Osinko-osakkeet

Jos tuota Inderesin taulukko haluat hyödyntää, niin poista kaikki 3 ja 4 riskiluokituksen firmat. Sillä saa riskiä jotenkin pois.

Tuon ulkopuolelta samat asiat pätee kaikkien osakkeiden osalta. Onko velkainen ja pystyykö maksamaan velkansa, kasvaako liikevaihto, tulos, osinko jne.?

Miten Telian kanssa toimii osinkojen lähdeverotus Ruotsiin? Tarvitseeko itse huolehtia ettei tule maksaneeksi liikaa veroa?

1 tykkäys

Ei tarvitse itse huolehtia. Ruotsi ottaa 15% ja tämä vähennetään täysimääräiseti Suomen osinkoverotuksesta.

1 tykkäys

OSTilla tosin tulee tuo 15% vero ruotsiosingoista, kun kotimaisissa 0%.

3 tykkäystä

Itse olen ostanut myös OSTille brittiosakkeita, joiden osinkojen veroprosentti on 0.

2 tykkäystä

Ei ole pelkoa osingon leikkuusta? Hieman kiinnostelis itseäkin, mutta velkakuorman suuruus on saanut pysymään loitolla.

Kyllä tämä selkeästi riskisempi on moniin verrokkeihin nähden, esim. Fortis, mutta riskin ja tuottopotentiaalin suhde on mielestäni nyt erittäin houkutteleva. Perusliiketoiminta on kuitenkin vakaata ja kannattavaa, joten suurimmat riskit mielestäni kohdistuvat juuri miten tuo Kentucky Powerin ostosta juontava velka (ja sen korot) saadaan hanskaan ja miten korkotaso edellä mainittuun tulee vaikuttamaan. Yhtiö antaa ensi vuoden alussa (Investor Day) tarkempia suuntaviivoja kasvuohjelmalleen ja ilmeisesti myös osinkopolitiikan osalta on tarkennuksia tulossa. Itsellä odotuksissa, että kasvu tulee hidastumaan merkittävästi parin seuraavan vuoden jaksolle, pääomaa kierrätetään (myydään assetteja), mutta osingosta pyritään pitämään kiinni. Tuo kasvun hidastuminen tarkoittaa omassa pelikirjassani, että kurssi tulee olemaan seuraavat kaksi (or so) vuotta paineen alla, joten sen aikaa tuotto on puhtaasti osingon varassa (9,5 % yield kelpaa hyvin odotteluun). Ja tosiaan uskon siihen, että osingosta pyritään pitämään kiinni, mutta erityisesti korkojen mahdollisesti jatkaessa nousuaan leikkaus osinkoon on ihan validi skenaario. Neljänneksen leikkaaminen, tai puolittaminenkaan ei missään nimessä olisi maailmanloppu, koska näen sen johtuvan tilapäisistä syistä, eikä yhtiön heikosta kannattavuudesta.

Tämä lappu on itselleni niitä pitkän tähtäimen sijoituksia eli seuraavaan pariin vuoteen odotusarvot ovat hyvin matalat, mutta tämän hetken kurssiin on silti mielestäni leivottu aivan liikaa negatiivisuutta yhtiön tulevaisuuden näkymiin nähden.

4 tykkäystä

Kukaan Tukholman TELE2 osakkeesta tietoinen, miksi noin sakkaa -7%, kun pitäisi olla vakaa?

Ainoa markkinauutinen oli Citin tavoitehinnan lasku 105:stä 98 kruunuun (suositus pysyi neutraalina), mutta olisiko edelleen isompi syy taustalla huoli operaattorien sähkölaskuista. Telia painui myös näyttävästi.

Onko Nordnetissä tullut joku ostokielto Pimco Dynamic (PDO) osakeelle?
Tulee vain ilmoitus: “toimeksiantoasi ei voitu toteuttaa,sisäinen virhe
15.12. ostin tätä kuitenkin ilman ongelmia.

