Ostin/myin juuri äsken -ketju (Osa 2)

Efecte avattu salkkuun. Jonkin aikaa ollut seurannassa (liian pitkään) ja nyt ennen osaria täytyi avata. Yhtiössä houkuttaa potentiaalisen markkinan koko ja luottamus yrityksen johtoon. Kuhan numerot pysyy linjassa tarinan kanssa niin tarkoitus on pitää pitkässä holdissa.

9 tykkäystä

Ostettu aloituspositio Kindrediä.

4 tykkäystä

Wulffia kyytiin ok tuloksen jälkeen

3 tykkäystä

Osto: Aallon Group 12€

Viime viikolla myydyt Talenomit vaihdettu Alloniin. Tulee olemaan hyvä veto, jos Aallonin tulos tulee läpi yritysostojen myötä.Talenom kylläkin laadukkaampi ja enemmän optioita, mutta molemmat aika pieniriskisiä liiketoiminnaltaan. Talenomin tulosmultippelit melkeen 3x Aalloniin verrattuna. Just oli kyllä jossain, että P/E -lukua katsova tekee osakepoiminnan täysin väärin. Näin sen kai sit on oltava

Edit: vilkasin Lionin ketjua ja otin samantien pikku lisäyksen edelleen maltilliseen positioon.

5 tykkäystä

Ostettu Teliaa aamun dipistä 3,45Eur. Tätä rohmuttu jo kolmessa erässä osingon irtoamisen jälkeen. Jokohan tuo viimein vaihtaisi suuntaa? Lyhyt kauppa oli mielessä mutta siellä ne salkussa on vielä ja liisää napsittu. :slight_smile:

3 tykkäystä

Avasin sitten pitkän pohdinnan jälkeen position Orthexiin joka vastaa alle 3% portfoliosta. Silkka aloituspositio enkä näe ongelmana ostaa lisää esim kalliimmalla jos yhtiö yllättää positiivisesti.

Syyt ostolle ovat melko selvät; laajentuminen Eurooppaan, yhteistyö mm Stora Enson kanssa, markkinajohtajuus ja kulutustavaran vakaa kysyntä. En voinut myös jättää huomiotta sisäpiirin osakkeen merkkailua enkä varsinkaan @Petri_Kajaani ja @Thomas_Westerholm kommentteja ja analyysejä. Petristä paistavat ”tellit” kertoo mikä tämä firma voi olla joten pieni painoarvo myös sille. Kiitos pojat! Lisäksi @jasso kommentti kertoi oleelliseen miksi myös lähdin mukaan.

Arvostus OK, ei mistään pahimmista päästä mutta ensisijaisesti odotan tästä näillä kertoimilla maks 10% tuottoa. Toivon että firma yllättää tulevaisuudessa positiivisesti. En kuitenkaan halunnut ottaa riskiä jäädä pois kyydistä jos yhtiö tekee esim messevän yrityskaupan antirahoilla.

Riskejä tässä kyllä myös on, esim laajentumiseen liittyvät ja öljyn hinta ja onko viime vuoden kannattavuudesta kiittäminen juuri öljyä. Riskit ja arvostus ja markkinan meno huomioon ottaen varovainen positio, vaikka lyhyellä aikavälillä voikin saada halvemmalla. Mutta joskus kirkas mieli on parempi kuin objektiivisesti oikea teko, sanoi Mikko Mäkinen.

19 tykkäystä

KASPI :kazakhstan: ostettu Mandatumin kunnon pelitilin osaksi. Miksi?

