Osakelöydöt pörssiromahduksesta

Tähän ketjuun voitaisiin laitella huomioita tai kyselyjä osakkeista/yhtiöistä, joista ei foorumilla vielä ole omaa ketjua/aktiivista keskustelua. Tarkoituksena kerätä tänne “löydöksiä” eri pörsseistä nyt kun pörssiromahduksessa varsinkin pienyhtiöiden arvostustasot ovat laskeneet merkittävästi. Jottei tarvitse kahvihuoneeseen laitella, jonne hukkuvat päivässä.

Löysitkö aiemmin tuntemattoman yhtiön, joka vaikuttaa lupaavalta, mutta osakken hinta tuntuu track-recordiin ja ennusteisiin nähden alhaiselta? Esittele yhtiö lyhyesti, ja kysy muilta foorumilaisilta ovatko seuranneet yhtiötä tai tietääkö joku yhtiöstä enemmän!

25 tykkäystä

Voin aloittaa vaikka tällä.

Kyseessä siis teknologiayhtiö, joka ilmeisesti toimii infrastruktuurin alalla ja ostelee erilaisia yhtiöitä. Q2 kasvu oli 27% ja kannattavuus vaikuttaa varsin hyvältä, tosin Q2 tulokset kasvoivat merkittävästi liikevaihtoa enemmän, ja mukana on ilmeisesti jotain kertaluontoista.

Näemmä myös Redeye analysoi, ja edellinen tulosraportti ylitti ennusteet hieman.

5 tykkäystä

Activision Blizzard on mielenkiintoinen tässä markkinassa. Inflaation ei tuntuisi painavan pelaajien kukkarossa niin paljoa, pahimmassakin skenaariossa (työttömyys) pelaajamäärien uskoisi kasvavan. Varsinkin kun Blizzardilla on niin no-life pelejä :rofl:

Microsoftin ostolle asetan itse kovat odotukset, tai uskon siis sen tapahtuvan 95% todennäköisyydellä. Laskenut vähemmän kuin markkina, mutta laskenut silti!

4 tykkäystä

Omassa salkussa kohtuullisen kokoisia firmoja voisi olla
Seuraavat mitä vilkaista:

Perion network trailing 12 kk p/E n. 13 ja 2 heikkua kvartaalia tippumassa pois ja nostanut useasti ohjeistusta. Kassaa nettona jotain yli 300 milj. Ja arvo vähän vajaa 900 milj. Eli reipas kolmannes nettokassaa. Suht hyvin suoriutunut.
Hyvin tietoa foorumilla.

Inmode pe n. 15 ja hinta n. Kurssi n. 28 paikkeilla ja nettokassa myös muhkea, muistaakseni n. 5-6 eur/osake? Odotan pientä tuloskasvua.

Kaspi kz. Kazakstanin helmi… Noussut n. 50% keväästä, mutta pe about 9-10 ja ostaa omia osakkeitaan ja jakaa osinkoa. Kazakstan taisi siirtyä Kiinan kaveriksi venäjän huomasta… Hyvä vai huono? Hallitsee digitaalista kaupankäyntiä ja maksuliikeneettä jne. Suvereenisti, mutta kasvuvaraa pitäisi olla. Geopoliittinen riski vaikuttaa hinnoitteluun…

Näitä kaikkia olen lisännyt ok ollut.

Siltronic, valmistaa piikiekkoja puolijohde teollisuudelle. Kurssi alle 60 ja osinkoa pitäisi tulla 3 eur eli 5%. Tulosta pitäisi tulla huippu suhdanteen ansiosta reippaasti, mutta osa kassavirrasta menee Singaporen uuteen tuotantolaitokseen (valmistuu 2024).
Olen nyt 3 kertaa ostamassa “halvalla” ja tähän saakka on saanut myytyä n. 140-150 eur/osake kun on odotellut.
Odotellessa tarkoitus saada osingosta kassavirtaa.

Ostot käynnissä siltronic kanssa seuraava taso 52 ja 50 eur kohdalla isommin sitten. Taisi nostaa näkymiä q2, niin katsotaan tuleeko hyvä Osari. Taantumaa hinnoitellaan selvästi.

11 tykkäystä

Tässä omat suosikkipickit Ruotsista, joilla toiminta on hyvällä pohjalla. Lisääkin ideoita löytyy, aloitetaan nyt näillä.

