Osakesijoittaminen

Osinko-osakkeet

Mitä osinkolappuja sinun salkustasi löytyy? Inspiraatiota kaivattaisiin. Tarkoituksena olisi luoda osinko painotteinen salkku, jonka tuotot kanavoin kasvuyhtiöihin. Sampoa kerkesin jo hieman ostaa.

4 tykkäystä

Itse ottanu 10-20v salkkuun Sampoa, Nordeaa, Fortumia ja Valmettia. Hajautusta eri alueille vähän ja hyviä osinkomaksajia olleet.

Edit: Ja tarkoitus on näitä vuosien varrella tankata lisää ihan olan takaa aina tilaisuuden tullen.

2 tykkäystä

Nordea hieman mietityttää sääntelyn vuoksi. Fortumia on varmaan pakko ostaa ja Valmet laittaa tarkkailuun!

Ettei mene pelkästään Fortum/Sampo akselille tämä ketju niin tuodaan omasta salkusta pari lappua tukholmasta.

Coor Service Management Holding AB
Cibus Nordic Real Estate AB

4 tykkäystä

Itsellä edellä mainittujen lisäksi:

  • Intrum,
  • W.P. Carey,
  • Altria,
  • AT&T
1 tykkäys

Itseltäni löytyy:
AT&T
Capman
Citycon
Kone
Nordea
Raisio
Sampo
Telia
Jotka siis olen ostanut osinko-osakkeiksi. Lisäksi löytyy esim. Kamuxia ja Sieviä jotka maksavat kasvun lisäksi myös osinkoa.

2 tykkäystä

Salkussa Sampo, Nordea ja Fortum ovat oikeastaan puhtaasti osinkojen vuoksi. Sampon ja Nordean päällekkäisyys on hyvin tiedossa, mutta lähitulevaisuudessa lusikat mennevät näillä firmoilla jakooon, jolloin päällekkäisomistusta ei pitäisi olla. EKP:n osingonjako-ohjeen odotan lähiaikoina purkautuvan. Wärtsilä menee tähän samaan kastiin salkussani. Vuoden 2020 tuloksen perusteella maksettava osinko ei ole kummoinen, mutta uskaltaisin odottaa osingon kohenevan vuosien saatossa. Kiikarissa olisi ensisijaisesti osinkojen vuoksi ainakin TietoEvry, mutta kyttäily jatkuu ainakin vielä. Sellaisia yhtiöitä yritän osinkosalkkuun kerätä, joilla olisi edellytykset vuosien saatossa kasvavaan osinkoon.

Noiden lisäksi salkusta löytyy osinkoja maksavat Kamux ja Harvia, mutta näin tukevasti keski-ikään astuneen näkövinkkelissa nuo luetaan kasvuyhtiöiksi (vaikka eivät olekaan niitä >200% vuodessa kasvavia hypefirmoja).

2 tykkäystä

Osinkoa reilummin maksavat:
Sampo, Nordea, Fortum, NYMT, MFA, Wells Fargo, BP, Shell (kunhan/jos ölpät palauttavat osingot)

Vähemmän maksavat, joita ei ole ostettu osinkojen vuoksi:
Maxar, Scorpio Tankers ja Scandic (jos/kun selviää pandemiasta)

1 tykkäys

Riittäisikö tämä yksi ketju osinkofirmoille? :slightly_smiling_face:

https://keskustelut.inderes.fi/t/osingoilla-vai-ilman-osinkoketju/

2 tykkäystä

Tokmannillakin ihan hyvä osinko samoin kuin Kesko. Aspo myös ollut perinteisesti hyvä osingonmaksaja. Kuukausiosinkoihin itsellä on Cibusta.

3 tykkäystä

Äkkiseltään osinko-ketjujen aihe on sama, mutta asetelma eri. Tämä on puhtaasti osingoista kiinnostuneille, kun toisessa em. ketjussa on debaatti-optio. Omasta mielestä voi jopa selkeyttää sisällön jakaantumista vaikka nämä olisivat kaksi eri ketjua. Jakaa kaksi eri keskustelulinjaa erilleen.

6 tykkäystä

Täältä löytyy hyvin kasvupainoitteinen salkku, johon otin vastapainoksi reilut 10% TietoEVRYä ja Kreatea, joista saa sen 5–6% osinkotuoton nykykurssilla. Mielestäni keskeisintä on osingonmaksun kestävyys ja kasvunäkymät, tuottaprosentti on sinällään toissijainen. Rahavirran pitää olla ensiksi kunnossa että siitä voidaan maksaa kestävää osinkoa!