  • Koska kaikkien aikojen kuplakuningatar C. Wood on ostanut.
  • Koska yhtiö oli kauan harkinnassa ja haluaisin laajentua Kazakstaniin. Firma kasvaa kohisten ja Boratin maassa on vaikka kuinka fyrkkaa. Siellä on myös Baikonurin kosmodromi :rocket::rocket:. Kyllä tästäkin tulee iso jytky.
6 tykkäystä

Ostin salkkuun mausteeksi hieman Fondiaa. Kiinnostus heräsi laajasta raportista ja mahdollisesta käänteestä. Q1 ja toimitusjohtajan haastattelu oli varovaisen positiivinen ja se riitti pienen erän ostopäätöksen sinetöimiseksi. Mikäli käänne tapahtuu ja sentimentti muuttuu positiivisemmaksi, on tässä kyllä houkutteleva tuotto-odotus. Käänteen jäädessä haaveeksi tai heikoksi, ei tässä varmaan katastrofaalista pääoman tuhoutumista tapahdu enään nykyisellä kurssitasolla mahdollisen heikon tuloksen jälkeen mutta sekin voi tietysti aina olla mahdollista. Yhtiö kuitenkin tekee tulosta, on vakavarainen ja suht defensiivisellä toimialalla.

Salkku on muuten täynnä näitä foorumin lemppareita ja supertähtiä, joten pieni mauste yhdellä käänneyhtiöllä on ihan tervetullutta :slight_smile: ATH lukemissa ei näiden supertähtien tuotto-odotukset eivät enää houkuttele lisäämään niin piti alkaa kaivamaan syvemmältä… katsotaan miten käy, varmasti tästäkin jotakin oppii :sweat_smile:

6 tykkäystä

Stillfront group 85,55 sek. Redeye basevalue 125 niin ostan tämän dipin👍

4 tykkäystä

Kyllähän sitä oli pakko itsekin ostaa kazakstanilaista firmaa dollareilla Lontoon pörssistä, kiitos @Porssimajava lle vaan vinkistä. Kaspi.kz 100kpl siis omaankin salkkuun @85. :kazakhstan:

4 tykkäystä

Entry Wulff 9770 kpl 3,07€. Nopeahko treidi tarkoituksena ottaa, tulos oli täsmälleen Ollin ennusteiden mukainen, eikä pitäisi olla mitään syytä hinnoitella yhtiötä tälle tasolle.
E: lisätäänpä vielä kuva toimeksiannosta
image

24 tykkäystä

Tänään loppujan lopulta pyöräytetty salkku täysin uusiksi. Salkku nojannut ennen vahvasti Kamux/QT/Revenio/Smart Eye painoon, mutta tänään lähdetty vähän myös vieraammille vesille. Loppujan lopulta salkusta lähtenyt vanhaa tavaraa ulos, mutta paljon uuttakin. Päivän pyörittelyjen jälkeen salkku muodostunut seuraavanlaiseksi:

Ruotsi: Smart Eye, Evolution Gaming, Stillfront, Arocell
Suomi: Harvia, Tecnotree, Revenio
Norja: Elliptic Laboratorios, PatientSky

QT myös palautuu salkkuun heti sopivan tilanteen tullessa.

9 tykkäystä

Smart eyet ulos ja paperikäsiltä halvat Media And Games investit salkkuun

3 tykkäystä

Wulff positio hankittu, odottelen josko saisi huomiselle kommentit ja yhtiöpäivitystä hyvästä tuloksesta :thinking:

10 tykkäystä

Sama yhtiö, mutta kaksi senttiä kalliimmalla ja hieman pienemmällä määrällä (790 kpl). Huomenna ostolupa muillekin, kun Inderesin tavoitehintaa ja suositusta päivitetään?

10 tykkäystä

Osto. Gevo 6.61$ 4000kpl
Myynti. Smarteye 271kr

2 tykkäystä

Solteqit laitaan aikalailla tasan femmalla. Uutinen Sentican mahdollisista myyntiaikeista ja muidenkin suurempien omistajien peruuttelusta ei toimi itselleni positiivisena ajurina tällä hetkellä.

Tilalle lisää SSABta. Katsotaan tätä nyt hetki rauhassa.

7 tykkäystä

Tankattu vanhaa kunnon Sampoa ennen osaria ja osinkoa @ 39,85€.

8 tykkäystä

Lisätty Orocoa ja PSKY:ta, enempää lisäyksiä en tule tekemään ja tiedostan samalla valtavan riskin näissä yhtiöissä.

13 tykkäystä

Lisätty Fodeliaa @7,66€

5 tykkäystä