Tobii Dynavox
Tekee saamarin tärkeää työtä. Yhtiö haluaa antaa äänen ja tavan kommunikoida sellaisille henkilöille, jotka eivät tähän esimerkiksi sairauden tai synnynnäisen rajoitteisuuden takia pysty - ”Do what you once did or never thought possible”.
Yhtiö siis kehittää ja valmistaa apuvälineitä kommunikointiin ja nämä perustuu pääosin eye-tracking teknologiaan. Tobii Dynavox spinnattiin omaksi yhtiökseen Tobii:sta, joka kehittää kyseistä eye-tracking teknologiaa pääosin vr-juttuihin.
Hyvää kasvua, vahvat marginaalit, tekee hyvää ja kestävää kassavirtaa ja kohdemarkkina on uskomattoman suuri.

Biogaia
maailman johtava maitohappovalmisteiden ja probioottien valmistaja yli 30 vuoden kokemuksella niiden tutkimuksesta ja kehittämisestä. Yhtiön tuotteita on markkinoilla yli 100 maassa. BioGaian patentoiduilla maitohappobakteerikannoilla on tehty yli 200 kliinistä, julkaistua tutkimusta. Uusien mikrobikantojen tutkimus- ja tuotekehitystyö eri indikaatioihin jatkuu aktiivisena edelleen. Biogaia antoi posarin heinäkuussa Euroopan vahvan kysynnän takia ja yhtiö on palaamassa takaisin kasvu-uralle. Nykyinen EV/EBIT on linjassa 3 vuoden historiaan, vaikka yhtiö on kehittynyt ja ottanut askelia eteenpäin tänä aikana. Kaksinumeroista orgaanista kasvua odotuksissa myös loppuvuonna ja marginaalit tosi vahvat. Vahva suorittaja ja VELATON YHTIÖ. Tullut alas huhtikuun topeista n. -40%.

AFRY
Syntyi kun ruotsalainen ÅF ja kotimainen Pöyry yhdistyi. Insinööri-/suunnittelu-/konsultointiyhtiö. YTD n. -50%, nyt ollaan koronapohjien tasolla ja sitä ennen näissä hinnoissa 2016. Sisäpiiri ostellut ja analyytikot tykkää. Valuaatiossa jo hinnoiteltu todella paljon pahaa, vaikka kysyntä onkin hieman hiljentynyt osalla toimialoista.

Arjo
Kehittää, valmistaa ja myy mm. vanhuksille ja liikuntarajoitteisille apuvälineitä liikkumiseen ja arjen askareisiin. Yhtiöllä pitkä historia, mutta listattu vasta 2017. Bruttomarginaali n. 45% luokkaa, EBITDA marginaali 21% ja tekee vapaata kassavirtaa. Isoimpana haasteena ollut komponenttien ja materiaalien saatavuus. Yhtiö ei ilmeisesti hyötynyt koronasta poikkeuksellisesti, päinvastoin. Nyt ollaan koronapohjien alapuolella. Sisäpiiri ostellut tänä vuonna, rahastoon mennyt uutena ostona elokuussa noin 2m osaketta, SHB:n small cap pickinä ja analyytikot tykkää minun lisäksi. Miinuksena velat.

Fasadgruppen
YTD noin -50%. Ruotsiin listattu sarjayhdistelijä, joka keskittyy pääosin erinäisiin julkisivu-, ikkuna- ja kattotöihin.
Kuluvana vuonna sisäpiiri ollut ostolaidalla ja edullisesti hinnoiteltu. Yhtiö jatkaa kasvustrategiaansa ja aloittaa yritysostot myös Suomessa. Tässä ympäristössä velasta hieman miinusta.

Vimian
Valmistaa ja kehittää eläinlääketieteen teknologiaa, implantteja, diagnostiikkaa, lääkkeitä jne. Yhtiö listattiin 2021 aikana ja jälki ollut rumaa, YTD lähes -70% ja 2021 topeista lähes -80%. Toimari esiintynyt vakuuttavasti ja luottavaisin mielin, mutta edelleen odotan sisäpiirin ostoja. Säännöllisiä yritysostoja. Hyvät marginaalit, positiivista kassavirtaa ja vahvaa kasvua. Miinuksena velat.

22 tykkäystä