Osakesijoittaminen

Osinkotuoton ja osingonjakosuhteen yhdistäminen

Tervehdys,

Tuleeko kenellekään mieleen onko olemassa sellaista käytettyä tunnuslukua, joka ottaisi huomioon niin yrityksen osinkotuoton kuin osingonjakosuhteen?

P/E

1 tykkäys

Osinko/osingonjakosuhde=EPS
Osinkotuotto/osingonjakosuhde=Osinko/Osakkeen hinta/osingonjakosuhde=Hinta/EPS=P/E

2 tykkäystä

Millä tavalla haluaisit yhdistää nämä kaksi tunnuslukua? Ehkä loogisinta olisi jakaa osinkotuotto osingonjakosuhteella jotta suuri osinko ja matala osingonjakosuhde antaa suuren lukeman. P/E -luvun käänteisluku hieman yllättäen kertoo tämän, mutta kirjoitetaan suhde auki.

Osinkotuotto = osinko per osake / hinta per osake
Osingonjakosuhde = osinko per osake / tulos per osake

D = osinko per osake
P = hinta per osake
E = tulos per osake

(D/P) / (D/E) = (D/P) * (E/D) = (D * E) / (P * D) = E/P

Osingonjakosuhdetta kannattaa kuitenkin tarkastella myös erikseen. Korkean oman pääoman tuoton yhtiöiden investoinnit ovat houkuttelevampi vaihtoehto sijoittajalle kuin koko tuloksen jakaminen osinkoina ulos.

4 tykkäystä

Juuri tätä mietin, eli tunnuslukua, joka antaa isommalle osinkotuotolle ja pienemmälle osingonjakosuhteelle ison (tai miksei pienen) arvon. Tarkoituksena olisi siis saada järjestettyä osakkeita näiden kahden tunnusluvun perusteella, ja mietin siihen järkevintä tapaa. Kiitos edellisistä vastauksista!

Kun en numeronikkari ole niin osingot lasken vain tuottoon mukaan.

Jos yritys maksaa vaikka vuotuista osingoa 4% niin sen vuotuinen nousu on +4 % + se nousu

Tälläiseen virmaan olen sijoittanut aikajänne 1…2…vuotta

Kasvufirma ja luvut joita katselen

En tiedä olisiko joku valmiina, mutta ite tykkään yhtiöistä, joilla on kasvava osinko, kohtuullinen tai matala osingon jaon suhde, hyvä liikevaihdon kasvu ja mieluusti velaton tai hyvä kassavirta.

Esim. Revenio, talenom, kamux, gofore, jne,

Jos on valmis tinkimään esim yhdestä saa capman, qt, jne. Noh minun Saljussa on palon tämän tyyppisiä. Eleensä niissä tuloskin kasvaa jatkuvasti ja kurssin arvo on myös noussut indeksiä vikkelämmin.

Pikkuhiljaa sieltä alkaa sitten jo osinko virta kasvaessaan elättää viljoa