Ostin/myin juuri äsken -ketju (Osa 1)

Lisätty taas dynacert, vähän alkaa jo jännittää kun on juustotilin suurin possa.

Teknologia on todistettu toimivaksi ja hyödyt kiistattomat, nyt tarvittaisiin vähän rummutusta.

5 tykkäystä

@nova18 Millä tikkerillä ostit kulta-ETC:tä?

Ostettu Nel 7000 kpl eri tileille, eilen, eli kalliilla, iski vähän Fomoa, Plugia eilen illasta hieman paremalla ajotuksella 600 kpl, tänään Mm Nordea, Cargotec ja juuri Berkshireä 15 kpl. Berkshiren kautta nyt omistan Applea, Amazonia yms ja päädyin myös seuraamaan Mikko Mäkisen ja Jukka Lepikon esimerkkiä.

16 tykkäystä

Hapag Lloyd
Impact Coatings
PowerCell Sweden
Tortoise Acquisition Corp
Näitä ostettu tänään lisää… Nyt takaisin merelle loma jatkuu :slightly_smiling_face:

23 tykkäystä

Eilen hermostuksissani keventelin salkusta Sampoa, Kamuxia, Fortumia, Konecranesia ja Wärtsilää juustohöylä taktiikalla, kun näytti niin epävarmalta taas meno (ei kannattas kattella vaan koukutus liika suuri). Niin ja Nokia kokonaan pois/ Neles-possa tuplattu niillä rahoilla. Syynä siis markkinaheilunnan aiheuttama hermoilu ja vivun lasku maksimista -25%.

2 tykkäystä

@Cavalet - ehkä löysitkin jo: Xetrassa ETC-kullan tikkeri on 4GLD. Ostot euromääräisiä. Mielenkiintoista ehkä monelle, mutta hopea-ETC samassa pörssissä on noussut kultaa nopeammin ja tuottanut puolen vuoden aikana reippaasti paremmin.
Lue avaintietoesitteet hyvin, niin kuin varmaan teetkin.
Kulllasta tällä foorumilla: Kysy kullasta, asiantuntija vastaa! #Kulta

3 tykkäystä

Vihdoista viimein Terveystaloa kyytiin 8.41 kurssiin. Pitkään ollut tämä lappu haaveissa ja harkinnassa, ja nyt oli mielestäni hinta laskenut tarpeeksi houkuttelevalle tasolle. SRV:t myyty pois pienellä voitolla. Tämä todennäköisesti virhe, kun q2 pamahtaa ensi tiistaina.

Harkinnassa atria, raisio ja berkshire… jostain vaan tarvitsisi kevennellä itselleen ammuksia

3 tykkäystä

PowerCell lisäys Merin peesissä.

1 tykkäys

Kun kurssi on viritetty valmiiksi korkealle tasolle eli tuloskasvuodotukset ylittävät realistiset kasvumahdollisuudet, niin katto tulee jossain vaiheessa vastaan. Kurssi ei voi nousta pelkästään arvostuskerrointa nostamalla määräänsä enempää, kun korkotasokin alkaa olla lattiassa.

Powercell pilkki tarttui näköjään myös täällä. Nyt alkais olla noin 15 % salkusta kiinni uusiutuvissa + shell 6%. Alkaa itselleni riittämään.

2 tykkäystä

@Kohtiparempaahuomist,
Atrian puolivuotisraportti nyt perjantaina 17.7.

Lisätty Siiliä. Nykypörssissä enemmistöä hinnoitellaan 2021 tai jopa 2022 tulosennusteiden mukaan, johon verrattuna Siili on piristävä poikkeus maltillisella hintalapulla. En myöskään keksi, mikä yhtiöstä tekisi esim. verrokkeihin verrattuna huonomman, jolloin tämä olisi ansaittua.

4 tykkäystä

Joo samoin. Hieman piristyi tuon kauppiksen jutun jälkeen, mutta samat perustelut kun sulla :+1:

2 tykkäystä

Itse päädyin myymään koko position, kun se maltillinen hintalappu on pysynyt käytännössä samana jo 4,5 vuotta putkeen :smiley: Yhtä lyhyehköä pätkää syksy 2017 - kesä 2018 lukuunottamatta, josta romahdettiin takaisin aika pian.

2 tykkäystä

Kurssi on yksi näkökulma, mutta ei koko totuus :blush:kuva
Arvostuskertoimet ovat matkan varrella muuttuneet paljon, kuten kuvasta näkyy. 2018 oltiin jo melko korkeilla kertoimilla ja nyt ne ovat tulleet alas. Ensi vuonna jos ennusteet toteutuu ja palattaisiin samalla mediaaniarvostukseen, niin kurssi lähes tuplaisi.

12 tykkäystä

Tikkurilaa heti aamusta siivu lisää 13,70, pidän edelleen hiukan alihinnoiteltuna, kun suhteuttaa positiiviseen tulosvaroitukseen. Kaikki nyanssit toki selviävät vasta 24.7 tulosjulkistuksessa, jossa myös ohjeistus tärkeä.

Tehty viimein tilit selväksi entisen Metson, nykyisen Metso-Outotecin kanssa eli myyty loputkin pois 4,75 e. Hiukan alle 26 euron keskihinnoilla ostetuista Metsoista sain sitten lopulta hitusen yli 32 euroa ja osinko 1,47 e päälle. Tähän siis laskettu Neleksen myynti 11,66 e mukaan. Nämä sykliset osakkeet eivät välttämättä ole minun juttuni, vaikka tällä kertaa olinkin onnekas.

2 tykkäystä

@nova18 Ok, olen myös sijoittanut kultaan, joten mielenkiinnosta kyselin :slightly_smiling_face:. Olen ostanut tikkerillä GZUR, myöskin Xetrasta. Tänään viimeksi lisäsin hieman. Kultafutuuria seurailen.

Tässä Sam Laaksolta loppuvuoden ennuste kullan hinnan kehityksestä.
https://www.voimagold.com/insight/how-high-can-gold-go-in-2020

Onko täällä kukaan sijoittanut kultaan rojaltiyhtiöiden kautta? Kiinnostaa kuulla kokemuksia.

Tänään tankattu lisää Nel Asaa ja Plug Poweria. Alkaa olemaan ihan kiva vetysalkku pitkään holdiin.

5 tykkäystä

Myyty bloom energyä pikkuraketin jälkeen, omia pois. Ja kassaa ettei vetymaanantait ois niin turhauttavia kun ei oo millä ostaa dipeistä.

1 tykkäys

Mikä teillä on tapana, jos tulee hyviä voittoja, maksatteko suoraan voitosta verot ennakkoon verottajalle heti vai odotatteko seuraavan vuoden veropäätöksiin saakka ja maksatte mätkyinä?