Hmm… Tässähän on tapahtunut mielenkiintoinen käänne, kun jenkkien viranomaiset torppasivat Kentucky Powerin oston:

https://www.tdworld.com/utility-business/article/21256601/ferc-turns-down-algonquin-plan-to-buy-aeps-kentucky-power

Mikäli tuo kauppa tosiaan peruuntuu (käsittääkseni viranomaisten päätös oli ihan oikea “ei”, eikä mikään “ehdollinen ei”), niin sillä luulisi olevan positiivinen vaikutus AQN:n velan hallintaan tässä tilanteessa. Tulee kyllä mielenkiintoinen Investor Day alkuvuodesta (päivämäärää ei ilmeisesti vielä ole ilmoitettu). Tein joka tapauksessa pienen lisäyksen.

1 tykkäys

Kappas, kiitos tiedosta. Vielä isompaa liikettä ei ole tapahtunut, mutta Shortit tipahtivat 13%->4%. Pitääpä harkita ostoa itsekin.

Minulle tuli vastaava ilmoitus rahastolle Storebrand Renewable Energy A2. Muutaman päivän kuluttua ostaminen taas onnistui. Jotain bugia siellä on ilmoilla.

1 tykkäys

Sain vastauksen Nordnetistä Pimco Dynamic (PDO):

Kyseinen ilmoitus johtuu siitä, että tuote on Closed-end fund, joihin ei valitettavasti enää voi sijoittaa kauttamme. Sääntely juontaa juurensa Usa ETF-kieltoon, ja Closed-end fundit ovat sijoitusmuodoltaan hyvin samantyyppisiä ja tästä syystä näitä ei pääse valitettavasti ostamaan

Kyseinen tuote luokitellaan nähtävästi Closed-end-fund tuotteeksi ja tämän vuoksi ostoja ei voi tehdä.

Taitavat arpoa siellä mitä saa ostaa ja mitä ei…

En tiedä huomasitko @Sfinski, mutta Algonquin pitää tuon sijoittajapäivän tulevana torstaina (12. päivä) ennen markkinoiden avautumista.

Nyt on niin monta palloa ilmassa (osin FERCin päätöksen jäljiltä), että en uskalla liiemmin lähteä edes spekuloimaan mitä tuleman pitää. Mikäli Kentucky Powerin kauppaa vielä jotenkin yritetään saattaa maaliin, niin osingon leikkaaminen lienee varma asia, koska asiat venyvät ja paukkuvat entistäkin pidempään. Tässä skenaariossa 50 % leikkaus lienee odotettavissa. Mikäli taas luistavat ulos diilistä, niin osingon jäädytys määräajaksi, tai max 25 % leikkaus (riippuen kerrotuista capex-tavoitteista) lukee omassa kristallipallossani tarot-korttien ja kananluiden tukemana.

Markkinoiden reaktiot tulevat varmasti olemaan mielenkiintoiset riippumatta päivän annista. Varaan kokista ja poppareita.

1 tykkäys

En tiedä kuuluuko ketjuun, mutta jos ostaa Tukholman pörssin kautta Pfizeriä, niin onko osingonmaksupäivä sama kun jenkkien…?

Eiköhän se ole sama. Miksi kysyt? On ihan normaalia, että suomalaisen välittäjän tilille ne osingot saapuvat N päivää myöhässä. Ja jos ei saavu, niin kannattaa kysyä välittäjältä.

Kuhan tuli mieleen ja jäi pohdituttamaan kun en löytänyt tietoa…

Juu, keskimäärin 2 arkipäivää jenkkien maksupäivästä. Eli jos maksu ke 11.1. niin näkyy pe 13.1. ja jos maksu pe 13.1. niin näkyy ti 17.1.

Joskus näkyy samanakin päivänä tai jo lauantaina jos maksu torstaina, mutta yleensä tuo +2 pv.

-40% leikkaus osinkoon. =/ Pre 5,5% laskussa.

1 tykkäys