jos kerran voimakkaan syklisten raaka-aineidenkin.

3 tykkäystä

Laittakaahan muuten Alexander seurantaan myös Twitterin puolella:

https://twitter.com/AlexRosenlew

44 tykkäystä

Itsellä jää orthexiin sijoittamatta vesivoimalla viherpesun takia joka on (vattenfallin kanssa) todellinen ympäristörikos vaelluskalakannoille.

16 tykkäystä

Olen havainnut SmartStore ja Gastromax tuotteita näkyvästi esillä aiemmin tietämieni isojen kauppojen lisäksi S-marketissa ja ABC asemilla. Oletteko havainneet muutosta tässä vai olenko vain aiemmin jättänyt huomiotta? Toki marjakausi syynä S-marketin isoon lavapaikkaan.

17 tykkäystä