Ostin/myin juuri äsken -ketju (Osa 1)

Tokmanni positio auki. Verrokkeihin nähden edullisesti hinnoiteltu, enkä usko että Q3 on ollut lainkaan heikko. Vähintään osariin asti pito, mahdollisesti pitkään salkkuun myös. Tekemisen taso vakuuttaa.

5 tykkäystä

Osto: ihan pikkuisen harviaa. Harmittanut kun keväällä möin pois. Halvemmalla voin lisätä.

5 tykkäystä

Pari päivää myöhemmin kurssi 0,0062 :grinning:, Näin se menee, miksi myy kun kurssi raketoi. No swingiksi tarkoitettu ja voitto kotiutettu. Oppia lisää : Alä myy jos trendi on vahvasti ylös.

Ostettu mielenkiintoista firmaa Syvänmeren offshore-tuulen kehitys hommelia.

Aker offshore windholding

2 tykkäystä

Lisäsin hitusen jo ennestään suurta Kamux-possaa. Kun katsoo ennusteita parin vuoden päähän niin näyttää edelleen halvalta EV/EBIT kertoimilla.

Ostettu tänään kevyt avauspositio Aino Health @ 1,9 sek, perustelut löytyvät SaaS-ketjusta.

Edit: Kannattaa katsoa tarkasti, tässä on kaksi tikkeriä AINO BTA ja AINO. BTA ilmeisesti on uusia merkattuja osakkeita, jotka tullaan yhdistämään tuohon AINO osakesarjaan. Itsellä kävi moka.

1 tykkäys

Lisätty Smart Eye positiota 50%. Avattu ZignSec possa. Molemmat mielenkiintoisessa kehitysvaiheessa.

3 tykkäystä

Onko tämäkin erillinen yhtiö? Nyt on paljon spinoffeja siemenssiä yms. Hyvä merkki itsessään, että ollaa jäljillä.

Elokuussa 2020 Aker Solutions jakoi merituuliliiketoiminnan erilliseksi yhtiöksi nimeltä Aker Offshore Wind. Aker Solutions on Alliance-kumppani ja keskeinen toimittaja Aker Offshore Wind -yritykselle, jotta se voi tuottaa tuloja ja asiakasarvoa offshore-tuulimarkkinoilla.

3 tykkäystä

Tehty lisäys Tukholman Spotlightista löytyvään Plejdiin (Plejd). Reilun viikon päästä osari ja odotuksissa on vahva kasvun jatkuminen, Hollantiin laajentumisesta ilmoitettiin alkuviikosta. Tällä positiolla mennään toistaiseksi mutta valmiina vielä lisäilemään tarinan jatkuessa yhtä vahvana.

1 tykkäys

Heräteostoksena reilun 3% positio Tokmannista.

4 tykkäystä

Ostin lisää Innofactoria ostille.

2 tykkäystä

Koska politiikka on tällä hetkellä enemmän tai vähemmän surkuhupaisaa seurattavaa (tietyille ammattiryhmille ilman tuota hupi- sanaa), ajattelin ottaa mukaan vielä pienen jännityselementin. Onpahan ainakin jännitettävää, että mitä toimenpiteitä seuraavaksi rafloihin kohdistuu!

Ostettu:

  • NoHo Partners @ 5,18

Miksi?

  • Osuus salkusta n. 3%, ja tarpeen mukaan lisäilen toisen mokoman, jos vielä sukelletaan.
  • Riski/tuotto - suhde alkaa olemaan pitkäjänteisen sijoittajan puolella
  • Hyvä ruoka ja juoma on aina hyvä sijoitus (NoHosta en tiedä :wink: )
7 tykkäystä

TietoEvryä ja Smart eyeta tuli napattua toissapäivänä. Tieto puhtaasti alkoi taas osumaan itseni hyväksymään arvostustasoon ja smart kiinnostaa pitkän aikavälin potentiaalin takia

3 tykkäystä
  • Jouduin sulkemaan lopun Kesko a vs Kesko b paritreidin kun vaikutti negatiivisesti Nordnetin luotonantopolitiikkaan. Meni erotutuksella 73snt per osake eli ihan jees.

  • Möin Assa vs Latour paritreidistä Assa Abloyn. Assa seurannee kuitenkin odotusarvoisesti vain indeksiä ja on kuitenkin yritysriski tuossa enkä jaksa tutkia Assan fundaa. Mulla ei ole mahdollisuutta ottaa välityskulujen vuoksi kaikkia Latourin listattuja omistuksia longiksi. Osittain myös osakepainoa laskemassa tässä.

SP shortit oli mennyt ihan väärin. Olin ostanut vain 1/10 osan haluamastani. Siirsin shortin oikealla määrällä DAX shortiksi. Siirtoon syynä se etten halua olla SP500 tekkiyhtiöitä shorttina.

Em. operaatioilla saatu osakepaino vihdoinkin sataan prosenttiin

  • Myyty kuitenkin IT-yhtiöita eli Vincit pois. IT-konsulttien paino nyt 10%. Ehkä näitä voi treidata sitten lähempänä osaria.

  • Ostettu Facebook. Faang ja alan yhtiöistä aliarvostettu ja esim Appleen suhteutettuna mielestäni paremmat pitkän ajan kasvunäkymät. Poliittista riskiä mielestäni liioitellaan.

  • Myynnissä muutamaa pikkuosaketta juustohöylällä rahoittamaan FB ostoa.

1 tykkäys

Käytätkö paritreidehin suoraa osaketta vai johdannaisia. Mietin vain että pääomat pitää olla jo jonkinlaisia että on järkeä pitää yön yli esim. Kesko A ja B arbia.

1 tykkäys

Eilen tuli tehtyä pienet lisäyssiivut olemassa oleviin positoihin:

  • Tecnotree @0,448. Pitkän laskettelun jälkeen osake breikkasi tällä viikolla ulos laskukanavasta ja omissa odotuksissa on, että vetoa alkaa taas löytyä kun Q3-tulos lähenee.
  • Innofactor @1,22. Huippuhyvän Q2-osarin jälkeen on jääty mörnimään tuohon n. 1,2€-tasoille. Nyt ollaan nousukanavan alalaidassa ja MAt antaa tukea kurssille. Odotan tästäkin, että hyvä Q3 tulossa ja kurssi kyllä kohta heräilee siihen.
16 tykkäystä

Irtauduttu tänään Valmetin 2300kpl:n swingistä 1 % tuotolla 3% päivänousun myötä ilman mitään uutista Neleksen fuusiosta.

1 tykkäys

Lisätty AT&T:tä @28.42 USD. Korkea osinko ja edullinen arvostus houkutteli tuplaamaan position. Velkaa on joo savupiippuun asti (vielä), mutta uskon tuloskasvua löytyvän uusista kasvuajureista, kuten HBO Max:ista sekä 5G:n yleistymisestä.

1 tykkäys

Kevensin Cityconia hintaan 7.40.

Ihan hyvää osinkoa maksaa vielä mutta pelkään että uusia vuokrasoppareita tehdään nyt alemmilla hinnoilla kuin aiemmin.

1 tykkäys