Ostin/myin juuri äsken -ketju (Osa 2)

Ostin eilen dipistä hieman Tele2. Konetta tuli myös ostettua. Hieman turskaa tuli YIT:stä jotka myin tänään.

Lisätty Kamuxia @ 13,48€ kasvattamalla sijoitusastetta (velkavipua) muutamalla prosentilla. Odotan loistavia, jopa järisyttäviä Q4 lukuja, joiden jälkeen hyvällä todennäköisyydellä nähdään ATH-lukuja kurssissa (jollei yleinen markkina romahtele tällä välillä). P/E 19,5 tämän vuoden (mielestäni konservatiivisella) tulosennusteella ei mielestäni vielä huomioi tarpeeksi tulevaa kasvua.

9 tykkäystä

Myyty Nordnet ennen osaria. Ei kai kenellekkään voi tulla kova tulos yllätyksenä joten myydään huhu etukäteen tässä kohtaa. Ehkä huomenna tulee jonkinlainen piikki vielä mutta otan varmat 8% tuotot viime viikon ostosta talteen tässä kohtaa.

2 tykkäystä

Myyty 20 % Vinciteistä. Tankkasin tammikuun pikkudipissä enemmän kuin millä haluan ajaa osariin, kun hyvää suoritusta vaikutetaan fronttaavan.

Kevennetty dipistä ostettuja swingejä: Myyty Smart Eye, Vincit, Nordnet ja Fortum.

1 tykkäys

Siis miten salkussa voi olla vielä aiemmin ostettuja? Eikö FIFO?

Kannattaa pitää useampaa arvo-osuustiliä, jolloin voi valita, minkä erän myy. FIFO toimii per arvo-osuustili.

6 tykkäystä

Eilen illasta tarttui vielä THCB lisäys 21,3$ hintaan, keskihinta nousi 16,5$ pintaan. Microvastiin niin kova luotto ettei mikään voi mennä pieleen… eihän?

Ticker change näillä näkymin vasta Q2, hinta voi elää vielä siihen mennessä paljonkin. Lisäillään taas jos ja kun vauhtia otetaan alempaa.

4 tykkäystä

Aker Horizonssia salkkuun, hintaan 44,25 NOK

Hieman lisää Outookumpuu Q4 katsausta silmälläpitäen ja lippu korkealla torvet törähdellen kohden huomisia teräsmaailman näkymiä. Vaikka huomenna ei juhlittaiskaan ja uljas vaskitorvien sointi päätyisikin kakofoniaan niin kumpu-lipetit voi nyt hyvin jättää pidempäänkin hodliin, kun ei täss ny niin raskaassa laskissa kuitenkaan seilata. Eiköhän se paatti oo pikkuhiljaa kääntymässä… :sweat_smile:

Ethereumii myös kevennelty josko pääsis muutaman päivän sisällä kalastelemaan vähän alemmilta tasoilta…

1 tykkäys

Valmet uutena. Puukuitujen käsittely ei lopu ja lisää CSV. Ihmiset tarvii lääkkeitä ja lisänä CSV:n eHealth panostukset.

2 tykkäystä

Entry Kesko 21.24. Vaikuttaa hyvältä ostopaikalta. Vahvat luvut ja hyvät näkymät tulosjulkistuksessa, ennusteet ylitetty. Suorastaan yllätyin negatiivisesta kurssireaktiosta, odotan korjausta ylöspäin. En vielä tiedä, tuleeko lyhyeen vai pitkään holdiin.

3 tykkäystä

Ostin avausposition Scorpio Bulkersia pitkään salkkuun. Hyvin mielenkiintoinen yritys. Aiemmin erikoistunut merikuljetuksiin, mutta aikovat myydä tänä vuonna aluksensa pois ja vaihtaa toimialaa. Investoivat seuraavan sukupolven tuuliturbiiniasennusaluksiin ja alkavat asentamaan tuuliturbiineita merelle. Tuulivoimayhtiöt ovat viime aikoina olleet kovassa nosteessa ja mielestäni Bulkersilla on hyvät edellytykset menestyä “rakentajana”. Ovat jo tehneet sopimuksen alusten rakentamisesta (toimitus ilmeisesti v. 2023). Jos jollakin tähän liittyen myös lisätietoja niin kuulisin mielelläni.

1 tykkäys

Ei siihen välttämättä tule juurikaan nousua, Kesko ei muutenkaan ollut missään ale-laarissa, joten tämä tulos oli jo melkein leivottu kurssiin sisään valmiiksi.

1 tykkäys

SSH avaus 2,48€

Historia painolastina. Ikuinen lupaus. Kuitenkin nyt mahdollisesti käänne tapahtumassa. Tietoturva megatrendin mukana ratsastetaan.

Lyhyet perustelut:

  • Toimitusjohtaja Tunkelo vakuuttaa substanssiosaamisella. (Muutenkin pientä Varelius fibaa kaverissa.)
  • Omistajiston muutos viime vuonna.
  • Deltagon kauppa. Vakaa kasvava liikevaihto ja tulos yhdistettynä halpaan kauppahintaan pienentää downside riskiä.
  • Alussa on käänne. Ei näkyvyyttä uusien tuotteiden myyntiin.
  • Osakkeen hinnassa “frontattu” jo tulevaa käännettä.

Katsotaan parin vuoden tähtäimellä missä mennään. Mielenkiintoinen case muutamien tuntien perehtymisellä ja hahmotteluna potentiaalista.

2 tykkäystä

Ostettu uutena Uponor, hiljaiseloa viettävä yhtiö näyttää kipuavan kohti tulosjulkkaria. Myöhästyin honkarakenteesta, mutta tämä menee samaan arvoketjuun. Signaalina usan rakennusluvat ja kotimaan mökkirakentaminen sis jätevesiputsarit. Putsareissa katteet varmaan suoria putkia paremmat.

4 tykkäystä

kevensin 10% kamuxeista eilen, ei mitään ihmeellisiä huolia ja säilyy 2. suurinpana. (liittyi osittain siihen, että lisäsin Harviaa merkittävästi)

1 tykkäys

Keskoa napattu kyytiin -4% dipistä hintaan 20.86e, tää on just tätä, firma antaa erinomaisen raportin ja kurssi kiittää -4% laskulla. :joy:

8 tykkäystä

Tecnotree pieni lisäys vielä

2 tykkäystä

Tukeva ensiostos Aker Horizons. Jospa vaihtaisin pikkuhilljaa ACC:n (Merkur markettia ei ole ollut enää varmaan pariin kuukauteen, niin voisitte lakata puhumasta ACC-ME:stä, vink vink…) ja AOW:n tähän, niin säästäisin seurannassa aikaa.

2 tykkäystä