TietoEVRY on mielestäni halvasti hinnoiteltu ja yhtiöllä on todella hyvät näkymät (kasvava sektori ja mergerin synergiat). Taloudelliset tavoitteet 2023 ovat kasvavan osingon lisäksi 5% lv:n kasvu ja 15% ebit :gem: Minulle plussaa ovat negatiivinen sentimentti ja uutisvirta, jota TietoEVRYn osalta riittää — tässä suhteessa minulla taitaa olla vähän kontra–strategia :smiley:

Kreatesta on hankala sanoa kun 2020 luvutkin puuttuvat, toiveena on että yhtiö yltää tavoitteisiina ja pystyy kasvattamaan osinkoa. Yhtiö on nykymuodossaan toiminut vain kolme vuotta ja listautunut kuukausi sitten, joten katsellaan ja jännitetään miten pörssitaival menee :popcorn:

2 tykkäystä

Volvo ja Boliden naapurista kovia :ok_hand:

3 tykkäystä

Osinko lappuina Fortum, Sampo, Orion, Telia, Telia tosin liipasimella heti kun hinta sopiva - en jaksa enään katsella seuraavaa 10v jos saisi paketin kasaan.

5 tykkäystä

Sampo, Nordea, Fortum, Tieto, Telia. Jälkimmäinen näistä heikoimmin kehittynyt. Elikkä kansanosakkeita.

1 tykkäys

Alkuperäiseen viestiin vastatakseni, en omista enää osinkoyhtiöitä, mutta kun omistin niin oli mm. UPM, Fortum, 3M, Johnson & Johnson, AT&T… eli ei mitään eksoottisia jos nyt osingon maksajat sellaisia muutenkaan on. Lapsen salkussa vielä UPM:ää. Noista lempparit Fortum ja UPM. Muutama sana molemmista: Fortumilla vahva brändi ja tulevaisuudesss myös vetymahdollisuus. UPM, uusiutuvat polttoaineet ja innovatiiviset tuotteet. Kaveri esim. töissä firmassa, joka valmistaa aterimia UPM:n, biopohjaisista muovirakeista. EU siis kieltämässä muoviaterimet, mutta nämä biopohjaiset sallittuja.

4 tykkäystä

Itse olen rakentanut salkun pääosin osingonmaksajista ja tarkoituksena onkin ~20v päästä elää osinkotuloilla. Ostot pääosin jenkeistä, koska osingot ennustettavempia eikä osinkoja leikata tai jätetä maksamatta ainakaan niin matalalla kynnyksellä kuin Suomessa. 9/13:sta näistä on osinkoaristokraatteja, eli osinkoa nostettu vuosittain vähintään 25v putkeen.

Osingonmaksajia löytyy salkusta:
-3M
-JNJ
-WPC
-Bank of Nova Scotia
-Realty Income
-SPG
-Aflac
-AT&T
-Abbvie
-MO
-Coca-cola
-Legget & Platt
-ADP

Reilut 3600 usd/v pitäisi tämänhetkisellä salkulla tulla osinkoja. Aika hajautettuhan tuo salkku on, mutta tuleepahan tasaisesti kuukausittain osinkoja tilille.

Edit: tuottoja katsomalla minun olisi ollut huomattavasti järkevämpää sijoittaa sp500-indeksiin, olen hävinnyt 3v tuotoissa valtavasti indeksille. Mutta valtaosa näistä lapuista on sellaisia, joita voin hyvillä mielin pitää salkussani vaikka sen 30v, kunhan osingonmaksukyky säilyy. Buy & hold forever ajatuksella siis salkkua kasattu.

12 tykkäystä

Hyviä nimiä, osittain samoja löytyy ja osa jotka ei löydy on seurannassa, teknologia vaan uupuu. Omasta salkusta parhaimpana esimerkkinä esim AVGO, jota suosittelisin tutkimaan ja mahd. lisäämään “when the price is right”.

Hirveän hajautetuksi en tuota tosin vielä kutsuisi, itsellä nimiä 20 ja 10 olisi tarkoitus lisätä vielä joukkoon.

Tismalleen samat suunnitelmat itsellä, noin 20v. päästä eläköitymisestä buy & hold strategiaan. Osinkoja tosin ei tule nuin paljoa vielä, enkä varmaankaan tule saamaan kiinni, ainakaan sen perusteella mitä muistelen palkkaketjusta meidän palkkaerojen olevan. Tosin saan boonusta asumalla velattomassa asunnossa.

1 tykkäys

Olisiko tuosta osinko osakkeeksi jota voisi myös kutsua samalla hype osakkeeksi koska on myös Vety osake :grin:.Aloitti osingon maksut yhtäjaksoisesti jo vuonna 1907 eikä loppua näy :slightly_smiling_face: Olisi kiva nähdä vertailu osingoista miten Air pärjää vertailussa esim suomalaisen Koneen osinkojen kanssa :slightly_smiling_face:

4 tykkäystä

Kyllä vaan :+1:t2: palkka-aiheeseen liittyen, mitä itse omassa vastauksessasi pohditkin - verotus syö tehokkaasti bruttopalkan kasvun. Ero 4500€ brutossa ja 3500€ brutossa nettona on vain sen ~500€, eli ei mikään mahdoton. Tehokkaampaa siis onkin karsia menoja, koska säästetty euro on säästetty euro, ylitöinä tehty euro taas on marginaaliverotuksen takia ~0,5€.

Mikä sinulla isoimmalla painotuksella salkussa?

3 tykkäystä